
Iepērkoties Lieldienu galdam, izvēlieties kvalitatīvus produktus
Nedēļu pirms Lieldienu svinībām Pārtikas un veterinārais dienests aicina, iepērkot produktus svētku galdam, pievērst uzmanību produktu kvalitātei un uzglabāšanas apstākļiem.
Viens ābols dienā sirds veselībai
Cilvēki, kuri ik dienas apēd vismaz vienu vai divus ābolus, samazina kardiovaskulāro pataloģiju risku.

Mūsu organismam vairāk nepieciešami pilngraudu produkti
Uztura speciālisti un ārsti uzskata, ka Latvijas iedzīvotājiem būtu vairāk jāpievēršas pilngraudu produktu lietošanai uzturā.
Zinātniskā konferencē diskutēs, kā palielināt augļu, dārzeņu un sulu patēriņu iedzīvotāju uzturā
Nākamo trešdien, 20.aprīlī, pulksten 12.30, Ostas ielā 4 ("Cido Grupa" sulu ražotnē) norisināsies zinātniskā konference par augļu, dārzeņu un sulu patēriņa veicināšanu iedzīvotāju vidū un šī mērķa sasniegšanai paredzētās programmas "5 dienā" ieviešanu Latvijā.
Jo mazāk stresa un vairāk miega, jo labāki rezultāti svara zaudēšanā
Pietiekama laika veltīšana miegam dubulto iespējas zaudēt lieko svaru un gūt labākus rezultātus vājēšanas procesā.

Dārzeņu un augļu labās īpašības
Veselīga uztura pamatā ir daudzveidība produktu izvēlē un mērenība to patēriņā, uzsver Latvijas Diētas ārstu asociācijas priekšsēdētājs Andis Brēmanis.
Sulu mēnesī izglītos par sulu veselīgumu
Latvijā gadā viens iedzīvotājs izdzer vidēji tikai 5 litrus sulas, kas ir stipri par maz, lai nodrošinātu organismam vajadzīgos vitamīnus un uzturvielas

Magnijs - minerālviela organisma pilnvērtīgai darbībai
Cilvēka organisms ir veidots no visdažādākajiem ķīmiskajiem elementiem un to salikumiem, kuriem jāatrodas līdzsvara stāvoklī, lai mēs justos labi un būtu veseli.

Autoimūno saslimšanu profilaksei - antioksidanti
Mūsu dzīve ir stipri izmainījusies, salīdzinot ar mūsu senčiem, kuri dzīvoja šai pašā ģeogrāfiskajā rajonā. Īpaši kaitīgi ir piesārņots ūdens un gaiss; konservanti un krāsvielas pārtikā, sadzīves ķīmijā u.c.

Latvijas iedzīvotāji svaigus augļus un ogas uzturā izvēlas lietot galvenokārt dēļ to garšas
Latvijas Augļkopju asociācijas veiktā pētījuma dati liecina, ka Latvijas iedzīvotāji svaigus augļus un ogas uzturā izvēlas lietot galvenokārt tādēļ, ka tie ir garšīgi (45%) un tie ir veselīgi (41,3%).