Kam pievērst uzmanību, grilējot gaļu? Skaidro uztura speciāliste

Kam pievērst uzmanību, grilējot gaļu? Skaidro uztura speciāliste

Vasara ir laiks, kad grilējam un, atpūšoties pie dabas, mielojamies uz nebēdu, ko bieži vien darām, nepievēršot uzmanību ēdiena sastāvam un uzturvērtībai. Uztura speciāliste dalās ar ieteikumiem, kā pasargāt sevi no liekiem kilogramiem nevērīgas uztura izvēles dēļ.
Produkti, kas palīdz šķidrināt asinis

Produkti, kas palīdz šķidrināt asinis

Lai asinis varētu veikt savas galvenās funkcijas – piegādāt organismam skābekli un barības vielas – asins serumam un sarkanajiem asins ķermenīšiem jābūt optimālā attiecībā. Asinīm sabiezējot, šo organismam nepieciešamo vielu piegāde tiek traucēta, tādējādi izraisot barības vielu deficītu un palielinot kaitīgo vielu koncentrāciju asinīs.
13 vērtīgi pārtikas produkti cukura diabēta slimniekiem

13 vērtīgi pārtikas produkti cukura diabēta slimniekiem

Cukura diabēts ir hroniska slimība, kas rodas, kad asinīs ir pārāk augsts glikozes saturs. Slimība ir ļoti grūti ārstējama, taču, izveidojot pareizu uzturu, tās simptomus ir iespējams maksimāli samazināt, kā arī novērst smagas cukura slimības komplikācijas, piemēram, sirds un asinsvadu patoloģijas vai aklumu.
5 svarīgākie pārtikas produkti veģetāriešiem un vegāniem

5 svarīgākie pārtikas produkti veģetāriešiem un vegāniem

Pēdējos gados pārtikas produktu segmentā aug pieprasījums pēc vegāniskiem un veģetāriem produktiem un kļūst plašāks arī to personu loks, kas ar prieku izslēdz no uztura dzīvnieku izcelsmes produktus. Tāpēc uztura eksperte piedāvā iepazīt veģetāriešiem un vegāniem ieteicamos produktus.
9 pazīmes, kas var liecināt par C vitamīna trūkumu organismā

9 pazīmes, kas var liecināt par C vitamīna trūkumu organismā

Kā zināms, C vitamīns nostiprina imunitāti, ļaujot organismam veiksmīgi cīnīties ar dažādām saaukstēšanās slimībām un vīrusiem. Dažādos pētījumos ir pierādīts, ka C vitamīns palīdz novērst arī sirds un asinsvadu saslimšanas, šūnu bojājumus un aizkavēt ādas novecošanos.
10 ēst gatavošanas paradumi, kas var kaitēt veselībai

10 ēst gatavošanas paradumi, kas var kaitēt veselībai

Pareiza pārtikas pagatavošana un uzglabāšana ir būtisks priekšnosacījums tam, lai ēdiens ilgāk nezaudētu savu vērtību un saglabātu garšu. Ne visi zina šos veselīgas kulinārijas noteikumus, tāpēc rakstā apkopotas dažas biežākās kļūdas, ko, iespējams, daudzi ir pieļāvuši, darbojoties virtuvē, un no kurām vajadzētu izvairīties.
8 pazīmes, kas var liecināt par pārmērīgu sāls daudzumu uzturā

8 pazīmes, kas var liecināt par pārmērīgu sāls daudzumu uzturā

Sāls ir viena no iecienītākajām garšvielām daudzās virtuvēs. Ir grūti atrast recepti, kurā ēdienam nevajadzētu pievienot sāli vai piparus, jo bez šīm garšvielām ēdiens var šķist mazāk tīkams. Turklāt neliels nātrija daudzums ir nepieciešams organisma veselības saglabāšanai.
4 pavasara zaļumi, ko ir vērts iekļaut ikdienas ēdienkartē

4 pavasara zaļumi, ko ir vērts iekļaut ikdienas ēdienkartē

Tā nu ir sanācis, ka mūsu klimats nelutina ar mūžīgu vasaru, tāpēc ar uzturvielām bagāti un patiešām garšīgi vietējie dārzeņi, augļi, ogas un zaļumi plauktā dzīvo pavisam neilgi, kamēr ārā ir silts un saulains laiks. Šie dzīvie dabas vitamīni nav pieejami ziemā, tāpēc nav brīnums, ka pēc aukstā laika bieži vien jūtamies saguruši un apātiski.
Atslodzes dienas, vitamīni un saules gaisma – vērtīgi triki pavasara skaistumkopšanai

Atslodzes dienas, vitamīni un saules gaisma – vērtīgi triki pavasara skaistumkopšanai

Mati, nagi un āda ir kā vizītkarte labi funkcionējošam organismam. Pavasarī to stiprināšana un rūpīga kopšana ir īpaši svarīga, jo gada tumšākajos mēnešos organisms ir saņēmis mazāk D vitamīna, kas negatīvi ietekmēs ne tikai izskatu, bet arī imūnsistēmu. Par dažādiem trikiem, kā parūpēties par matu, nagu un ādas veselību pavasarī, stāsta farmaceite.
Eksperti: Aizliegums ēst pēc sešiem vakarā ir mīts

Eksperti: Aizliegums ēst pēc sešiem vakarā ir mīts

Lai arī veselīga dzīvesveida jomā ir vērojamas pozitīvas izmaiņas - arvien vairāk cilvēku interesējas par to, ko un kā darīt savas veselības un labsajūtas uzlabošanai – kopējie rādītāji joprojām atklāj, ka Latvijas iedzīvotāji par maz kustas, ir mazaktīvi un piekopj neveselīgas ēšanas ieradumus.