Turpinās diskusiju par pievienojamā sāls daudzumu skolēnu pusdienām
Veselības ministrija (VM) šodien organizēs informatīvu pasākumu "Vai noteiktās sāls normas izglītības iestādēs neļauj pagatavot garšīgas pusdienas skolēniem?", lai turpinātu diskusiju par pievienojamā sāls daudzumu skolēnu pusdienām, aģentūru LETA informēja VM pārstāvis Oskars Šneiders.
Pasākums notiks Rīgas Stradiņa universitātes Medicīnas izglītības tehnoloģiju centrā no plkst.11 līdz 12.30.
Tā mērķis ir iepazīstināt ārstu un uztura speciālistu asociācijas, izglītības iestāžu ēdinātāju pārstāvjus, pārtikas tehnologus, vecāku organizācijas un skolēnu domes pārstāvjus ar to, kā atšķiras ēdiens ar mazu sāls daudzumu no ēdiena, kuram pievienots vidējs sāls daudzums, tādējādi parādot, ka var pagatavot garšīgas skolēnu pusdienas arī ar mazu sāls daudzumu.
Pasākumā notiks ēdienu degustācija, lai apmeklētāji varētu novērtēt atšķirību tradicionālam pusdienu ēdienam ar šobrīd pieļaujamo sāls daudzumu 0,25 grami uz 100 gramiem produkta un kādreizējo normu 1 gramu uz 100 gramiem.
Pasākumu atklās veselības ministre Ingrīda Circene (V), bet degustāciju vadīs Latvijas Diētas ārstu un uztura speciālistu asociācijas valdes priekšsēdētāja Lolita Neimane un ēdienu gatavošanas speciāliste Liene Sondore.
Pēc ēdienu degustācijas notiks diskusija, lai noskaidrotu labāko risinājumu skolēnu pusdienām attiecībā uz pievienojamā sāls daudzumu. Diskusijā aicināti piedalīties ārstu, dietologu un uztura speciālistu organizāciju, vecāku biedrību, ēdināšanas uzņēmumu un skolēnu domes pārstāvji.
Foto: rakstā izmantots pēc Creative Commons licencēts attēls no vietnes www.flickr.com; autors Boudewijn Berends