medicine.lv skaitļos

Lietotāji online347
Aktīvie uzņēmumi12657
Nozares raksti11796
Ekspertu atbildes21477
Raksti : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv

Ko savam skolas bērnam piedāvāt brokastīs? Iesaka uztura speciāliste

Ko savam skolas bērnam piedāvāt brokastīs? Iesaka uztura speciāliste

Augošam skolnieka organismam nepieciešama papildu enerģija. Ideāli, ja bērns to iegūst, ēdot pilnvērtīgu uzturu, un brokastīm te ir īpašā nozīme.

TOP 10 vērtīgākās Latvijas dabas veltes, ko iekļaut vasaras ēdienkartē

TOP 10 vērtīgākās Latvijas dabas veltes, ko iekļaut vasaras ēdienkartē

Latvijas klimats ir pateicīgs uzturvielām bagātu dārzeņu, sakņaugu, garšaugu, augļu un ogu audzēšanai, tāpēc vasaras izskaņā ikviens var pagūt uzņemt vitamīnus, ēdot vērtīgos produktus svaigus vai savācot un sasaldējot tos ziemas sezonai. Sertificētā farmaceite un ārste-uzturzinātniece, fitnesa trenere stāsta par 10 vitamīniem un minerālvielām bagātākajiem vasaras produktiem.

4 viegli ieviešamas izmaiņas ikdienas uzturā veselības un izskata uzlabošanai

4 viegli ieviešamas izmaiņas ikdienas uzturā veselības un izskata uzlabošanai

Uzturs un gremošanas traktā esošās baktērijas būtiski ietekmē veselību, darba spējas, ādas izskatu un vispārējo emocionālo un fizisko pašsajūtu, tāpēc ir svarīgi tiem pievērst īpašu uzmanību. 

Enerģijas batoniņi – gards našķis vai spēka avots? Vērtē uztura speciāliste

Enerģijas batoniņi – gards našķis vai spēka avots? Vērtē uztura speciāliste

Salds, tomēr veselīgāks par konfektēm un dod enerģiju – šis brīnumainais produkts ir enerģijas batoniņš, garda uzkoda no graudaugiem, riekstiem, augļiem vai ogām, ar ko remdēt izsalkumu un atjaunot enerģijas rezerves. Ar ko šādi batoniņi atšķiras no citiem saldumiem un kas nosaka to uzmundrinošo raksturu, stāsta uztura speciāliste.

21 veselīga recepte, kā piešķirt ūdenim garšu: Iesaka farmaceite

21 veselīga recepte, kā piešķirt ūdenim garšu: Iesaka farmaceite

Par labāko dzērienu mūsu ķermenim tiek uzskatīts tīrs ūdens, taču daļa cilvēku apgalvo, ka viņiem negaršo un nepatīk dzert ūdeni tā vienveidīgās garšas dēļ. Taču pastāv neskaitāmi veidi, kā sevi “apmānīt” un uzņemt optimālu ūdens devu. Viena no metodēm, kā padarīt dzērienu tīkamāku acīm un uzlabot tā garšu, ir dažādu dārzeņu, augļu un garšaugu pievienošana.

Ārste:  Vairums Latvijas iedzīvotāju ar uzturu omega-3 taukskābes uzņem krietni par maz

Ārste: Vairums Latvijas iedzīvotāju ar uzturu omega-3 taukskābes uzņem krietni par maz

Vasara ir gadalaiks, kad cilvēki jūtas enerģiskāki, pavada daudz laika svaigā gaisā, veic daudzveidīgas fiziskās aktivitātes un vairāk ēd sezonālos dārzeņus, augļus un ogas. Tomēr daudzas organismam nepieciešamās uzturvielas, īpaši omega-3 taukskābes, netiek uzņemtas pietiekamā daudzumā. 

Klāt kabaču sezona – kā tos veselīgi un garšīgi pagatavot?

Klāt kabaču sezona – kā tos veselīgi un garšīgi pagatavot?

Aizvien lielāku popularitāti gardēžu vidū iemanto kabaču ēdieni, īpaši šobrīd – kabaču sezonas pilnbriedā. Tādēļ, domājot par veselīgām un garšīgām maltītēm, ieskaties padomos, ar kuriem dalās sertificēta uztura speciāliste un farmaceite.

Kuri produkti ir īpaši ieteicami, rūpējoties par sirds veselību? Iesaka speciālisti

Kuri produkti ir īpaši ieteicami, rūpējoties par sirds veselību? Iesaka speciālisti

„Lai rūpētos par sirds veselību visai ģimenei, mums katram ir svarīgi zināt, kā un kuri no ikdienā lietojamiem produktiem vislabvēlīgāk ietekmē sirds veselību,” saka farmaceits Vadims Brižaņs un kopā ar uztura speciālisti noskaidro, kuri produkti mums ir īpaši ieteicami, rūpējoties par savas sirds veselību!

8 padomi uztura plānošanai atvaļinājuma laikā

8 padomi uztura plānošanai atvaļinājuma laikā

Laiska atpūta, mazliet slinkuma, nesteidzīgas uzkodas, gardi našķi un lieliskā iespēja sev neliegt neko – tieši šāda pieeja bieži vien raksturo atpūtnieku ikdienas ritmu un ēdienu izvēli atvaļinājuma laikā. 

TOP 6 vasaras zaļumi – veselībai un garšu dažādībai

TOP 6 vasaras zaļumi – veselībai un garšu dažādībai

Vasara nāk ar svaigiem augļiem, ogām un dārzeņiem, ar ko varam dažādot un pilnveidot savu ikdienas ēdienkarti, uzņemot svarīgos vitamīnus un minerālvielas. Taču vai atceries ikdienā izmantot arī dažādos zaļumus un garšaugus, kas jau ir pieejami plašā klāstā? Kurus garšaugus un cik daudz iekļaut savā ēdienkartē? Ko tie sniedz mūsu organismam?