Kā ogas uzlabo veselību?

Kā ogas uzlabo veselību?

 Ir ogu laiks – tirgus letes pilnas gatavām ogām katrai gaumei. Nevienam nav noslēpums, ka svaigās dabas veltes ir bagātas ar mums tik nepieciešamajiem vitamīniem un tagad ir īstais laiks, lai to izmantotu sava organisma stiprināšanai. 
Kā nepārēsties, svinot vasaras saulgriežu svētkus? Iesaka eksperti

Kā nepārēsties, svinot vasaras saulgriežu svētkus? Iesaka eksperti

Tuvojoties gada īsākajai dienai un garākajai naktij, līgotāji domā ne tikai par to, kā pīt ziedu vainagus un pušķot svinību vietu, bet arī par to, ar ko mieloties svētkos. Ēdieni, kurus saulgriežu svinētāji ir īpaši iecienījuši, ir speķa pīrādziņi, dažādi salāti ar majonēzi, gaļas ēdieni un, protams, vairāku veidu sieri.
Kas jāņem vērā, iegādājoties pārtiku svētku galdam?

Kas jāņem vērā, iegādājoties pārtiku svētku galdam?

Par to, lai iegādātos un celtu galdā tikai drošu pārtiku, jādomā ik reizi, dodoties iepirkties, taču īpaši aktuāli tas kļūst, tuvojoties svētkiem un brīvdienām. Ievērojot latviešu tradīcijas, Vasaras saulgriežu, Līgo vakara un Jāņu dienas galdam saimnieces sarūpēs visdažādākos gardumus, savukārt saimnieki sagatavos ugunskurus un āra grilus.
10 pārmaiņas organismā, pārstājot lietot cukuru

10 pārmaiņas organismā, pārstājot lietot cukuru

Cukurs ir viens no biežāk lietojamiem produktiem visā pasaulē, taču diemžēl tā regulāra lietošana var atstāt negatīvas sekas uz veselību. Atteikties no cukura un to saturošiem produktiem nav viegli, taču tas ir vērtīgs ieguldījums tavā veselībā.
Kam pievērst uzmanību, grilējot gaļu? Skaidro uztura speciāliste

Kam pievērst uzmanību, grilējot gaļu? Skaidro uztura speciāliste

Vasara ir laiks, kad grilējam un, atpūšoties pie dabas, mielojamies uz nebēdu, ko bieži vien darām, nepievēršot uzmanību ēdiena sastāvam un uzturvērtībai. Uztura speciāliste dalās ar ieteikumiem, kā pasargāt sevi no liekiem kilogramiem nevērīgas uztura izvēles dēļ.
Produkti, kas palīdz šķidrināt asinis

Produkti, kas palīdz šķidrināt asinis

Lai asinis varētu veikt savas galvenās funkcijas – piegādāt organismam skābekli un barības vielas – asins serumam un sarkanajiem asins ķermenīšiem jābūt optimālā attiecībā. Asinīm sabiezējot, šo organismam nepieciešamo vielu piegāde tiek traucēta, tādējādi izraisot barības vielu deficītu un palielinot kaitīgo vielu koncentrāciju asinīs.
13 vērtīgi pārtikas produkti cukura diabēta slimniekiem

13 vērtīgi pārtikas produkti cukura diabēta slimniekiem

Cukura diabēts ir hroniska slimība, kas rodas, kad asinīs ir pārāk augsts glikozes saturs. Slimība ir ļoti grūti ārstējama, taču, izveidojot pareizu uzturu, tās simptomus ir iespējams maksimāli samazināt, kā arī novērst smagas cukura slimības komplikācijas, piemēram, sirds un asinsvadu patoloģijas vai aklumu.
5 svarīgākie pārtikas produkti veģetāriešiem un vegāniem

5 svarīgākie pārtikas produkti veģetāriešiem un vegāniem

Pēdējos gados pārtikas produktu segmentā aug pieprasījums pēc vegāniskiem un veģetāriem produktiem un kļūst plašāks arī to personu loks, kas ar prieku izslēdz no uztura dzīvnieku izcelsmes produktus. Tāpēc uztura eksperte piedāvā iepazīt veģetāriešiem un vegāniem ieteicamos produktus.
9 pazīmes, kas var liecināt par C vitamīna trūkumu organismā

9 pazīmes, kas var liecināt par C vitamīna trūkumu organismā

Kā zināms, C vitamīns nostiprina imunitāti, ļaujot organismam veiksmīgi cīnīties ar dažādām saaukstēšanās slimībām un vīrusiem. Dažādos pētījumos ir pierādīts, ka C vitamīns palīdz novērst arī sirds un asinsvadu saslimšanas, šūnu bojājumus un aizkavēt ādas novecošanos.
10 ēst gatavošanas paradumi, kas var kaitēt veselībai

10 ēst gatavošanas paradumi, kas var kaitēt veselībai

Pareiza pārtikas pagatavošana un uzglabāšana ir būtisks priekšnosacījums tam, lai ēdiens ilgāk nezaudētu savu vērtību un saglabātu garšu. Ne visi zina šos veselīgas kulinārijas noteikumus, tāpēc rakstā apkopotas dažas biežākās kļūdas, ko, iespējams, daudzi ir pieļāvuši, darbojoties virtuvē, un no kurām vajadzētu izvairīties.