Veselīgas pusdienas, ko bērnam dot līdzi uz skolu
Kaut gan laikapstākļi aiz loga vēl ir silti un patīkami, kalendārs ziņo, ka pirmais rudens mēnesis jau klāt. Tikko arī sākušās skolas gaitas, kas liek vecākiem domāt par to, kādus veselīgus un pilnvērtīgus produktus iekļaut bērna pusdienās ne tikai mājās, bet arī skolā. Kā sastādīt ēdienkarti un ko dot līdzi atvasei, ja bērns atsakās vai kādu citu apstākļu dēļ nevar ēst skolas pusdienas?
Ko partijas sola veselības aprūpes jomā?
Latvijas iedzīvotāji veselības aprūpi jau vairākus gadus atzīst par svarīgāko valsts budžeta prioritāti, taču politiskās partijas, kas kandidē uz 13.Saeimu, savās 4000 zīmju programmās veselības nozarē darāmo iezīmējušas visnotaļ deklaratīvi.
Vērtīgi produkti, kas jāiekļauj rudens ēdienkartē
Samtainie ķirbji un kabači, sulīgās plūmes un āboli, ņiprais ķiploks un
kraukšķīgās dzērvenes ir tikai dažas no Latvijas dabas veltēm, kas
rudenī palīdz cīnīties ar tumsu un vīrusiem un sagatavo organismu
ziemai.
Veselīgas uzkodas skolēnam: Iesaka uztura speciāliste
Bērni, it īpaši sākumskolas un pamatskolas vecumā, ir ļoti aktīvi, tāpēc
ir svarīgi nodrošināt viņus ar veselīgām otrajām brokastīm vai launagu,
it sevišķi, ja mājās brokastis nav ēstas.
5 garšaugi, kas stiprina imunitāti
Dažāda veida garšvielas un garšaugi maltīti padara ne vien baudāmāku, bet arī veselīgāku. Piemērotu un veselībai labvēlīgu garšvielu buķete ēdienam sniedz piesātinātāku garšu, kā arī uzlabo cilvēka veselību, tādēļ garšaugu dažādība maltītē ir ieteicama. Augusts ir pilnbriedā un vēl var pagūt nodrošināt sevi un tuviniekus ar garšaugu ziemas krājumiem.
4 veselīgas alternatīvas sviestam
Sviests kulinārijā jau izsenis ir bijis īpaši iecienīts, un mūsdienās tas ir kļuvis par daudzu cilvēku neatņemamu uztura sastāvdaļu. Tam ir patīkama garša un smarža, un sviests labi der gan kā biezinātājs mērcēm un kūkām, gan kā garšu papildinājums vienkāršiem kartupeļiem ar dillēm. Taču sviests satur daudz kaloriju, un savu ēdienkarti vēlams daudzveidot.
Kādiem produktiem jābūt senioru ikdienas uzturā? Iesaka farmaceite
Jebkurā vecumā cilvēkiem ir ieteicams pievērst uzmanību tam, ko lieto savā uzturā. Taču līdz ar gadiem, arvien lielāka uzmanība ikdienā ir jāpievērš izvēlētajiem pārtikas produktiem, kuri ietekmē ne tikai veselību, bet arī pašsajūtu. Organisms pēc 50 gadu vecuma vairs nespēj tik efektīvi kā jaunībā pārstrādāt neveselīgo pārtiku un strauji uzņemt nepieciešamos vitamīnus.
5 augu eļļas, kas ir vērtīgas veselībai
Arvien vairāk cilvēku sāk pievērsties veselīgam uzturam, izvēloties pārtikas produktus, kas satur pēc iespējas bagātīgāku organismam nepieciešamo vitamīnu un minerālvielu daudzumu un mazāku kaloriju, tauku, konservantu saturu. Liela nozīme ir arī sastāvdaļām, ko pievienojam ēdiena gatavošanas procesā un garšas uzlabošanai, un viena no tām ir augu eļļa.
Kas jāņem vērā, veidojot vasaras ēdienkarti? Iesaka farmaceite
Vasaras pilnbriedā ir iespēja baudīt sauli, ūdens priekus, D vitamīnu un dažādus sezonālus gardumus. Tomēr atpūtas un vasaras labumu ķeršanas iespaidā var gadīties piemirst par veselību. Pat atvēsinoši dzērieni vakaros vai spirdzinoši kokteiļi draugu lokā var novest pie nevēlamām, bet prognozējamām veselības problēmām.
Studē koledžā un iegūsti profesiju 2 vai 3 gadu laikā! Reklāmraksts
Lai veiksmīgi iekļautos darba vidē, ļoti svarīgi ir izdarīt īsto izvēli par labu tai izglītības iestādei, kas nākotnē garantē darba iespējas. Tāda ir Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledža, kuras uzdevums ir darba tirgum sagatavot augsti kvalificētus, kompetentus un konkurētspējīgus speciālistus veselības aprūpes un sociālās labklājības jomā.