medicine.lv skaitļos

Lietotāji online77
Aktīvie uzņēmumi12813
Nozares raksti1616
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Izdalījumi pēc bakteriālās vaginozes ārstēšanas - vai tie pazudīs un tas ir normāli?
Labdien!

Saskāros ar bakteriālo vaginozi. Ārstēšanai lietoju Canesbalance vaginālos pesārijus 7 dienas. Pēc ārstēšanas smaka un nepatīkamie izdalījumi ir pazuduši, taču uzreiz pēc ārstēšanas ir izdalījumi ar citas krāsas piejaukumu. Vai tie pazudīs un tas ir normāli?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Bakteriālā vaginoze (BV) ir maksts iekaisuma veids, ko izraisa bakteriālā infekcija – nevis rauga sēnīte – un kas rodas, ja makstī ir izjaukts mikrofloras dabiskais līdzsvars. Jāņem vērā, ka daudzām sievietēm ar bakteriālo vaginozi nav nekādu īpašu pazīmju vai simptomu. Lai gan tā nav infekcijas slimība, sievietes, kuras piedzīvojušas bakteriālo vaginozi, var ar to saskarties arī turpmāk. Bakteriālā vaginoze var kombinēties arī ar citu mikrobu izraisītajiem iekaisumiem, tādēļ pēc izārstēšanas...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Acu dobumi sarkani violeā krāsā, liels enerģijas trūkums un bezspēks - kāds varētu būt cēlonis?
Labdien!

Man palikuši sarkani acu dombumi - nevis ap acīm, bet augšējā daļā, tādā sarkanīgi violetīgā krāsā, un papildus ļoti trūkst enerģijas, ir bezspēks. Kas varētu būt par vainu?

P. S. Kosmētiku neesmu mainījusi, arī citus līdzekļus nē.

Paldies!
Atbild:
Latvijas Amerikas acu centrs
Labdien! Iepazīstoties ar Jūsu sūdzībām, mūsu ieteikums būtu sākotnēji vērsties pie ģimenes ārsta saistībā ar Jūsu bezspēku (iespējams, ir nepieciešams veikt kādas analīzes), savukārt par acīm - bez acu ārsta konsultācijas nekādus konkrētus komentārus nevarēsim sniegt, jo tie būtu tikai minējumi, tādēļ iesakām doties pie acu ārsta uz pilnu acu veselības pārbaudi, lai saņemtu pilnu diagnostiku un no tās sekojošās ārsta rekomendācijas....

Acis, optika / acu veselība

Sūdzības kaklā un plaušās ko darīt?
Labdien!

Pirms dažām dienām sāku novērot to, ka izelpoju diezgan svilinošu elpu. Neņēmu to vērā, jo lietoju tagad visādas zāles un antibiotikas. Bet tad sākās sāpes kaklā, - tur, kur sākas plaušas un tā kā beidzas kakls, ir nepatīkama sajūta. Mutē bieži ir rūgta garša, bet to arī uzvēlu uz zālēm. Patreiz pie ārsta īsti nevaru ar tām sūdzībām aiziet, jo visu laiku staigāju pie ārstiem dēļ Ureaplazmas. Pajautāju pazīstamam ārstam par šo, un viņš teica, ka tas varētu būt no gastrīta, kas man arī ir. Ko tas varētu nozīmēt? Man ir bail iet uz plaušu rentgenu, bail no sliktām ziņām, jo Google visas pazīmes liecina par plaušu vēzi.

Paldies!
Atbild:
Pāvels Naumovs, ārsts-otolaringologs, homeopāts
Labdien! Nevajadzētu meklēt slimību izskaidrojumu Google, tas var sniegt Jums viltīgu informāciju un aizvest baiļu strupceļā. Jāņem vērā, ka agresīvām ārstēšanas metodēm piemīt daudz blaknes, piemēram, ārstējot kuņģi ar antibiotikām un/vai protona sūkņa inhibitoriem, var ietekmēt aknu, nieru, zarnu trakta un pat centrālas nervu sistēmas funkciju. Svarīgi atcerēties, ka jāpieņem sevi kā vienoto sistēmu - fiziskā, psihoemocionālā, mentālā un pat garīgā līmeņu kopumu. Jūsu simptomi liecina par kuņģa...

