medicine.lv skaitļos

Lietotāji online87
Aktīvie uzņēmumi12689
Nozares raksti1666
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Kāds normatīvais akts paredz ģimenes ārsta nosūtījuma derīguma termiņu, lai iepriekšminētā kompānija, man apmaksātu šo pakalpojumu?
Labdien!
Man ir BTA polise A3 programma, kura paredz ārstnieciskās masāžas apmaksu. Man ir ģimenes ārsta nosūtījums, lai veiktu šo procedūru. Ārstnieciskā masāža netiks veikta kompānijas līgumiestādē.
Kāds normatīvais akts paredz ģimenes ārsta nosūtījuma derīguma termiņu, lai iepriekšminētā kompānija, man apmaksātu šo pakalpojumu. Jo šīs kompānijas kompetentie darbinieki man nu jau ir snieguši trīs variantus - 1 mēnesis, 3 mēneši un 6 mēneši. Laikam- uzmini nu?
Atbild:
Nav
Šādas lietas neregulē normatīvie akti. Tam jābūt rakstītam pašas apdrošināšanas kompānijas dokumentācijā. Tādu Jums būtu vajadzējis saņemt kopā ar polisi. Ja nav - pieprasiet no kompānijas rakstisku izziņu un kopiju no viņu noteikumiem, kas apstiprina sniegto informāciju. Tikai rīkojieties, kamēr polise vēl derīga.

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kas man varētu kaitēt?
Labdien,
man ik pa laikam rodas stipras sāpes taisnajā zarnā, kas atstarojas uz vēderu. Kā arī ir spiedīga sajūta zarnā, sevišķi vakaros. Vēl arī pa nakti jāceļas čurāt. Biju pie ģimenes ārsta, nosūtīja uz urīna analīzēm, kas bija labas, kā arī ieteica aiziet pie ginekologa. Ginekologs pārbaudīja un teica, ka esot nelieli hemoroīdi un izrakstīja svecītes. Esmu izlietojusi jau 5 svecītes, lai gan stiprās sāpes nav bijušas, tomēr spiedīgā sajūta un čurāšana naktīs joprojām ir.
Kas man varētu kaitēt? Esmu jau pieteikusies pie proktologa, taču līdz tam vēl ilgi jāgaida rindā.
Paldies jau iepriekš
Atbild:
Nav
Ilze, kāds ir Jūsu jautājums?

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Man atkārtojas aborti, ko man tālāk darīt?
Labdien!
Te lasīju, ka jauna sieviete iepriekš Jums bija jautājusi par - missed abortion (nokavētiem/ spontānajiem abortiem), bet lieta tāda, ka man tas atkārtojas, man jau otro reizi ir viens un tas pats, ko man darīt, kur tālāk griezties?
Atbild:
Ingrīda Šilberga, ārsta prakse ginekoloģijā mob. 29408644
Uz šo jautājumu var censties rast atbildi, rūpīgi izmeklējoties pie ginekologa un ģenētikas centrā. Iemesli var būt dažādi. Ingrīda Šilberga, ārsta prakse ginekoloģijā mob. 29408644

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai var līdzēt lāzerķirurģija, vai kārtīga plastiskā operācija?
Labdien!
Pēc mazuļa piedzimšanas man vēders ir vienkārši pretīgs. Zinu, ka laiks nav pagājis daudz (1,5 mēn.), bet zinu, ka gribu jau kaut ko pasākt lietas labā. Vai vismaz ievākt informāciju un izplānot ko un kā. Pirmām kārtām vēders kopš dzemdībām nav sarāvies ne par pata tiesu. Nezinu vai tā ir dzemde, kas nav sarāvusies, vai vienkārši izstaipītais vēders no lielā mazuļa. Otrkārt un galvenokārt viss vēders ir vienās strijās. Sākot no apakšas ar lielām strijām, beidzot kādus 15cm virs nabas ar mazām,mazām strijām. Iesakiet jebko, kas šīs strijas likvidētu pilnībā. Vai var līdzēt lāzerķirurģija, vai kārtīga plastiskā operācija? Pēc cik ilga laika varu veikt šo procedūru, ja bērnu ar krūti nebaroju? Kur varu griezties uz konsultāciju? Un galvenais, cik tas maksā? Paldies par atbildi.
Atbild:
"Panacea Pro"
Strijas - ir problēma, ar kuru diezgan grūti cīnīties. Būtu vēlams apskatīt Jūs, lai dotu konkrētas rekomendācijas. Jūsu gadījumā varētu līdzēt lāzerprocedūras, bet cenu nevar pateikt, neredzot darba apjomu. Iesakām griezties no sākuma uz konsultāciju (6 Ls), var uztaisīt lāzerprovi un tad pieņemt pareizo lēmumu. Jāsaprot, ka ādas kvalitāte un elastība ir viena lieta, bet strija - tas ir rētauds. Taču viss ir risināms.

