VM: Ar uzņēmējiem apspriedīs paveikto veselīgākas pārtikas ražošanā
Lai Latvijā saražotā pārtika kļūtu veselīgāka patērētājiem, pagājušajā gadā Veselības ministrija, Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras parakstīja sadarbības memorandu par pārtikas produktu sastāva uzlabošanu, paredzot, pārtiku ražojošo uzņēmumu apņemšanos savos produktos samazināt pievienotā sāls, cukura un piesātināto taukskābju daudzumu.
Trešdien, 6. decembrī, pulksten 10.30–12.00 norisināsies pasākums uzņēmumā SIA “Cido Grupa” (Rīgā, Ezera ielā 12), kurā ražotāju pārstāvji pastāstīs par īstenotajām pārmaiņām produkcijā, informējot par sastāvu un ieguvumiem patērētājiem. Kopumā jau 12 labi zināmi un populāri pārtikas produktu ražotāji* Latvijā pievienojušies sadarbības memorandam.
Memorandā ir iekļautas vairākas pārtikas produktu grupas - gaļas un zivju produkti, graudaugu produkti, piena produkti, saldumi, dzērieni, kartupeļu izstrādājumi, bērnu pārtika, produkti, kas ražoti no augļiem un dārzeņiem, saldēta gatavā pārtika. Ražotāji apņēmušies noteiktā laika posmā produktu receptēs samazināt: piesātinātās taukskābes par 5 līdz 10%, cukuru par 5 līdz 20%, bet sāls daudzumu par 5 līdz 10% atkarībā no pārtikas produktu grupas. Plašāk par memorandu lasiet šeit.
*SIA Cannelle Bakery, SIA “Orkla Latvija”, AS “Cēsu Alus” (ar saldinātu bezalkoholisku dzērienu produkciju), SIA “ILGEZEEM” (ar saldinātu bezalkoholisku dzērienu produkciju), SIA “Cido Grupa”, SIA “Dona”, SIA “Lāči”, SIA “Saldus Maiznieks”, SIA ’’Lielezers”, SIA ’’Maiznīca Flora”, AS ’’LPB’’ maiznīca Priekule , SIA “Gaļas pārstrādes uzņēmums Nākotne”.