5 vienkāršas lietas, kas ļaus būt veselīgākam un ar labāku pašsajūtu katru dienu
Rudens un ziemas sezonas skrējienā nereti jūtamies noguruši, spēki ir
izsmelti, ikdiena liekas pelēka un lietas vairs nesagādā prieku.
Dabiskie antioksidanti - vairogs pret vīrusiem
Kurš gan nezina, ka cīņā pret brīvajiem radikāļiem labākais ierocis ir
antioksidanti. Turklāt vislabākie ir tie, kurus uzņemam ar uzturu.
10 rotaļlietas, kuras bērniem labāk nedāvināt
10 biežāk pieļautās kļūdas jeb kādas rotaļlietas bērnam nevajadzētu dāvināt!
Pētījums: 3 – 4 kafijas tasītes dienā samazina hronisku slimību risku
Sauthemptonas universitātes pētnieki nākuši klajā ar jaunumiem, kas
iepriecinās ikvienu kafijas cienītāju – mērens kafijas patēriņš
ievērojami samazina hronisku slimību risku.
7 veselīgākie augļi, kuros ir vismazāk cukura
Augļi spēs apmierināt tavu vēlmi pēc saldumiem un sniegs tev
nepieciešamās uzturvielas, taču ir jāizvērtē, kuros augļos ir pietiekami
mazs cukura daudzums.
Pētījums: Aerobiskie vingrinājumi var novērst smadzeņu novecošanos
Sidnejas Universitātes zinātnieki atklājuši, ka aerobiskie vingrinājumi –
ilgstoša mērenas intensitātes fiziskā slodze – palēnina procesus, kas
novecojot samazina smadzeņu apjomu, tādā veidā palīdzot saglabāt
kognitīvās funkcijas.
7 produkti, kas var radīt dehidrāciju
Gadās, ka cilvēks, izdzerot ieteicamo ūdens daudzumu, efektu tomēr
nejūt, un šeit pie vainas var būt produkti, kas "izdzen" ūdeni.
Uzturs grūtniecības laikā – ko ēst un no kā labāk izvairīties?
Uzturam grūtniecības laikā būtu jāsniedz pietiekami daudz barības vielu un enerģijas bērniņa veselīgai attīstībai.
Psiholoģe: Bērnu jāmudina uzņemties atbildību par sava šķīvja saturu
Ikviens vecāks ikdienā sastopas ar vārdiem "man tas negaršo", "es to
negribu", un laika trūkuma un aizņemtības dēļ vecāki bieži vien izvēlas
ātrāko un bērnam pazīstamāko maltīti, kas ne vienmēr ir pārdomāta, īpaši
ēdot ārpus mājas.
Zivis - veselīgas ēdienkartes būtiska sastāvdaļa
Kvalitatīvas zivis un zivju produkti ir veselīgs un vērtīgs uzturvielu
avots, kas ēdienkartē būtu jāiekļauj pat vairākas reizes nedēļā, tomēr
speciālisti atzīst - izvēlēties tiešām labas kvalitātes zivis ir jāprot!