Kādi var būt biežas urinēšanas iemesli?
Labdien!

Esmu 45 gadus vecs vīrietis. Nomoka tas, ka bieži jāiet uz tualeti, naktī arī - vismaz piecas sešas reizes. Gribas urinēt, bet spiediena nav, citreiz vēl jāspiež, lai uzsāktu. Esmu bijis pie vairākiem urologiem - visi saka, ka problēmas nekādas neesot. Tā jau mokos vairāk nekā gadu. Mani tas viss sāk nomākt. Ko Jūs, lūdzu, varētu ieteikt?

Paldies!
Atbild:
Veselības salons 888, "Veselības salons 888"
Labdien!

Varam piedāvāt veikt vispārēju organisma izmeklēšanu šūnu līmenī mūsu medicīnas iestādē, lai varētu noskaidrot, vai pie vainas nav iekaisuma procesi, kurus var izsaukt patogēnā mikroflora - baktērijas, uroplazmas (UREAPLASMA UREALITICUM), mikoplazmas (MYCOPLASMA HOMINIS), hlamīdijas (CHLAMIDIA TRACHOMATIS) utt.

Sīkāku informāciju var uzzināt, zvanot uz tālruni 27088877 vai www.vs888.lv

Ar cieņu,


Vai iespējams mazināt sekas, kas radušās neveiktas aizdegunes mandeļu operācijas dēļ - apgrūtinātu elpošanu un krākšanu?
Labdien!

Man bērnībā vajadzēja operēt aizdegunes mandeles, bet tā arī neizoperēja. Sekas jūtu vēl tagad - ir apgrūtināta elpošana caur degunu, naktīs krācu. Vai tur kaut ko var darīt? Man ir pāri 50 gadiem.

Paldies!
Atbild:
Pāvels Naumovs, Naumova P. ārsta otorinolaringologa un homeopāta prakse
Labdien!

Jūsu esošo veselības stāvokli jāizvērtē ausu, kakla un deguna speciālistam. Lūdzu, apmeklējiet šo ārstu. Jūsu vecumā var būt dažādi apgrūtinātās deguna elpošanas cēloņi, kas neattiecas uz neizoperētām bērnībā aizdegunes mandelēm.

Ar cieņu,

Elpceļu / plaušu saslimšanas

Kapēc katru reizi, kad noliecu un paceļu galvu, krakšķ gan sprandā, gan galvaskausā?
Labdien!

Man ir kakla daļas spondiloze. Gulēju neiroloģijas nodaļā 2 nedēļas. Pēc slimnīcas sāku lietot vairāk ūdens nekā to darīju iepriekš. Nopirku speciālo spilvenu priekš sprandas. Katru reizi, kad noliecu un paceļu galvu no spilvena, krakšķ gan sprandā, gan, šķietami, galvaskausā. Tā ir visu laiku. Zinu, ka galvaskauss sastāv no vairākiem kauliņiem. Vai ir iespējams, ka galvaskausa kauli kļuvuši mīkstāki sakarā ar lielo ūdens daudzumu, ko patērēju? Jāmin arī tas, ka esmu ļoti nokritusies svarā. Iespējams, muļķīgs jautājums, taču tie krakšķi galvas dažādās vietās neliek mieru un biedē. Vai man vajadzētu uztraukties?

Paldies!
Atbild:
Veselības salons 888, "Veselības salons 888"
Labdien!

Ūdens kaulus noteikti neizšķīdinās. Starpsskriemeļu un locītavu šķidrumu nevar tik ātri atjaunot. Ieteicama atkārtota vizīte pie neirologa.

Ar cieņu,


Vai ir noteikumi, cik reizes atļauts mēģināt iedurt adatu, ņemot asinsanalīzes?
Sveiki!

Man vienmēr ir bijusi problēma, ka ārsti nevar atrast vēnu, lai noņemtu asins analīzes. Arī šoreiz devos uz slimnīcu, lai pārbaudītos. Asins paraugus ņēma gados jauna medmāsa. Acīmredzot - neprofesionāla. Tiku sadurstīta vairāk nekā 10 reizes - gan plaukstā, gan locītavā, un arī tad nekas neizdevās. Rezultātā tika pasaukts cits ārsts, kurš izdarīja visu ātri un profesionāli.