Dermatoloģija / ādas veselība

Ja cilvēks ir pirms 5 gadiem piereģistrēts psihiatriskajā uzskaitē, bet tagad vairs zāles nelieto, ārstus neapmeklē, vai ir iespēja noņemt no psihiatriskās uzskaites?
Labdien,
man ir tāds jautājums. Ja cilvēks ir pirms 5 gadiem piereģistrēts psihiatriskajā uzskaitē, bet tagad vairs zāles nelieto, ārstus neapmeklē, vai ir iespēja noņemt no psihiatriskās uzskaites?
Atbild:
Nav
Jums jāgriežas ar šo jautājumu iestādē, kur jūs ņēma uzskaitē. Pieņemu, ka tā ir Rīgas psihiatriskā slimnīca. Viņi pateiks, kādi dokumenti nepieciešami, lai jūs noņemtu no uzskaites.

Psihoterapija / psihiatrija

Man kaunuma apmatojuma zobā vienā pusē ir tāda balta, plēkšņaina āda, un tā vieta niez visu laiku, kādēļ tas varētu būt un kā izārstēt?
Sveiki.
Man kaunuma apmatojuma zobā vienā pusē ir tāda balta, plēkšņaina āda, un tā vieta niez visu laiku, kādēļ tas varētu būt un kā izārstēt?
Atbild:
"Panacea Pro"
Labdien, Jūsu gadījumā noteikti vajadzētu apmeklēt dermatologu, jo varianti var būt dažādi - gan alerģija, gan sēnīšu infekcija, vai arī cita dermatoloģiska rakstura kaite....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Ko man darīt un kā cīnīties ar cistītu un neirozi?
Sveicināti.
Man jau trešo gadu, cik noprotu, ir neiroze. Viss sākās ar to, ka saslimu ar cistītu, bieži vajadzēja uz tualeti, pēc tāda pārdzīvoju, jo vajadzēja iet uz darbu un nevarēju aiziet, un man sākās baiļu sajūta un tā ir līdz šim brīdim, nevaru nekur aiziet, ja zinu, ka tur nebūs tualetes, man paliek slikta dūša, pilnīgi ģībonis metās, un prasās uz tualeti. Ko man darīt?
Atbild:
Dace Simsone,
Jāpārbauda urīna un asins analīzes - un ja tur viss kārtībā, tad vainīga nervu sistēma un jādodas pie psihiatra - var Neirožu klīnikā, jo tad, ja būs vēl papildus vajadzība, varēsim Jūs nosūtīt paralēli arī pie psihologa.

Neiroloģija / nervu sistēmas saslimšanas

Vai lietojot pirmo mēnesi kontracepcijas tabletes Nivynette ir nepieciešama papildus aizsardzība, piemēram, prezervatīvs?
Labdien!
Vai lietojot pirmo mēnesi kontracepcijas tabletes Nivynette ir nepieciešama papildus aizsardzība, piemēram, prezervatīvs?

Atbild:
Ginekoloģe Anita Dresmane Quartus ārstu prakse Rīgā, Tallinas ielā 59-5 Tālr. 67271205, 28343065
Uzsākot lietot hormonālās tabletes Novynette, kontraceptīvā drošība iestājas pēc ~48 stundām, tāpēc nav nepieciešams lietot papildus izsargāšanās metodes. Ginekoloģe Anita Dresmane Quartus ārstu prakse Rīgā, Tallinas ielā 59-5 Tālr. 67271205, 28343065

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Dēliņam ir problēmas ar strutām deguna dobumos, ko iesākt?
Labdien.
Manam 9.gadīgajam bērnam bija strutas deguna dobumā, kuras veiksmīgi LORS ir dabūjis laukā. Viss it kā būtu labi, bet vēl aizvien mēdz sūdzēties par sāpēm pieres daļā, ne tik bieži kā bija pirms šīs strutu atsūkšanas, bet vēl sūdzas, ka kaut kas virs labās actiņas pieres daļā iesāpas.
Atbild:
Nav
Kas tieši tam par iemeslu, un kas darāms, to iespējams precizēt tikai atkārtotā apskatē pie LOR. Ja speciālists, kurš nosūca strutas, nevar tālāk palīdzēt, griezieties Veselības centrā 4, Rīgā, Kr. Barona ielā 117, tālr. 67847100 vai 67847102.

