Kā mazināt kāri pēc saldumiem? Stāsta speciālisti
Ja uzņemam pārmērīgi daudz cukura, tas vairs netiek izmantots enerģijas radīšanai, bet gan nonāk tauku rezervē un aknās, palielinot aptaukošanos, sirds un asinsvadu slimību risku, koncentrēšanās grūtības, garastāvokļa svārstības un radot citas problēmas. Tātad saldumu kāres samazināšana nenoliedzami nāks par labu veselībai!
Kā atpazīt magnija trūkumu organismā? Skaidro farmaceite
Vai bieži izjūti nogurumu, muskuļu krampjus, sliktu pašsajūtu? Tavam organismam, iespējams, trūkst magnija! Kāda ir magnija nozīme organismā un kādas pazīmes liecina, ka tā trūkst, skaidro farmaceite.
Veselīgi padomi grila sezonai: Iesaka speciālisti
Atnākot siltajam un saulainajam laikam, arvien vairāk vēlamies uzturēties svaigā gaisā, tai skaitā – grilējot gardus ēdienus. Kā saplānot grila maltīti, lai tā būtu veselīga un organisms justos labi pēc gardā piknika? Kāda piesardzība jāievēro, gatavojot ēdienus pie dabas?
Kas jāzina par kolagēnu un kā neapjukt tā plašajā klāstā? Konsultē speciālisti
Kolagēnu saturoši uztura bagātinātāji pēdējos gados ir kļuvuši īpaši populāri gan skaistumam – ādas, matu un nagu stiprināšanai, gan locītavu atbalstam. Kas ir kolagēns, kas norāda uz tā trūkumu, vai varam to uzņemt ar uzturu un kā izvēlēties sev piemērotāko kolagēnu?
3 svarīgākās minerālvielas kaulu, locītavu un muskuļu veselībai
Minerālvielas, tāpat kā vitamīni, atbild par normālu organisma funkcionēšanu, tās rūpējas par pareizu šūnu, orgānu un nervu sistēmas darbību. Lai gan ar pārtiku organisms var uzņemt vajadzīgās uzturvielas, bieži to daudzums ir nepietiekams.
Kā atgūt pH neitrālu jeb sārmainu iekšējo vidi organismā? Stāsta farmaceite
Mūsdienu dzīvesveids ar tam raksturīgo steigu, stresu un nesabalansētu uzturu ir kā radīts, lai zarnās tiktu izjaukts tur mītošo labo un slikto baktēriju (mikrobioma) līdzsvars, zūd arī skābju-sārmu līdzsvars organisma starpšūnu vidē, kas var vainagoties ar dažādām veselības problēmām.
Kāpēc svarīgi uzturā iekļaut svaigos pavasara zaļumus?
Zaļumus ik pavasari gaidām ar lielu nepacietību – gan apkārtējā dabā, gan savā ēdienkartē. Turklāt gan dārza, gan savvaļas zaļumi var būt labs vērtīgo vielu un vitamīnu avots. Par to, kāpēc svarīgi uzturā iekļaut svaigos pavasara zaļumus, kādas vērtīgas vielas tie satur un kā tos veselīgāk pagatavot, stāsta sertificēta uztura speciāliste un klīniskā farmaceite.
Kā našķoties, neuzņemot liekas kalorijas? 18 veselībai nekaitīgas uzkodas
Pastāv uzskats, ka ēst maz, bet bieži, tostarp sīkas uzkodas, ir labākais veids, kā ierobežot apetīti. Taču šis ieteikums, pieņemot to nekritiski, var būt maldīgs. Kuras ir labas mazkaloriju uzkodas, kas ir gan garšīgas, gan veselībai nekaitīgas, apkopo uztura speciālistes.
Malnutrīcija: 5 pazīmes, kā atpazīt dzīvībai bīstamo uzturvielu trūkumu
Ikvienam zināms, ka cilvēka organisms nespēj funkcionēt bez miega, ūdens un pārtikas. Tomēr, ko darīt, ja viena no šīm svarīgajām sastāvdaļām iztrūkst? Nepietiekams uzturs jeb malnturīcija bieži vien asociējas ar nabadzīgajām pasaules valstīm, tomēr daudzi ar šo problēmu saskarās arī Latvijā.
6 soļi, lai saudzīgi sagatavotu ķermeni pavasarim: Iesaka farmaceite
Iestājoties pavasarim, dienas kļūst garākas un gaišākas, arvien biežāk cilvēkus priecē saule un gaiss paliek siltāks. Līdz ar dabas atmošanos no ziemas miega laiks atmodināt arī ķermeni. Farmaceite sniedz padomos, kā pareizi un prātīgi sagatavot ķermeni gada siltajai un aktīvajai sezonai.