Imunitātes uzlabošana Austrumu stilā: Iesaka dietoloģe
Imunitātes stiprināšana, īpaši ņemot vērā notikumus ar koronavīrusa pandēmiju, ir pašlaik aktuāla visā pasaulē. Eksperti iesaka dažādas dabiskas vielas un produktus. Ir tāds joks, ka ingvers ir mūsu laika valūta. Bet vai garšvielas, kas parādījās Eiropā no austrumiem, būs noderīgas mums, ziemeļu platuma grādos dzīvojošajiem?
Kāpēc pavasaris ir nepiemērotākais laiks diētām? Skaidro farmaceite
Tuvojoties vasarai, kad laiks sāk palikt siltāks un gaišāks, arvien vairāk iedzīvotāju interesējas par dažādām diētām svara samazināšanai. Svarīgi atcerēties, ka drastisku diētu ievērošana, kas balstīta uz badošanos, ļoti lielu uzņemto kaloriju samazināšanu, atsevišķu uzturvielu izslēgšanu no ēdienkartes vai vienveidīgu produktu lietošanu uzturā, ir ne tikai nevēlama, bet arī bīstama veselībai.
Kādu ēdienu ņemt līdzi, dodoties atpūtā pie dabas, lai bērni paēstu gardi un veselīgi?
Līdz ar siltāka laika iestāšanos, arvien biežāk nodarbes iekštelpās tiek nomainītas pret aktivitātēm ārā. Dodoties pārgājienā vai piknikā kopā ar ģimenes mazākajiem locekļiem, nereti nākas saskarties ar izaicinājumiem maltīšu plānošanā.
Pieredzes stāsts: Kā neizdegt, ilgstoši mājās aprūpējot smagi slimu tuvinieku?
Dzīve mums mēdz piespēlēt dažādus - gan vieglākus, gan grūtākus pārbaudījumus. Viens no tādiem ir tuvinieka smaga slimība vai invaliditāte. "Pirms paši piedzīvojām šo situāciju, nespējām iedomāties, cik nomācoša ilgtermiņā tā var būt un cik ļoti daudz enerģijas prasa visai ģimenei pat tad, ja aprūpes pienākumi ir sadalīti," pieredzē dalās rīdziniece Māra (vārds mainīts).
Kā atrast vitamīniem bagātus produktus ar ilgu uzglabāšanas termiņu?
Pavasaris organismam vienmēr bijis pārbaudījums – pēc ziemas vitamīnu rezerves ir izsmeltas, tāpēc, lai atgūtos, svarīgi ievērot veselīgas ēšanas pamatprincipus. Šobrīd, atrodoties pašizolācijā, no vienas puses, ir iespēja vairāk kontrolēt uzņemtā ēdiena kvalitāti un taukvielas, no otras puses, var būt izaicinājums atrast tādus produktus, kam ir ilgs uzglabāšanas termiņš.
Covid 19 pandēmija – pārbaudījums izglītības iestādēm, topošajiem mediķiem un darba devējiem Reklāmraksts
Šobrīd esošie un topošie profesionāļi cīnās ar pandēmiju, ārstē arī citas saslimšanas, jo vīruss jau nav atcēlis insultus, infarktus, ceļu satiksmes negadījumus, hipertensīvās krīzes utt. Kā studenti šobrīd pandēmijas laikā jūtas, atrodoties profesionāļu vidē savā nākotnes profesijā? Lūk, daži LU RMK studējošo komentāri par pandēmiju, zināšanām, dzīvi un darbu.
6 mikrozaļumi, ko vērts iekļaut uzturā
Pavasarī, kad organisms pēc ziemas ir novājināts, uzturā jāiekļauj pēc iespējas vairāk vitamīnu – efektīvs veids, kā tos uzņemt, ir mikrozaļumi. Tie ir bagāti ar visām organismam un veselībai svarīgajām vielām – vitamīniem, antioksidantiem un minerāliem. Tas tāpēc, ka, lai no sēkliņas sāktu dīgt dīglis, augšanas sākuma procesā ir ielikta visa dzīvā enerģija un spēks.
Veselīga ģimenes ēdienkarte karantīnas laikā: Iesaka uztura speciāliste
Mainoties darba un ikdienas apstākļiem, kad vairāk atrodamies mājās, cenšamies pēc iespējas retāk doties uz pārtikas veikaliem vai arī pārtiku pasūtām tiešsaistē, mainās arī mūsu ikdienas ēšanas plāns. Tāpat ilgstošāka atrašanās mājās daudziem palielina vēlmi vairāk našķoties, jo našķi ir tepat pa rokai!
8 dabīgas Lieldienu olu krāsošanas receptes un padomi pārdomātam uzturam
Pavasara saulgrieži ir klāt! Lai arī šogad Lieldienās nav ieteicamas tradicionālas viesošanās un kopā sanākšanas, tas nenozīmē, ka tādēļ šos svētkus nevaram pienācīgi sagaidīt un izjust svētku noskaņojumu! Turklāt veselīgākiem un košākiem svētkiem talkā nāks sertificētas uztura speciālistes un farmaceites padomi pārdomātai ēdienkartei un dabīgi veidotiem, skaistiem Lieldienu olu toņiem!
Kāpēc krīzes ēdienkartē vērts iekļaut raudzēta piena produktus? Skaidro uztura speciāliste
Cik daudz un kā mums pašlaik var palīdzēt veselīgs uzturs? Kāpēc raudzēta piena produkti ir neatņemama sastāvdaļa ne tikai gaļēdāju, bet arī veģetāriešu uzturā? Kāda ir universālā recepte zarnu trakta veselībai un ko dara ražotāji, lai skābpiena produktus padarītu vēl vērtīgākus? Atbildes uz šiem un citiem jautājumiem sniedz eksperti.