Pediatrija / bērnu veselība

Manai mammai ir hemoroīdi iekšējie un jāveic operācija, ārsts ieteica ievērot diētu, taču nepateica kādu vajadzētu?
Labdien!
Manai mammai ir hemoroīdi iekšējie un jāveic operācija, ārsts ieteica ievērot diētu, taču nepateica kādu vajadzētu? Paldies
Atbild:
Nav
Vispār pie hemoroīdiem ir jālieto daudz šķidruma un šķiedrvielām bagāts uzturs. Nedrīkst veikt vingrojumus, kas saistīti ar lielu vēdera muskulatūras slodzi, un nedrīkst ilgstoši sēdēt. Par specifisku diētu pirms operācijas zvaniet speciālistam, kurš māti operēs. Varat griezties arī P. Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Ambulatorās ķirurģijas centrā, pie docenta Martinsona. Centra tālrunis: 67069793.

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai pēc anālā seksa locekli var ievadīt makstī, ja tas ir nosacīti tīrs un vienlaikus nesaslimt ar kādu vaginālo kaiti?
Labdien!
mans līgavainis uzstāj, ka anālais un vaginālais sekss vienlaikus nav kaitīgs sievietes veselībai, ka ar iepriekšējo draudzeni viņam vienmēr esot tā bijis. Es esmu pārliecināta par pretējo. Sakiet lūdzi, vai pēc anālā seksa locekli var ievadīt makstī, ja tas ir nosacīti tīrs un vienlaikus nesaslimt ar kādu vaginālo kaiti? Man ir 14 gadi.
Atbild:
Nav
Teorētiski var tā rīkoties tikai tad, ja taisnajā zarā it nemaz nav fekāliju, piemēram, tieši pirms anālā seksa veikta klizma ar dezinficējošu šķīdumu. Praksē gan nevajadzētu locekli no anālās atveres "pa taisno" likt makstī.

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kur Rīgā var likvidēt kārpas?
Labdien!
Kur Rīgā var likvidēt kārpas? Metode nav svarīga, galvenais, lai tas viss ir ātri, efektīvi un lēti.

Atbild:
Nav
Iesakām Jums griezties kādā no sekojošām divām vietām: - pie ādas ārstes Largijas Eriņas, tālrunis 29519100, vai - Panacea Pro skaistumkopšanas klīnikā, tālr. 67696949, mob. 20369916

Dermatoloģija / ādas veselība

Ko vislabāk būtu iespējams darīt šajā gadījumā?
Labdien.
Manam dēlam ir diagnoze: Iniciāli krūšu daļas 9-12 skriemeļu izliekums pa labi 8 grādi. Th 12 apakšējās kontūras Šmerļa trūce, stājas vājums. Ko vislabāk būtu iespējams darīt šajā gadījumā? Viņam ir 19 gadi.
Atbild:
Nav
Iesakām Jums griezties pie Veselības centra 4 speciālistiem, reģistratūras tālrunis 67847102, Mugurkaula problēmu centra tālrunis 67847148.

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kas tas varētu būt un kā, lai to ārstē?
Labdien,
man uz dzimumlocekļa galviņas, bet vairāk uz iekšādiņas ir sarkani plankumi, reizēm niezoši. Kas tas varētu būt un kā, lai to ārstē?
Iepriekš pateicos.
Atbild:
Nav
Artūr, to var pateikt tikai ādas vai seksuāli transmisīvo slimību speciālists. Iesakām Jums meklēt dermatovenerologu: speciālistu, kas orientējas šais abās jomās. Labi dermatovenerologi strādā "Veselības centra 4" Estētiskās dermatoloģijas klīnikā, Rīgā, Skanstes ielā 13, reģistratūras tālrunis 67847102, mob. 28 381 189.

