medicine.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi12206
Nozares raksti1447
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Vai mīkstās ortozes var palīdzēt un ir vērts vērsties pie tehniskā ortopēda?
Labdien!

Sievietei 80 gadi. Ir operēti abi pleci, ievietotas endoprotēzes (2011. gadā un 2013. gadā). Bet, ja rokas ir miera stāvoklī ilgi, īpaši mierīgi staigājot, parādās spēcīgas sāpes, kas izstarojas uz visu roku. Kad viņa saņem vienu roku otrā, un paceļ plecus uz augšu, tad sāpes atlaiž. Rentgens neuzrāda, ka plecā būtu kāda vaina, tāpēc endoprotēzi mainīt nevajag. Vai ir iespējams, ka nospiests ir nervs plecā? Un vai kāda mīkstā ortoze varētu mazināt sāpes? Tad šajā gadījumā būtu jāvēršas pie tehniskā ortopēda.

Paldies!
Atbild:
Ilze Bērziņa, FRM ārste
Labdien! Iespējams, ka sāpju iemesls ir plecu joslas muskuļu vājums (mierīgi staigājot, roka gravitācijas spēka ietekmē iestiepj saites un locītavas kapsulu). Varētu palīdzēt vingrošana (plecu joslas muskuļu nostiprināšana). Var izmantot ortozi, kas fiksē plecu (nepieciešams konsultēties ar speciālistu)....

Traumatoloģija / ortopēdija

Vai tas varētu būt sastiepums vai muskuļu pārslodze?
Labdien!

Sportā satraumēju kāju. Sāpes nebija uzreiz, bet parādījās pēc nodarbības. Sāpēja stipri 4 dienas. Nu ir pagājis mēnesis, un kāja ik palaikam iesāpas, gan ejot, gan miera stāvoklī. Sāp kājas lejasdaļā, starp potīti un pirkstiem, un pēdā, bet vairāk uz papēža pusi. Kāja neizskatās uztūkusi.

Lietoju diklofenaka gelu("Voltaren") un aukstuma gelu("ce power") un vairs nesportoju. Ko es vēl varu lietot? Un vai tas varētu būt sastiepums vai muskuļu pārslodze? Vai var iztikt bez ārsta un izmeklējumiem?

P.S. Esmu sieviete, 25 gadi.

Paldies!
Atbild:
Ilze Bērziņa, FRM ārste
Labdien! Drošāk būtu veikt izmeklējumus pēdai (rentgenogrammu, USS) - konsultējieties pie ģimenes ārsta vai/un traumatologa. Ja tuvāko 7-10 dienu laikā sūdzības izzūd, var iztikt bez izmeklējumiem....

Traumatoloģija / ortopēdija

Pie kāda speciālista vērsties, ja periodiski nomoka stipra nieze dažādās ķermeņa vietās?
Labdien!

Man ir periodiska nieze dažādās ķermeņa vietās - reizēm tik stipra, ka nokasu līdz asinīm, reizēm nav nemaz. Ģimenes ārsts nereaģē uz šādām sūdzībām un neko nepiedāvā. Pie kāda speciālista būtu jāvēršas?

Paldies!
Atbild:
Ieva Cīrule, alergoloģe
Labdien! Vispirms ieteicams vērsties pie ādas ārsta....
Atbild:
Dr. Anda Kariņa
Labdien! Vispirms jānoskaidro ādas niezes iemeslu. Tas var būt, sākot no sausas ādas, alerģiskas reakcijas, beidzot ar limfomu. Diemžēl bez vizītes un analīzēm par iemeslu grūti izteikties. Varat doties pie dermatologa , ja ar ģimenes ārstu neatrodat risinājumu....

Dermatoloģija / ādas veselība

Vai starp "viltoto zobu" un smaganām ir jābūt spraugai, vai arī tam jāpieguļ cieši pie smaganām?
Labdien!

Man ir nesen uzlikts zobu tiltiņš uz diviem zobiem un pa vidu ir “viltots” zobs. Jautājums tāds - vai starp "viltoto zobu" un smaganām ir jābūt spraugai, vai arī tam jāpieguļ cieši pie smaganām?

