Kas jāzina par cinku? Stāsta farmaceite
Par cinka nozīmi cilvēka organismā dzirdam arvien biežāk. Turklāt cinks tiek pieminēts arī kā populāra kosmētikas līdzekļu sastāvdaļa. Kas ir jāzina par cinku, tā nepieciešamību un pareizu lietošanu, stāsta klīniskā farmaceite.
Kā atgūt spēku un enerģiju pēc garās ziemas? Iesaka farmaceite
Pārslimotie vīrusi ziemas sezonā organismam ne tikai atņem spēku, bet arī patukšo uzkrātās vitamīnu un minerālvielu rezerves. Bieži vien tieši pēc ziemas perioda cilvēki sastopas ar pastiprinātu nogurumu, jūtas nomākti un apātiski, sajūt enerģijas trūkumu, var būt arī apetītes traucējumi.
Padomi veselīgām Lieldienām: Iesaka speciālisti
Lieldienās, kā daudzos citos svētkos, atļaujamies ēst neveselīgāk un vairāk nekā citās dienās. Kā pavadīt Lieldienas veselīgi un bez pārmetumiem par apēsto maltīti svētkos? Konsultē sertificēta uztura speciāliste un klīniskā farmaceite.
3 mīti un patiesība par uzturu Lieldienās: Skaidro uztura speciāliste
Uztura speciāliste arī svētku laikā aicina domāt par veselīgu uzturu, neaizraujoties ar pārmērīgu cukura un sāls patēriņu, trekniem produktiem. Lai arī ticējums mudina ēst olas ar sāli, lai nebūtu jāmelo, speciāliste uzsver: “Pārmērīgs sāls patēriņš ilgtermiņā veselībai rada daudz nopietnākas problēmas par tieksmi mānīties.”
10 ieguvumi, ko olas var sniegt mūsu veselībai: Stāsta uztura speciāliste
Ja, ieejot lielveikala pārtikas nodaļā, uz centrālās salas sakrautas kārbas ar olām, pat kalendārā neskatoties ir skaidrs – klāt Lieldienas! Tāpēc gluži pamatots ir jautājums: kā tad galu galā ir ar to olu ēšanu – kaitēs vai nekaitēs veselībai?
Kardioloģe: Ir pierādīta omega-3 efektivitāte sirds slimību ārstēšanā un profilaksē
Līdz ar pavasara nogurumu mēdzam aizdomāties par savas sirds veselību, tai skaitā jau esošo slimību ārstēšanu un profilaksi. Viens no vienkāršākajiem veidiem – optimāla omega-3 uzņemšana. Omega-3 nepiesātināto taukskābju izmantošanas efektivitāte kardioloģijā ir tik augsta, ka omega-3 produkti bieži vien tiek iekļauti sirds un asinsvadu sistēmas slimību pacientu ārstēšanas rekomendācijās.
Cukurs – diabēta draugs: Kā samazināt cukura patēriņu ikdienā?
Regulāri lietojot uzturā pārtiku un dzērienus, kuru sastāvā ir daudz cukura, kā arī nesekojot līdzi glikozes līmenim asinīs, varam nepamanīt, ka cukura līmenis asinīs ir kļuvis paaugstināts, kas var izraisīt dažādas veselības problēmas, kā, piemēram, nervu un asinsvadu sistēmas bojājumus.
Top 5 produkti, kurus iekļaut pavasara ēdienkartē: Iesaka speciālisti
Pēc garās un tumšās ziemas esam zaudējuši vitamīnu un enerģijas krājumus, tādēļ pavasarī ir laiks tos atjaunot ar produktiem, kuros ir nepieciešamie vitamīni un minerālvielas. Kādus produktus izvēlēties pavasara ēdienkartē, stāsta sertificēta uztura speciāliste un klīniskā farmaceite.
Kas jāņem vērā, ievērojot gavēni? Iesaka speciālisti
Tuvojoties pavasarim, arvien vairāk cilvēku sāk ievērot dažādus organisma atslodzes pasākumus, piemēram, pavasara kūres vai dažādas diētas, turklāt šis ir arī Lielā gavēņa laiks. Kas ir jāņem vērā, gavējot un ievērojot atslodzes dienas?
Vai kafija un tēja sniedz ieguvumus mūsu veselībai? Stāsta uztura speciāliste un farmaceite
Lielai daļai cilvēku kafija un tēja ir vieni no iecienītākajiem dzērieniem ikdienā. Turklāt kafiju un tēju plaši izmanto ne vien pārtikā, bet arī skaistumkopšanā. Kas kafijā un tējā ir vērtīgs un kādus ieguvumus tās var sniegt mūsu veselībai? Stāsta sertificēta uztura speciāliste un klīniskā farmaceite.