13 Latvijas pārtikas uzņēmumi parakstīs memorandu par sāls, cukura vai piesātināto taukskābju samazināšanu savos produktos
Veselības ministrija (VM) sadarbībā ar Latvijas Pārtikas uzņēmumu federāciju (LPUF) un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK) ir apņēmusies veicināt pārtikas produktu sastāva uzlabošanu, samazinot pievienotā cukura, sāls un piesātināto tauku daudzumu, lai paplašinātu iedzīvotāju iespējas iegādāties un patērēt produktus ar veselīgāku sastāvu.
Šobrīd vienošanās par kopējo mērķi ir fiksēta sadarbības memorandā starp VM, LTRK un LPUF. Memoranda mērķis ir uzlabot iedzīvotāju uztura paradumus, veicinot Latvijā izplatīšanai paredzēto pārtikas produktu, kas ir ar samazinātu piesātināto taukskābju, pievienotā cukura un sāls daudzumu, pieejamību iedzīvotājiem.
Plašāk par noslēgto sadarbības memorandu starp VM, LPUF, LTRK un pārtikas produktu ražotājiem, kuri ir izteikuši vēlmi pievienoties sadarbības memorandam, piektdien, 4.februārī, plkst.10:00 stāstīs attālinātā preses konferencē, kurā piedalīsies:
- Daniels Pavļuts - veselības ministrs;
- Lolita Neimane - Latvijas Diētas un Uztura speciālistu asociācijas valdes priekšsēdētāja;
- Ināra Šure - Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas padomes priekšsēdētāja;
- Jānis Lielpēteris - Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes loceklis.
Preses konferences laikā virtuālajā telpā atradīsies arī ražotāju* pārstāvji, kuri izteikuši vēlmi pievienoties sadarbības memorandam, kā arī Slimību profilakses un kontroles centra vecākā sabiedrības veselības analītiķe Iveta Pudule. Preses konferences norisei būs iespējams sekot arī Veselības ministrijas Facebook kontā.
* SIA Cannelle Bakery,
SIA “Orkla Latvija”,
AS HKScan Latvia,
AS “Cēsu Alus”,
SIA “ILGEZEEM”,
SIA “Cido Grupa”,
SIA “Dona”,
SIA “Lāči’’,
SIA “Saldus Maiznieks’’,
SIA ’’Lielezers’’,
SIA ’’Maiznīca Flora’’,
AS ’’LPB’’ maiznīca Priekule,
SIA “Gaļas pārstrādes uzņēmums Nākotne”