Paldies!
Atbild:
Dr. S. Piskunova, zobārste
Labdien! Spraugai jābūt obligāti, citādāk izveidosies izgulējums un protēzi būsiet spiesti mainīt. Ar visu cieņu,...

Zobārstniecība / mutes veselība

Vai drīkst taisīt rentgenu bērnam bez jebkāda pamatojuma?
Labdien!

Gribētu pajautāt, vai tas ir normāli, ja puikam (7 gadi) uztaisa divus rentgenus gūžām, apstarojot dzimumorgānus? Ārste ir iedomājusies, ka viņam kaut kas kaiš gūžām, bet nekas par to neliecina. Vai šis apstarojums nav kaitīgs? Kur var uzzināt par nebrīdināšanu par apstarojumu un patvaļu, nobaidot, ka jātaisa rentgens, pilnīgi bez kādiem pierādījumiem par tā nepieciešamību?

Paldies!
Atbild:
Dr. Anda Kariņa
Labdien! Ārsts drīkst nosūtīt bērnu uz rentgenu, ja ir aizdomas par patoloģiju. Bez pamatojuma rentgena izmeklējums parasti netiek veikts. Iesaku aprunāties ar ārstu, kāds iemesls izmeklējumam bija. Lielam satraukumam par apstarojumu nav pamata, jo modernai aparatūrai staru slodze ir salīdzinoši neliela un nekādas paliekošas sekas nebūs....

Diagnostika

Kā mazināt krūšu pietūkumu un atvieglot sāpes?
Labdien!

4. dienā pēc dzemdībām izlēmu pārtraukt barot ar krūti un sāku lietot tabletes "Bromoctiptin richter". Krūtis ir pietūkušas un sāp. Ko man darīt, lai atvieglotu sāpes? Un kā izvairīties no iekaisuma un mastīta? Un vai tas var rasties? Jo aktīva krūts barotāja nebiju pa 3 dienām, kuras atrados slimnīcā. Kopumā izslaucu ne vairāk kā 15-20 ml. Pēc kāda laika sāks darboties tablete? Lietoju to divas reizes dienā.

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekologs
Labdien! "Bromocriptin-Richter" tabletes var lietot krūts piena veidošanās apturēšanai tikai medicīnisku iemeslu dēļ (piemēram, bērna zaudēšana dzemdību laikā vai tūlīt pēc dzemdībām, vai mātes slimības dēļ pēc dzemdībām). Bromokriptīnu nedrīkst izmantot parastai krūts piena veidošanās apturēšanai. Tāpat to nevajadzētu lietot sāpīgas krūšu piebriešanas simptomu mazināšanai pēc dzemdībām, ja tos var atbilstoši ārstēt ar nemedicīniskiem līdzekļiem (kā stingra krūšu atbalstīšana, aplikācijas ar...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Neizskaidrojamas sajūtas galvā, nogurums un nespēks no rītiem - pie kāda ārsta vērsties?
Labdien!
Nespēju saprast, kāpēc man galvā ir neskaidra, nedaudz reibstoša un tāda kā uz ģībšanas pusi sajūta. Pārsvarā ir grūti no rīta pamosties, jo arī tad esmu it kā noguris un bez spēka. Tāpat nepārtraukti kreisajā ausī džinkst jeb zvana, ir tādas kā troksnis. Nevaru noliegt, ka esmu arī pietiekoši nervozs un ikdienā mani pavada stress un spriedze, taču pēdējā laikā kļūstu aiz vien bažīgāks par to, vai iespējamais cēlonis nav saistīts ar kādu fizisku vainu. Ir bailes, ka laikus kaut ko nepārbaudu, tādējādi nezinot pieļauju visādas domas. Ir bijusi neliela galvas trauma, galvas kreisajā pusē.

Kam būtu jāpievērš uzmanība vairāk un kādu ārstu vajadzētu apmeklēt vispirms?