Uroloģija / nefroloģija

Lūdzu izskaidrojiet diagnozi, pie kā man griezties un kas man kaiš?
Labdien!
Man ir 24gadi, jau vairāk par pus gadu sāp labajā sānā, nevaru īsti pateikt kur, paribē vai vēdera rajonā, tādas nenoteiktas sāpes, paciešamas, bet nepatīkamas! Sāp tad, kad vairāk staigāju vai atrodos ilgstoši stāvus stāvoklī. No sākuma, kad parādījās sāpes pazuda ēstgriba, bija jocīga sajūta kuņģī, it kā gribas ēst, bet nevarēju neko ieēst, parādījās nogurums, reizēm slikta dūša, bez vemšanas. Ārsts nosūtīja uz dažādām analīzēm, uz kobras rīšanu, vēdera sonogrāfiju, bet neko neatrada, ar aknām viss ok, nierēm un pārējo arī viss kārtībā, bet kas tad sāp? Nesen parādījās vajadzība pēc urinēšanas, naktī varu skriet 4 reiz pat vairāk, dienā arī bieži jāskraida. Biju uz dažām pārbaudēm Rīgā- EKG. Samazināta voltāža. Sinusa ritms70 x/min. Mērena dekstrogramma. Intraatriālas un intraventrikulāras vadīšanas traucējumi pa Hisa kūlīša labo zarnu. Ar ko tas saistīts?
CEA-1,10ng/ml, GIMA-7,26u/ml, OMMA-30,4U/ML (norma līdz 20) ko tas nozīmē? Man izskaidroja, ka tās ir onkoloģiskās analīzes, kuras ir pāri par normu. Iemesls varot būt tas, ka man ginekoloģe nav līdz galam saārstējusi čūlu, lai gan tā tika piededzināta jau laiciņu atpakaļ. Man apnicis staigāt pie ārsta pa tukšo, jo neko nevar atrast. Daktere izraksta Galstenu un Omeprozolu, bet nav jēgas dzert jo nepalīdz. Šodien visu dienu tirpst plauksta - kreisā. Nogurums ir. Vēl esmu novērojusi, ka alkoholiskos dzērienus arī nevaru iedzert, jau tā tos nelietoju, bet tagad pat svētku reizē nav vēlmes glāzi vīna iedzert.
Atbild:
Nav
Ita, Jūsu situācija diemžēl nav vienkārša, un uz to nav vienkāršas atbildes! Iespējams, diagnozi var palīdzēt noteikt radioloģiskās diagnostikas izmeklējumi - datortomogrāfija, magnētiskā rezonanse, doplerogrāfija vai scintigrāfija. Tos iesakām veikt DiaMed Magnētiskās rezonanses centrā, Rīgā, Olīvu ielā 5a, tālr. 67471788, 29210586, www.diamed.lv .

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Man nav bijis uzaicinājums uz magnētisko rezonansi, ko man darīt?
Labdien,
esmu no Rēzeknes, man ir pilni 31 gadi un neesmu saņēmusi uzaicinājumu veikt onkocitoloģiskās analīzes, visi saņēmuši no paziņām, bet man nav ārsti, saka, ka viņi pavelti nevar veikt šo analīzi, ka ir jābūt uzaicinājumam, bet kur? Jo es dzirdēju ka šī analīze ir dārga.
Atbild:
Nav
Profilaktisko apskati pie ģimenes ārsta un ginekologa, kā arī onkocitoloģiskās analīzes apmaksā valsts. Par iespējam saņemt valsts apmaksātos pakalpojumus, zvaniet uz Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūras tālruni 67043700.

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

uz kreisās rokas locītavas iekšējās virsmas ir parādījies apmēram 1x1 cm, kas tas varētu būt?
Labdien.
Šorīt no rīta pamanīju, ka uz kreisās rokas locītavas iekšējās virsmas ir parādījies apmēram 1x1 cm. liels izspīlējums, sāpīgs, norobežots. Pataustot to, jūt sāpīgu, blīvu, bet kustīgu veidojumu. Āda tajā vietā ir apsārtusi, karsta un pieskaroties sāpīga. Šķiet, ka veidojums atrodas zem zemādas vēnas. Paaugstinātas temperatūras nav. Citu saslimšanu nav. Vecums 28 gadi.
Atbild:
Dr. Kārlis Kupčs DiaMed Magnētiskās rezonanses centrs Rīgā, Olīvu ielā 5a Tālr. 67471788, 29210586
Šis veidojums jums noteikti jāatrāda ārstam. Pēc šāda apraksta sniegt absolūtu atbildi nevar, vel jo vairāk, ja ir šādi simptomi - sāpīgs, blīvs, kustīgs. Tā ir nopietna lieta. "Veselības centra 4" Estētiskās dermatoloģijas klīnikas speciālisti, Rīgā, Skanstes ielā 13, reģistratūras tālrunis 67847102, mob. 28381189 Šādā gadījumā nepieciešama ķirurga konsultācija.

