medicine.lv skaitļos

Lietotāji online56
Aktīvie uzņēmumi12678
Nozares raksti1657
Ekspertu atbildes21477
Pirmo reizi Latvijā notiek starptautisks Dakteru klaunu medicīnas klaunādes seminārs : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv

Pirmo reizi Latvijā notiek starptautisks Dakteru klaunu medicīnas klaunādes seminārs

Foto: Publicitātes foto

Biedrība Dr.Klauns Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcā, Rīgā pirmo reizi organizē trīs dienu starptautisku semināru, kurā paredzēta gan pieredzes apmaiņa starp Dakteriem Klauniem no visas Eiropas, gan apmācības pieredzes bagātu vieslektoru vadībā no Izraēlas, Portugāles un Francijas, veselības portālam medicine.lv ziņo Dr.Klauns biedrības vadītāja Marianna Milovska.

"Mēs esam ļoti priecīgi redzēt Dakteru Klaunu programmas attīstību Latvijā, kuru Izraēlas vēstniecība atbalstīja kopš tās pirmsākuma. Tāpat esam patiesi pārsteigti par līmeni, ko programma sasniegusi nepilnos trīs gados, un brīdi, kad Latvijas biedrība Dr.Klauns spēj jau organizēt šādu starptautisku semināru un pieredzes apmaiņu starp medicīnas klaunādes profesionāļiem no septiņām valstīm," starptautiskā semināra atklāšanā sacīja Izraēlas vēstniecības Latvijā un Lietuvā vēstnieces vietnieks Cvī Mirkins (Tzevy Mirkin).

"Sadarbībai veselības aprūpes jomā starp Franciju un Latviju vienmēr veltīta liela uzmanība arī no vēstniecības puses, tāpēc īpaši patīkami redzēt starp semināra dalībniekiem Francijas medicīnas klaunādes organizācijas "Rire medecine" pārstāvjus. Visus dalībniekus šeit vieno kopējs mērķis - rūpes par bērniem, bet galvenais jautājums ir - kā saglabāt laimi bērna acīs, kurš atrodas slimnīcā un bieži vien jūtas vientuļš un satraukts. Kompetento, profesionālo Dakteru Klaunu, kuri slimnīcās ir visas mediķu komandas sastāvdaļa, klātbūtne ļauj atgriezt smaidu un bērna labsajūtu," atzīmēja Francijas vēstniecības atašejs Karola Debuā (Carole Desbois).

"Nu jau pagājuši divi gadi, kopš mūsu slimnīcā par neatsveramiem palīgiem mazo pacientu aprūpē un labsajūtas uzlabošanā kļuvuši Dakteri Klauni. Daudziem varbūt šķiet, ka klaunu vienīgais uzdevums ir izvilināt smaidu mazo pacientu sejās, taču patiesībā to loma veselības aprūpē ir daudz lielāka. Ārstniecības procesā Dakteris Klauns var kļūt gan par atbalstu un draugu pacientam, gan, kas īpaši būtiski, palīgu arī mediķim. Slimnīcā, kas ir bērnam neierasta vide, Dakteri Klauni ir neatsverami palīgi dažādu manipulāciju un izmeklējumu veikšanā. Par Dakteri Klaunu nevar kļūt kurš katrs. Lai spētu palīdzēt māsām un ārstiem viņu darbā, klaunam ir jāsaprot, kas tiek darīts, kādas būs sekas un kā viņš var palīdzēt. Tad Dakteris Klauns ar rotaļām un iesaisti var ārstam palīdzēt veikt manipulāciju, kur citkārt, iespējams, būtu pat nepieciešama vispārējā narkoze. Ārvalstu pieredze rāda, ka nereti šie it kā sociālās aprūpes darbinieki kļūst par nopietniem diagnostiķiem, jo spēj nodibināt kontaktu ar bērnu un uzzināt informāciju, kas var izrādīties kritiski svarīga veselības atgūšanas procesā. Tāpēc mēs ļoti nopietni raugāmies uz šī projekta attīstību un integrāciju slimnīcas darbībā!" teica Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) valdes priekšsēdētāja Anda Čakša.