Paldies!
Atbild:
Silva Bendrāte, Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra sabiedrisko attiecību speciāliste
Labdien! Jautājuma uzdevējs jau pats ir pareizi secinājis, ka vispirms būtu lietderīgi noskaidrot, vai nav kādas citas saslimšanas, pirms doties pie psihiatra. Šajā gadījumā vispirms nepieciešama ģimenes ārsta konsultācija, kuras laikā noskaidrosies turpmākā rīcība un nepieciešamā palīdzība. Ģimenes ārsta apmeklējumu nevajadzētu atlikt, jo tieši neskaidrība un dažādie paša minējumi rada trauksmi un stresu, pasliktina pašsajūtu un dzīves kvalitāti. Ja tomēr būs nepieciešama psihiatra palīdzība,...

Psihoterapija / psihiatrija

Aizdomas par Laima slimību: Vai tiešām prātīgi gaidīt mēnesi līdz atkārtotam testam?
Labdien!

Bija piesūkusies ērce 14. augustā un tika veiktas Borrelia burgdorferi analīzes. Tests veikts pēc mēneša: Borrelia burgdorferi IgM >190.0 - pozitīvs; Borrelia burgdorferi IgG 8.2 - negatīvs. Izteiktu simptomu nav. Vai tā ir Laima slimība? Ģimenes ārsts pateica, lai pagaidu kādu mēnesi un tad uztaisu atkārtoti testu vai arī padziļināto testu.

Vai patiešām jāgaida mēnesis, kamēr simptomi parādās?

Paldies!
Atbild:
Aiva Doroško, ģimenes ārste
Labdien! Labāk veikt šādā gadījumā Laimboreliozes apstiprinošo testu laboratorijā. Jo parastajām antivielām uz borēlijām var būt viltus pozitīvi rezultāti....
Atbild:
Dr. Anda Kariņa
Labdien! Varat veikt apstiprinošo IgM testu. Ja pozitīvs, jālieto "Doxycyclini 100mg" 2 reizes dienā 3 nedēļas ilgi. Recepte jāprasa ārstam. Ja negatīvs, tad varat atkārtot pēc 1 mēneša. Antivielas Laima slimībai parādās vēlu, tāpēc antibiotikas izrakstāmas, vadoties pēc klīniskās ainas (migrējošās eritēmas). Ja eritēmas nav, tad vadoties pēc apstiprinošajām analīzēm....


Kāpēc neko nejūtu dzimumakta laikā?
Labdien!

Īsti nezinu, vai man ir jāiet pie ginekologa vai seksologa, bet mani jau ilgi nomoka tas, ka es dzimumakta laikā neko nejūtu, ne ar vienu partneri, ne mainot pozas. Vai man būtu jādzer kādas zāles vai jādara kas cits, lai tas mainītos? Jo es ar to cīnos jau cik gadus. Varbūt tas sākās no tā, ka es dzeru antidepresantus un tas ir kā blakusefekts?

Paldies!
Atbild:
Dr. Balodis
Labdien! Pēc apraksta noteikt iemeslu problēmai, diemžēl, nevar. Ieteiktu sākt ar ginekologa apmeklējumu, lai izslēgtu iespējamās patoloģijas....
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekologs
Labdien! Uz jūsu jautājumu nevar atbildēt, jo vajadzīga papildu informācija. Ir jādodas pie ginekologa un, iespējams, pēc tam pie seksopatologa....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Zobu implants, antibiotiku lietošana un grūtniecība: Kas jāņem vērā?
Labdien!

Tuvāko nedēļu laikā ir plānots ievietot zobu implantu, tad ir paredzēta 4 mēnešu pauze, kamēr ieaug implants, un pēc tam tiks uzlikts kronis. Sākumā iespējama antibiotiku lietošana. Šobrīd tiek plānota grūtniecība. Vai ir jāievēro kādi ierobežojumi?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekologs
Labdien! Ierobežojumi nav jāievēro, jo grūtniecības, cik saprotu, jums taču nav....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Ģībšana bērnam raudot - kādi izmeklējumi nepieciešami?
Labdien!

Meitai ir 2 gadi. Ja nokrīt un stipri sasitas, tad sāk traki raudāt (arī bez skaņas) un noģībst uz pāris sekundēm. Kad atjēdzas, turpina raudāt. Vai nepieciešami kādi izmeklējumi?