Elpceļu / plaušu saslimšanas

Kam domātas šīs zāles - trauksmes ārstēšanai, vai tikai miegam un depresijai?
Labdien!

Man psihiatrs izrakstīja Trittico pret depresiju un trauksmi. Man ir izteikta trauksme, bet man pēc zēlēm prolaktīna līmenis uzkāpa uz 334. Vai tas varētu turpināt kāpt vai man neder šīs zāles? Ģimenes ārsts saka, ka tās nav trauksmei. Kā tad ir, vai Trittico ir zāles, kas noņem trauksmi, vai tikai miegam un depresijai?

Paldies!
Atbild:
Laura Štāne, ārste-psihiatre
Labdien! Trittico ir antidepresantu grupas medikaments, kuru bieži izmanto arī miega traucējumu korekcijai. Depresīvā simptomātika bieži kombinējas arī ar trauksmes simptomiem un, lietojot Trittico, arī tie mēdz mazināties. Saistībā ar prolaktīna līmeni es ieteiktu pārliecināties, vai tiešām tā izmaiņas ir sasitītas ar Trittico lietošanu (piemēram, veicot atkārtotas analīzes pēc kāda laika)....

Psihoterapija / psihiatrija

Vai neitropēnijas iemesls varētu būt hronisks iekaisums mandelēs?
Labdien!

Vēlējos uzzināt, vai neitropēnijas iemesls varētu būt hronisks iekaisums mandelēs, kad tur veidojas palielinātas kriptas un korķi? Ik pa laikam ir sāpes kaklā. Nav ne HIV, ne hepatīti, ne medikamentu lietošanas blaknes.

Paldies!
Atbild:
Anda Kariņa, ģimenes ārste
Labdien! Neitropēnija ir samazināts neitrofīlo balto asinsšūnu skaits. Tam var būt dažādi cēloņi. Bieži vien tās ir vīrusu slimības. Mēdz būt neskaidras izcelsmes neitropēnijas. Ja šo balto asins šūnu skaits ir tuvu normai, īpašam satraukumam nav iemesla. Sakarā ar strutainām mandelēm būtu drīzāk jāvēro neitrofīlija, ja cēlonis ir bakteriālas dabas. Ļoti smagos gadījumos pie toksiskas reakcijas var vērot streptakoku tonsillītu ar neitropēniju. Akūtas leikozes var izpausties kā kakla iekaisums, kas...
Atbild:
Pāvels Naumovs, ārsts-otolaringologs, homeopāts
Labdien! Rīkles mandeles kā neatņemama imūnsistēmas sastāvdaļa ir atbildīgas par imunitāti. Pazemināts leikocītu skaits liecina par zemu imunitāti. Mandeļu pazemināta funkcija raksturojas ar tās nespēju pārstrādāt un utilizēt epitēliju, mikrobus, ēdienu u. tml., tāpēc lakūnās bieži krājas t. s. "korķi" - detrīts. Tās nav strutas, bet kazeozās masas. Rīkles mandelēm ir sadarbība ar vairogdziedzeri. Ja cieš viens, cietīs arī otrs. Tāpēc ļoti svarīgi nesteigties operēt mandeles, bet stiprināt imunitāti,...

Imunoloģija

Vai šīs zāles ir efektīvas pret trauksmi?
Labdien!

Vai Adoptols skaitās labs prettrauksmes līdzeklis vai tomēr mazefektīvs? Mēnesi to lietoju,trauksme nemazinājās. Varbūt vajadzēja ilgstošāk palietot? Patreiz lietoju Brintelex, bet nepatīk, ka no tā ir neskaidra redze. Domāju pāriet uz Adoptol, bet gribu zināt, cik vājas tās ir, vai nav nemaz tik neefektīvas, vienkārši nepieciešams tās lietot ilgāku laiku.

