Melnais plūškoks: Ar ko tas vērtīgs veselībai, un kā to uzņemt?
Plūškoks ir viena no vērtīgākajām dabas veltēm, kas pēdējo gadu laikā guvusi īpašu popularitāti. Plūškoks noderēs kā skaistumam, vēdera un gremošanas sistēmai, tā arī jo īpaši rudens un ziemas sezonā, kad aktuāla kļūst imunitātes stiprināšana un saaukstēšanās kā pieaugušajiem, tā arī bērniem.
Kāpēc omega-3 taukskābes vajadzīgas ikvienam un kā tās vislabāk uzņemt? Skaidro speciāliste
Sausi mati, nogurums, miega traucējumi un locītavu sāpes ir tikai dažas no pazīmēm, kad organisms var signalizēt, ka tam trūkst omega-3 taukskābes. “Neaizvietojamās taukskābes ir ļoti svarīgs organisma “būvmateriāls”, kas piedalās šūnu membrānu veidošanā, arī augšanas un attīstības procesa nodrošināšanā,” tā saka farmaceita asistente un izskaidro, kādā veidā šo vērtīgo uzturvielu vislabāk uzņemt.
Smiltsērkšķi: Vērtīgās īpašības un pielietojums
Vasaras noslēgumā un rudens laikā daba mūs īpaši dāsni lutina ar vērtīgām dabas veltēm. Viena no tām ir smiltsērkšķis. Tas var lepoties ne vien ar bagātīgu vitamīnu sastāvu, bet arī ar plašo pielietojumu un neparastu garšu un aromātu. Par smiltsērkšķu vērtīgajām īpašībām un pielietojumu stāsta klīniskā farmaceite.
3 vienkāršas receptes 1. septembra rīta maltītei: Iesaka eksperte
“Mācību gada pirmā diena ir svētku diena. Tas ir jauns sākums, pat ja skolēnam tā nav 1., bet gan 10. klase. Tāpēc ir skaisti, ja ģimene šo dienu sagaida un pavada svinīgā noskaņā – sākot ar svētku brokastīm,” teic trīs skolēnu mamma. Viņa kopā ar saviem bērniem iesaka vienkāršas un lieliskas receptes 1. septembra rīta maltītei.
Kā pareizi sasaldēt un atkausēt pārtikas produktus?
Produktu saldēšana ir viens no labākajiem veidiem, kā pagarināt vairāku pārtikas produktu glabāšanas laiku un cīnīties ar pārtikas izšķērdēšanu. Tomēr, ja produkti tiek sasaldēti nepareizi vai arī saldētavā tie tiek uzglabāti pārāk ilgi, tad pēc kāda laika tevi varētu sagaidīt nepatīkams pārsteigums.
Ko vērtīgu organismam sniedz upenes un kā tās labāk lietot uzturā?
Upenes ir pazīstamas ar bagātīgu C vitamīna saturu un citām vērtīgām īpašībām. Turklāt tās tiek plaši izmantotas ne vien pārtikā, bet arī farmācijā un skaistumkopšanā. Vai upenes patiešām ir C vitamīna krātuves? Ko citu vērtīgu tās sniedz mūsu organismam un kā tās vislabāk lietot uzturā?
Smiltsērkšķis, mežrozīte un kale kāposts – vitamīniem un minerālvielām bagātākās vasaras veltes
Vasarā uzņemt organismam nepieciešamos vitamīnus un minerālvielas ir pavisam vienkārši – dažādi sezonas augļi, ogas un dārzeņi pieejami plašā klāstā, turklāt tos iespējams ne vien iegādāties veikalā, bet arī izaudzēt piemājas dārzā vai vasarnīcā.
Veselīga uztura pamats jeb – ko likt uz šķīvja? Stāsta uztura speciāliste
Mūsdienās ir pieejama dažāda veida informācija par to, ko un kā pareizi ēst, kādu diētu labāk ievērot, ko no uztura vajadzētu izslēgt, bet ko pielikt vairāk klāt un tamlīdzīgi. Varbūt tieši pretēji – nekas nav jāmaina, un ir labi tā kā ir?
Kāpēc svarīgi dzert ūdeni katru dienu? (INFOGRAFIKA)
Ūdens sastāda aptuveni 60% no kopējās cilvēka ķermeņa masas un pilda virkni būtisku funkciju organismā. Tā kā organisms ūdeni neuzkrāj, lai parūpētos par pilnvērtīgu tā funkcionēšanu un saglabātu labu pašsajūtu, ir svarīgi regulāri uzņemt vismaz pusotru divus litrus dienā. Savukārt karstā laikā ūdens jāzņem pastiprināti.
Kas vērtīgs kabačos un kā tos veselīgi pagatavot? Stāsta speciālisti
Viens no pamanāmākajiem ražas laika dārzeņiem ir kabacis. To raža parasti ir bagātīga un šķiet, ka teju ikviens, tuvojoties vasaras noslēgumam, dāvanā saņem kādu kabaci vai cukini. Kas vērtīgs šajos dārzeņos un kā tos veselīgi pagatavot?