medicine.lv skaitļos

Lietotāji online434
Aktīvie uzņēmumi12806
Nozares raksti1614
Ekspertu atbildes21477
Raksti : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv

Kāpēc ziemā ir noderīgi lietot zivju eļļu? Skaidro farmaceits

Kāpēc ziemā ir noderīgi lietot zivju eļļu? Skaidro farmaceits

Zivju eļļa var būt ļoti noderīgs palīgs organisma atbalstam, jo tās sastāvā ir gan D, gan A vitamīns, gan Omega-3 nepiesātinātā taukskābe, kas būtiski palīdz veselības uzturēšanā. Kāda ir zivju eļļas nozīme un labvēlīgā ietekme uz cilvēka organismu un kāpēc arī ziemā ir noderīgi lietot zivju eļļu?

TOP 5 svarīgākie vitamīni un minerālvielas novembrī: Stāsta farmaceits

TOP 5 svarīgākie vitamīni un minerālvielas novembrī: Stāsta farmaceits

Novembrī gaišais dienas laiks kļūst īsāks un termometra stabiņš arvien vairāk krītas, kā arī saasinās vīrusu izplatība, kas nozīmē, ka arī mūsu organismā notiek pārmaiņas un imunitāte tiek novājināta. Par to, kā novembris ietekmē cilvēka ķermeni un kādi vitamīni un minerālvielas ir nepieciešami organismam novembrī, stāsta farmaceits.

Folijskābe – vērtīga ne tikai grūtniecēm: Skaidro farmaceite

Folijskābe – vērtīga ne tikai grūtniecēm: Skaidro farmaceite

Par folijskābi, kas zināma arī kā B9 vitamīns, visplašāk runā grūtniecības plānošanas kontekstā, tomēr tā ir vērtīga un nepieciešama ikvienam, jo organismā tā iesaistās procesos, kas atbild par audu augšanu, kā arī atbild par smadzeņu normālu darbību un emocionālo veselību.

Kā rudenī un ziemā justies labi? Iesaka speciālisti

Kā rudenī un ziemā justies labi? Iesaka speciālisti

Rudenī un ziemā mūsu ikdiena ievērojami mainās – dienas kļūst īsākas un tumšākas, laiks auksts un mitrs. Kā šie ārējie apstākļi ietekmē mūsu organismu? Kā tumšajā gada periodā rūpēties par savu veselību un labsajūtu, emocionālo pašsajūtu, veselīgu miegu, atbilstošu uzturu un kustību prieku, konsultē ģimenes ārste un farmaceite.

Vērtīgā rudens oga ķirbis: 3 gardas un veselīgas ķirbja uzkodas

Vērtīgā rudens oga ķirbis: 3 gardas un veselīgas ķirbja uzkodas

Dzirdot vārdu “oga”, prātā nāk sulīgi, sarkani ķekari, tomēr rudenī īsto slavas laiku piedzīvo pasaulē lielākā oga – ķirbis. Tas ir vitamīniem bagāts, ļoti veselīgs, garšīgs gan svaigā veidā, gan termiski apstrādāts, un lieliski sniedz sāta sajūtu. Turklāt tam ir ļoti daudz pielietojuma veidu, un ne tikai uzturā!

Ikdienas ēdienkartes plānošana: Kurus produktus visbiežāk ēdam par maz?

Ikdienas ēdienkartes plānošana: Kurus produktus visbiežāk ēdam par maz?

Uzturs – mūsu ikdienas enerģijas, vitamīnu un minerālvielu avots. Atzīmējot Pasaules uztura dienu (16. oktobris), ir noderīgi pārskatīt savu ēdienkarti un izvērtēt, vai tā ir pārdomāta, veselīga un sabalansēta, un vai novērtējam tos vienkāršos produktus, kas var sniegt mūsu organismam tik daudz vērtīgo vielu.

Kādēļ vērts iekļaut uzturā bietes? Stāsta farmaceite

Kādēļ vērts iekļaut uzturā bietes? Stāsta farmaceite

Bietes nav tavs mīļākais dārzenis? Velti! Pat, ja tās nekad par tādu nekļūs, ir vērts iekļaut bietes ēdienkartē, īpaši tagad, kad tās ienākušās tepat, Latvijā, un kad ir tik daudz veidu, kā tās garšīgi apēst.

Putras: Kas tajās vērtīgs un kā tās veselīgāk pagatavot?

Putras: Kas tajās vērtīgs un kā tās veselīgāk pagatavot?

Dažāda veida putras un graudaugi izsenis bijuši mūsu ēdienkartē un stabilu vietu tajā ir saglabājuši arī mūsdienās. Kas vērtīgs putrās, kā tās veselīgāk pagatavot un kādos gadījumos jāievēro piesardzība, stāsta sertificēta uztura speciāliste un klīniskā farmaceite.

Varavīksne tavā šķīvī: Krāsaina un veselīga ēdienkarte rudenī

Varavīksne tavā šķīvī: Krāsaina un veselīga ēdienkarte rudenī

Veselīga ēdienkarte nav iedomājama bez dažādiem sezonas dārzeņiem un augļiem. Tie satur ievērojamu daudzumu vērtīgu vitamīnu, minerālvielu un antioksidantu, kas labvēlīgi ietekmē mūsu pašsajūtu un veselību, sniedz ikdienā nepieciešamo enerģiju un samazina iespējamo saslimšanu risku. 

Pākšaugi – kāpēc un kā tos ēst? Stāsta speciālisti

Pākšaugi – kāpēc un kā tos ēst? Stāsta speciālisti

Pākšaugu grupai pieder ne tikai mums tik zināmās pupas un zirņi, bet arī, piemēram, lēcas un zemesrieksti,” stāsta sertificētā uztura speciāliste un kopā ar farmaceiti sīkāk atklāj pākšaugus raksturojošo pievienoto vērtību.