Latvijas 90.gadadienā ārlietu ministrs Māris Riekstiņš aicinās diplomātisko korpusu iepazīt Latvijas ēdienu daudzveidību
Atzīmējot Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gadadienu, Ārlietu ministrija sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju piedalās biedrības Slow Food Rīga ierosinātā kulinārijas projekta īstenošanā.
Projekta autors ir biedrības Slow Food Rīga prezidents un restorāna Vincents šefpavārs Mārtiņš Rītiņš, kurš šādā veidā ir aizsācis jaunu iniciatīvu - lai veicinātu ēdienu gatavošanas latvisko tradīciju saglabāšanu un popularizēšanu gan pašu latviešu, gan ārvalstnieku vidū, iesaistot Latvijas profesionālās izglītības iestādes, kuras īsteno ēdināšanas servisa izglītības programmas.
Projektā ir iesaistījušās 16 Latvijas profesionālās izglītības iestādes, kuru jaunajiem un talantīgajiem audzēkņiem būs iespēja apliecināt savu ēdienu gatavošanas, noformēšanas un prezentēšanas prasmi ārlietu ministra Māra Riekstiņa rīkotajā pieņemšanā Melngalvju namā par godu Latvijas Republikas 90 gadu jubilejai.
Latvijas profesionālās izglītības iestāžu pārstāvju gatavotos meistardarbus no ekoloģiskiem un veselīgiem Latvijas zemnieku produktiem varēs nobaudīt pieņemšanas viesi – diplomāti, ārvalstu vēstnieki, valsts un nevalstiskā sektora pārstāvji, kuri ikdienā nes Latvijas vārdu pasaulē.
"Latvijai ir par ko būt lepnai un ar ko iepazīstināt ārvalstu viesus - mūsu talantīgo jauniešu un profesionālo pavāru darbu un lieliskajām Latvijas delikatesēm," norāda ārlietu ministrs Māris Riekstiņš.
"Diemžēl mēs nezinām, ko svētku galdā lika mūsu valsts dibinātāji 1918.gadā, tādēļ kopā ar visām Latvijas kulinārijas skolām vēlos iedibināt jaunu tradīciju, lai nākamās paaudzes zinātu, ar ko 2008.gada svētku viesi tika cienāti, no kurām lauku saimniecībām nāca svētku mielasta produkti un kuri pavāri to gatavoja. Aicinu šo tradīciju turpināt vismaz nākamos 100 gadus!" rosina Slow Food Rīga prezidents Mārtiņš Rītiņš.