medicine.lv skaitļos

Lietotāji online443
Aktīvie uzņēmumi12815
Nozares raksti1619
Ekspertu atbildes21477
Skaista un starojoša āda arī ziemā: Kā to panākt? : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv

Skaista un starojoša āda arī ziemā: Kā to panākt?

Latvijas ziemā, kad tik ļoti trūkst saules, bet ādu nomoka straujas gaisa temperatūras svārstības, sals un ledaini, mitri vēji, sejas āda pienācīgi "jāsaģērbj", lai saglabātu skaistumu un starojumu. Jebkuram ādas tipam, arī taukainai un jaukta tipa ādai, ikvienā gadalaikā ir nepieciešama mitrināšana. Kā pareizi kopt sejas ādu ziemā un kas jāņem vērā aukstajos gada mēnešos, stāsta kosmētikas ražotāja STENDERS Attīstības ķīmiķe Jūlija Kuzņecova.

Mitrināšana – ādas mirdzumam un veselībai

Viens no izplatītākajiem skaistumkopšanas mītiem ir uzskats, ka ziemā nevajag lietot mitrinošus sejas kopšanas līdzekļus, lai ādu aukstumā "neaprautu", taču tas nav labs padoms, saka eksperte.

"Ziemā āda zaudē mitrumu, jo sejas ādā esošie asinsvadi sašaurinās, un āda saņem mazāk barības vielu. Turklāt apkurinātas telpas padara gaisu sausāku, un ādai ir papildu slodze – vēsajam āra gaisam spēcīgs kontrasts ir sausās, siltās telpas. Tāpēc nereti ziemā āda kļūst sausāka, kairināta, pelēka, zūd tās tvirtums. Ieteicams izvēlēties līdzekļus, kuru sastāvā ir hialuronskābe, pienskābe, keramīdi. Ādai, kas nav pārāk kaprīza, ļoti aukstā laikā labi noder produkti ar vazelīnu – tas uz ādas izveido aizsargslānīti, neļaujot zaudēt tik nepieciešamo mitrumu," stāsta speciāliste.

Arī vīriešiem nevajadzētu aizmirst par ādas mitrināšanu. Vīriešu sejas āda skūšanas laikā tiek ievainota un novājināta, tāpēc ziemas mēneši ir ļoti labs laiks, kad ataudzēt bārdu, tādējādi samazinot skūšanās reižu skaitu.

Sejas ādas iztikas minimums ziemā

Banner 280x280

Gan ziemā, gan vasarā sejas kopšanas principi paliek tie paši: attīrīt ādu divas reizes dienā (no rīta un vakarā), pēc tam uzklāt mitrinošu vai barojošu krēmu (atkarībā no ādas tipa un sezonas), vienu vai divas reizes nedēļā veikt dziļāku tīrīšanu, nolobot veco ādas slāni.

"Līdzīgi kā citos gadalaikos, arī ziemā ieteicams izvēlēties dienas krēmu, kas mitrina un mīkstina ādu un aizsargā no ultravioletā (UV) starojuma iedarbības. Lielisks atbalsts ādas skaistumam ziemā ir šī sviests un kolagēns, kas ādu pabaro, padarot to samtainu, bet jaunu iespaidu tīkotāji mitrināšanai un mīkstināšanai var izmēģināt produktus ar savvaļas rožu ekstraktu," iesaka speciāliste. "Bet, kamēr guli, rūpes par savu skaistumu uztici atjaunojošam nakts krēmam, kas dziļi mitrina un baro, ļaujot mosties ar mundru, starojošu sejas ādu."

Tāpat speciāliste iesaka izvēlēties kādu kopjošām izejvielām bagātinātu līdzekli jutīgajai ādai ap acīm, kas izlīdzinātu sīkās grumbiņas un palīdzētu mazināt tumšos lokus. Gludākai un elastīgākai ādai īpaši ieteicami produkti ar dziļi mitrinošo makadamijas riekstu eļļu.

Ziemā noteikti noderēs arī intensīvi mitrinošs serums, kas aizsargā no vides un laikapstākļu ietekmes, veidojot uz ādas mitrumu aizturošu kārtiņu. Vērtīgi ir serumi, kuru sastāvā ir limnantes sēklu eļļa, kas bagātina ādu ar antioksidantiem, uzmundrina nogurušu ādu un palīdz tai atjaunoties. Laba kombinācija ir mitrinošs serums un dienas krēms ar UV filtriem – serums nodrošina ādai nepieciešamo mitrināšanu, savukārt krēmā esošās eļļas un sviesti izveido neredzamu aizsargslāni pret nelabvēlīgiem vides faktoriem.

Nedrīkst aizmirst arī par ādas attīrīšanu! Kosmētikas līdzekļus vēlams lietot uz iepriekš attīrītas ādas, jo tad poras ir atvērtas un labāk uzņem aktīvās vielas. Sejas pīlings reizi nedēļā saudzīgi atbrīvos ādu no vecajām šūnām un netīrumiem. Populāros augļskābju pīlinga skrubjus ziemas laikā gan labāk aizvietot ar ko maigāku, piemēram, produktiem ar valriekstu čaumalu pūderi, kas ir dabisks un sevišķi maigs skrubents.

"Ziemā noteikti īpaši jāparūpējas arī par lūpām. Te noderēs bagātīgs lūpu sviests vai lūpu balzams ar E vitamīnu un šī sviestu lūpu mitrināšanai, barošanai un mīkstināšanai. Turklāt šiem produktiem mēdz būt burvīgi aromāti, kas tuvina vasaru," atgādina eksperte.

Savvaļas roze – ādas kārums

"Lai iekļautu visus būtiskākos ikdienas sejas kopšanas rituāla soļus – attīrīšanu, tonizēšanu un mitrināšanu, ziemā ieteicamo kosmētikas produktu sastāvā meklē tādas sastāvdaļas kā hialuronskābe, kolagēns, keramīdi, limnantes eļļa, šī sviests, makadamijas riekstu eļļa un E vitamīns, bet jaunai pieredzei izmēģini savvaļas rožu ekstraktu vai rožu ēterisko eļļu," iesaka speciāliste. Lai gan roze labi pazīstama parfimērijā un aromterapijā, kur tā tiek uzskatīta par spēcīgu antidepresantu, kosmētikā tā sastopama retāk, lai gan tai piemīt izcilas īpašības.

Rožu ziedu ekstraktu iegūst no rožu pumpuriem, un tam piemīt ādu mitrinošas un nomierinošas īpašības, tāpēc tas piemērots arī jutīgai un sakairinātai sejas ādai. Ekstrakts dziļi mīkstina, padarot ādu maigu un gludu, turklāt tam piemīt karalisks aromāts.

Eļļas un sviesti – aizsardzībai un atjaunošanai

Lai nostiprinātu rozes labvēlīgo iedarbību, to kombinē ar citām ādai vērtīgām vielām.

• Kolagēns ir dabisks proteīns jeb olbaltumviela, kas veido lielāko daļu mūsu ķermeņa struktūras un gādā par ādas elastību. Pēc 25 gadu vecuma kolagēna sintēzes procesi organismā sāk noritēt lēnāk un var parādīties pirmās novecošanās pazīmes.

• Šī jeb karitē koka sviests ir viens no vērtīgākajiem dabā atrodamajiem augu sviestiem, kuru dēvē arī par Āfrikas zeltu. Jau kopš valdnieces Kleopatras laikiem šī sviestu izmanto skaistumkopšanā, jo tas lieliski mitrina un mīkstina ādu, kā arī aizkavē tās novecošanos.

• Limnantes eļļa satur līdz pat 98% taukskābju, tāpēc tā ir izcils antioksidants. Šī eļļa uz ādas izveido mitrumu aizturošu aizsargslānīti, pasargājot ādu no izžūšanas un UV staru iedarbības. Eļļa viegli iesūcas un kopj arī sausu, sasprēgājušu ādu, to mīkstinot un palīdzot atjaunoties.

• Makadamijas riekstu eļļa rūpējas gan par sausu un jutīgu, gan taukainu un nobriedušu ādu. Eļļa nomierina, līdzsvaro sebuma līmeni un palīdz ādai atgūt dabiskās aizsargspējas.

• E vitamīns ir izcils antioksidants, kas dziļi mitrina ādu un atjauno šūnas. Ar E vitamīnu ir bagāta argāna eļļa, kam piemīt izcilas barojošas īpašības.

• Valrieksti ir ne vien garšīgi, bet arī bagāti olbaltumvielām, vitamīniem, taukskābēm un minerālvielām. No valriekstu čaumalām iegūtais pūderis ir dabisks skrubents, ko plaši izmanto sejas un ķermeņa pīlinga produktos.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Uzņēmumi, saistīti ar raksta tematiku nozarē "Dermatoloģija, veneroloģija / ādas veselība":

Uzņēmumi nozarē "Dermatoloģija, veneroloģija / ādas veselība"

Medicine.lv, Latvijas veselības portāls

Medicine.lv, Latvijas veselības portāls

Vērtīgi padomi par veselību, uzturu, rehabilitāciju, skaistumkopšanu, farmāciju, veselīgu dzīvesveidu kā iedzīvotājiem, tā profesionāļiem. Portālā ir iespēja uzdot sev interesējošo jautājumu ārstiem-speciālistiem, piedalīties foruma diskusijās, kā arī atrast vajadzīgo preci vai pakalpojumu - pieejama informācija par vairāk nekā 12 000 nozares uzņēmumu. Ja tev ir medicīnas jomas uzņēmums vai esi nozares profesionālis - tava mērķauditorija ir portālā medicine.lv! Pastāsti par savu pakalpojumu vai preci, uzlabo atrodamību, stiprini reputāciju un iegūsti jaunus klientus, izvietojot portālā biznesa profilu, rakstus un banerus, kā arī izmantojot citus digitālā mārketinga risinājumus!