Paldies!
Atbild:
Dr. Inita Lēna Goldšteina
Labdien! Ja esat sākusi lietot antidepresantu, to nevar tā vienkārši pārtraukt lietot. Ja, lietojot to, Jums parādījušās blaknes, par tām jākonsultējas ar psihiatru vai ārstu, kurš Jums izrakstīja Brintellix. Adaptols ir vājākas iedarbības medikaments kā antidepresanti un domāju, ja Jums nebija labāk, lietojot to mēnesi, tad Jums tas nepalīdzēs, lietojot ilgāk. Nepieciešams tikt skaidrībā ar Brintellix - varbūt deva ir par lielu vai nepieciešams to nomainīt pret citu antidepresantu. Ar šiem jautājumiem...

Psihoterapija / psihiatrija

Vai Noofens ir domāts īslaicīgai lietošanai, vai arī to var lietot ilgstoši?
Labdien!

Mani interesē, vai Noofens ir domāts īslaicīgai lietošanai, vai var lietot ilgstoši? Man ir trauksme, domāju ilgāku laiku to palietot. Un vai var lietot Noofen un Adoptol vienlaicīgi, piemēram, Noofen no rīta, bet Adoptol vakarā - trauksmei un miega traucējumiem?

Paldies!
Atbild:
Dr. Inita Lēna Goldšteina
Labdien! Noofen nebūs īstā izvēle ilgstošai terapijai. Noofen iesaka lietot kursa veidā - 2-3 nedēļas, maksimums 6 nedēļas, tad jātaisa pārtraukumu. Ja, šādi lietojot Noofen, nav panākts gaidītais pašsajūtas uzlabojums, tad jāvēršas pie psihiatra, kurš izvērtēs Jūsu simptomus un, iespējams, izrakstīs kādu antidepresantu ilgstošākai lietošanai Jā, Noofen var lietot kopā vai paralēli ar Adaptolu....
Atbild:
Ilze Paegle, farmaceite, "Intas" aptiekas vadītāja
Labdien! Noofen un Adaptol pieder vienai un tai pašai medikamentu grupai un lietot tos vienlaicīgi nav lietderīgi. Pie tam iespējams pardozēt un tiem ir arī blakusparādības. Pēc zāļu lietošanas instrukcijas Noofen var lietot līdz 4-6 nedēļām, Adaptol līdz 2-3 mēnešiem. Šie abi ir recepšu medikamenti un par to lietošanu iesaku konsultēties ar ārstu....

Psihoterapija / psihiatrija

Cik illga var būt smērēšanās pēc abrāzijas?
Labdien!

13. grūtniecības nedēļā tika usg konstatēts, ka mazulītis ir miris (missed aborts), tika veikta abrāzija. Cik ilgi var smērēties pēc abrāzijas? Jo šobrīd ir pagājušas 2 nedēļas un 3 dienas un vēl joprojām mazliet smērējas.

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Smērēšanās pēc abrāzijas var būt līdz nākamajām mēnešreizēm. Mēnešreizes var nebūt tūlīt pēc mēneša, tās var kavēties....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Noberzts disks/ menisks celī - vai ir nepieciešama operācija?
Labdien!

Nezinu, kā pareizi formulēt jautājumu, bet man ir noberzts disks/menisks, un pašlaik man taisa plazmu vienam celim - teica, ka palīdzēs, bet nu jau ir laiks taisīt otro reizi, bet man kā bija sāpes, tā arī ir. Es elementāri nevaru atsperties pret gultu ar ceļiem, tie ir ļoti jutīgi un sāp, nevaru daudz staigāt - sāk sāpēt, par skriešanu vispār varu aizmirst. Visi, kuriem ir identiskas problēmas, saka, ka vienīgā izeja ir operācija un - jo agrāk, jo labāk. Man ir 20 gadi un man bail, kas būs tālāk. Vai ir nepieciešama operācija? Vai ir vērts apmeklēt vēl kādu ārstu?

Paldies!
Atbild:
Ilze Bērziņa, FRM ārste, Rehabilitācijas centrs "Līgatne"
Labdien! Ceļu sāpēm var būt dažādi iemesli - operācija vienmēr nav nepieciešama. Diemžēl pēc Jūsu apraksta nav skaidrs, kas ir galvenā problēma. Nepieciešams izvērtēt Jūsu kustību (dzīves veida) ieradumus, stāju. Iesaku konsultēties pie fizioterapeita un/vai rehabilitācijas ārsta. Par operācijas nepieciešamību lemj traumatologs-ortopēds, izvērtējot objektīvo stāvokli un izmeklējumu (MR) datus....