Paldies!
Atbild:
Dr. Strazds
Labdien! Šajā gadījumā būtu nepieciešami no Jums daži precizējoši jautājumi, bet tos neklātienē nevar veikt, man jāredz, kā Jūs tos saprotat. Vispār es ieteiktu Jums vērsties pie neirologa. Cieņā,...

Pediatrija / bērnu veselība

Kad vislabāk veikt krūšu ultrasonogrāfiju un kāpēc?
Labdien!

Saprotu, ka krūšu ultrasonogrāfiju vislabāk veikt no 5.-12. cikla dienai. Vai ultrasonogrāfijā kas mainās, ja neveic tieši šajās dienās, bet citā dienā?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekologs
Labdien! Krūšu ultrasonogrāfiju vislabāk veikt no 5.-12. cikla dienai. Krūšu audi reaģē uz olnīcu darbību. Cikla pirmajā pusē izmeklējums ir visprecīzākais....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai pastāv kādi zinātniski pētījumi, kas apstiprina sāls vanniņu lietošanas pozitīvu ietekmi uz saaukstēšanos?
Labdien!

Vai pastāv kādi zinātniski pētījumi, kas apstiprina sāls vanniņu lietošanas pozitīvu ietekmi uz saaukstēšanos? Literatūrā, ko esmu lasījis, teikts, ka saaukstēšanos ar tām nevar izārstēt vai paātrināt izveseļošanos, tikai atvieglot simptomus labākai pašsajūtai. Vai vanniņas var sekmēt ko vairāk par atslābināšanos un labāku pašsajūtu?

Paldies!
Atbild:
Dr. Pāvels Naumovs, homeopāts
Labdien! Sāls vanniņu lietošanas principus Jums labāk var izskaidrot ārsts fizioterapeits. Uzticama informācija atrodas šeit: https://thermalwater.com.ua/mineralnie-vanni/solevie-vanni-dlya-detey-i-vzroslyih/ Ar cieņu,...

Imunoloģija

Vai smērēšanās, nelabums un velkošas sāpes vēdera lejasdaļā pēc hormonālās spirāles izņemšanas ir normāla parādība?
Labdien!

Tiek izņemta hormonālā spirāle "Kyleen." Izņemšanas procedūra bija ātra un viegla, bet nākošajā dienā parādījās asins smērēšanās un tāds kā nelabums, un sajūtas, it kā pirms mēnešreizēm, ciešamas velkošas sāpes vēdera lejas daļā. Vai tas ir normāli?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekologs
Labdien! Pēc hormonālās spirāles izņemšanas var būt šādas parādības, jo organisms vairs nesaņem hormonus no spirāles un nākas pārkārtoties citā režīmā....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Pārāk zems asinsspiediens, lietojot zāles pret augstu asinsspiedienu, - vai tam tā būtu jābūt?
Labdien!

Man ir 39 gadi. Man visu laiku bija paaugstināts asinsspiediens. Nu jau kādus 5 mēnešus lietoju zāles asinsspiedienam, ko izrakstīja ārsts. Mājās pa retam izmēru asinsspiedienu, un pēdējās dienās bija ļoti zems, 109/77 vai 114/78. Nu tā ap to diapazonu arī lēkā. Zinot savu asinsspiedienu, man liekas, ka tas ir pārāk zems. Vai tam tā būtu jābūt, vai varbūt man griezties pie sava ārsta, lai maina zāles, vai labāk atstāt visu, kā ir? Tāpat brīžiem uznāk tādi viegli reibonīši, varbūt tas ir normāli, es nezinu, bet tā citādā ziņā jūtos labi.

Paldies!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Ieteicama vizīte pie ārsta, lai piekoriģētu preparātu vai preparāta lietošanu. Ar cieņu,...

Kardioloģija / sirds un asinsvadu sistēma

Ko nozīmē mazenteriālas limfadenopātijas iezīmes?
Labdien!

Ko nozīmē vēdera USG slēdzienā "Mazenteriālas limfadenopātijas iezīmes"?

