medicine.lv skaitļos

Lietotāji online42
Aktīvie uzņēmumi12687
Nozares raksti1666
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Kur vērsties, lai pārbaudītos uz parazītiem ķermenī?
Labdien,

Kur un pie kā ir jāiet lai pārbaudītos uz parazītiem ķermenī, asinīs un muskuļu audos, un vai ir iespējas Latvijā pārbaudīt galvaskausu, vai tajā nav parazītu?

Kā arī, cik šādas pārbaudes izmaksātu?

Jau iepriekš paldies par atbildi.
Atbild:
Anna Maruskina
Labdien, Pie dažādām parazitārām saslimšanām ir ļoti atšķirīga slimības klīnika. Ja Jums ir veselības problēmas nepieciešams vērsties pie sava ģimenes ārsta, kurš spēs savācot anamnēzi izlemt uz kādu parazitāro grupa nepieciešams veikt papildus izmeklējumus. Visvienkāršākās izmeklešanas metodes ir dažādu cērmju oliņu vai viņu ķermeņa posmiņu meklēšana fēcēs vai spalīšu meklēšana iztriepēs no paraanalām krokām. Kas attiecās uz trihinellam, ko iegūst uzturā lietojot jēlu dzīvnieku gaļu,...

Laboratorijas

Kādēl daži jums uzdotie jautājumi tā arī paliek bez atbildes?
Labdien,

Kādēl daži jums uzdotie jautājumi tā arī paliek bez atbildes?

Vai jums simpatizē tikai noteiktas grupas jautājumi?
Atbild:
Nav
Labdien, Protams, ka nē. Mums visi jautājumi ir vienlīdz svarīgi. Diemžēl tehnisku iemeslu dēļ reizēm gadās, ka kāds jautājums pazūd. Aicinām Jūs droši uzdot savu jautājumu atkārtoti, izmantojot tiešsaistes formulāru vai Skype sadaļā "Jautājiet mums". Atvainojamies par sagādātajām neērtībām....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai veģetatīvā distonija izraisa krūškurvja sāpes?
Labdien,

Izrādās pēc pilsētas maiņas kā bonusu esmu ieguvis Veģetatīvo distoniju. Sākumā tas bija murgs, bet pārtraucot lietot zales un fiziski darboties , viss lēnām iet uz labo pusi.

Līdz vakardien pirms gulētiešanas sāka sāpēt krūškurvis ap saulītes rajonu un nedaudz uz augšu (varētu būt sirds rajons), mitējās, protams, kad aizmigu. Sāpes nebija visu laiku bet ik pa brīdim, ir, nav ir, nav.

Nebija diez ko sāpīgas un stipras, bet katra sāpe cilvēkam traucē.

Kuņģis ir perfektā stāvoklī (tika veikta kobra), sirds kardiogramma nekas nebija, izņemot augsto Veģetatīvās distonijas radīto pulsu.

Šis ir jau sestais mēnesis ar dazādiem simptomiem. Analīzes labas.

Vai krūškurvja sāpes var izraisīt Vegetatīvā distonija?

P.S. Jau no bērnības esmu ļoti ļoti nervozs stresains cilveks. Arsti izieti kādi vien iespējami.

Varbūt ir vēl kādas sirds pārbaudes, izņemot kardiogrammu un sonogrammu?
Atbild:
Ilona Ābele-Šrenka
Labdien, Jā, šādas sāpes var izraisīt veģetodistonija un rezultātā Jums varbūt parādās t.s. kardijas spazma. Varētu 1-2 nedēļu ilgi palietot vārītu kartupeļu ūdeni 2-3 reizes dienā starp ēdienrizēm un tad kad sažņaudz saulītē un uz augšu. Šāds novārījums atslābina muskulatūru un noņem spazmu....

Kardioloģija / sirds un asinsvadu sistēma

Vai pēc sarežģītām dzemdībām jāuztraucas par bērna veselību?
Labdien,

Gribētu zināt, ko man īsti darīt, vai ir pamats satraukumam, vai ir vajadzīgas papildu pārbaudes?

Lieta tāda, ka savu bērniņu pārnesāju, viņa piedzima ar nabassaiti ap kaklu, zaļajos ūdeņos. Ārsti teica, ka skābekļa trūkums bijis.

Piedzimstot, viņa nebļāva kādas 4 minūtes, kamēr ārsti viņu aprūpēja. Tad viņai konstatēja iekaisumu, špricēja penicilīnu, analīzes bija sliktas, jo uzrādīja iekaisumu, pēc 5 dienām analīzes uzlabojās uz pusi.

Ar visu pārējo viss kārtībā. Ēd vairākas reizes dienā, kakā un čurā ļoti labi. Man jau izskatās, ka ar viņu viss ir kārtībā, bet drošības pēc jautāju Jums?

Paldies.
Atbild:
Ilona Ābele-Šrenka
Labdien, Domāju, ka ar mazuli viss ir labi un pēc viena mēneša iesiet pie sava ārsta, kurš atkārtoti nozīmēs analīzes....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kāpēc bērns nepārtraukti slimo ar iesnām?
Labdien,

Zīdainis (10 mēneši), sākot no 5 mēnešu vecuma, katru mēnesi puņķojas divu nedēļu garumā.

Pēdējoreiz iepriekšējais bija beidzies tikai dažas dienas un atkal jauns klāt. Brīžiem puņķim klāt ir arī klepus un sārts kakliņš, neliela temperatūra, bet ne visas reizes.

Sakiet, lūdzu, kāds varētu būt iemesls tik biežiem puņķiem un vai tos vajag ārstēt vai arī pietiek, ja atbrīvo degunu puņķi vienkārši atsūcot?

Paldies.
Atbild:
Ilona Ābele-Šrenka
Labdien, Ja iesnas ir uz dažām dienām, tad nav vajadzības kā īpaši ārstēt, tikai atsūkt un pilināt deguntiņā mātes pienu, jo tas arī satimulēs imunitāti. Iemesli var būt dažādi būtu jāredz mazulis....

Pediatrija / bērnu veselība

Cik ilgi mums ir jāizsargājas ar nehormonālajiem līdzekļiem, lai sāktu ieņemt bērniņu?
Labdien,

Nesen pārtraucu lietot pretapaugļošanās tabletes(Harmonet), jo ar draugu esam ieplānojuši bērniņu.

Jautājums, cik ilgi mums ir jāizsargājas ar nehormonālajiem līdzekļiem, lai sāktu ieņemt bērniņu, lai bērniņš piedzimtu vesels un bez jebkādām kaitēm?

Paldies.
Atbild:
Nav
Labdien, Vislabāk būtu grūtniecību plānot trīs mēnešus pēc hormonālo tablešu pārtraukšanas....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai grūtniecības laikā drīkst lietot Gripex pulverīti?
Labdien,

Man ir ļoti steidzams jautājums - esmu stāvoklī nu jau 23 nedēļas un esmu saaukstējusies, ir iesnas un nedaudz sāpošs kakls, brīžiem jūtams, ka arī temperatūra paceļas, bet pagaidām virs 37 nav bijusi.

Man ir jautājums par Gripex pulverīti (dzerams karstā veidā, kurā ir iekļauts gan C vitamīns un Paracetamols, kuru var lietot grūtniecības laikā).

Vai tiešām drīkstu to lietot?

Paldies.
Atbild:
Maija Broša
Labdien, Grūtniecībai Gripex nekaitēs, tomēr konsultējaties ar ģimenes ārstu....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kur iespējams veikt pilnu organisma diagnostiku un cik tas maksā?
Labdien,

Sakiet, lūdzu, kur iespējams veikt pilnu organisma diagnostiku un cik tas maksā?

Paldies.
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien, Pilnu iekšējo orgānu un sistēmu diagnostiku var veikt Veselības salonā 888. Diagnostika maksā 45 Ls. Sīkāku informāciju skatīties mūsu mājas lapā www.vs888.lv...

Diagnostika

Kas ir slīmība osteoblastoklastoma?
Labdien,

Lūdzu, paskaidrojiet, kas ir slīmība osteoblastoklastoma un no kā tā varēja rasties?

Paldies.
Atbild:
Anna Maruskina
Labdien, Osteoblastoklastoma veidojas no kaulaudu šūnām - osteoblastiem (ņem dalību kaulaudu veidošanā) un osteoklastiem (veicina kaulaudu noārdīšanos)....

Diagnostika

Kā samazināt paaugstinātu androstendionu?
Labdien,

Pirms apmēram pus gada nodevu analīzes, kurās parādījās, ka adrostendions ir paaugstināts - 6.76. Tagad ir pagājis pusgads un šajā laikā, bez pārtraukumiem visu laiku esmu dzērusi Diane 35.

Uztaisīju analīzes tagad un androstendions ir uzkāpis jau līdz 8.75.

Sakiet, lūdzu, kur būtu meklējama problēma, jo plānoju arī mazuli.

Paldies jau iepriekš.
Atbild:
Maija Broša
Labdien, Problēma ir meklējama kopā ar ārstu, kas ieteica medikamentu un kopīgi jāsastāda izmeklēšanas un ārstēšanas plāns....

Laboratorijas

Vai diagnoze "izsviedes frakcija 70%" ir bīstama dzīvībai?
Labdien,

Man ir 37 gadi, man ir veģetatīvā distonija, papildu tiku nosūtīta uz EHO kardiogrāfiju, man neko nepaskaidroja, bet lapā rakstīts, ka vārstuļi vizuāli neizmainīti, taču izsviedes frakcija ir 70%.

Ko tas nozīmē, vai varu sportot, vai man nedraud pēkšņa nāve?

Ģimenes ārsts uzskata, ka kardiologa pakalpojumi nav vajadzīgi, jādzīvo tāpat, kā līdz šim, pēc 2 gadiem jāpārbaudās atkal.

Vai satraukumam nav pamata?

Paldies.
Atbild:
Ilona Ābele-Šrenka
Labdien, Izsviedes frakcija Jums ir normas robežās un nekas no Jūsu minētā Jums nedraud. Būtu nepieciešamas peldēšanas, sporta nodarbības, pastaigas un darbs ar nervu sistēmu piem. Vilkābeles tinktūra....

Kardioloģija / sirds un asinsvadu sistēma

Kā ārstēt sirds problēmas?
Labdien,

Eho kardioloģijā uzrādīti šādi rādītāji - Sin ritms 75x. Vārstuļi vizuāli neizmainīti, sirds dobums N lielumā.

TR1 - neliela, PG 30hg.Lb. kamb. sist. spied. - 35mhg. Pulmon; alas hipertens nav. Netraucēta abu kambaru globālā sistēmas funkcija, diast.funkc - N.IF-70%.

Saprotu, ka nav viss labi, vai tas ir atgriezeniski? Kāpēc neslēdzas vārstules, vai tas varētu būt veģetatīvās distonijas dēļ?

Kādus funkcionālus traucējumus es varētu izjust, ko drīkstu darīt, ko ne, jo ģimenes ārsts uzskata, ka nekāda ārstēšana nav nepieciešama.

Esmu 34 gadus veca. Vēlos dzīvot pilnvērtīgu dzīvi, gribu aktīvi sportot, doties ceļojumā. Dažreiz vakaros nokrītas spiediens, liekas, ka trūkst elpas. Neirologs saka, ka VD dēļ.

Nav kam lūgt padomu, ko darīt, vai nesatraukties, vai tomēr gulēt nekustīgi gultā kā dārzenim?

Bez ārsta nosūtījuma pie kardiologa nepieņem.

Paldies.
Atbild:
Ilona Ābele-Šrenka
Labdien, Būtu jāredz konkrētais izmeklējuma oriģināls. Ja ir diagnoze veģetdistonija tad ir jākustas, jāsporto-peldēšans, pastaigas, masāžas. Noteikti nav jāguļ kā dārzenim, jo tā labāk nepaliks. Kardiologs Jums ieteiks to pašu ko neirologs. Lai veicas!...

Kardioloģija / sirds un asinsvadu sistēma

Ar ko izskaidrojamas pēkšņas sirdsklauves un slikta pašsajūta?
Labdien,

Nesaprotu, kur meklēt problēmu. Man ir 27 gadi.

Jau vairāk kā gadu nāk virsū pamatīgi sliktumi - sirdsklauves, stīvas kājas, nespēks un tas viss tik pēkšņi parādās un pazūd, ilgst no 2-10 minūtēm, citreiz pat vairākas reizes dienā, bet citreiz tik slikti, ka pat nokrītu turpat uz vietas.

Līdzīgas sajūtas ir bijušas arī agrāk, bet ne tik spēcīgi un bieži. Kādreiz bija veģetatīva distonija, tagad it kā arī ir un spiediens zemāks 90/60. Neko citu pārbaudes neuzrāda, nav ne vairogdziedzeris ne kas cits.

Ārsti noraksta uz panikas lēkmēm, sāku dzert antidepresantus. Welbutrin (jau 6 mēnešus), vienu brīdi likās, ka paliek labāk, lēkmes pazuda, bet tagad atkal ir parādījušās. Lēkmes parādījās pēc bērniņa piedzimšanas, nosēdēju mājās 1.5 gadu un tagad atsāku strādāt, bet saprotu, ka nevaru, jo lēkmes nāk virsū arī darbā un ir liels bezspēks, kas traucē strādāt.

Sāku domāt, ka problēma nav jāmeklē psihiatrijā, bet tiešām kaut kur citur veselībā.
Atbild:
Nav
Labdien, Izskatās, ka pie vainas tomēr būs veģetodistonija. Iesakām Jums atkārtoti apmeklēt neirologu, lai nozīmētu citu terapiju, kas sastāvētu no viena - diviem medikamentiem dienā....

Neiroloģija / nervu sistēmas saslimšanas

Kāpēc, skatoties uz objektiem, ap tiem veidojas riņķis ar varavīksnes krāsām?
Labvakar,

Man ir viens jautājums, ārā vakaros ap gaismas avotiem (automašīnu gaismām, ielas laternām) es redzu ap tiem riņķi ar varavīksnes krāsām (līdzīgi aurai) arī mājās ap svecēm un lampām arī to novēroju.

Vai tā ir vienkārši tāda acu fizioloģija vai vajadzētu vērsties pie ārsta.

Paldies.
Atbild:
Nav
Labdien, Iesakām Jums vērsties pie acu ārsta (norīkojums no ģimenes ārsta nav nepieciešams), jo minētās pazīmes var liecināt par kataraktas attīstīšanos....

Acis, optika / acu veselība

Vai lecot ar lecamauklu, iespējams iegūt vēnu traumu?
Labdien,

Lēkājot ar lecamaukliņu, pēkšņi sajutu asas sāpes kreisajā celī, zaudēju līdzsvaru un nokritu, nesāpīgi. Man ir 46 gadi.

Kopš tās reizes pieskaroties un nedaudz uzspiežot zem ceļgala, izjūtu ļoti asas sāpes vēnā, kas iet pa ārējo malu kāju lielam (ikram).

Sajūta tāda, it kā sistu ar elektrību 220 v stiprumā.

Kāpēc tā? Kas tas varētu būt? Vēnu vaina vai meniska vaina?

Atbild:
Medicine.lv
Labdien, Iespējams, Jūs esiet savainojusi mazā liela kaula saiti, šai vietā kājā atrodas nervs, tāpēc nevajadzētu to speciāli kairināt. Variet lietot kādu no ziedēm kas nopērkamas aptiekā. Nevajadzētu arī lekt ar lecamauklu, variet braukt ar velosipēdu, tas netraucēs....

Fleboloģija / vēnu saslimšanas

Kādas analīzes ir jāveic lai uzzinātu informāciju par hepatīta A,B,C vīrusiem?
Labdien,

Sakiet, lūdzu, kur un kādas analīzes ir jāveic, lai uzzinātu vai organismā ir vai nav antivielas pret hepatīta A,B,C vīrusiem?

Cik tas izmaksā?
Atbild:
Anna Maruskina
Labdien, Jums asins izmeklējamajā materiālā ir nepieciešams noteikt antivielas pret vīrusa hepatītu, proti, pret vīrusa hepatītu A (Anti HAV), pret vīrusa hepatītu B (HBsAg) un pret vīrusa hepatītu C (Anti HCV). Izmeklējumus var veikt klīniskās laboratorijās. Arī AS Rīgas veselības centrs "Pļavnieki" klīniskā laboratorijā var veikt augšminētos izmeklējumus, kur cenas antivielu noteikšanai vīrusa hepatītam B - LVL 3,6, C - LVL 5,90 un A - LVL 6,0...

Diagnostika

Cik ilgs laika periods nepieciešams lai veiksmīgi izārstētu depresiju?
Labdien,

Lūdzu, pastāstiet, vai izārstējoties no depresijas (ar trauksmi), atgriežoties darbā, tā atkal neatkārtosies?

Cik ilgs laika periods nepieciešams lai veiksmīgi izārstētu depresiju (saprotu ka izārstēšanās ir individuāla)?

Paldies.

Atbild:
Dace Simsone
Labdien, Stabilitāte pēc statistikas datiem pēc depresijas ārstēšanas iestājas pusgada līdz gada laikā kopš uzsākta terapija. Pusgads ir arī laiks, kad var atcelt antidepresantu terapiju, ja pamanīta laba atveseļošanās. Depresijas atkārtošanos var izraisīt dažāda rakstura psihotraumējoši notikumi. Ja depresijas cēlonis sākotnēji nav bijis psihotraumējošu apstākļu izraisīts, var pieņemt ģenētiska rakstura iemeslu, tāpēc atkārtošanās epizodes ir vairāk iespējamas un var būt...

Neiroloģija / nervu sistēmas saslimšanas

Kādam jābūt asinsspiedienam 20 gadu vecumā?
Labdien,

Esmu 20 gadus jauna, sveru 60 kg un esmu 175 gara.

Gribēju painteresēties par savu asinsspiedienu. Jau vairākus mēnešus mans asinspiediens ir 100/60. Bieži vien jūtos nogurusi, miegaina un grūti koncentrēties, bieži vien karstās vietās paliek slikti (tā kā sirds neritmiski klapē) arī svīstu ļoti,ļoti daudz, bet lielā svīšana man jau ir no bērnības.

Plaukstas un pēdas vienmēr ir aukstas. Vecākiem nav sirds problēmu.

Ko īsti nozīmē šie skaitļi 100 un 60?

Kādam vajadzētu būt normālam asinsspiedienam manā vecumā? Vai manā gadījumā vajadzētu vērsties pie ģimenes ārsta?

Par ko liecina mans asinsspiediens un simptomi?

Milzīgs paldies Jums jau iepriekš.


Atbild:
Nav
Labdien, Cilvēkam ar Jūsu svaru, vecumu un augumu asinsspiediens 100/60 ir uzskatāms par normālu. Iespējams, Jūsu pašsajūta būtu labāka, ja asinsspiediens būtu mazliet augstāks, piemēram, 120/80. Lai to panāktu, Jums regulāri jānodarbojas ar sportu (3-4 reizes nedēļā) - vislabākā būtu skriešana vai peldēšana, būtu ieteicama arī norīvēšanās ar asu dvieli katru rītu- tas uzlabotu arī asinsriti. Profilaksei varat lietot arī ginka koka preparātus (1tab.* 2), tomēr regulāra un vienmērīga...

Kardioloģija / sirds un asinsvadu sistēma

Vai sarkanus pleķus uz ādas var izraisīt alerģija?
Labdien,

Gribēju noskaidrot sekojošu lietu.

Kādu laiku es saskaros ar problēmu, ka pakasos un pēc laika uz ādas paliek sarkans pleķis. Pēc kāda laika tas, protams, pazūd, bet ir ļoti nepatīkami, kad dekoltē pēkšņi ir sarkans pleķis.

Kasīšanas nav stipra, pietiek ar vieglu nobraucienu ar nagu, kad jau paliek sarkana švīka. Bet ja pakasa niezošo vietu spēcīgi, tad parādās tādas kā sīkas pumpiņas, kuras niez pastiprināti, bet tas vairāk izteikts muguras un kāju zonām.

Nekādas alerģijas man nekad nav bijušas, ēšanas un citi paradumi nav mainījušies.

Jau iepriekš par atbildi.
Atbild:
Nav
Labdien, Šāda veida izsitumi var būt saistīti ar vielu maiņas traucējumiem, nepareizu ēšanu, ar kādu medikamentu lietošanu, vai nervu stresu. Vislabāk konsultēties ar dermatologu....

Dermatoloģija / ādas veselība

Kā novērst ceļgala sāpes?
Labdien,

Man jau vairākus gadus ik pa laikam sāp celis. Pasāp pāris dienas un pats no sevis pāriet. Sāpe vairāk ir ceļa iekšpusē vai mazliet priekšpusē vairāk uz sānu pusi.

Taja vietā man vienmēr ir ta kā mazliet uzpampis, arī tad, ja nesāp vispār. Lokot celis nesāp, arī pa kāpnēm kāpjot ne visai, tikai krakšķ. Bet tad, kad celim uznāk tā sāpēšana, sāpe ir diezgan stipra, ejot ir diezgan jūtams, viss celis ir tā kā savilkts, arī ceļa aizmugurējā daļā, atstaro arī uz apakšstilbu, locīt celi var, bet pietupties gan nē.

Nekādas traumas nav bijušas, tikai jāpiebilst, ka man ir sēdošs darbs un tai kājai arī slimas vēnas.

Biju ar celi pie ķirurga un ortopēda, tikai veikts rentgens un arī analīzes uz Laima slimību, reimatiskās proves, nekas netika atklāts.

Paldies.
Atbild:
Medicine.lv
Labdien, Iespējams Jums tomēr ir ceļa meniska problēmas. Iesaku noskaidrot pie fizioterapeitiem kādu vingrinājumu kompleksu muskuļu stiprināšanai. Ieteicams braukt ar velosipēdu....

Traumatoloģija / ortopēdija