Traumatoloģija / ortopēdija

Vai no avārijas kontracepcijas var uzmesties pumpas uz sejas?
Labdien!

Pirms divām dienām iedzēru avārijas kontracepcijas tableti, šodien no rīta pamostoties uz sejas ir mazas pumpiņas - gan pa vienai, gan grupās uz sejas dažādās vietās. Pagājušo reiz pēc tabletes iedzeršanas tās arī parādījās. Gribēju uzzināt, vai tas varētu būt no tabletes, un vai ir kāds veids, kā no tām var tikt vaļā?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Avārijas kontracepcijas tabletes lietošana izraisa krasas pārmaiņas organisma hormonālajā sistēmā. Iespējams, ka pumpas ir viena no izpausmēm. Lai no tā izvairītos, ir jālieto droša kontracepcija. Labāko veidu Jums ieteiks ginekologs....

Dermatoloģija / ādas veselība

Cik ilgi jāārstē bakteriālā vaginoze?
Labdien!

Jau gadu ārstēju bakteriālovaginozi, bet rezultātu nav. Esmu onkoloģijas paciente (diagnoze C53), un ginekologi man pievērš īpašu uzmanību (man ir 3 dažādi ginekologi), bet šobrīd esmu jau izmisumā. Viss sākās ar simptomiem - dedzināšana, vairāk izdalījumu, nepatīkams aromāts. Analīzes uzrādīja gardnerellu, clue šūnas un nūjiņas . To it kā ātri izārstēja, bet simptomi nepazuda. Veicām vēl analīzes: mikroflora nebija augusi, STS negatīvs (man netaisīja, bet partnerim negatīvs). Šī gada laikā esmu lietojusi jau laikam visu, ko var lietot (rakstīšu tieši tādā secībā, kā ārsti man izrakstīja - varbūt tas palīdzēs labāk saprast situāciju):

1. Livormac 1 vag. kaps.
2. Arilin 1 vag.kaps.
3. Dalacin vag.sup. 6 dienas, Diflucan 1 kaps. 1 reizi nedēļā 3 nedēļas, Gyno-Pevaryl 3 dienas;
4. Liveo intime kapsulas 14 dienas;
5. Trichopol 2 tabl. 3 reizes dienā, 10 dienas
6. Arilin vag. pers. 6 dienas, Ciprinol 1 tabl. 3 reizes dienā, 10 dienas, Gyno-Pevaryl 3 dienas;
7. Livormac 9 dienas;
8. GynoLacta vag.kaps. 7 dienas, Fibrolakts kapsulas 16 dienas.

Analīzes visu laiku uzrādīja raugam līdzīgas sēnītes, Gr koki un nūjiņas. Dedzināšana praktiski nepārgāja, ja nu uz īsu brīdi, nepatīkamais aromāts ik pa laikam atgriezās. Pēdējās analīzes atkal uzrādīja gardnerellu un clue šūnas. No kurienes tās atkal uzradās? Šobrīd jau mēnesi ieturu stingru diētu (ne miltu, ne rauga, ne cukura, utt.), izlietoju Donaxyl 6 dienas, pēc tam dzēru Macmiror 1 tabl. 3 reizes dienā, 7 dienas un paralēli Dalacin krēmu 7 dienas, pēc tam uzreiz Ecocillin vaginālās kapsulas 6 dienas un Lilbiotic intim 14 dienas.
Partneris izdzēra Trichopol 2 tabletes 2 reizes dienā, 10 dienas. Ārstēšanās periodos atturējāmies no tuvības. Bet dedzināšana nav pārgājusi. Diēta man jāietur 3 mēnešus un reizi mēnesī jālieto pienskābes svecītes. Bet tas viss man neko nedod. Nesaprotu, ko daru ne tā. Visus ārstu norādījumus stingri ievēroju. Vai tiešām tik grūti izārstēt šādu infekciju?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Bakteriālā vaginoze rodas, ja makstī ir izjaukts mikrofloras līdzsvars: samazinās “labo” baktēriju (lactobacilli) daudzums, un palielinās “slikto” baktēriju skaits. Rezultātā rodas bakteriālā vaginoze. Ļoti bieži pacientēm tiek diagnosticētas tā sauktās jauktās maksts infekcijas, piemēram, gan sēnīte, gan arī bakteriālā vaginoze, kad rodas sūdzības gan par niezi, gan arī par izdalījumiem ar nepatīkamu smaku. Ir vairāki faktori, kas veicina maksts mikrofloras izmaiņas. Viens no tādiem ir...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Lietojot Escitaloprāmu, pazūd seksuālā vēlme un sajūtas - ko darīt?
Labdien!

