medicine.lv skaitļos

Lietotāji online44
Aktīvie uzņēmumi12813
Nozares raksti1616
Ekspertu atbildes21477
Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Banner 580x140
5 veidi, kā sportistu veselībai palīdz zivju eļļa: Stāsta farmaceite

Jaunākais forumā

Veselība
simptomi, profilakse, ārstēšana


66 tēmas

Medicīna

Viedoklis: Zāļu viltojumi jeb – ko varam mācīties no "Ozempic" gadījuma?

Farmācija

5 veidi, kā sportistu veselībai palīdz zivju eļļa: Stāsta farmaceite
Viedoklis: Zāļu viltojumi jeb – ko varam mācīties no "Ozempic" gadījuma?

Rehabilitācija

5 veidi, kā sportistu veselībai palīdz zivju eļļa: Stāsta farmaceite
Sākusies dārza darbu sezona: Kā pasargāt sevi no muguras pārpūlēšanas un locītavu sāpēm?

Veselīgs dzīvesveids

5 veidi, kā sportistu veselībai palīdz zivju eļļa: Stāsta farmaceite
Kalorijas dažādos vecuma posmos: Kam pievērst uzmanību?

Nedēļas tēma

Lauma Medical kompresijas izstrādājumi

Lauma Medical kompresijas izstrādājumi

Kompresijas izstrādājumi ir viens no galvenajiem līdzekļiem vēnu varikozes slimību profilaksei un ārstēšanai. Uzzināsim vairāk par Lauma Medical kompresijas izstrādājumiem! 

Aktuālie piedāvājumi

Jo-hai-dī, kāpēc es nerūpējos par sevi ātrāk?

Jo-hai-dī, kāpēc es nerūpējos par sevi ātrāk?

Pēc smagas operācijas un ilgstošas rehabilitācijas Roberto Meloni ir atkal vesels, bet atzīst, ka daudzus mēnešus esot bijis ļoti norūpējies, vai spēs atkal normāli staigāt. Roberto stāsta par savu pieredzi, lietojot Latvijā ražotu produktu – Epsorīnu.

Ergonomisks krēsls – kādu izvēlēties, lai nesāpētu mugura?

Ergonomisks krēsls – kādu izvēlēties, lai nesāpētu mugura?

Ja, ilgstoši sēžot, jums nogurst un sāp mugura, pievērsiet uzmanību, kādu krēslu ikdienā izmantojat. Situāciju var uzlabot, parasta krēsla vietā izvēloties ergonomisku krēslu. Uzzināsim vairāk par Bambach ® Saddle Seat ergonomiskajiem krēsliem! 

Kā sagatavoties vasarai? Un ne tikai…

Kā sagatavoties vasarai? Un ne tikai…

Pavisam drīz mūs sagaida vasara, kad dzīve šķiet vienkāršāka, patīkamāka, interesantāka un garšīgāka. Šajā rakstā aplūkosim svarīgus gremošanas trakta slimību profilakses aspektus un sniegsim praktiskus padomus, kas palīdzēs rūpēties par savu organismu. 

Video

Kā ergonomiski iekārtot darba vietu, strādājot pie datora? Skaidro ergoterapeiti (VIDEO)

Kā ergonomiski iekārtot darba vietu, strādājot pie datora? Skaidro ergoterapeiti (VIDEO)

Atzīmējot Pasaules ergoterapijas dienu 27. oktobrī, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (Austrumu slimnīca) Rehabilitācijas klīnikas ergoterapeiti ir sagatavojuši padomus un vienkāršus  ieteikumus, kurus būtu ieteicams ņemt vērā ikvienam, kurš, sēžot pie datora, veic darba pienākumus vai arī ikdienā pie datora ekrāna pavada ilgas stundas. 

Produktu testi

Testa rezultāti: "Kaleja Silks" zīda matu ruļļi veselīgām salona kvalitātes lokām

Testa rezultāti:

Martā Medicine.lv sadarbībā ar "Kaleja Silks" piedāvāja testēt zīda matu rulli veselīgai matu ieveidošanai.

MARUSHA matu toniks ar rozmarīnu matu mitrināšanai, atjaunošanai un aizsardzībai pret karstumu

MARUSHA matu toniks ar rozmarīnu matu mitrināšanai, atjaunošanai un aizsardzībai pret karstumu

Aprīlī Medicine.lv sadarbībā ar "MARUSHA Nord Ecosmetic" piedāvā testēt dabīgo matu toniku ar rozmarīnu, keratīnu un zīda proteīniem.

RUUTe pieniņš sejas ādas attīrīšanai "Liepa"

RUUTe pieniņš sejas ādas attīrīšanai

Aprīlī Medicine.lv sadarbībā ar dabiskās kosmētikas zīmolu RUUTe® piedāvā testēt sejas ādu attīrošo pieniņu "Liepa", kas domāts jebkuram sejas ādas tipam un ko var izmantot arī acu zonai. 

“Ginerra” gremošanas sistēmas veselībai

“Ginerra” gremošanas sistēmas veselībai

Aprīlī Medicine.lv sadarbīobā ar starptautisko zīmolu “Coral Club” piedāvā testēt uztura bagātinātāju “Ginerra”.

Izstāsti Latvijai veselības receptes

Dinsbergas klīnika, Dr. Santa Viltere: Izstāsti Latvijai – Veselības receptes

Dinsbergas klīnika, Dr. Santa Viltere: Izstāsti Latvijai – Veselības receptes

Vismaz reizi dzīvē ir jāpārbauda sava sirds! No aprīļa šo izmeklējumu veic arī Dinsbergas klīnikā ar jaunāko un modernāko aparatūru Latvijā. Izstāsti Latvijai dodas vizītē pie kardioloģes ar 20 gadu pieredzi - dr. Santas Vilteres.

VC4 Baltijas vēnu klīnika, Dr. Patrīcija Ivanova: Izstāsti Latvijai – Veselības receptes

VC4 Baltijas vēnu klīnika, Dr. Patrīcija Ivanova:  Izstāsti Latvijai – Veselības receptes

Patrīcija Ivanova ir asinsvadu ķirurgs, flebologs, Dr.med., docente LU Ķirurģijas katedrā, Latvijas Asinsvadu ķirurģijas biedrības biedre, Latvijas Invazīvās radioloģijas asociācijas biedre, Eiropas Asinsvadu ķirurģijas biedrības biedre, Eiropas Kardiovaskulārās un invazīvās radioloģijas biedrības biedre, nokārtojusi eksāmenu asinsvadu ķirurģijā...

Atbild eksperti

Noberzts disks/ menisks celī - vai ir nepieciešama operācija?
Labdien!

Nezinu, kā pareizi formulēt jautājumu, bet man ir noberzts disks/menisks, un pašlaik man taisa plazmu vienam celim - teica, ka palīdzēs, bet nu jau ir laiks taisīt otro reizi, bet man kā bija sāpes, tā arī ir. Es elementāri nevaru atsperties pret gultu ar ceļiem, tie ir ļoti jutīgi un sāp, nevaru daudz staigāt - sāk sāpēt, par skriešanu vispār varu aizmirst. Visi, kuriem ir identiskas problēmas, saka, ka vienīgā izeja ir operācija un - jo agrāk, jo labāk. Man ir 20 gadi un man bail, kas būs tālāk. Vai ir nepieciešama operācija? Vai ir vērts apmeklēt vēl kādu ārstu?

Paldies!
Atbild:
Ilze Bērziņa, FRM ārste, Rehabilitācijas centrs "Līgatne"
Labdien! Ceļu sāpēm var būt dažādi iemesli - operācija vienmēr nav nepieciešama. Diemžēl pēc Jūsu apraksta nav skaidrs, kas ir galvenā problēma. Nepieciešams izvērtēt Jūsu kustību (dzīves veida) ieradumus, stāju. Iesaku konsultēties pie fizioterapeita un/vai rehabilitācijas ārsta. Par operācijas nepieciešamību lemj traumatologs-ortopēds, izvērtējot objektīvo stāvokli un izmeklējumu (MR) datus....

Traumatoloģija / ortopēdija

Vai no avārijas kontracepcijas var uzmesties pumpas uz sejas?
Labdien!

