
Slikta elpa jeb halitoze – kad vērsties pie speciālista?
Agri no rīta, tikko pēc pamošanās, arī pēc smēķēšanas, pēc maltītes, kas bijusi bagāta ar ķiplokiem, sīpoliem vai eksotiskām garšvielām, pēc baudītiem zivju ēdieniem slikta elpa jeb halitoze ir gluži normāla, fizioloģiska parādība. Taču, ja tā kļūst par nelāgu līdzgaitnieci arī ikdienā un savos uztura paradumos iemeslu neizdodas atrast, tad cēlonis jāmeklē citviet, iespējams, kuņģī, kaklā, deguna dobumos, aknās, nierēs.

Smiltsērkšķi: Vērtīgās īpašības un pielietojums
Vasaras noslēgumā un rudens laikā daba mūs īpaši dāsni lutina ar vērtīgām dabas veltēm. Viena no tām ir smiltsērkšķis. Tas var lepoties ne vien ar bagātīgu vitamīnu sastāvu, bet arī ar plašo pielietojumu un neparastu garšu un aromātu. Par smiltsērkšķu vērtīgajām īpašībām un pielietojumu stāsta klīniskā farmaceite.

3 vienkāršas receptes 1. septembra rīta maltītei: Iesaka eksperte
“Mācību gada pirmā diena ir svētku diena. Tas ir jauns sākums, pat ja skolēnam tā nav 1., bet gan 10. klase. Tāpēc ir skaisti, ja ģimene šo dienu sagaida un pavada svinīgā noskaņā – sākot ar svētku brokastīm,” teic trīs skolēnu mamma. Viņa kopā ar saviem bērniem iesaka vienkāršas un lieliskas receptes 1. septembra rīta maltītei.

Kā izvairīties no urīnceļu iekaisuma? Stāsta speciālisti
Ne jau tikai tādēļ, ka urīnceļu iekaisums ir ļoti mokošs, no tā jāizvairās visiem spēkiem. Neārstēts vai pārāk ilgi pašārstēts tas var pavērt slimību izraisošajām baktērijām ceļu uz nierēm.

Kā sagatavoties pirms asins ziedošanas un parūpēties par savu veselību pēc tam?
Asins ziedošana ir vērtīgs darbs, ko ikviens var paveikt, lai izglābtu kāda cita cilvēka dzīvību. Turklāt arī “Pasaules Veselības organizācijas” dati liecina, ka cilvēki, kuri regulāri ziedo asinis, var dzīvot līdz pat pieciem gadiem ilgāk [1].

Venīri jeb zobu "plāksnītes" – mūsdienīgs risinājums estētiskam smaidam Reklāmraksts
Profesionālā ILLUMIDENT komanda piedāvā augstākās kvalitātes zobārstniecības pakalpojumus un palīdzēs iegūt skaistu, dabīgu un veselu smaidu.

Kā pareizi sasaldēt un atkausēt pārtikas produktus?
Produktu saldēšana ir viens no labākajiem veidiem, kā pagarināt vairāku pārtikas produktu glabāšanas laiku un cīnīties ar pārtikas izšķērdēšanu. Tomēr, ja produkti tiek sasaldēti nepareizi vai arī saldētavā tie tiek uzglabāti pārāk ilgi, tad pēc kāda laika tevi varētu sagaidīt nepatīkams pārsteigums.

5 padomi, lai bērns jauno mācību gadu uzsāktu droši: Iesaka eksperte
Vasaras izskaņā skolēni atgriežas pilsētā no vasaras brīvlaika, un daudzi jau pavisam drīz uzsāks pirmās patstāvīgās gaitas. Apdrošināšanas sabiedrība ik gadu izmaksā apjomīgas atlīdzības par traumām, ko bērni gūst ceļu satiksmes negadījumos un dažādās sadzīviskās situācijās.

Ko vērtīgu organismam sniedz upenes un kā tās labāk lietot uzturā?
Upenes ir pazīstamas ar bagātīgu C vitamīna saturu un citām vērtīgām īpašībām. Turklāt tās tiek plaši izmantotas ne vien pārtikā, bet arī farmācijā un skaistumkopšanā. Vai upenes patiešām ir C vitamīna krātuves? Ko citu vērtīgu tās sniedz mūsu organismam un kā tās vislabāk lietot uzturā?

Biežākās traumas vasarā – kā no tām izvairīties un kā rīkoties gūto traumu gadījumā?
Tiklīdz cilvēkam ir iespēja kustēties ātrāk par savu iešanas ātrumu, rodas traumu risks. Kādas ir biežāk sastopamās traumas vasarā, kā no tām izvairīties un kā pareizi rīkoties gūto traumu, brūču vai sasitumu gadījumā, stāsta traumatologs-ortopēds un klīniskā farmaceite.