Olbaltumvielas grūtniecības laikā
Otrais un trešais trimestris ir laiks, kad vajadzētu sekot līdzi olbaltumvielu līmenim organismā, īpaši tāpēc, ka šajā laikā mazulis sāk augt arvien straujāk un tas nozīmē, ka palielinās pieprasījums arī pēc nepieciešamajām uzturvielām.
Cik daudz olbaltumvielu nepieciešams grūtniecības laikā?
Parasti grūtniecības laikā iesaka aptuveni 70 gramus olbaltumvielu dienā, kas ir aptuveni par 25 gramiem vairāk kā pirms grūtniecības.
Ja topošā māmiņa neēd gaļu, kas ir viens no galvenajiem olbaltumvielu avotiem, taču ne vienīgais, jāparūpējas, ka olbaltumvielas tiek uzņemtas ar citiem produktiem.
Olbaltumvielu avoti
Domājot par olbaltumvielu iekļaušanu topošās māmiņas ēdienkartē, noteikti nevajadzētu uztraukties par produktu vienveidību. Olbaltumvielas atrodamas tādos produktos kā pupās, gaļā, olās, pienā, sierā, jogurtā, brinzā, kefīrā, lēcās, zirņos, riekstos, sēkliņās un sēnēs.
Foto: Stock.XCHNG
Raksts publicēts sadarbībā ar www.maminuklubs.lv