Pirms divām dienām iedzēru avārijas kontracepcijas tableti, šodien no rīta pamostoties uz sejas ir mazas pumpiņas - gan pa vienai, gan grupās uz sejas dažādās vietās. Pagājušo reiz pēc tabletes iedzeršanas tās arī parādījās. Gribēju uzzināt, vai tas varētu būt no tabletes, un vai ir kāds veids, kā no tām var tikt vaļā?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Avārijas kontracepcijas tabletes lietošana izraisa krasas pārmaiņas organisma hormonālajā sistēmā. Iespējams, ka pumpas ir viena no izpausmēm. Lai no tā izvairītos, ir jālieto droša kontracepcija. Labāko veidu Jums ieteiks ginekologs....

Dermatoloģija / ādas veselība

Cik ilgi jāārstē bakteriālā vaginoze?
Labdien!

Jau gadu ārstēju bakteriālovaginozi, bet rezultātu nav. Esmu onkoloģijas paciente (diagnoze C53), un ginekologi man pievērš īpašu uzmanību (man ir 3 dažādi ginekologi), bet šobrīd esmu jau izmisumā. Viss sākās ar simptomiem - dedzināšana, vairāk izdalījumu, nepatīkams aromāts. Analīzes uzrādīja gardnerellu, clue šūnas un nūjiņas . To it kā ātri izārstēja, bet simptomi nepazuda. Veicām vēl analīzes: mikroflora nebija augusi, STS negatīvs (man netaisīja, bet partnerim negatīvs). Šī gada laikā esmu lietojusi jau laikam visu, ko var lietot (rakstīšu tieši tādā secībā, kā ārsti man izrakstīja - varbūt tas palīdzēs labāk saprast situāciju):

1. Livormac 1 vag. kaps.
2. Arilin 1 vag.kaps.
3. Dalacin vag.sup. 6 dienas, Diflucan 1 kaps. 1 reizi nedēļā 3 nedēļas, Gyno-Pevaryl 3 dienas;
4. Liveo intime kapsulas 14 dienas;
5. Trichopol 2 tabl. 3 reizes dienā, 10 dienas
6. Arilin vag. pers. 6 dienas, Ciprinol 1 tabl. 3 reizes dienā, 10 dienas, Gyno-Pevaryl 3 dienas;
7. Livormac 9 dienas;
8. GynoLacta vag.kaps. 7 dienas, Fibrolakts kapsulas 16 dienas.

Analīzes visu laiku uzrādīja raugam līdzīgas sēnītes, Gr koki un nūjiņas. Dedzināšana praktiski nepārgāja, ja nu uz īsu brīdi, nepatīkamais aromāts ik pa laikam atgriezās. Pēdējās analīzes atkal uzrādīja gardnerellu un clue šūnas. No kurienes tās atkal uzradās? Šobrīd jau mēnesi ieturu stingru diētu (ne miltu, ne rauga, ne cukura, utt.), izlietoju Donaxyl 6 dienas, pēc tam dzēru Macmiror 1 tabl. 3 reizes dienā, 7 dienas un paralēli Dalacin krēmu 7 dienas, pēc tam uzreiz Ecocillin vaginālās kapsulas 6 dienas un Lilbiotic intim 14 dienas.
Partneris izdzēra Trichopol 2 tabletes 2 reizes dienā, 10 dienas. Ārstēšanās periodos atturējāmies no tuvības. Bet dedzināšana nav pārgājusi. Diēta man jāietur 3 mēnešus un reizi mēnesī jālieto pienskābes svecītes. Bet tas viss man neko nedod. Nesaprotu, ko daru ne tā. Visus ārstu norādījumus stingri ievēroju. Vai tiešām tik grūti izārstēt šādu infekciju?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Bakteriālā vaginoze rodas, ja makstī ir izjaukts mikrofloras līdzsvars: samazinās “labo” baktēriju (lactobacilli) daudzums, un palielinās “slikto” baktēriju skaits. Rezultātā rodas bakteriālā vaginoze. Ļoti bieži pacientēm tiek diagnosticētas tā sauktās jauktās maksts infekcijas, piemēram, gan sēnīte, gan arī bakteriālā vaginoze, kad rodas sūdzības gan par niezi, gan arī par izdalījumiem ar nepatīkamu smaku. Ir vairāki faktori, kas veicina maksts mikrofloras izmaiņas. Viens no tādiem ir...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Sadarbības partneri