Padomi Līgo atpūtnieku drošībai un labsajūtai

Padomi Līgo atpūtnieku drošībai un labsajūtai

Gadskārtējie Jāņu svētki aicina baudīt visgarāko dienu un visīsāko nakti, uz pāris dienām izrauties no darba vides un svinēt svētkus atpūtā kopā ar draugiem, radiem vai kaimiņiem. Lai vainagu pīšana, līgo dziesmu dziedāšana pie ugunskura un Jāņu mielasta baudīšana aizritētu bez raizēm par veselības problēmām vai sadzīviskām ķibelēm, farmaceite sniedz ieteikumus.
Kā nepārēsties, svinot vasaras saulgriežu svētkus? Iesaka eksperti

Kā nepārēsties, svinot vasaras saulgriežu svētkus? Iesaka eksperti

Tuvojoties gada īsākajai dienai un garākajai naktij, līgotāji domā ne tikai par to, kā pīt ziedu vainagus un pušķot svinību vietu, bet arī par to, ar ko mieloties svētkos. Ēdieni, kurus saulgriežu svinētāji ir īpaši iecienījuši, ir speķa pīrādziņi, dažādi salāti ar majonēzi, gaļas ēdieni un, protams, vairāku veidu sieri.
Teipošana – piecas lietas, kas par to jāzina!

Teipošana – piecas lietas, kas par to jāzina!

Mūsdienās arvien lielāku popularitāti iemantojusi fizioterapijas metode – teipošana. Tomēr ne visi zina, kas tā ir un kā tieši tā palīdz uzlabot cilvēka veselību. Uzziniet svarīgāko par teipošanu!
Žultsakmeņu slimība: Simptomi, cēloņi un ārstēšana

Žultsakmeņu slimība: Simptomi, cēloņi un ārstēšana

Žultsakmeņu slimība jeb holelitiāze ir gremošanas sistēmas saslimšana, kas saistīta ar organisma vielmaiņas traucējumiem. Tai raksturīga akmeņu (konkrementu) veidošanās žultspūslī un žults izvadceļos. Laicīgi neatklājot un neuzsākot žultsakmeņu slimības ārstēšanu, var attīstīties nopietna komplikācija – akūts vai hronisks holecistīts jeb žultspūšļa iekaisums.
Kas jāņem vērā, iegādājoties pārtiku svētku galdam?

Kas jāņem vērā, iegādājoties pārtiku svētku galdam?

Par to, lai iegādātos un celtu galdā tikai drošu pārtiku, jādomā ik reizi, dodoties iepirkties, taču īpaši aktuāli tas kļūst, tuvojoties svētkiem un brīvdienām. Ievērojot latviešu tradīcijas, Vasaras saulgriežu, Līgo vakara un Jāņu dienas galdam saimnieces sarūpēs visdažādākos gardumus, savukārt saimnieki sagatavos ugunskurus un āra grilus.
10 pārmaiņas organismā, pārstājot lietot cukuru

10 pārmaiņas organismā, pārstājot lietot cukuru

Cukurs ir viens no biežāk lietojamiem produktiem visā pasaulē, taču diemžēl tā regulāra lietošana var atstāt negatīvas sekas uz veselību. Atteikties no cukura un to saturošiem produktiem nav viegli, taču tas ir vērtīgs ieguldījums tavā veselībā.
Ķelle: Aizliegums ziedot olšūnas nedzemdējušām sievietēm ir nesaprātīgs

Ķelle: Aizliegums ziedot olšūnas nedzemdējušām sievietēm ir nesaprātīgs

Šo ceturtdien sabiedrības protestu pavadībā Saeima galīgajā lasījumā skatīs sabiedrībā daudz un plaši apspriestos grozījumus Seksuālās un reproduktīvās veselības likumā, kas ietver juristu, ārstu un citu ekspertu nopēlumu izpelnījušos aizliegumu nedzemdējušām sievietēm ziedot olšūnas.
Efektīvākās kontracepcijas metodes

Efektīvākās kontracepcijas metodes

Kāpēc Latvijā, kur dzimstība jau tāpat ir maza, jārunā par drošu kontracepciju? Tāpēc, ka tas patiesībā ir stāsts par sieviešu veselības un auglības saglabāšanu, par grūtniecību brīdī, kad sieviete un vīrietis to vēlas un ir gatavi bērniņam, par izvairīšanos no sāpīgas pieredzes – aborta. 
Daltonisms: Simptomi, cēloņi un ārstēšana

Daltonisms: Simptomi, cēloņi un ārstēšana

Daltonisms jeb krāsu aklums ir redzes patoloģija, kurai raksturīga pacienta nespēja atpazīt vienu vai vairākas pamata krāsas. To izraisa acs tīklenes centrālajā daļā esošo krāsu uztveres receptoru darbības traucējumi, kas visbiežāk iegūti iedzimtības ceļā. Patoloģija parasti neietekmē ne redzes asumu, ne arī citas redzes īpašības, taču var būtiski pasliktināt dzīves kvalitāti.
Kam pievērst uzmanību, grilējot gaļu? Skaidro uztura speciāliste

Kam pievērst uzmanību, grilējot gaļu? Skaidro uztura speciāliste

Vasara ir laiks, kad grilējam un, atpūšoties pie dabas, mielojamies uz nebēdu, ko bieži vien darām, nepievēršot uzmanību ēdiena sastāvam un uzturvērtībai. Uztura speciāliste dalās ar ieteikumiem, kā pasargāt sevi no liekiem kilogramiem nevērīgas uztura izvēles dēļ.