9 pazīmes, kas var liecināt par C vitamīna trūkumu organismā
10 veidi, kā var novērst muskuļu masas zudumu
7 veidi, kā samazināt sēdoša dzīvesveida kaitīgo ietekmi
Kāda ir selēna nozīme organismā? Stāsta farmaceite
Viens no antioksidantiem, par kura nozīmi runā arvien biežāk, ir selēns. Kāda ir tā loma mūsu organismā un ar kādiem pārtikas produktiem varam to pilnvērtīgi uzņemt? Kas ikvienam ir jāzina pirms selēnu saturošu uztura bagātinātāju lietošanas? Konsultē klīniskā farmaceite.
Graudaugu nozīme ikdienas ēdienkartē: Skaidro speciālisti
Rudenī un ziemā daudz biežāk nekā vasarā kā piedevu ikdienas uzturā mēdz izmantot graudaugus – griķus, rīsus, grūbas. Kas tajos vērtīgs un noderīgs cilvēka organismam? Kas jāzina par to lietošanu? Stāsta sertificēta uztura speciāliste un klīniskā farmaceite.
TOP 3 kosmētikas līdzekļi aukstajam laikam
Iestājoties aukstam laikam, mainās ne vien mūsu garderobe, bet arī prioritātes kosmētikas līdzekļu izvēlē. Reizēm ādai šajā laikā nepieciešami barojošāki līdzekļi un tādi, kas pasargā ādu no auksto laikapstākļu un apkures sausā gaisa ietekmes.
Psihiatre: Veselīgs miegs – labākais līdzeklis pret stresu
Rudens ir laiks, kad cilvēkus pārņem skumjas, pasliktinās garastāvoklis, daudzi sāk dzīvot stresa un satraukuma stāvoklī. To veicina gan drūmums dabā, gan augstie komunālie maksājumi, daudzu preču un pakalpojumu sadārdzināšanās.
Pusaudzim liela apetīte: Vai ir jāuztraucas? Skaidro uztura speciāliste
Divas karbonādes, četri vārīti kartupeļi, salāti, un vēl nav gana! Vai ir jāuztraucas, ja pusaugu dēls vai meita ēd pat vairāk nekā vecāki? To skaidro sertificēta uztura speciāliste.
Kāpēc nevajag ēst bojātus ābolus? Skaidro eksperts
Digitālā satura autors, fizioterapeits un divu mazu bērnu tētis Gustavs Mellenbergs, kas aktīvi dalās sociālajos tīklos ar savas ģimenes ikdienu un maltītēm, bija pārliecināts, ka āboliem puvuma vietu var izgriezt un tad tos var gan apēst, gan taisīt ievārījumus vai arī kompotus.
Biežākās graudaugu alerģijas: Kā tās ārstēt? Skaidro alergologs
Apkārtējās vides, dzīvesveida un ēšanas paradumu izmaiņas, stress, darba apstākļi – visi šie un citi faktori var veicināt alerģijas rašanos jeb paaugstinātu jutību pret specifiskām vielām organismā vai vidē. Alerģija var piemeklēt jebkurā vecumā, bet sevišķi tā skar bērnus, kuru organismam jāiepazīst dažādas vielas, tajā skaitā daudzveidīga pārtika.