Šobrīd ir lieli zilumi. Rokas sadurstītas, sāpīgas. Pēc smagumu cilāšanas sāka tirpt. Parādījās jauns izsitums plaukstas kaula vietā. Plauksta sapampusi.

Vai izdarītais vispār ir likumīgi? Vai ir noteikumi, cik reizes ir atļauts mēģināt iedurt adatu? Varbūt ir vērts vērsties ar sūdzību slimnīcā vai tiesā?

Paldies!
Atbild:
Anda Kariņa, Kariņas A. ģimenes ārsta prakse
Labdien!

Nav tāda likuma, kas noteiktu, cik reizes atļauts punktēt vēnu.

Jūsu veselībai nav nodarīts paliekošs kaitējums. Saprotu Jūsu emocijas un jūtu līdzi, tomēr neredzu iemeslu, lai iesaistītu veselības inspekciju vai vēl vairāk - sāktu tiesas procesu.

Ņemot vērā veselības aprūpes sistēmas kopējo situāciju un lielo medicīnas māsu trūkumu, mazās algas un milzīgo noslodzi, varu tikai lūgt Jūs kā cilvēku nenosodīt nepieredzējušu jauno medmāsu, kas nav varējusi nopunktēt Jūsu vēnu. Jaunība un maza pieredze nav trūkums. Visi mediķi strādājot kļūst profesionāli, tāpat, diemžēl vai par laimi, mācās no savām kļūdām.

Sirsnībā,


Vai drīkst lietot "Elecon" smēri seborejiskā dermatīta ārstēšanai, ja tiek plānota grūtniecība?
Sveiki!

Man ir seborejiskais dermatīts. Vai "Elocon" smēri uz sejas var lietot, ja plāno grūtniecību? Smērēju tikai uz diviem sejas plankumiem, kas nav lieli, bet tomēr.

Paldies!
Atbild:
Ilze Paegle, "Inta", SIA, Aptieka
Labdien!

Grūtniecības laikā un krūts barošanas periodā ārstēšanu ar "Elocon" drīkst veikt tikai pēc ārsta norādījuma.

"Elocon" grūtniecēm drīkst lietot tikai tādā gadījumā, ja iespējamais ieguvums attaisno iespējamo risku mātei vai auglim.

Konsultējieties ar savu ārstu !

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Ko darīt, lai vairs neveidotos kārpas?
Labdien!

Man ir 27 gadi, pirms 4 gadiem man bija limfoma, ko ārstēja ar ķīmijterapiju un staru terapiju. Pēc ārstēšanas man parādījās kārpas uz pēdām (pirms slimības kārpas nav bijušas). Tās izārstēju ar krioterapiju, bet tagad parādījās vēl viena, citā vietā, pēc gripas. Ko darīt, lai kārpas vairs neveidotos?

Paldies!
Atbild:
Evija Riņķe, "Almevia", SIA
Labdien!

Paldies par jautājumu!

Ir dažādas tautas metodes kārpu likvidēšanā. Pēc manas pieredzes, tas ir ilgs process un neparedzams rezultāts. Pēc Jūsu stāstītā, ir pazīmes, kas liecina par organisma aizsargspēju zudumu šo gadu laikā un pirms Jums atklāja limfomu. Lai nebūtu recidīvu (atkārtotas saslimšanas), ir nepieciešams imunitātei ''nodot instrukciju'', kā strādāt pie ikviena izaicinājuma, vai tā ir gripa, vai cits vīrusa paveids, vai kārpas, vai stress, vai baktērijas.

Lai uzzinātu, kādu metodi izvēlēties tieši Jūsu gadījumā un kas šo ''instrukciju'' jeb apmācību var veikt, lūdzu sazināties ar mani, zvanot uz tel.nr. 26402383

Dermatoloģija / ādas veselība

Cik lielu svaru drīkst celt/pārvietot bērns 7 gadu vecumā?
Sveicināti!

Vēlos pajautāt - cik lielu svaru drīkst celt/pārvietot bērns?

Bērnam tulīt būs 7 gadi, sver 20 kg. Vai viņš drīkst, piemēram, pāris reizes mēnesī nonest un uznest savu 13 kg smago velosipēdu?