Lietojot Escitaloprāmu, pazūd seksuālā vēlme un sajūtas. Vai var lietot ko klāt, kas uzlabotu vēlmi pēc seksa? Jo tā dzīvot arī grūti, kā nekā - jauna vēl.

Paldies!
Atbild:
Laura Freimane, ārste-psihiatre, SIA "Klīnika Dzintari"
Labdien! Ja šī blakusparādība ir traucējoša, iesaku mainīt medikamentu. Ir medikamenti, kas seksualitāti ietekmē mazāk vai neietekmē nemaz....

Psihoterapija / psihiatrija

Vai šīs zāles ir efektīvas trauksmes ārstēšanai?
Labdien!

Man ir trauksme, tāpēc man psihiatrs izrakstija "Brintalex". Bet tas nepalīdz. Vēlējos zināt, vai tās ir efektīvas zāles vai vājas, un vai maz domātas trauksmei? Patīk, ka tām maz blakņu, bet 3 nedēļu laikā trauksme mani nepamet. Vai jāpalieto ilgāk? Lietoju "Brintalex" 10 mg. Cits ārsts uzrakstīja "Brintalex" plus lamitrigīnu. Bet lasu, ka tas vairāk garastāvoklim, ne trauksmei.

Paldies!
Atbild:
Baiba Brokāne-Čekstere, ārste- psihiatre
Labdien! Visus sev neskaidros jautājumus - gan par zāļu lietošanu, gan par ilgumu un to iedarbību - ir jāizrunā ar savu ārstējošo psihiatru. Ja, neesat atradusi kontaktu ar savu psihiatru, tad ieteikums doties pie cita psihiatra. Ar cieņu,...
Atbild:
Laura Freimane, ārste-psihiatre, SIA "Klīnika Dzintari"
Labdien! Šīs zāles ir efektīvas trauksmes ārstēšanai, bet katram individuāli ir jāizvērtē, kā tās strādā un vai un kad mainīt vai palielināt devu. Iesaku šo pārrunāt ar savu ārstu, jo reizēm, kad stabils garastāvoklis, arī trauksme var būt mazāka, tāpēc lamotrigīns var derēt....

Psihoterapija / psihiatrija

Uz deguna sarkans pleķis, kas nedzīst, - ko darīt?
Labdien!

Pēc sejas maskas lietošanas pirms 2 gadiem nedaudz bija noberzts deguna gals. Tas it kā sadzija, bet pērn uz brīdi atkal sarkanums parādījās, bet ar laiku pazuda. Šogad atkal pleķis palicis sarkans. Lietojot antiseptisko smēri, pleķis palika gaišāks. Kā pārstāju lietot, tā no jauna paliek sarkans. Ko Jūs ieteiktu man darīt?

Paldies!
Atbild:
Ineta Mauriņa, dermatoloģe
Labdien! Lai izvērtētu ādas veselības stāvokli un noteiktu, kādēļ parādās izmaiņas ādā, lūdzam apmeklēt dermatologu, lai veiktu dermatoskopiju....

Dermatoloģija / ādas veselība

Krampji kāju muskuļos - kur meklēt palīdzību?
Labdien!