Nedēļas tēma

Aktuālie piedāvājumi

Nutrikosmētika: uz pierādījumiem balstīta pieeja

Nutrikosmētika: uz pierādījumiem balstīta pieeja

Nutrikosmētika pēdējos gados ir kļuvusi populāra, un veiktie pētījumi un testi nepārtraukti pēta to efektivitāti un drošību. Tāpat arī tiek vērtēta kolagēna produktu ietekme uz ādas elastību, mitrināšanu un grumbu samazināšanos.

Jo-hai-dī, kāpēc es nerūpējos par sevi ātrāk?

Jo-hai-dī, kāpēc es nerūpējos par sevi ātrāk?

Pēc smagas operācijas un ilgstošas rehabilitācijas Roberto Meloni ir atkal vesels, bet atzīst, ka daudzus mēnešus esot bijis ļoti norūpējies, vai spēs atkal normāli staigāt. Roberto stāsta par savu pieredzi, lietojot Latvijā ražotu produktu – Epsorīnu.

Ergonomisks krēsls – kādu izvēlēties, lai nesāpētu mugura?

Ergonomisks krēsls – kādu izvēlēties, lai nesāpētu mugura?

Ja, ilgstoši sēžot, jums nogurst un sāp mugura, pievērsiet uzmanību, kādu krēslu ikdienā izmantojat. Situāciju var uzlabot, parasta krēsla vietā izvēloties ergonomisku krēslu. Uzzināsim vairāk par Bambach ® Saddle Seat ergonomiskajiem krēsliem! 

Video

Kā ergonomiski iekārtot darba vietu, strādājot pie datora? Skaidro ergoterapeiti (VIDEO)

Kā ergonomiski iekārtot darba vietu, strādājot pie datora? Skaidro ergoterapeiti (VIDEO)

Atzīmējot Pasaules ergoterapijas dienu 27. oktobrī, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (Austrumu slimnīca) Rehabilitācijas klīnikas ergoterapeiti ir sagatavojuši padomus un vienkāršus  ieteikumus, kurus būtu ieteicams ņemt vērā ikvienam, kurš, sēžot pie datora, veic darba pienākumus vai arī ikdienā pie datora ekrāna pavada ilgas stundas. 

Produktu testi

Testa rezultāti: “FlexiCor” locītavu un saišu veselībai

Testa rezultāti: “FlexiCor” locītavu un saišu veselībai

Martā Medicine.lv sadarbībā ar starptautisko zīmolu “Coral Club” piedāvāja testēt “FlexiCor” locītavu un saišu veselībai.

Aknu sargs

Aknu sargs

Aprīlī Medicine.lv sadarbībā ar SIA “Fito preparāti” piedāvā izmēģināt dabīgu produktu aknu darbības veicināšanai.

Līga Nature SPA Hialuronskābes serums intensīvai ādas mitrināšanai

Līga Nature SPA Hialuronskābes serums intensīvai ādas mitrināšanai

Aprīlī Medicine.lv sadarbībā ar SIA "Salons Līga" piedāvā izmēģināt Hialuronskābes serumu ar dabīgu aktīvo vielu komponenti Pentavitin® intensīvai ādas mitrināšanai.

Testa rezultāti: "Kaleja Silks" zīda matu ruļļi veselīgām salona kvalitātes lokām

Testa rezultāti:

Martā Medicine.lv sadarbībā ar "Kaleja Silks" piedāvāja testēt zīda matu rulli veselīgai matu ieveidošanai.

Izstāsti Latvijai veselības receptes

Dinsbergas klīnika, Dr. Santa Viltere: Izstāsti Latvijai – Veselības receptes

Dinsbergas klīnika, Dr. Santa Viltere: Izstāsti Latvijai – Veselības receptes

Vismaz reizi dzīvē ir jāpārbauda sava sirds! No aprīļa šo izmeklējumu veic arī Dinsbergas klīnikā ar jaunāko un modernāko aparatūru Latvijā. Izstāsti Latvijai dodas vizītē pie kardioloģes ar 20 gadu pieredzi - dr. Santas Vilteres.

