Veģetāriešiem augstāks intelekta koeficients
Britu medicīnas žurnāls vēsta, ka medicīnas doktore Katarīna Geila no Sothemptonas universitātes Lielbritānijā veikusi pētījumu kā rezultātā secinājusi, ka veģetāriešiem ir augstāks intelekta koeficients.
Pētniece 10 gadus sekojusi 1 870 Lielbritānijas iedzīvotāju intelekta attīstībai. Pētījuma grupā bija iekļauti gan vīrieši, gan sievietes, kuri visi dzimuši 1970. gadā. 366 no viņiem bija veģetārieši.
Pētījuma gaitā secināts, ka intelekta rādītājs veģetāriešiem ir vidēji par pieciem punktiem augstāks kā gaļas ēdājiem. Tas attiecas arī uz tiem veģetāriešiem, kuri ik pa laikam uzturā tomēr lieto zivju un putnu valsts produktus. Līdz ar šo secinājumu zinātniekiem rodas jautājums – vai intelekta līmeņa paaugstināšanās ir saistīta ar gaļas nelietošanu uzturā vai tomēr tas ir loģisks cilvēka attīstības rezultāts.
Šajā sakarā jāmin vēl viens pierādījums tam, ka veģetārs ēšanas režīms tomēr ietekmē smadzeņu darbību. Sievietēm, kas baro jaundzimušos, neiesaka uzturā atturēties no gaļas ēdieniem, jo tas var atsaukties uz mazuļa veselību. Veģetāriešu bērni biežāk kā pārējie cieš no garīgas attīstības traucējumiem. Tas saistīts ar vitamīna B12 trūkumu organismā. Šis vitamīns ir tieši dzīvnieku valsts produktos – gaļā, pienā, olās un citos.