Tiešraidē diskutēs par ēdienu pagatavošanu, kas draudzīga sirds veselībai
Šodien pusdienlaikā eksperti tiešraidē diskutēs un sniegs padomus par ēdienu pagatavošanu, kas ir draudzīga sirds veselībai, aģentūru LETA informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).
Diskusijā uztura speciāliste Katrīna Spuleniece- Aišpure un "Rimi" veselīgās ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis ar žurnālistu Elvi Jansonu rādīs un sniegs padomus par to, kā pagatavot sirdij veselīgas pusdienas, galveno uzsvaru liekot uz sirds un asinsvadu veselībai draudzīgiem gatavošanas paņēmieniem.
Līdz šim kampaņā "Mīli savu sirdi!" jau notikušas divas šādas interneta tiešraides, kurās ar kardiologa, uztura speciālista un pavāra palīdzību teorētiski tika izrunāti sirdij veselīga uztura pamati, galvenie pārtikas produkti, kas ieteicami sirds veselībai.
SPKC atgādina, ka sirds un asinsvadu slimības ir viena no nozīmīgākajām sabiedrības veselības problēmām gan Latvijā, gan arī visā Eiropas Savienībā. Latvijā sirds un asinsvadu saslimšanas ir galvenais nāves iemesls - 55% gadījumu no visiem mirušajiem.
Tiešraide sāksies plkst.12, un tā būs vērojama SPKC, Veselības ministrijas mājaslapās un portālā "Delfi".
Rīga, 6.nov., LETA.