Paldies!
Atbild:
Dr. Anda Kariņa
Labdien! Tas nozīmē, ka apzarņa limfmezgli ir palielināti. Liecina par iekaisumu. Varētu būt sākotnēja apendicīta pazīme. Ja ir apendicīta simptomi un USG atradne, jāiziet antibakteriālās terapijas kurss....
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Tas nozīmē - vēderplēves limfmezglu iekaisuma pazīmes. Precīzāk ir jārunā ar savu ārstējošo ārstu. Ar cieņu,...


Kāpēc atkārtoti pampst vaigs pēc zoba izraušanas?
Labdien!

Aptuveni pirms 3 nedēļām sapampa vaigs, devos pie zobārsta. Rezultātā izrāva 3 zobus. Izrakstīja antibiotikas, izdzēru. Vaigs sāka pariet, bet tad pirms 3 dienām atkal sāka uzpampt. Sāpes nekādas nav vispār. Ko man darīt, kāpēc tā notiek?

Paldies!
Atbild:
Dr. Svetlana Piskunova
Labdien! Jums jāsatiekas ar savu zobārstu -nepieciešama atkārtota apskate. Ar visu cieņu,...

Zobārstniecība / mutes veselība

Vibrējoša sajūta muguras jostas daļā - vai tiešām diska trūces dēļ?
Labdien!

Man ir 28 gadi. Aktīvi sportoju, ir diska trūce, kas jau vairāk nekā gadu rada smeldzošu sāpi jostas daļā. Medikamentus nelietoju. Pēdējā laikā pašā jostas daļas lejā sajūtu tādu kā vibrējošu sajūtu. Tās nav sāpes, bet vienmērīga tāda kā kņudēšana, it kā elektrisks strāvojums (viegls). Protams, tas traucē, jo visu laiku par to domāju. Magnētiskā rezonanse veikta salīdzinoši nesen. Ārsts neko, izņemot trūci, nepieminēja. Šī jokainā sajūta ir vairāk nekā mēnesi. Jāpiebilst, ka nav problēmas ar lieko svaru. Bet brīžiem esmu emocionāli uzvilkta.

Paldies!
Atbild:
Ilze Bērziņa, FRM ārste
Labdien! Dažādas sajūtas mugurā var nebūt tieši saistītas ar diska trūci, bet vairāk ar muskuļu disbalansu. Emocionālās problēmas var muguras sāpes "paspilgtināt". Iesaku konsultēties pie zinoša fizioterapeita (apgūt vingrojumus muguras muskuļu korsetes nostiprināšanai)....
Atbild:
Juris Brūklis, traumatologs, ortopēds
Labdien! Jā, tā var būt, jo diska trūces gan tieši, gan netieši ietekmē, ja muskuļi ir visu laiku saspringti sāpju dēļ. Bet šajā gadījumā ir nepieciešama neirologa konsultācija....

Traumatoloģija / ortopēdija

Vai var izārstēt veģetatīvo distoniju, nelietojot medikamentus?
Labdien!

Man tāda problēma - spiedoša un sāpoša sajūta kakla daļā un mugura sāpes, kas pārvietojas. Kad dzēru nomierinošās zāles - "Flianhol" un "Lexsotanil" - sāpes mazinājās, bet, kad pārstāju tās dzert, sāpes un spiedošā sajūta atsākās. Tāpat ir iekšēja depresija, reibst galva, neko negribas darīt, tikai gulēt. Vēl menopauze sākās, domāju, varbūt pie visa vainīgi hormoni, bet ārsts teica, ka tā ir veģetatīvā distonija. Negribu visu laiku uz zālēm sēdēt. Ko vēl var darīt, lai nebūtu jālieto zāles? Dzīvoju laukos, līdz ar to iespējas tikt uz kādām procedūrām ir ierobežotas.

Paldies!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Visdrīzāk tā patiešām ir veģetatīvā distonija. Pie veģetatīvās distonijas vēl var lietot barojošus, nomierinošus dabas līdzekļus, kas strādā uz nervu sistēmu, bet kādu periodu arī psihiatra izrakstītās zāles ir nepieciešamas. Ja vēlaties mūsu ieteikumus, varam piedāvāt veikt vispārēju organisma izmeklēšanu, lai pārliecinātos, vai esošās sūdzības izraisa tikai veģetatīvā distonija, vai arī vēl ir kāda veselības problēma, kas provocē nervu sistēmu. Pie mums pieņem arī profesionāla...
Atbild:
Baiba Brokāne-Čekstere, ārste- psihiatre
Labdien! Visdrīzāk tā patiešām ir veģetatīvā distonija. Ieteicams konsultēties ar psihiatru. Ar cieņu,...