No janvāra mēneša mokos ar krampjiem kājās - ikros un augšstilbos. Kāju muskuļi nostiegroti, jau nedaudz pastaigājot, un jūtama tāda kā gurkstoņa. Kājas pēc pārdevējas darba 13 h būvmateriālu veikalā nepampst, bet smeldz visā garumā un rauj krampjos. Ir izlietots gan B vitamīnu komplekss, gan Bio farmācija Mg 500mg Pulveris, iesākumā 1 kastīte, kur pēc 6. pulvera gan krampji beidzās, smagums ikros un gurkstoņa arī pazuda, bet, tiem 20 pulveriem beidzoties, pēc 2 dienām krampji atsākās atkal. Biju pie ģimenes ārstes, kas veica analīzes. Visas analīzes ļoti labas, izņemot D vitamīna trūkumu, 15,3 vidēja smaguma diapazonā. Tiek parakstīts tas pats Mg un Vigantol 8 pilieni dienā. Magnijs jau lietots nedēļu, bet D vitamīnam drīz būs nedēļa. Aizvien vēl nepalīdz, nevaru pastrādā. Pretsāpju līdzekļus neieteica, ja ir slikti, lietoju "Ibumetin". Gimenes ārste Jūrmalā, bet es pārcēlos uz Rīgu, pateica, lai nākamreiz eju pie ārsta pēc deklarācijas Rīgā. Pie kā man iet, ko darīt?

Paldies!
Atbild:
Ilze Bērziņa, FRM ārste
Labdien! Vigantol oil, ticamāk, vajadzētu lietot 10-12 pilienus. dienā (ja D vitamīna līmenis ir 15.3 - ļoti zems), analīzes atkārtot pēc 1-2 mēnešiem, lai izvērtētu, kāda D vitamīna deva jālieto turpmāk. Vēlams pārbaudīt kāju asinsvadus. Tāpat izvērtējiet, vai apavi, kuros Jūs pavadāt garu dienu, ir adekvāti/ērti (varbūt tajos ir vērts ievietot ortopēdisko zolīti). Vajadzētu konsultēties pie fizioterapeita (stāja, muskuļu disbalanss) - iemācīties vingrojumus. Nav datu par Jūsu ķermeņa masu -...

Neiroloģija / nervu sistēmas saslimšanas

Vai tas ir normāli, ka pēc ārkārtas ķeizargrieziena vēl joprojām nav mēnešreižu un ir asins receklis dzemdē?
Labdien!

10 mēnešus atpakaļ man tika veikts ārkārtas ķeizargrieziens un šodien otro reizi kopš dzemdību nama biju pie ginekologa. Devos, jo vēl joprojām nav mēnešreizes un mēdz būt sāpes un diskomforts. Tāpat man vēl joprojām dzemdē ir tā kā caurumi un esot asins receklis "ezeriņš", bet tas esot normāli.

Vai tiešām uztraukumam nav pamata?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Mēnešreizes pēc jebkurām dzemdībām, arī ķeizargrieziena, var nebūt gadu. Par caurumiem dzemdē un recekli, šķiet, Jūs esat kaut ko pārpratusi. Lūdzu, jautājiet savam ārstam izskaidrot pašreizējo, apskatē konstatēto situāciju vēlreiz. Ja ārsts teicis, ka tas ir normāli, nav jāsatraucas....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Daļēji traumatiska rokas pirksta amputācija - kādus vingrinājumus drīkst veikt?
Labdien!

Man bija daļēji traumatiska labās rokas piektā pirksta amputācija. Ģipsi noņēma 8. martā. Kādus vingrinājumus drīkst veikt? Vai drīkst veikt sildīšanu? Ja jā, tad cik ilgi un kādā temperatūrā to drīkst darīt?

