Kuņģis - vai tas cieš no tavas rīcības?
Mums nepatīk ciešanas, bet vai mēs paši sev ikdienā nenodarām pāri? Kā tavs kuņģis jūtās, kad tam ar pārslodzi jāpārstrādā treknas mērces, eļļainie frī-kartupeļi, čipši, panētās karbonādes? Gan jau tas tiks galā, tu nodomā, bet vai tavs asins sastāvs no tā uzlabojas? Vai šāda pārtika uzlabo zarnu trakta mikrofloru un pārējo orgānu darbību? Dienu no dienas tā rada pārslodzi, novājina organismu un rada disfunkciju.
Atbalsta grupa cilvēkiem, kuri vēlas mainīt ēšanas paradumus
Liekais svars. Svara samazināšana un stabilizēšana. Tievēšana. Ēšanas paradumi. Veselīgs dzīvesveids. Veselīga pārtika, uzturs. Figūras korekcija. Celulīts. Svara samazināšanas programmas. Diēta. Svara samazināšana sportojot vai nesportojot … - tās ir dažas no tēmām, kas saistītas ar ēšanu un svaru, un aktuālas daudzām no mums.
Globalizācija un uzturs
Būdami Eiropas Savienības sastāvā, mēs piedalāmies visplašākajā informācijas apmaiņā, notiek preču aprite, darba spēka kustība, kopīga vides aizsardzības problēmu risināšana, kā arī labāko sasniegumu tālāknodošana, informācijas kampaņu rīkošana un daudz kas cits. Tāpēc nav brīnums, ka vienlaikus rodas arī vienādas problēmas.
"Sliktie" tauki – kāpēc slikti?
Uztura speciāliste Signe Rinkule
Lielākajai daļai cilvēku nav viegli izvērtēt tauku nozīmīgumu uzturā. Kā zināms, tauki organismam ir nepieciešami – tie dod enerģiju, piedalās šūnu veidošanā, transportē vitamīnus. Tomēr pārāk daudz tauku uzturā veicina liekā svara veidošanos, aptaukošanos, kopā ar citiem kaitīgiem ieradumiem veicina dažādas saslimšanas, arī sirds un asinsvadu slimības.
Mīts. Margarīns nav dabisks produkts.
Diētas ārsts Andis Brēmanis
"Margarīna dabiskums ir viena no apspriestākajām tēmām. Tāpēc noskaidrosim, kas vispār ir šī produkta pamatā. Margarīns sastāv no trīs galvenajām sastāvdaļām: 1) rūpīgi izvēlēta dabīgu un veselīgu eļļu maisījuma (piemēram, rapšu, saulespuķu, linsēklu), kas satur organismam nepieciešamās neaizvietojamās taukskābes Omega-3 un Omega-6, ko organisms pats nevar saražot; 2) mazliet cieto augu tauku (piemēram, kokosriekstu), kas nesatur piemaisījumus, lai piešķirtu margarīnam pietiekoši stingru struktūru; 3) un ūdens.

Latvijas Ekoprodukts novēl veiksmīgu un visādi citādi pozitīvu jauno gadu!
Veiksmīgu un visādi citādi pozitīvu jauno gadu!
Noslēdzies bioloģiskās lauksaimniecības konkurss "Zaļā pēda"
Ir noslēdzies bioloģiskās lauksaimniecības konkurss "Zaļā pēda. Ar īpašām balvām tika apbalvotas bioloģiskās lauksaimniecības saimniecības un uzņēmumi, kuri devuši lielāko ieguldījumu nozares attīstībā un popularizēšanā.

Bioloģiski ražoti produkti, un kā pie tiem tikt
Pēc bioloģiskās (arī biodinamiskās, organiskās) metodes strādājošie zemnieki izmanto vispārpieņemtu praksi, lai samazinātu cilvēka ietekmi uz vidi, vienlaikus nodrošinot pēc iespējas dabiskāku lauksaimniecības sistēmas darbību.

Pieprasījums pēc bioloģiski audzētiem produktiem nesamazinās
Kooperatīvās sabiedrības «Ķeipenes pagasta piensaimnieku sabiedrība» vadītāja Iveta Liniņa stāsta, ka uzņēmums neizjūt ekonomisko krīzi, jo pēdējā laikā pieprasījums pēc bioloģiski ražotas piena produkcijas palielinājies aptuveni trīs reizes.

Maizes veidi un vispārīgs to raksturojums
Iļģuciema Maiznīca Konditoreja, www.imk.lv
Maizes cepēji patērētājiem piedāvā simtiem dažādu maizes izstrādājumu, kuri viens no otra atšķiras ar ārējo izskatu, formu, garšu un smaržu, ar izmantoto miltu veidu, mīklas gatavošanas tehnoloģiju, pievienotajām izejvielām un uzturvērtību.Maizes izstrādājumu vispārīgam iedalījumam izšķir divas apakšklases – vispārizmantojamie un diētiskie maizes izstrādājumi.