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai varat ieteikt ļoti pieredzējušu LOR?
Labdien!
Vajag ļoti pieredzējušu LOR. Bērnam 10 gadi. Vidusauss iekaisumi, deguna blakusdobumi, angīnas. Pēc ārsta norādījumiem nu jau praktiski 1,5 gadu esam uz AB. Esam bijuši gan bērnu slimnīcā, gan citur. Ko varat ieteikt? Vai varat ieteikt kādu ļoti pieredzējušu un labu LOR?
Atbild:
Nav
Iesakām Jums griezties pie pieredzējuša bērnu homeopāta Pāvela Naumova, mob. tālr. 29245544, 26388387. Labi LOR strādā Veselības centrā 4, reģistratūras tālrunis 67847102, www.vc4.lv .

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kāda varētu būt operācijas cena, ja nepieciešama deguna starpsienas koriģēšana un cistas izņemšana?
Labdien!
Vēlējos uzzināt, kāda varētu būt operācijas cena, ja nepieciešama deguna starpsienas koriģēšana un cistas izņemšana?
Un vai Latvijā ir arī kāda laba privātklīnika, kur veic šādas operācijas?
Atbild:
Nav
Deguna starpsienas korekciju un cistas izņemšanu veic Veselības centra 4 Estētiskās dermatoloģijas klīnikā. Plastiskās ķirurģijas speciālists Jānis Ģīlis pieņem trešdienās. Klīnikas mob. tālrunis: 28381189. Vairāk informācijas un orientējošie izcenojumi: klīnikas mājaslapā www.edk.lv .

Plastikas ķirurģija / estētiskā, rokas, rekonstruktīvā ķirurģija

Lūdzu izskaidrojiet diagnozi?
Labdien,
man sāp ļoti galva, tirpst mute, rokas, acīs tumšums un tā kaut kur vienu reizi 2 mēnešos, ārsti vieca kompjūtertomogrāfiju un magnētisko rezonansi galvai un konstatēja, ka ir kalcinētas abas puslodes un slēdziens, ko viņi uzrakstīja, ir tāds lielākā varbūtība FARH slimībaDiferenciāldiagnoze ar hiper/hipopartireoidismu. Ko tas nozīmē man nepastāstīja. Man ir 31gads, es dzeru D3 kalciju viens ārsts saka, ka ir beigas, otrs, jāiet uz grupu, man ļoti gribētos zināt, cik tas ir bīstami, vai ir kāda vēl cerība.
Atbild:
Nav
Iesakām Jums vērsties Rīgā, Stradiņa KUS pie neiroloģijas speciālistiem, lai precizētu diagnozi un ārstēšanas iespējas. Konkrēti - pie ārsta Ojāra Rubena. Tālruņi 67069219, 67069291.

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Cik maksā tonzilīta operācija ar lāzeru, un cik ilgi ilgst operācijas laiks?
Labdien!
Sakiet, cik maksā tonzilīta operācija ar lāzeru, un cik ilgi ilgst operācijas laiks?
Atbild:
Nav
Hroniska tonsilīta ārstēšanai ar lāzeru pirmā procedūra maksā 200-250 Ls, atkārtota - apmēram 150 Ls. Procedūra ilgst 60 minūtes. Sīkākai informācijai iesakām griezties: Panacea Pro klīnika Rīgā, Ūdens ielā 12-77 Tālr. 67696949, mob. 20369916 www.panaceapro.lv

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kā man cīnīties ar pinnēm, no kā tas varētu būt?
Labdien!
Augustā sāku lietot (pirmo reizi) kontraceptīvas tabletes "Yarina", pēc laika man pa visu pieri parādījās sīkas pinnes, kuras visu laiku niezēja. Septembrī vairs nedzēru tās tabletes, jo domāju, ka pinnes pāries, bet nekā, tāpēc apmeklēju ginekologu. Viņa man izrakstīja citas - "Diane", bet pinnes tāpat nepāriet un ļoti niez. Kā man cīnīties ar pinnēm, no kā tas varētu būt?
Atbild:
Nav
Labdien, Oksana, ļoti iespējams, ka Jūsu pinnes nav saistītas ar kontracepcijas lietošanu. Iesakām Jums konsultēties pie ādas aprūpes speciālistiem: Panacea Pro skaistumkopšanas klīnika, Rīgā, Ūdens ielā 12-77 Tālr. 67696949, mob. 20369916 www.panaceapro.lv

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības