medicine.lv skaitļos

Lietotāji online63
Aktīvie uzņēmumi12682
Nozares raksti1663
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Kādā gadījumā būtu jāuztraucas par dzemdes tonusu?
Labdien!

Kādā gadījumā būtu jāuztraucas par dzemdes tonusu? Esmu 27. grūtniecības nedēļā un nedēļu no vietas dienā vairākas reizes novēroju tonusu, vēders savelkas un pēc mirklīša atlaiž (arī naktīs tā mēdz būt). Ārsts 2 reizes dienā ieteica dzert "NO-SPA", magniju un ievērot atpūtu, bet uzlabojumu nav. Vai ir pamats satraukumam? Pie cik spēcīga tonusa būtu atkal jāvēršas pie ārsta?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Neliels tonuss grūtniecības laikā ir parasta parādība. Uztraukums par labu grūtniecībai nenāk, tādēļ visus neskaidros jautājumus, lūdzu, jautājiet ārstam, kas vada grūtniecību. Pie ārsta jādodas noteiktajos laikos un jebkurā laikā, kad kaut kas satrauc....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Slikta dūša un sāpes vēdera lejasdaļā pirms vēdera izejas - kas var būt pie vainas?
Labdien!

Mans vecums ir 20 gadi, sieviete, svars 53 kg. Jau 3 gadus pirms vēdera izejas ir slikta dūša (bez vemšanas), pēdējā laikā nākušas klāt arī sāpes vēdera lejasdaļā. Nav ne aizcietējuma, ne caurejas. Tas viss sākās pirms 3 gadiem, kad izslimoju vēdera vīrusu, es apzināti aizturēju vemšanu, tāpēc droši vien organismā uzkrājās sliktas vielas, toksīni. Vai šie simptomi varētu būt no tā? Vai ir cits iemesls? Pieminēšu arī, ka apmēram 3 gadus ir hemoroīdi. Vēlētos iespējami konkrētu atbildi, konkrētas slimības, kas varētu izraisīt šos simptomus. Un kādus izmeklējumus būtu jāveic?

Paldies!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Caur internetu konkrētas diagnozes uzstādīt nevar. Ir jāveic izmeklēšana, lai varētu noskaidrot sūdzību cēloņus. Pēc Jūsu apraksta spriežot, Jums ir problēmas ar gremošanas traktu. Ieteicama vizīte pie gastroenterologa, vai arī varam piedāvāt veikt izmeklēšanu šūnu līmenī mūsu medicīnas iestādē, kuras laikā tiek izmeklēts katrs orgāns un sistēma un noskaidroti iekaisuma procesi organismā, patogēnā mikroflora (sēnes, parazīti, vienšūņi, baktērijas u. c.). Sīkāku informāciju var uzzināt...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kā ārstēt sāpes iegurņos un kājās?
Labdien!

Vasarā nežēlīgi sāka sāpēt papēži, sāka sāpēt kājas, kā arī gurt. Nevarēju nostāvēt, nosēdēt. Sāku iet pie ārstiem. Konstatēja diska trūci s1-L5, uztaisīja blokādi, kura nepalīdzēja. Atklāja polineiropātiju, un sāku dzert zāles, kuras jau dzeru 6 mēnešus. Pie tām visām sāpēm pievienojās iegurņa un muguras apakšējās sāpes. Aizsūtīja pie reimataloga. Konstatēja artrīta pilno paku. Sāku dzert "Sulfazalīnu". Kopējā aina ir tāda - sāpes pastiprinās gan iegurņos, gan kājās, bet nekas nemainās. Ar vienu kāju jau no sāpēm kliboju, jo nervs no iegurņa ļoti spēcīgi dur. Mokos sāpēs katru dienu. Vingroju, staigāju katru dienu. Nesaprotu - ko darīt?

Paldies!
Atbild:
Ilze Bērziņa, FRM ārste
Labdien! Jums vajadzētu atkārtoti konsultēties ar reimatologu- iespējams, ka papildus Sulfasalazīnam nepieciešami vēl citi medikamenti. Jebkurā gadījumā - turpiniet kustēties un vingrot iespēju robežās (bez pārslodzes), lietojiet ūdeni (~ 2 l dienā), kontrolējiet ķermeņa masu. Ja polineiropātijas iemesls ir cukura diabēts, jākontrolē cukura līmenis asinīs. Ja iekaisuma rādītāji normalizējas, vajadzētu uzsākt rehabilitāciju. Konsultējieties ar ģimenes ārstu, iespējams, nepieciešama...
Atbild:
Dr. M. Funka
Labdien! Sūdzības saistu ir izmaiņām kaulu sistēmā “gadu bagātības” dēļ. Iesaku veikt osteorefleksoterapijas ārstēšanas kursu, piekopt pilnvērtīgu ēšanu, lietot uztura bagātinātājus un dozēti apmeklēt ārstnieciskas nodarbības. Ar cieņu...

Reimatoloģija / kaulu, locītavu un saistaudu slimības

Pie kura ārsta konsultēties par lieko apmatojumu?
Labdien!

Man ir 18 gadi un man ir lieli kompleksi saistībā ar lieko apmatojumu uz zoda, virs lūpām, uz rokām un vēdera, kas pēdējā laikā parādās vairāk. Biju gājusi pie ģimenes ārstes un ginekologa. Pagājušajā gadā nodevu vairākas reizes asins analīzes, bet ar tām viss bija kārtībā. Vienīgais - bija mazas novirzes ar testosteronu. Veicu arī rentgenu, lai noteiktu kādu novirzi "epifīzes" daļā, bet ar to arī viss bija kārtībā.

Ģimenes ārste ieteica man nodarboties ar jogu un dzert nomierinošās tējiņas, jo uzskatīja, ka liekais apmatojums var būt saistīts ar stresu. Ginekoloģe man izrakstīja "Duphaston" uz pusgadu, bet man rada lielas šaubas dzert šīs zāles blakus efektu un zāļu lietošanas instrukcijas dēļ. Tieši pēc biežo ārstu apmeklējumiem man radās menstruāciju ciklu aizkavējumi, un staigāšana pie ārstiem man tiešām radīja lielu stresu.

Uz doto momentu es vēlos atbrīvoties no apmatojuma, izmantojot lāzeroperāciju vai vaksāciju, bet pirms tam vēlos pakonsultēties ar kādu speciālistu, kas spētu man palīdzēt, kura metode man vislabāk noderētu. Tāpat bija doma iegādāties pašai savu mazo lāzerepilatoru, bet - vai tā būtu laba ideja? Jo ja nu tas man nepalīdzēs..

Esmu ļoti satraukusies, jo nezinu, pie kā vērsties un ko vislabāk man darīt šajā situācijā.


Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Jautājums nesatur informāciju par izmeklējumiem. Pēc apraksta varētu spriest par izmaiņām olnīcu darbībā un tāpēc jādodas pie ginekologa un, iespējams, pie endokrinologa (to ieteiks ginekologs pēc vajadzības). No stresa saslimšana nerodas. Ja apšaubiet izrakstītā medikamenta vajadzību, runājiet par to ar ārstu. Pie ārstiem nestaigā, bet meklē saslimšanas cēloni un ārstēšanu. Iesaku atrast ginekologu, kura ieteikumiem ticiet un izpildiet, jo šo problēmu var atrisināt tikai ar pacietību un...
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Ieteicams pakonsultēties ar endokrinologu. Ar cieņu,...

Dermatoloģija / ādas veselība

Kas varētu būt pie vainas šādai vēdera izejai?
Labdien!

Man bija caureja, kuru centos apturēt no sākuma ar "Loperamīdu" un "Sorbex", pēc tam ar "Silicea gel". Tā kā pēc nedēļu ilgas caurejas tas neizdevās, tika zvanīts ģimenes ārstam, kas uzrakstīja "Hidrosec". Dzeru arī labās baktērijas. Uz tualeti jāiet retāk, bet tāpat dienā kādas četras reizes. Vēdera izeja ir vidēji šķidra un gļotaina. Pirms vēdera izejas vēders burkšķ.

Jāpiebilst, ka nav bijis un nav ne temperatūras, ne vemšanas, ne asins izkārnījumos. Kas varētu būt pie vainas šādai vēdera izejai, ka pat zāles nelīdz? Vai vēdera izeja varētu būt saistīta arī ar ginekoloģiskām problēmām?

Esmu onkoloģijas slimniece (krūts vēzis) un gadu jau iet ķīmijterapija ("Herceptin" un "Perjeta"). Pirms terapijas tika taisītas asins analīzes, kas bija labas, bez novirzēm no normas.

Paldies!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Terapija, kas saistīta ar Jūsu pamatproblēmu, noteikti var ietekmēt vēdera izeju. Pakonsultējieties ar savu ārstējošo ārstu. Ar cieņu,...

Gastroenteroloģija / gremošanas sistēma

Biža vemšana, galvas reiboņi un miglošanās acu priekšā - kādi izmeklējumi jāveic?
Labdien!

Jau vairāk nekā 3 mēnešus atvemju ēdienu, pat ūdeni. Kādas analīzes jānodod, un kā vispār asins analīzes kaut ko par to var pateikt? Pēdējo mēnesi arī reibst galva un miglojas acu priekšā.

Paldies!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Lūdzu, steidzami dodieties pie ārsta, lai viņš Jums nozīmē vajadzīgos izmeklējumus. Ar cieņu,...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Spiedoša sajūta kaklā, grūtības ievilkt elpu un neliels klepus - vai tas saistīts ar veģetatīvo distoniju vai tomēr pie vainas citi cēloņi?
Labdien!

Man ir 19 gadi, drīzumā jau būs 20. Bieži mokos ar spiedošu sajūtu kakla apvidū, reizēm pat šalli nevaru kārtīgi aplikt, jo liekas, ka spiež un paliek grūtāk elpot. Uznāk stress pa visu ķermeni, trīcoša sajūta ķermenī. Bez šī visa ir arī reizēm vienkārši grūtāk ievilkt elpu, it kā varu, bet ne līdz galam. Jau vairāk nekā gadu man ir neliels klepus, tā nedaudz ieklepojos. Biju pārbaudīties, vai nav astma, bet nekā, pateica, ka viss kārtībā. Biju uz parasto plaušu pārbaudi, kur arī teica, ka man viss ir kārtībā. Īsti nevaru saprast, kas tas ir.

Agrāk gāju pie psihoterapeita, diagnoze bija depresija un veģetatīvā distonija - vai tas var būt iemesls šīm sajūtām? Vai tomēr man kaut kas ar veselību? Un, ja jā, tad ko man būtu labāk pārbaudīt? Jo dīvaini liekas, ka neliels klepus var būt no veģetatīvās distonijas.

Paldies!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Spriežot pēc sūdzībām un aprakstītajiem simptomiem, tā visdrīzāk ir veģetatīvā distonija. Veģetatīvajai distonijai var būt ļoti dažādi simptomi un izpausmes. Ar cieņu,...

Neiroloģija / nervu sistēmas saslimšanas

Problēmas ar kuņģi un vēdera izeju - kas varētu būt pie vainas?
Labdien!

Jau dienas 10 mokos ar nepatīkamām sajūtām vēderā.. Dažreiz sāp vēdera lejasdaļā kreisajā pusē, dažreiz kreisajā paribē. Ik pa laikam spiež kuņģī un sāp mugura. Savādas sajūtas ir visu laiku, grūti sēdēt un kaut ko darīt pieliecoties. Asins un urīna analīzes labas, iekaisumus neuzrāda, USG vēdera dobumam arī viss kārtībā. Pēdējā laikā moka arī aizcietējumi. Uznāk karstuma viļņi, bailes, panika, ka varu nomirt. Pāris gadus atpakaļ noteikta diagnoze - sist. sarkanā vilkēde. Dzeru pastāvīgi "Plaquenil" tabletes. Kas varētu būt par vainu?

Paldies!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Ja Jums ir uzstādīta diagnoze sarkanā vilkēde, tad tā var izsaukt visas Jūsu minētās sūdzības. Iesakām apmeklēt savu ārstu un izrunāt visus Jums neskaidros jautājumus. Ar cieņu,...

Gastroenteroloģija / gremošanas sistēma

Svīšana naktī - pie kā vērsties?
Labdien!

Aktīvi sportoju jau pāris gadus, bet pēdējā laikā regulāri ir pamatīga svīšana naktīs. Ja treniņš ir bijis augstas intensitātes, tad arī uz WC ir jāskrien vairākas reizes naktī, un ir pamatīgas slāpes, lai arī dienā tiek izdzerti ap 2-3 litri ūdens. Protams, vērts pieminēt, ka ieturu diētu, attiecīgi ogļhidrātu daudzums tiek ierobežots (bet normas robežās). Biju dzirdējis, ka tam ir saistība ar hormonu līmeni, tāpēc pieliku tēmu - endokrinoloģija, lai arī neesmu līdz galam pārliecināts. Galvenais jautājums būtu - pie kā vērsties? 

Paldies!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Iesakām griezties pie endokrinologa, jo minētās sūdzības var būt saistītas gan ar diabētu, gan vairogdziedzera problēmām, gan citām veselības problēmām. Ar cieņu,...

Endokrinoloģija / diabēts

Kur var pārbaudīt auglību vīrietis?
Labdien!

Vairākus mēnešus nesanāk palikt stāvoklī. Man ar veselību viss ir kārtībā, pie ārsta pārbaudījos. Sakiet, lūdzu, pie kāda ārsta un kur, kā arī kādas pārbaudes būtu jāveic vīram, lai noskaidrotu par viņa auglību?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Par neauglību var sākt domāt, ja veselu gadu bez izsargāšanās dzīvota regulāra dzimumdzīve, bez stresa. Stresu rada arī pārlieka plānošana. Vīrietim jāizmeklējas pie urologa....

Ģenētika

Vai ar jogas meditācijas praksēm tiešām ir iespējams mazināt stresu un trauksmi?
Labdien!

Sakiet, lūdzu, vai ar jogas meditācijas praksēm tiešām ir iespējams mazināt stresu un trauksmi?

Paldies!
Atbild:
Liene Krauze, jogas pasniedzēja
Labdien! Jā, ar nosacījumu, ka pieķeraties vingrinājumu izpildei ne tikai tehniski, bet arī apzināti. Jebkāda veida apzinātības prakse maina perspektīvu attiecībā pret stresa izraisītāju, palīdz distancēties no situācijas un adekvāti to uztvert, tādējādi samazinot trauksmes simptomus. Savukārt elpošanas vingrinājumi palīdz apgūt pareizu elpas ritmu stresa situācijās, mazinot automātiskās ķermeņa reakcijas....

Joga

Vai tiešām gardenellas var iegūt tikai dzimumakta laikā?
Labdien!

Jautājums par gardenellas baktēriju. Analīzes to uzrādīja. Mēs ar vīru izdzērām antibiotiku kursu. Mana ginekologa versija, ka gardenellas var dabūt tiešā kontaktā. Šobrīd ar vīru ir saspringtas attiecības, jo uz viņu skatos ar aizdomām.

Intermetā ir versijas arī par to, ka vienkārši izmainās maksts mikroflora utt. Vai tiešām gardenellas var iegūt tikai dzimumakta laikā?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Mikroorganisma - Gardnerella vaginalis - savairošanos makstī sauc par bakteriālo vaginozi. Tās ir maksts normālās mikrofloras izmaiņas. Starp speciālistiem joprojām nav vienota viedokļa, vai pieskaitīt bakteriālu vaginozi pie STS. Gardnerellas nelielā daudzumā var būt arī veselas sievietes maksts mikrofloras sastāvdaļa, bet, pieaugot to skaitam, attīstās slimība. Šo mikroorganismu savairošanos veicina dzimumsakari, spermicīdi, hormonu preparāti, maksts skalošana, neatbilstoša...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Cik ilgā laikā pēc seksa jāpārbaudās uz STS?
Labdien!

Ja seksa laikā ar gadījuma partneri ir notikusi "avārija", un ir vēlme pārbaudīt, vai nav saķertas kādas slimības, tad cik ilgā laikā pēc notikuma tas būtu jādara? Pēc iespējas ātrāk, vai arī ir kāds laiks, kas jānogaida, lai analīzēs būtu redzams, ja kaut kas ir? Un kam jāprasa nosūtījums? Ginekologam?

Paldies!
Atbild:
Maija Broša, ginekoloģe
Labdien! Pārbaudi uz STS var veikt pie ginekologa un nosūtījums no ģimenes ārsta nav nepieciešams, kā arī pie dermatovenerologa. Parasti STS simptomi parādās 3-7 dienu laikā pēc dzimumkontakta - neparastie izdalījumi no maksts, nepatīkama smaka no dzimumorgānu rajona, izsitumi, kā arī apsārtums, nieze, dedzināšana un sāpes. Lai pārbaudītos, vai neesat inficēta ar STS, ir jānodod speciālas analīzes (materiālu paņems no maksts, dzemdes kakla un urīnizvadkanāla ārējās atveres), kā arī asins analīze. Ja...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kāpēc neizdodas palikt stāvoklī?
Labdien!

Man ir 22 gadi. Jau 2 gadus nedzeru kontracepciju "Yazz", mēnešreizes nebija regulāras, līdz ar to jau 10 mēnešus dzēru "Duphastonu". Man ar veselību viss ir kārtībā, vīram arī. Ovulācijas dienas arī sakrīt ar ovulācijas testu, bet tāpat jau pusotru gadu nesanāk palikt stāvoklī. Kāds varētu būt iemesls?

Paldies!
Atbild:
Maija Broša, ginekoloģe
Labdien! Iemesli var būt visdažādākie, tādēļ jādodas pie ārsta. Ar cieņu,...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai orgasma krampji var ietekmēt spriāles pozīciju?
Labdien!

Man nesen ievietoja "Fleree" spirāli. Gribēju saprast, kamēr tā iedzīvosies, vai orgasma stiprumam ir nozīme? Un vai tas nevar ietekmēt spirāles izkustēšanos, nepareizu pozīciju? Ņemot vērā, ka man orgasma krampji ir diezgan spēcīgi, nespēju pēdējā laikā dēļ šis domas tuvības laikā atbrīvoties.

Paldies!
Atbild:
Maija Broša, ginekoloģe
Labdien! Orgasma stiprums neietekmē spirāles pozīciju....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Folijskābes lietošana ilgāk nekā mēnesi - vai, plānojot grūtniecību, tas neko neietekmēs?
Labdien!

Apmeklēju ģenētiķi-ārstu, un secinājām ar vīru, ka pārtrauksim grūtniecību sakarā ar augļa attīstības anomālijām. Un turpmāk, ieņemot bērniņu, būšu riska faktora grūtniece. Līdz ar nākamo grūtniecību rekomendācijās nozīmēts lietot folijskābi - 4 miligramus dienā 1 mēnesi pirms un vismaz pirmos 3 grūtniecības mēnešus. Apmeklējot ginekologu, ārsts ieteica lietot šos vitamīnus 3 mēnešus pirms grūtniecības. Taču lietoju folijskābi (neesot grūtniecībā) nu jau vairāk kā mēnesi - satraucos, vai tas neko nemainīs? Ārsta apmeklējuma brīdī no šoka stāvokļa par uzzināto svarīgāko, iespējams, piemirsu pajautāt.

Paldies!
Atbild:
Maija Broša, ginekoloģe
Labdien! Folskābe ir ļoti svarīga grūtniecēm, bet patiesībā tā ir vajadzīga mums visiem. Folskābe ir vitāli svarīga, jo tā palīdz samazināt aminoskābes līmeni, kas var veicināt insultu un sirds, asinsvadu slimību risku. Parasti cilvēki domā par šķiedrvielām un veselīgiem taukiem, kas ir labvēlīgi sirdij, taču folskābe un citi B vitamīni ir daļa no šīs sirds-inteliģentās grupas....

Ģenētika

Nepatīkams aromāts no maksts pēc seksa - ar ko tas saistīts?
Labdien!

Man ar draugu ir pastāvīga dzimumdzīve, un nedēļu atpakaļ pārstājām izsargāties. Divas dienas atpakaļ pēc dzimumakta parādījās nepatīkams aromāts no maksts, kas dienas gaitā pazūd, bet, tiklīdz atkal nodarbojamies ar seksu, aromāts atkal parādās. Nekādu izdalījumu nav. Vai tā varētu būt kāda reakcija manā organismā uz pēkšņu un biežu spermas parādīšanos organismā? Šobrīd arī esmu citā klimatā. No Latvijas atbraucām uz Ēģipti, kur ir karsts, varbūt tas kā iespaido?

Paldies!
Atbild:
Maija Broša, ginekoloģe
Labdien! Varētu būt vairāki cēloņi: klimata un higiēnas apstākļu maiņa, nepazīstamas mikrofloras ienākšana no partnera, saslimšana, ko sauc par bakteriālo vaginozi. Cēloni noteiks ārsts....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Velkoša sajūta maksts rajona grūtniecības 9. nedēļā - vai par to būtu jāuztraucas?
Labdien!

Šobrīd esmu grūtniecības 9. nedēļā. Jau pāris dienas jūtu jocīgu, tādu kā velkošu sajūtu kājstarpē/makstī. Grūti precīzu vietu definēt, bet šī sajūta ir tieši šajā zonā. Vai par to būtu jāuztraucas? Man pie ārsta jādodas tikai pēc 3 nedēļām.

Paldies!
Atbild:
Maija Broša, ginekoloģe
Labdien! Ja neparādās citi simptomi, varat iet pie ārsta noteiktajā laikā....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai drīkst lietot "Tabex", barojot bērnu ar krūti?
Labdien!

Esmu smēķējoša, ar krūti barojoša māte (vienu reizi dienā, no rīta, bērnam 4,5 mēneši). Vai es drīkstu lietot "Tabex"? Ja nē, tad kāpēc? Vai aktīvā viela var kaitēt bērnam vairāk kā mātes mazāk kvalitatīvais piens?

Paldies!
Atbild:
Maija Broša, ginekoloģe
Labdien! "Tabex" nedrīkst lietot: - ja Jums ir alerģija pret aktīvo vielu (citizīnu) vai kādu citu šo zāļu sastāvdaļu; - ja Jums nesen ir bijis miokarda infarkts, smadzeņu insults, nestabila stenokardija, sirds ritma traucējumi (sirds aritmija), ateroskleroze, izteikti paaugstināts asinsspiediens; - ja Jūs esat grūtniece vai barojat bērnu ar krūti. To nosaka ražotājs vadoties no klīniskajiem pētījumiem....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai ortopēdiskās zolītes varētu palīdzēt, ja abām pēdām otrie pirksti aiz īkšķa liecas uz sāniem?
Labdien!

Abām pēdām otrie pirksti aiz īkšķa liecas uz sāniem. Vai ortopēdiskās zolītes varētu palīdzēt? Kādas zoles labāk lietot ikdienā, lai atslogotu pēdas? Ikdienā ir daudz jāstaigā.

Paldies!
Atbild:
Ilze Miziša
Labdien! Jā, ortopēdiskās zoles var palīdzēt pie dažādām pēdu deformācijām. Jums noteikti ir jāapmeklē tehniskais ortopēds, lai var diagnosticēt problēmu, veikt konsultāciju un izgatavot tieši Jums piemērotas ortopēdiskās zoles....
Atbild:
Laila Rudzīte, podologs
Labdien! Greizo īkšķu gadījumā ortopēdiskās zoles nelīdzēs. Nepieciešama tehniskā ortopēda konsultācija....

Traumatoloģija / ortopēdija

Pie kura speciālista vajadzētu griesties, ja parādās tādi simptomi kā galvas reiboņi un jutīgs ķuņģis?
Labdien!

Pie kura speciālista vajadzētu griesties, ja parādās tādi simptomi kā galvas reiboņi un jutīgs ķuņģis?

Paldies!
Atbild:
Medicine.lv
Labdien! Iesakām vērsties pie ģimenes ārsta, kas izvērtēs Jūsu sūdzības un nepieciešamības gadījumā nosūtīs pie atbilstošā speciālista padziļinātāku izmeklējumu veikšanai. Ar cieņu,...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Neiestājas grūtniecība - kādas analīzes būtu ieteicams vēl veikt?
Labdien!

Ar vīru cenšamies ieņemt bērniņu gandrīz 4 gadus, bet, diemžēl, bez rezultātiem. Vīram spermogramma veikta, 3% morfoloģija, padziļinātākas analīzes nav veiktas.

Ginekoloģiskās apskates vizītē man tika konstatēts iespējams polips, tiku nosūtīta uz histerorezektoskopiju. Procedūras laikā polipi netika atrasti, viss esot smuki, pēc operācijas tika veikta USG, kurā redzams, ka olvadi caurlaidīgi, jo šķidrums bija atrodams arī olvados. Kādas analīzes būtu ieteicams veikt, ko pārbaudīt?

Dakteris ieteica lietot "Cycle balance" vitamīnus, tos iegādājos un sākšu lietot. Vīrs lieto vitamīnus ELITE Man Power.

Paldies!
Atbild:
Maija Broša, ginekoloģe
Labdien! Neauglības cēloņus var noteikt tikai ārsts pēc rūpīgas abu partneru izmeklēšanas....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kas notiek, ja jau apaugļotu olšūnu pēc trīs dienām vēlreiz apaugļo?
Labdien!

Gribam bērniņu. Vai var mīlēties bez izsargāšanās katru otro trešo dienu, vai tas ir jādara tikai vienreiz mēnesī, auglīgajā dienā?
Kas notiek, ja jau apaugļotu olšūnu pēc trīs dienām vēlreiz apaugļo? Vai jau apaugļota olšūna visus pārējos, kas tuvojas, nemaz "nevar uzņemt" un "grūž prom"?

Paldies!
Atbild:
Maija Broša, ginekoloģe
Labdien! Apaugļotu olšūnu nevar atkārtoti apaugļot. Ja vēlaties grūtniecību, iesaku normāli, bez izsargāšanās un kad ir vēlme dzīvot dzimumdzīvi. Šajā jautājumā plānošana nenoved pie rezultāta....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Cik efektīva ir zobu pārklāšana ar gēlu?
Labdien!

Ir interese par gēla zobiem. Vēlos zināt - cik tas ir efektīvi un kādi ir iespējamie riski? Kāds materiāls procedūrā tiek izmantots un vai to var pierādīt dokumentāli?

Paldies!
Atbild:
Ojārs Kalnozols, zobārsts
Labdien! Ar šādu terminu - "gēla zobi" - saskaros pirmo reizi. Ja Jūs domājat par kompozīta pārklājumiem zobiem, riski ir vairāk vai mazāk atkarīgi no Jūsu konkrētās situācijas. Noteikti ir jāaiziet pie zobārsta uz konsultāciju, lai saprastu, kā vispareizāk rīkoties. Visi materiāli, kuri tiek izmantoti procedūru laikā, tiek dokumentēti pacienta kartiņā....

Zobārstniecība / mutes veselība