Paldies!
Atbild:
Ilze Bērziņa, FRM ārste
Labdien! Sildīt NEDRĪKST! Pakāpeniski jāatjauno kustību apjoms atlikušajās locītavās - sākumā pasīvās kustības, tad pakāpeniski pāriet uz aktīvām. Vēlams konsultēties ar ergoterapeitu....
Atbild:
Aleksandra Krūmiņa
Labdien! Pēc pirksta traumas un ģipša noņemšanas jau var sākt veikt dažādus vingrinājumus pleca locītavās, elkoņa un plaukstas pamatnes locītavā. Tas palīdzēs uzlabot asinsriti visā rokā un veicinās dzīšanas procesus. Varat veikt kustības ar plaukstu un pirkstiem arī siltājā ūdenī (37-40C). Tas palīdz atslābināt muskuļus, padara saistaudus elastīgākus, uzlabo asinsriti. Bet vislabāk būtu saņemt fizioterapeita konsultāciju klātienē, lai varētu novērtēt rokas stāvokli....

Fizioterapija, rehabilitācija

Pazemināti eritrocīti un hematokrīts - vai jāveic papildu izmeklēšana?
Labdien!

Man ir 56 gadi (sieviete). Ģimenes ārsts nozīmēja uztaisīt pilnu asins ainu (jo nebija gadu taisīta) un ir pazemināti eritrocīti - 3,7 (gadu atpakaļ bija 4,0 - arī drusku pazemināti) un pazemināts hemotakrīts - 34.
Slimojusi neesmu, pie ģimenes ārsta gāju pēc nosūtījuma mamogrāfijai (tur viss kārtībā).
Vai par šiem rādītājiem vajadzētu uztraukties un veikt kādu papildu izmeklēšanu?

Paldies!
Atbild:
Anda Kariņa, ģimenes ārste
Labdien! Hematokrīts ir attiecība procentos starp asins šūnām un šķidro daļu. Jo hematokrīts zemāks, jo mazāk asinsšūnu ir vienā mm3, kas arī atbilst tam, ka eritrocītu Jūsu asins paraugā ir mazāk tajā pašā mm3. Viss kārtībā, nekādi papildu izmeklējumi nav nepieciešami attiecībā uz nedaudz zemāku eritrocītu skaitu....


Neiroloğiskas problēmas - kas var izraisīt šādus simptomus un kur vērsties pēc palīdzības?
Labdien!

Kopš decembra beigām ik pa laikam ir tāda nejūtīga sajūta pakauša ādā, bet, kad pieskaros, visu jūtu. Janvārī sākās milzīgs stress, sāka parādīties arī kaut kādas skudriņu sajūtas kreisajā kājā, labajā mazāk. Vēl ir pāris reizes bijusi karstuma sajūta plecos. Galavassāpes bija pāris reizes. Biju uz galvas MR, tur viss labi. Bet tagad ir ļoti lielas grūtības ar miegu, vispār nevaru iemigt, nezinu, ko lai dara. Pa šo laiku arī diagnosticēja reproduktīvo hormonu disbalansu un kairināto zarnu sindromu. Vairs nezinu, ko darīt un kur vērsties, un kas šo visu var izrasīt?

Paldies!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Ieteicama vizīte pie neirologa vai pie psihiatra. Ar cieņu,...

Neiroloģija / nervu sistēmas saslimšanas

Kāpēc varētu būt smērēšanās pēc mākslīgā apaugļošanas?
Labdien!

13.03. man bija mākslīgā apaugļošana. 20.03. veicu HCG analīzes, kā lika. HCG 17.3, progesterons 88.8.
19.03. vakarā sākās viegli brūna smērēšanās. Ziņoju savam ārstam, teica, lai turpinu dzert Gepretiksu, Trombo Ass un lietot Amelgen svecītes. Un veikt analīzes nākošajā dienā atkārtoti. 21.03. HCG 23.0, progesterons 188.4. Turpina viegli smērēties, brūni izdalījumi. No ginekologa pagaidām klusums, neko neatbild, kaut ziņa ir izlasīta. Nezinu, ko domāt, vai šī smērēšanās ir normāla? Vai varbūt tas liecina, ka embrijs tomēr īsti nav ieligzdojies?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! No attāluma atbildēt uz jautājumu nevar, jo trūkst informācijas. Smērēšanās cēloņi var būt dažādi. Satraukums šinī gadījumā nodara tikai ļaunumu, tāpēc, lūdzu, sazinieties ar savu ārstu....
Atbild:
Jūlija Tarasova, ginekoloģe, iVF Riga
Labdien! Smērējoši izdalījumi grūtniecības laikā varētu būt normas variants. Pēc medicīniskās apaugļošanas smērējošus izdalījumus un asiņošanu novēro biežāk, salīdzinot ar dabīgu grūtniecību, kā arī tas ne vienmēr liecina par sliktu iznākumu. Parasti HCG kontroli rekomendē noteikt pēc 10 dienām no medicīniskās apaugļošanas. Jūsu HCG rezultāti palielinās, progesterons ir adekvātā līmenī. Ņemot vērā, ka jūs veicāt to diezgan agrīni, rekomendētu jums atkārot HCG analīzes ar 48 stundu intervālu...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Pazemināti eritrocīti un hematokrīts - vai atārtoti jādodas pie ārsta un jāveic izmeklējumi?
Labdien!

