5 garšaugi, kas stiprina imunitāti
Dažāda veida garšvielas un garšaugi maltīti padara ne vien baudāmāku, bet arī veselīgāku. Piemērotu un veselībai labvēlīgu garšvielu buķete ēdienam sniedz piesātinātāku garšu, kā arī uzlabo cilvēka veselību, tādēļ garšaugu dažādība maltītē ir ieteicama. Augusts ir pilnbriedā un vēl var pagūt nodrošināt sevi un tuviniekus ar garšaugu ziemas krājumiem.
4 veselīgas alternatīvas sviestam
Sviests kulinārijā jau izsenis ir bijis īpaši iecienīts, un mūsdienās tas ir kļuvis par daudzu cilvēku neatņemamu uztura sastāvdaļu. Tam ir patīkama garša un smarža, un sviests labi der gan kā biezinātājs mērcēm un kūkām, gan kā garšu papildinājums vienkāršiem kartupeļiem ar dillēm. Taču sviests satur daudz kaloriju, un savu ēdienkarti vēlams daudzveidot.
Kādiem produktiem jābūt senioru ikdienas uzturā? Iesaka farmaceite
Jebkurā vecumā cilvēkiem ir ieteicams pievērst uzmanību tam, ko lieto savā uzturā. Taču līdz ar gadiem, arvien lielāka uzmanība ikdienā ir jāpievērš izvēlētajiem pārtikas produktiem, kuri ietekmē ne tikai veselību, bet arī pašsajūtu. Organisms pēc 50 gadu vecuma vairs nespēj tik efektīvi kā jaunībā pārstrādāt neveselīgo pārtiku un strauji uzņemt nepieciešamos vitamīnus.
5 augu eļļas, kas ir vērtīgas veselībai
Arvien vairāk cilvēku sāk pievērsties veselīgam uzturam, izvēloties pārtikas produktus, kas satur pēc iespējas bagātīgāku organismam nepieciešamo vitamīnu un minerālvielu daudzumu un mazāku kaloriju, tauku, konservantu saturu. Liela nozīme ir arī sastāvdaļām, ko pievienojam ēdiena gatavošanas procesā un garšas uzlabošanai, un viena no tām ir augu eļļa.
Kas jāņem vērā, veidojot vasaras ēdienkarti? Iesaka farmaceite
Vasaras pilnbriedā ir iespēja baudīt sauli, ūdens priekus, D vitamīnu un dažādus sezonālus gardumus. Tomēr atpūtas un vasaras labumu ķeršanas iespaidā var gadīties piemirst par veselību. Pat atvēsinoši dzērieni vakaros vai spirdzinoši kokteiļi draugu lokā var novest pie nevēlamām, bet prognozējamām veselības problēmām.
Kā ogas uzlabo veselību?
Ir ogu laiks – tirgus letes pilnas gatavām ogām katrai gaumei. Nevienam nav noslēpums, ka svaigās dabas veltes ir bagātas ar mums tik nepieciešamajiem vitamīniem un tagad ir īstais laiks, lai to izmantotu sava organisma stiprināšanai.
Kā nepārēsties, svinot vasaras saulgriežu svētkus? Iesaka eksperti
Tuvojoties gada īsākajai dienai un garākajai naktij, līgotāji domā ne tikai par to, kā pīt ziedu vainagus un pušķot svinību vietu, bet arī par to, ar ko mieloties svētkos. Ēdieni, kurus saulgriežu svinētāji ir īpaši iecienījuši, ir speķa pīrādziņi, dažādi salāti ar majonēzi, gaļas ēdieni un, protams, vairāku veidu sieri.
Kas jāņem vērā, iegādājoties pārtiku svētku galdam?
Par to, lai iegādātos un celtu galdā tikai drošu pārtiku, jādomā ik reizi, dodoties iepirkties, taču īpaši aktuāli tas kļūst, tuvojoties svētkiem un brīvdienām. Ievērojot latviešu tradīcijas, Vasaras saulgriežu, Līgo vakara un Jāņu dienas galdam saimnieces sarūpēs visdažādākos gardumus, savukārt saimnieki sagatavos ugunskurus un āra grilus.
10 pārmaiņas organismā, pārstājot lietot cukuru
Cukurs ir viens no biežāk lietojamiem produktiem visā pasaulē, taču diemžēl tā regulāra lietošana var atstāt negatīvas sekas uz veselību. Atteikties no cukura un to saturošiem produktiem nav viegli, taču tas ir vērtīgs ieguldījums tavā veselībā.
Kam pievērst uzmanību, grilējot gaļu? Skaidro uztura speciāliste
Vasara ir laiks, kad grilējam un, atpūšoties pie dabas, mielojamies uz nebēdu, ko bieži vien darām, nepievēršot uzmanību ēdiena sastāvam un uzturvērtībai. Uztura speciāliste dalās ar ieteikumiem, kā pasargāt sevi no liekiem kilogramiem nevērīgas uztura izvēles dēļ.