Neiroloģija / nervu sistēmas saslimšanas

Dedzinoša sajūta krūškurvī pēc ēšanas un mīksta vēdera izeja - kā ārstēt?
Labdien!

Man jau mēnesi diezgan bieži ir dedzinoša sajūta krūškurvī , sajūta, it kā skābe nāktu uz augšu (parasti kādas 15-30 minūtes pēc ēšanas ), un mīksta vēdera izeja katru reizi, aizejot uz tualeti, ko reizēm pavada sāpes vēderā. Kā pareizāk rīkoties šajā gadījumā, lai atrisinātu ieilgušo problēmu?

Paldies!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Pēc sūdzībām spriežot, Jums ir problēmas ar gremošanas traktu, iespējams, paaugstināta kuņģa skābe, iespējams, iekaisis aizkuņģa dziedzeris, disbakterioze un patogēnā mikroflora (sēnes, parazīti, vīrusi, vienšūņi utt.), tāpēc ieteicama vizīte pie gastroenterologa. Varam piedāvāt veikt vispārēju organisma pārbaudi, balstītu uz biorezonansi, mūsu medicīnas iestādē, kuras laikā tiek izmeklēts katrs orgāns un sistēma un noskaidroti iekaisuma procesi organismā, funkcionālās izmaiņas un...
Atbild:
SIA "Sango Imports"
Labdien! Es ieteiktu dzert koraļļu ūdeni (oriģinālo) no produkta CORAL WATER (pieejams aptiekās vai www.sango.lv). Šis ūdens novērsīs Jūsu problēmas cēloni, kas sākas ar problēmu kuņģī. Dzeriet to trīs mēnešus, un jūs redzēsiet rezultātu. Izmēģināt zāles uz sevis nav laba ideja. Dzeriet tikai oriģinālo CORAL WATER. Nepērciet to mazumtirdzniecībā, bet tikai aptiekās vai mūsu uzņēmuma tīmekļa vietnē sango.lv. Jūs varat būt vesela!...

Gastroenteroloģija / gremošanas sistēma

Kāpēc rodas slikta dūša, ēdot sāļus ēdienus?
Labdien!

Es pāris dienas nevaru gandrīz neko ieēst, jo man paliek slikta dūša (bet nevemju), kuņģa rajons jūtas slikti un liekas, ka izvemšos. Kaut ko saldu es vēl varu ieēst, bet, mēģinot ieēst kaut ko sāļu, uzreiz paliek nelabi. Kādi iemesli tam varētu būt? Varbūt tas var būt vēdera vīruss?

Paldies!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Visdrīzāk ir problēmas ar gremošanas traktu, nav izslēgts vēdera vīruss. Varam piedāvāt veikt vispārēju organisma izmeklēšanu šūnu līmenī, balstītu uz biorezonansi, lai noskaidrotu sūdzību cēloņus. Ar cieņu,...

Gastroenteroloģija / gremošanas sistēma

Vai pretsāpju zāles var ietekmēt asins analīžu rezultātus?
Labdien!

No rīta, 2 stundas pirms analīzēm, iedzēru 1/2 tableti "Ibumetin" 400 mg, jo sākās mēnešreizes. Vai pretsāpju zāles ietekmē asins analīžu rezultātus (piemēram, CRO, ferritīnu un pilnu asins ainu)?

Paldies!
Atbild:
Aiva Doroško, ģimenes ārste
Labdien! No vienreizējas devas nevajadzētu būt ietekmei uz asins analīžu rādītājiem. Ibuprofēns var ietekmēt asins ainas atsevišķus rādītājus, ja lieto ilgstoši un/vai jau ir hroniskas saslimšanas....
Atbild:
Dr. Anda Kariņa
Labdien! "Ibumetin" neietekmē ne CRO, ne ferritīnu vai pilnu asins ainu....