Man ir 56 gadi. Biju pie ģimenes ārsta pēc nosūtījuma un, tā kā gadu nebija taisītas asins analīzes, nozīmēja uztaisīt pilno asins ainu. Viss ir normas robežās, izņemot eritrocītus - 3.7 (normāli 4.1-5.0) un hematokrītu - 34 (normāli 35-47). Jūtos normāli, slimojusi neesmu. Vai būtu nepieciešams doties atkārtotā vizītē un taisīt vēl kādus izmeklējumus?

Paldies!
Atbild:
Anda Kariņa, ģimenes ārste
Labdien! Ar Jums viss ir kārtībā. Hematokrīts ir attiecības rādītājs starp asins šķidro (plazma) un biezo (asins šūnas) daļu. Ja hematokrīts mazāks, mazāks arī eritroicītu skaits uz 1 mm2 asiņu. Pie tam sarkano asinsšūnu daudzums ir turpat zem normas robežas. Satraukumam nav pamata....


Vai ir jāievēro kāds specifisks uzturs pēc auss operācijas saistībā ar akūtu vidusauss iekaisumu?
Labdien!

Pirms dažām dienām man bija neliela auss operācija un nedēļu ilga uzturēšanās slimnīcā saistībā ar akūtu vidusauss iekaisumu, bet jautājumu vēlos uzdot tikai saistībā ar uzturu (jo par medikamentiem jau zinu) - vai ir kādi specifiskāki pārtikas produkti, kas būtu / nebūtu jāēd, lai pēc iespējas veiksmīgāk sadzītu auss un atgrieztos dzirde?

Būšu ļoti pateicīga par atbildi!
Atbild:
Dr. Pāvels Naumovs, ārsts otolaringologs, homeopāts
Labdien! Rehabilitācijas periods ir ļoti svarīgs, lai atlabtu pēc operācijas. Savā praksē šim mērķim izmantoju homeopātiju, fitoterapiju, ajurvēdu. Runājot par pārtikas produktiem, vēlams noteikt Jūsu konstitūcionālās īpašības uz doto brīdi, piemēram, ar datorpulsa diagnostiku, ko piedāvā mūsu praksē. Pēc diagnostikas pacients saņem daudz ieteikumu, tajā skaitā failu ar ideāliem/optimāliem/nevēlamiem produktiem ikdienas uzturā. Ar cieņu,...

Veselīgs uzturs

Tūska pēc spirāles ievietošanas - ko tas varētu nozīmēt?
Labdien!

Man ielika spirāli Kyleena. Otrajā dienā parādījās briesmīga tūska, smērēšanas nav. Ko tas varētu nozīmēt, vai to, ka konkrētā spirāle neder? Ir jau ceturtā diena, bet tūska nepāriet.

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! No jautājuma nav saprotams, kas tieši ir pietūcis. Hormonus saturošām spirālēm reti ir novērojamas tādas blakusparādības kā depresīvs garastāvoklis, nervozitāte, samazināts libido, galvassāpes, sāpes vēderā, slikta dūša, pinnes, sāpes mugurā, sāpes mazajā iegurnī, dismenoreja, izdalījumi no maksts, jutīgas krūtis vai sāpes krūts dziedzeros, svara pieaugums. Vēl retāk - vēdera pūšanās un tūska. Jautājumu jārisina ar savu ārstu....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības