
5 padomi gaļas pareizai uzglabāšanai un lietošanai vasaras sezonā
Lai arī vasara nelutina ar siltiem laikapstākļiem, šis ir gada
karstākais festivālu, pikniku, dārza ballīšu, brīvdabas koncertu un citu
vasaras sezonas pasākumu laiks! To neatņemama sastāvdaļa ir gaļas
produktu iekļaušana ēdienkartē.

10 iemesli, kāpēc lietot mazāk cukura
Ne viss, kas iepriecina mūsu maņas, iepriecina arī mūsu ķermeni, tāpēc šādu ēdienu daudzums ir jākontrolē.

Kā noteikt vai bērnam ir liekais svars, un kā ar to cīnīties?
Katram piektajam Latvijas pirmklasniekam ir liekais svars, vēsta Slimības
profilakses un kontroles centra skolu vides pētījuma dati. Par šo
problēmu vecāki parasti sāk aizdomāties un vēršas pie speciālistiem pēc
palīdzības vien tad, kad bērnam paliek 10–12 gadi.

Iegūsti augstāko izglītību koledžā!
Pieteikšanās studijām 2017./2018. akadēmiskajam studiju gadam Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledžā notiek līdz 4. augustam.

Vasaras našķi, kas apdraud tavu svaru
Dažādi vasarā iecienīti ēdieni un dzērieni satur ievērojamu daudzumu kaloriju un tauku, un, pienācīgi neuzmanoties, tu drīz vien pieņemsies svarā.

Nākotnes profesija - sabiedrības veselības speciālists
Ikdienas valodā ar veselību parasti saprotam pretēju stāvokli slimībai,
taču izrādās, ka veselība ir kas vairāk - tā ir fiziskās, garīgās un
sociālās labklājības stāvoklis, nevis tikai slimības vai nespēka
neesamība.

Sāls grūtniecības laikā - jā vai nē?
Sāls jau gadsimtiem ilgi ir bijusi neatņemama mūsu garšvielu plaukta
sastāvdaļa. Taču pēdējās desmitgadēs tā ieguvusi sliktu slavu, tāpēc
daudzi to cenšas izslēgt no savas ēdienkartes.

7 ieteikumi, kā veicināt sāta sajūtu
Ja centies atbrīvoties no liekajiem kilogramiem, taču nekādi nespēj atturēties no našķošanās un pastāvīgi atkāpies no iecerētā uztura plāna, izmēģini šos noderīgos padomus, kas ļaus gūt tik vajadzīgo sāta sajūtu.

PVD ieteikumi drošai un veselīgai Līgo svētku maltītei
PVD Līgo svētkos un arī karstajā
laikā aicina iedzīvotājus iepirkties tikai drošās tirdzniecības vietās,
kā arī pievērst uzmanību pārtikas produktu uzglabāšanas apstākļiem un
marķējumam.

4 soļi, kā veselīgāk pagatavot sarkano gaļu
Sarkanā gaļa ir viens no labākajiem olbaltumvielu, dzelzs, cinka un B
grupas vitamīnu avotiem. Taču, lai no šīs gaļas saņemtu pašu labāko,
svarīgi to arī veselīgi pagatavot.