VC4 Baltijas vēnu klīnika, Dr. Patrīcija Ivanova: Izstāsti Latvijai – Veselības receptes

VC4 Baltijas vēnu klīnika, Dr. Patrīcija Ivanova:  Izstāsti Latvijai – Veselības receptes

Patrīcija Ivanova ir asinsvadu ķirurgs, flebologs, Dr.med., docente LU Ķirurģijas katedrā, Latvijas Asinsvadu ķirurģijas biedrības biedre, Latvijas Invazīvās radioloģijas asociācijas biedre, Eiropas Asinsvadu ķirurģijas biedrības biedre, Eiropas Kardiovaskulārās un invazīvās radioloģijas biedrības biedre, nokārtojusi eksāmenu asinsvadu ķirurģijā...

Uzņēmums, kura darbības sfēra var būt līdziga raksta tematikai:

Medicine.lv, Latvijas veselības portāls

Medicine.lv, Latvijas veselības portāls

Kontakti

  1. +371 67770711
  2. +371 67770727
  3. serviss@latvijastalrunis.lv
  4. https://medicine.lv/
  5. +371 67770557
  6. redakcija@medicine.lv

Darba laiks

  • P.800-1700
  • O.800-1700
  • T.800-1700
  • C.800-1700
  • P.800-1600
  • S.-
  • Sv.-

Juridiskie dati

  1. 40003050681
  2. 27.12.1991
  3. 17.10.2003
  4. Rīga, Blaumaņa iela 38/40, LV-1011
  5. 2022

Apraksts

Vērtīgi padomi par veselību, uzturu, rehabilitāciju, skaistumkopšanu, farmāciju, veselīgu dzīvesveidu kā iedzīvotājiem, tā profesionāļiem. Portālā ir iespēja uzdot sev interesējošo jautājumu ārstiem-speciālistiem, piedalīties foruma diskusijās, kā arī atrast vajadzīgo preci vai pakalpojumu - pieejama informācija par vairāk nekā 12 000 nozares uzņēmumu. Ja tev ir medicīnas jomas uzņēmums vai esi nozares profesionālis - tava mērķauditorija ir portālā medicine.lv! Pastāsti par savu pakalpojumu vai preci, uzlabo atrodamību, stiprini reputāciju un iegūsti jaunus klientus, izvietojot portālā biznesa profilu, rakstus un banerus, kā arī izmantojot citus digitālā mārketinga risinājumus!

 
Vairāk

Atslēgvārdi

Medicīna, farmācija, rehabilitācija, veselība.

Medicīna, farmācija, rehabilitācija, veselība, ambulatorā palīdzība, ambulance, stacionārs, acu ārsts, ārstu komisijas, ārstu privātprakses, privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnika, poliklīnikas, veselības centri, dermatoloģija, diagnostika, elpceļu, plaušu slimības, endokrinoloģija, diabēts, fitoterapija, fleboloģija, vēnu saslimšana, gastroenteroloģija, gremošanas sistēma, ginekoloģija, dzemdības, kardioloģija, sirds un asinsvadu slimības, laboratorija, medicīnas iekārtas, instrumenti, piederumi, palīglīdzekļi, medicīnas literatūra, narkoloģija, atkarību ārstēšana, neiroloģija, nervu sistēmas saslimšanas, onkoloģija, ļaundabīgie audzēji, osteopātija, osteoporoze, otorinolaringoloģija, otolaringologs, LORS, pediatrija, bērnu veselība, plastiskā ķirurģija, rekonstruktīvā ķirurģija, podoloģija, pēdu aprūpe, vakcinācija, psiholoģija, psihoterapija, psihiatrija, reimatoloģija, kaulu, locītavu un saistaudu slimības, seksopatoloģija, seksuālā veselība, slimnīca, slimnīcas, stacionārs, traumatoloģija, ortopēdija, ķirurģija, triholoģija, matu veselība, uroloģija, veneroloģija, ādas veselība, zobārstniecība, mutes veselība, farmācija, homeopātija, medikamentu ražošana, aptiekas, rehabilitācija, fizioterapija, pirts, sauna, skaistumkopšanas salons, SPA, Biokosmētika, frizētavas, sanitārie dienesti, sociālā aprūpe, solārijs, veselības apdrošināšana, veselīgs uzturs, produktu testi, produktu atsauksmes, ziņas, medicīna enciklopēdija, digitālie pakalpojumi, reklāmraksti, baneri, biznesa profils, SEO, medicīnas ziņas, veselības padomi.


Vairāk

Saistītie resursi

Foto 7

medicine.lv aktuālie piedāvājumi
medicine.lv jautājumi un atbildes
medicine.lv meklēšana uzņēmumos
medicine.lv populārā medicīnas enciklopēdija pme
medicine.lv raksti
medicine.lv vizuālā reputācijas kampaņa
medicine.lv ziņas

Mājas lapa internetā