Paldies!
Atbild:
Ivars Strazds, Strazda I. ārsta pediatra prakse
Labdien!

Viss ir atkarīgs no tā, cik augstu vai tālu šis ritenis ir jānes, un vai tehniski pareizi viņš to dara.

Domāju, ja tas viņam nesagādā īpašas grūtības, savu riteni lai nes kaut vai katru dienu!

Cieņā,

Pediatrija / bērnu veselība

Kā ārstēt funkcionālo dispepsiju?
Labdien!

Man ir zarnu skalošanās troksnis vienā punktā, kreisajā pusē, augšdaļā. Izteikti - pie diafragmālās elpošanas, arī pie vēdera muskulatūras kustībām. Kad vēders piepūties un grūti paelpot ar diafragmu, šos trokšņus nedzird. Kad vēders atbrīvojies no gāzēm, skalošanās troksnis ir ļoti skaļš (ieelpojot un izelpojot, nedaudz pie kustībām).

Ir visi funkcionālās dispepsijas simptomi. Ultrasonogrāfijā tika noskaidrots, ka visi vēdera dobuma orgāni ir normā, analīzes - arī normālas.

Biju pie gastroenterologa, izrakstīja "Duspatalin 200 mg", 2 reizes dienā. Teica, ka iedarbosies pēc 2 nedēļām, diagnozē ierakstīja vienkārši - funkcionālā dispepsija.

Ir garās zarnas. Šie dispepsijas simptomi pastiprinās, arvien vairāk pasliktinās, nezinu, vai tādai tehniskai vainai palīdzēs "Duspatalin" (dzeru 3.dienu).

Ja Jums ir kāda ideja, kas man varētu palīdzēt konkrētai problēmai, lūdzu, dariet zināmu.

Pateicos!
Atbild:
MFD Veselības grupa, MFD Veselības centrs "Dziedniecība"
Labdien!

Lai izslēgtu kuņģa pataloģijas, ieteiktu Jums veikt gastroskopiju, kā arī nodot fēču analīzes disbakteriozes noteikšanai un lietot probiotiķus, kā arī kādu no pankreatīnu saturošiem preperātiem.

Ņemot vērā to, ka Jūsu aprakstītās sūdzības ir vispārīgas, ieteiktu Jums atkārtoti griezties pie gastroenterologa uz konsultāciju, pēc izmeklējuma un analīžu veikšanas.

Cieņā,

Gastroenteroloģija / gremošanas sistēma

Vai no šīm zālēm var pasliktināties spermas kvalitāte?
Labdien!

Vai vīrietim, lietojot zāles "Neiromidin 20mg", "Neurontin 300 mg" un "Airtal 100mg", var pasliktināties spermas kvalitāte?

Uztraucos, jo paredzēta mākslīgā apaugļošana, bet cits dakteris ir izrakstījis šīs zāles.

Lietot vai nelietot?

Paldies!
Atbild:
Vjačeslavs Popkovs, "iVF Riga", SIA, Klīnika
Labdien!

No minētajā zālēm vajadzētu uzmanīties, vienīgi ar "Airtal" - reizēm to lietojot, nekas slikts spermai nenotiks, taču, ilgstojoši lietojot, spermas kvalitāte var pasliktināties.

Uroloģija / nefroloģija

Vai maksts tīrīšana pēc spontānā aborta ir maksas pakalpojums un vai obligāti nepieciešams ginekologa nosūtījums?
Labdien!

Man USG secināja, ka 10. grūtniecības nedēļā ir apstājusies bērnam sirds. Jābūt bija 14. grutniecības nedēļai.😢

Sakiet, lūdzu, vai maksts tīrīšana ir maksas pakalpojums, ja es biju jau grūtniecības uzskaitē? Un vai man obligāti vajag ginekologa nosūtījumu (mans ginekologs ir atvaļinājumā)?

Paldies par atbildi!
Atbild:
Maija Broša, "Rīgas 1. slimnīca", SIA, Poliklīnika "Šarlotes"
Labdien!

Ginekologa apmeklējums ir obligāts, jo ne vienmēr vajadzīga dzemdes (nevis maksts) tīrīšana. Tā ir valsts apmaksāta manipulācija un vajadzīgs nosūtījums. 

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības