
Raidījums "Vide, veselība un mēs" 2013. gada 8.un 10. septembrī
Ilgstoši pētījumi apliecina, ka regulāras fiziskas aktivitātes svaigā gaisā - ārpus telpām, uzlabo fizisko un garīgo veselību, samazinot spriedzi, stresu un dodot papildus enerģiju. Tagad rīdziniekiem jauns piedāvājums, lai pasportotu svaigā gaisā ik dienas.
Raidījums "Vide, veselība un mēs" 2013. gada 8.un 10. septembrī
Ilgstoši pētījumi apliecina, ka regulāras fiziskas aktivitātes svaigā gaisā - ārpus telpām, uzlabo fizisko un garīgo veselību, samazinot spriedzi, stresu un dodot papildus enerģiju. Tagad rīdziniekiem jauns piedāvājums, lai pasportotu svaigā gaisā ik dienas.

Ko darīt un ko ne, veidojot bērnam veselīgas ēšanas paradumus
Vairāki pētījumi ir atklājuši saistību starp aptaukošanās rādītājiem un stundu skaitu, kas pavadītas pie televizora. Turklāt bērni, kas daudz skatās televīziju, biežāk lieto pārtikas produktus, kas satur daudz kilodžoulu, tauku, cukura un sāls, kā arī gāzētus dzērienus. To, iespējams, izraisa šo pārtikas produktu reklāma televīzijā.

Pilnvērtīgs uzturs bērniem: Ēdienkarte augošam organismam
Pirmajos dzīves gados pilnvērtīgs uzturs ir ļoti nozīmīgs, lai nodrošinātu pareizu augšanu un izveidotu pareizas ēšanas ieradumu visas dzīves garumā. Katrai ēdienreizei vajadzētu būt gan veselīgai, gan patīkamai.

Alerģiska reakcija pret pārtiku?
Cik bieži ēdieni izraisa alerģiskas reakcijas, nav skaidri zināms, taču, kā rāda pētījumi, tikai nelielā daļā gadījumu bērniem, kuriem, vecākuprāt, ir pārtikas alerģija, tāda patiešām ir.

Uztura bagātinātāji: kam tie vajadzīgi?
Liela daļa iedzīvotāju lieto uztura bagātinātājus. Daži to lieto, jo uzskata, ka neēd pietiekami labi, lai nodrošinātu sev uzturvielas optimālā daudzumā. Citi lieto uztura bagātinātājus, jo vēlas ko izārstēt vai arī izsargāties no kādas slimības.

Barības vada un kuņģa vēzis gaļas dēļ
Pirms saldēšanas iekārtu izveides cilvēki visā pasaulē gaļas uzglabāšanai izmantoja vairākas citas metodes: sālīšanu, žāvēšanu un kaltēšanu. Lai gan šādi procesi rūpnieciski attīstītajās valstīs vairs nav nepieciešami, cilvēki joprojām vēlas sāļu un kūpinātu gaļu.

Zivju nozīme ikdienas uzturā
Zivīs un vēžveidīgajos ir daudz olbaltumvielu, bet maz kaloriju un krietni mazāk tauku nekā lielākajā daļā gaļas. buma.

Dārzeņu nozīme ikdienas ēdienkartē
Augi apvieno ūdeni un oglekļa dioksīdu, ko saņem no gaisa, un barības vielas no augsnes, lai veidotu visus komponentus, kas nepieciešami dzīvībai.

Maizes nozīme ikdienas ēdienkartē
Maize satur ne tikai ūdeni, olbaltumvielas, taukus, ogļhidrātus, minerālvielas un samērā daudz B1, B2 un PP vitamīna, bet arī smagos metālus - kadmiju un svinu, arsēnu, pesticīdus un mikoksīnus.