medicine.lv skaitļos

Lietotāji online235
Aktīvie uzņēmumi12660
Nozares raksti11791
Ekspertu atbildes21477
Raksti : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv

Viedoklis: Kā dzīvot kvalitatīvi?

Viedoklis: Kā dzīvot kvalitatīvi?

Ja veiksim sabiedrības aptauju uz ielas, darbavietā vai citviet un pavaicāsim, kas ir kvalitatīva dzīve, saņemsim visdažādākās atbildes. Kādam kvalitatīva dzīve asociēsies ar atpūtu Dienvidjūru kūrortā, citam ar plašu māju vai lielu automašīnu, vēl citam ar karjeras augstāko virsotņu sasniegšanu.

Dzērvenes: Kādos gadījumos ieteicamas un kad no tām labāk atteikties?

Dzērvenes: Kādos gadījumos ieteicamas un kad no tām labāk atteikties?

Viena no populārākajām rudens meža veltēm, kam tiek piedēvēts plašs veselīgo īpašību loks, ir dzērvenes. Šobrīd tās nogatavojas un ir plaši pieejamas. Vai tām patiesi piemīt neskaitāmas vērtīgas īpašības un kādos gadījumos no dzērveņu un to preparātu lietošanas tomēr būtu jāatsakās?

Kā izvēlēties labāko lubrikantu?

Kā izvēlēties labāko lubrikantu?

Stress, bezmiegs un liela darba slodze bieži vien atstāj iespaidu uz sievietes ķermeni, tāpat maksts sausums daudzām sievietēm var radīt stresu un kairinājumu. Par laimi, šādu problēmu var ļoti ātri atrisināt ar papildu līdzekļiem – lubrikantiem. Apskatīsim svarīgākos aspektus, kam jāpievērš uzmanība, izvēloties lubrikantu.

Melnais plūškoks: Ar ko tas vērtīgs veselībai, un kā to uzņemt?

Melnais plūškoks: Ar ko tas vērtīgs veselībai, un kā to uzņemt?

Plūškoks ir viena no vērtīgākajām dabas veltēm, kas pēdējo gadu laikā guvusi īpašu popularitāti. Plūškoks noderēs kā skaistumam, vēdera un gremošanas sistēmai, tā arī jo īpaši rudens un ziemas sezonā, kad aktuāla kļūst imunitātes stiprināšana un saaukstēšanās kā pieaugušajiem, tā arī bērniem.

Kāpēc omega-3 taukskābes vajadzīgas ikvienam un kā tās vislabāk uzņemt? Skaidro speciāliste

Kāpēc omega-3 taukskābes vajadzīgas ikvienam un kā tās vislabāk uzņemt? Skaidro speciāliste

Sausi mati, nogurums, miega traucējumi un locītavu sāpes ir tikai dažas no pazīmēm, kad organisms var signalizēt, ka tam trūkst omega-3 taukskābes. “Neaizvietojamās taukskābes ir ļoti svarīgs organisma “būvmateriāls”, kas piedalās šūnu membrānu veidošanā, arī augšanas un attīstības procesa nodrošināšanā,” tā saka farmaceita asistente un izskaidro, kādā veidā šo vērtīgo uzturvielu vislabāk uzņemt.

Tavs uzņēmums – 6 dažādās platformās JEB kā nokļūt tur, kur ir tavi klienti?

Tavs uzņēmums – 6 dažādās platformās JEB kā nokļūt tur, kur ir tavi klienti?

Vai tavs uzņēmums nesen sācis darboties, un tu prāto, kā ātri un efektīvi par to informēt savus potenciālos klientus? Varbūt tavam uzņēmumam jau kādu laiku ir sava mājaslapa vai profils sociālajos tīklos, taču tu meklē veidu, kā padarīt uzņēmumu vēl atrodamāku?

Smiltsērkšķi: Vērtīgās īpašības un pielietojums

Smiltsērkšķi: Vērtīgās īpašības un pielietojums

Vasaras noslēgumā un rudens laikā daba mūs īpaši dāsni lutina ar vērtīgām dabas veltēm. Viena no tām ir smiltsērkšķis. Tas var lepoties ne vien ar bagātīgu vitamīnu sastāvu, bet arī ar plašo pielietojumu un neparastu garšu un aromātu. Par smiltsērkšķu vērtīgajām īpašībām un pielietojumu stāsta klīniskā farmaceite.

3 vienkāršas receptes 1. septembra rīta maltītei: Iesaka eksperte

3 vienkāršas receptes 1. septembra rīta maltītei: Iesaka eksperte

“Mācību gada pirmā diena ir svētku diena. Tas ir jauns sākums, pat ja skolēnam tā nav 1., bet gan 10. klase. Tāpēc ir skaisti, ja ģimene šo dienu sagaida un pavada svinīgā noskaņā – sākot ar svētku brokastīm,” teic trīs skolēnu mamma. Viņa kopā ar saviem bērniem iesaka vienkāršas un lieliskas receptes 1. septembra rīta maltītei.

Kā pareizi sasaldēt un atkausēt pārtikas produktus?

Kā pareizi sasaldēt un atkausēt pārtikas produktus?

Produktu saldēšana ir viens no labākajiem veidiem, kā pagarināt vairāku pārtikas produktu glabāšanas laiku un cīnīties ar pārtikas izšķērdēšanu. Tomēr, ja produkti tiek sasaldēti nepareizi vai arī saldētavā tie tiek uzglabāti pārāk ilgi, tad pēc kāda laika tevi varētu sagaidīt nepatīkams pārsteigums. 

Ko vērtīgu organismam sniedz upenes un kā tās labāk lietot uzturā?

Ko vērtīgu organismam sniedz upenes un kā tās labāk lietot uzturā?

Upenes ir pazīstamas ar bagātīgu C vitamīna saturu un citām vērtīgām īpašībām. Turklāt tās tiek plaši izmantotas ne vien pārtikā, bet arī farmācijā un skaistumkopšanā. Vai upenes patiešām ir C vitamīna krātuves? Ko citu vērtīgu tās sniedz mūsu organismam un kā tās vislabāk lietot uzturā?