Banner 280x280
Banner 280x280

No 13. līdz 15.aprīlim biedrība Dr.Klauns Rīgā, Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcā organizē praktiskus seminārus saviem kolēģiem Dakteriem Klauniem. Tajā kā vieslektori piedalīsies arī vairāki šīs jomas profesionāļi, kuru pieredze saistās gan ar Dakteru Klaunu kustības īstenošanu savās mītnes zemēs, gan profesionālu darbu medicīnā. Tā apmācības notiks Marka Mekelburga, Portugāles medicīnas klaunādes organizācijas Operacao Operacao Nariz Vermelho līdzdibinātāja, vadībā. Vēl viens no vieslektoriem - Dr. Guillaume Mortamet no Francijas ir ārsts vienā no Parīzes slimnīcas intensīvās terapijas nodaļām, kurā mediķu darbā vairākus gadus palīdz Dakteri Klauni. Viņš ir arī veicis nozīmīgu pētījumu par Dakteru Klaunu lomu tieši intensīvajā terapijā.

Savukārt ikviens interesents aicināts izzināt sevi un piedalīties divu stundu radošajā labdarības meistarklasē "Atklāj sevī klaunu!", kas 14.aprīlī pulksten 18.30 sāksies viesnīcā Monika, Rīgā. Par dalību saņemtie ziedojumi Dakteriem Klauniem palīdzēs bērniem Latvijas slimnīcās turpināt veseļoties ar prieku. Meistarklasi vienkāršā angļu sarunvalodā vadīs pieredzējis pasniedzējs no Portugāles - Marks Mekelburgs (būs iespēja saņemt arī komentārus latviski), un meistarklases mērķis ir iedrošināt, iedvesmot un atbrīvot katra iztēli un radošumu. No katra meistarklases dalībnieka saņemtais ziedojums - 25 eiro tiks ziedots biedrības "Dr.Klauns" ilgtspējai un attīstībai (darba nodrošināšanai ar bērniem slimnīcās).

Biedrības Dr.Klauns starptautiskās apmācības Rīgā atbalsta Bērnu Klīniskās universitātes slimnīca, Izraēlas vēstniecība, Francijas vēstniecība, savukārt ārzemju viesus ar sirsnību uzņem viesnīcas "Monika" un "Neiburgs".

"Dr. Klauns" ir sabiedriska labdarības organizācija, kas darbojas kopš 2012.gada, un kuras pārstāvji - 28 profesionāli medicīnas klauni - dodas uz Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcu un citām slimnīcām Latvijā, lai psiholoģiski palīdzētu bērniem, atvieglojot mazo pacientu ikdienu, kamēr tie uzturas slimnīcā. Dakteru Klaunu projektu biedrība "Dr.Klauns" īsteno sadarbībā ar Bērnu klīniskās unversitātes slimnīcu un ar Izraēlas vēstniecības, Latvijā vadošā piena pārstrādes uzņēmuma "Food Union" un Pētera Avena labdarības fonda "Paaudze" atbalstu.

 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

HY+ līnija – biorevitalizācija, bet bez injekcijām

HY+ līnija – biorevitalizācija, bet bez injekcijām

Hialuronskābe ir dabiska viela mūsu organismā, kas spēj absorbēt ūdeni no mūsu ādas dziļajiem slāņiem. Tā ir atbildīga par kolagēna un elastīna ražošanu un pozitīvi ietekmē ādas reģeneratīvo funkciju. FREIHAUT HY+ sērija satur biotehnoloģisko hialuronskābi ar dažādu molekulmasu. Uzzināsim vairāk par HY+ līniju! 

Aktuālie piedāvājumi

Kā atbalstīt imunitāti rudenī un izvairīties no sezonālām slimībām?

Kā atbalstīt imunitāti rudenī un izvairīties no sezonālām slimībām?

Katrs no mums rudens periodā tā vai citādi saskaras ar nepatīkamiem sezonas saaukstēšanās gadījumiem. Imunitātes samazināšanās ir galvenais rudens saaukstēšanās iemesls. Pastāstīsim par vienkāršiem nosacījumiem, kas var palīdzēt uzturēt imunitāti!

Hammamas rituāls: sena tradīcija Rīgas centrā

Hammamas rituāls: sena tradīcija Rīgas centrā

Rīgas centrā Inlux Spa Hammam rituāls piedāvā mierīgu atpūtu no ikdienas steigas un burzmas. Hammam, kas sakņojas senos turku rituālos, ir gan attīroša, gan atjaunojoša procedūra. Uzzināsim vairāk par Inlux Spa sejas kopšanas un SPA procedūrām!

Jaunības eliksīrs: kompleksa atjaunošanas programma GESR klīnikā

Jaunības eliksīrs: kompleksa atjaunošanas programma GESR klīnikā

Mūsdienu pasaulē rūpes par izskatu un veselību iegūst aizvien lielāku nozīmi, un katra sieviete cenšas pēc iespējas ilgāk saglabāt jaunību un skaistumu. Uzziniet, kā atgūt jaunību un pašpārliecību ar progresīvu pārveidošanās tehnoloģiju palīdzību estētiskās medicīnas un skaistumkopšanas klīnikā GESR!

Video

Kā ergonomiski iekārtot darba vietu, strādājot pie datora? Skaidro ergoterapeiti (VIDEO)

Kā ergonomiski iekārtot darba vietu, strādājot pie datora? Skaidro ergoterapeiti (VIDEO)

Atzīmējot Pasaules ergoterapijas dienu 27. oktobrī, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (Austrumu slimnīca) Rehabilitācijas klīnikas ergoterapeiti ir sagatavojuši padomus un vienkāršus  ieteikumus, kurus būtu ieteicams ņemt vērā ikvienam, kurš, sēžot pie datora, veic darba pienākumus vai arī ikdienā pie datora ekrāna pavada ilgas stundas. 

Produktu testi

"Acorus Balance" produkti imunitātei

Septembrī Medicine.lv sadarbībā ar SIA "Dabas Tēja" piedāvā testēt "Acorus Balance" produktus imunitātei

OstroVit magnija bisglicināts normālai nervu sistēmas un muskuļu darbībai

OstroVit magnija bisglicināts normālai nervu sistēmas un muskuļu darbībai

Septembrī Medicine.lv sadarbībā ar SIA "Fit & Healthy" piedāvā izmēģināt zīmola "OstroVit" uztura bagātinātāju - magnija bisglicinātu.

RUUTe® Sejas krēms Roze

RUUTe®  Sejas krēms Roze

Septembrī Medicine.lv sadarbībā ar dabiskās kosmētikas zīmolu RUUTe® piedāvā testēt sejas krēmu Roze, kas domāts jebkuram sejas ādas tipam, arī sausai un iekaisušai ādai.

Pau D'Arco skudru koka mizas pulveris ar selēnu imūnsistēmas atbalstam

Pau D'Arco skudru koka mizas pulveris ar selēnu imūnsistēmas atbalstam

Septembrī Medicine.lv sadarbībā ar starptautisko zīmolu "Coral Club" piedāvā testēt unikālu imūnsistēmas atbalsta produktu - Pau D'Arco skudru koka mizas pulveri ar selēnu. 

Izstāsti Latvijai veselības receptes

Jelgavas poliklīnika: Izstāsti Latvijai – Veselības receptes

Jelgavas poliklīnika: Izstāsti Latvijai – Veselības receptes

Jelgavas poliklīnika nodrošina pieejamus un kvalitatīvus medicīnas pakalpojumus diagnosticēšanā, slimību ārstēšanā, rehabilitācijā, slimību novēršanā un profilaktisku pasākumu veikšanā.

Latvijas mikroķirurgi, programma “Salabo cilvēku, klonē mikroķirurgu”: Izstāsti Latvijai – Veselības receptes

Latvijas mikroķirurgi, programma “Salabo cilvēku, klonē mikroķirurgu”: Izstāsti Latvijai – Veselības receptes

Latvijas mikroķirurgu komanda jau kopš kara sākuma Ukrainā sniegusi nenovērtējamu palīdzību, glābjot karā ievainotos cilvēkus. Latvijas mikroķirurgi - Olafs Libermanis un Mārtiņš Malzubris - nenogurstoši "labo" ievainotos cilvēkus.