Kāpēc nepārspīlēt ar sāls patēriņu uzturā? Skaidro farmaceite

Kāpēc nepārspīlēt ar sāls patēriņu uzturā? Skaidro farmaceite

Pētījuma* dati liecina, ka vidējais sāls patēriņš dienā Latvijas iedzīvotāju vidū ir 8,8 grami, kas būtiski pārsniedz ieteicamo dienas normu. Visvairāk ar sāls lietošanu pārspīlē vīrieši, dienā apēdot 10,7 gramus sāls, bet sievietes – 6,2 gramus. Farmaceite skaidro, kas rosina pārmērīgu sāls lietošanu uzturā, kādas var būt tā sekas, un dalās padomos, kā samazināt sāls daudzumu uzturā.
Kādu labumu veselībai sniedz rudens ogas un kā tās vislabāk pagatavot? 

Kādu labumu veselībai sniedz rudens ogas un kā tās vislabāk pagatavot? 

Rudens vēsais un mitrais laiks, kas neizbēgami ir pienācis, ir īsts pārbaudījums mūsu imunitātei un labsajūtai. Tomēr vienlaikus daba ir parūpējusies par to, lai sniegtu mums šobrīd tik vajadzīgos vitamīnus un antioksidantus. Kur tos vislabāk meklēt, ja ne rudens ogās?
Kāpēc zivju eļļa ir svarīga ikvienam un jebkurā vecumā? Skaidro farmaceite

Kāpēc zivju eļļa ir svarīga ikvienam un jebkurā vecumā? Skaidro farmaceite

Rudens katru gadu atnes ne tikai zeltainu lapkriti un bagātīgu dārzeņu ražu, bet arī iezīmē sākumu gada tumšākajam un drēgnākajam laikam, kurā saasinās dažādu sezonālo slimību riski. Viens no efektīvākajiem imunitātes stiprināšanas veidiem ir pastiprināta Omega-3 taukskābju uzņemšana, uzturā iekļaujot treknās zivis vai lietojot zivju eļļu.
Kā labāk sagatavot dabas veltes ziemas krājumiem? Iesaka uztura speciāliste

Kā labāk sagatavot dabas veltes ziemas krājumiem? Iesaka uztura speciāliste

Kuram gan negribētos paildzināt saulainās, bezrūpīgās vasaras dienas! Viens no vienkāršākajiem paņēmieniem, kā to izdarīt, ir saglabāt vasaras garšas un aromātus ziemai. Kā sagatavot uzglabāšanai ogas, augļus un dārzeņus, nemainot to garšu? Vai iespējams veidot krājumus bez sāls un cukura? Kā konservēt, nezaudējot produktu uzturvērtību, stāsta uztura speciāliste.
Kā pagatavot veselīgas un gardas dārzeņu maltītes?

Kā pagatavot veselīgas un gardas dārzeņu maltītes?

Vasaras kulminācija un rudens sākums ir svaigu garšu, smaržu un košu krāsu laiks, kas sniedz iespēju mieloties ar svaigām ogām, augļiem un dārzeņiem, kā arī citām dārza un meža veltēm, kuras stiprina imunitāti, uzlabo pašsajūtu un nerada smaguma sajūtu. Par dārzeņu nozīmi ēdienkartē, konservēšanu un garšīgām dārzeņu ēdienu receptēm stāsta sertificēta uztura speciāliste un farmaceite.
Kalcijs - senioru palīgs stipriem kauliem

Kalcijs - senioru palīgs stipriem kauliem

Viena no nozīmīgākajām cilvēka organismā atrodamajām minerālvielām ir kalcijs. Tas rūpējas par kaulu un zobu izturību, kā arī veicina normālu sirds, muskuļu un nervu sistēmas darbību. Kalcija uzņemšana īpaši ir vecāka gadagājuma cilvēkiem, jo, hormonālu izmaiņu dēļ, senioriem šī minerālviela uzsūcas sliktāk.
Vitamīnu un uzturvielu ABC veģetāram un vegānam dzīvesveidam

Vitamīnu un uzturvielu ABC veģetāram un vegānam dzīvesveidam

Veģetāram un vegānam uzturam gan Latvijā, gan pasaulē kopumā pievēršas aizvien vairāk cilvēku, jo tas palīdz saglabāt normālu ķermeņa svaru, normalizē holesterīna līmeni un asinsspiedienu, kā arī mazina dažādu slimību risku. 
Kuras sēnes ir īpaši vērtīgas veselībai? Skaidro speciāliste

Kuras sēnes ir īpaši vērtīgas veselībai? Skaidro speciāliste

Kuras Latvijā sastopamās sēnes ir īpaši vērtīgas, kā tās pagatavot un cik daudz sēņu ēst ir veselīgi. Stāsta veselīgas ēšanas eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina.
Pētījums: Katrs trešais Latvijas iedzīvotājs neievēro regulāras ēšanas reizes

Pētījums: Katrs trešais Latvijas iedzīvotājs neievēro regulāras ēšanas reizes

Katrs trešais jeb 32% Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka viens no viņu "kaitīgajiem ieradumiem" ir neregulāra ēšana, liecina jaunākais "Mana Aptieka & Apotheka Veselības indekss". 
Kā no ikdienā lietotās pārtikas gūt maksimālu labumu veselībai?

Kā no ikdienā lietotās pārtikas gūt maksimālu labumu veselībai?

Pēdējos gados cilvēki arvien biežāk cenšas ēst veselīgi, lai dienas laikā uzņemtu nepieciešamo kaloriju, vitamīnu un citu vērtīgo vielu devu. Taču labo nodomu īstenošanai ceļā nereti stājas nezināšana, kā rezultātā apēstais organismam nebūs tik vērtīgs, kā sākotnēji varētu šķist.