medicine.lv skaitļos

Lietotāji online131
Aktīvie uzņēmumi12678
Nozares raksti1657
Ekspertu atbildes21477
Kopā ar Dakteriem Klauniem "Smiekli ārstē!" – pārliecināti ziedotāji un akcijas vēstneši : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv

Kopā ar Dakteriem Klauniem "Smiekli ārstē!" – pārliecināti ziedotāji un akcijas vēstneši

Publicitātes foto

Biedrībai "Dr. Klauns" un mazo pacientu atbalstam organizētajai akcijai "Smiekli ārstē!" līdzekļi aktīvi tiek ziedoti gan zvanot pa tālruni 90006086, gan pārskaitot biedrības kontā, savukārt atsevišķās "Narvesen" tirdzniecības vietās ziedotāju lielās atsaucības dēļ vajadzējis pat papildus piegādāt sarkanos Dakteru Klaunu degunus.

Akcijas "Smiekli ārstē!" sabiedrībā pazīstamo vēstnešu pulku papildinājuši vēl vairākas personības, kuri aicina atsaukties akcijas devīzei: "Uzliec degunu un atbalsti Dr. Klauna projektu Bērnu slimnīcā!", apstiprina biedrības Dr.Klauns vadītāja Marianna Milovska. Viņa ir gandarīta, ka sabiedrībai aizvien vairāk rūp, kā jūtas bērni slimnīcās, ko apstiprina dažādā veida atsaucība gan šajā akcijā, gan ikdienā.

"Iedomājaties, cik bērniem slimnīcā ir skumji, garlaicīgi un dažreiz pat bailīgi. Pat vislabākie ārsti nespēs palīdzēt, kad viņiem ir slikts noskaņojums. Uzlabosim bērniem noskaņojumu un atbalstīsim Dakterus Klaunus!" aicina aktrise un viena no akcijas vēstnesēm Čulpana Hamatova, kura ir arī Krievijas labdarības fonda "Uzdāvini dzīvību!" līdzdibinātāja.

Dakteri Klauni vairākkārt viesojušies arī bērnu mūzikas programmas "Brīnumskapis" pasākumos, kur viņus iepazinis mūziķis Ingus Ulmanis: "Joks rada otru joku, tad turpat pieskrien trešais, bet ceturtais un piektais liek smieties jau par to, kurš būs sestais. Gribi negribi paliek priecīgāk un veselīgāk. Šo man Brīnumskapī iemācīja Kaķītis Laķītis, viņš savukārt to uzzinājis no bērniem slimnīcā, kuri bija satikuši slavenos Dakterus Klaunus. Nu mēs te visi bariņā veselīgi smejamies. Es savus smieklus padodu tālāk un saku: atbalstam prieku, kurš ārstē!"

Akciju atbalsta arī aktieris Aleksandrs Reva, ar kura sirsnību Latvijas Dakteri Klauni iepazinušies līdzdarbojoties Bērnu Uzvarētāju spēlēs Maskavā - unikālās sporta sacensībās bērniem, kuri pārcietuši onkoloģiskas saslimšanas: "Es vēlos pateikt divas lietas - smiekli ārstē un sekojiet manam piemēram, neesiet vienaldzīgi! Uzlieciet sarkano degunu, jo tā jūs atbalstīsiet brīnišķīgu projektu "Dr.Klauns", kurš dienu no dienas uzlabo bērnu labsajūtu slimnīcās."

Akcija "Smiekli ārstē!" norisināsies līdz 10.oktobrim vācot līdzekļus "Dr. Klauns" programmas darbībai un attīstībai, kas ar teicamiem rezultātiem Latvijā darbojas kopš 2012. gada.

Akcijas "Smiekli ārstē!" atbalsta veidi

  1. "Narvesen" tirdzniecības vietās, ziedojot 1 EUR vai vairāk dāvanā var saņemt "Dr. Klauna" sarkano degunu.
  2. Ar sarkano degunu var nofotografēties un publicēt foto sociālajos tīklos - hashtag #smiekliarste
  3. 10. oktobrī ar sarkano degunu piedalīties zibakcijā Doma laukumā, Rīgā.
  4. No katras Food Union "Limbažu piens" iegādātās piena pakas 1 cents tiek ziedots projekta "Dr.Klauns " atbalstam.
  5. No katras "Rīgas Miesnieka" jauno "Bērnu cīsiņu" iegādātās paciņas 3 centi tiek ziedoti projekta "Dr.Klauns" atbalstam.
  6. Zvanot uz ziedojumu tālruni 90006086 (maksa par zvanu 1,42 EUR)
  7. Veicot pārskaitījumu uz akcijas ziedojumu kontu:

    Biedrība Dr.Klauns
    Reģ. nr.: 40008199816
    Adrese: Tālavas g. 3-74, Rīga, LV – 1029
    Banka: AS SEB banka
    Kods: UNLALV2X
    Konts: LV43UNLA0050019740644

"Dr. Klauns" ir sabiedriska labdarības organizācija, kas darbojas kopš 2012.gada, un kuras pārstāvji – profesionāli medicīnas klauni – dodas uz slimnīcām, lai psiholoģiski palīdzētu bērniem, atvieglojot mazo pacientu ikdienu, kamēr tie uzturas slimnīcā. Dr. Klauni izmanto dažādas tehnikas – "maģiskus" trikus, mūziku, fantāziju rosinošus stāstus un citus paņēmienus, lai ikviens bērns vieglāk pārdzīvotu emocijas, kas var pārņemt ārstniecības iestādēs: bailes, vientulību, nomāktību.

Dakteru Klaunu projektu īsteno biedrība Dr.Klauns sadarbībā ar Bērnu slimnīcu un ar Izraēlas vēstniecības, Latvijā vadošā piena pārstrādes uzņēmuma Food Union un P.Avena labdarības fonda Paaudze atbalstu. Šobrīd Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcā darbojas 30 dakteri Klauni.

"Dr. Klauns" ir klaunu terapijas programma, kuras analogi eksistē vairāk nekā 30 pasaules valstīs, pirmo reizi sāka praktizēt 1986.gadā ASV, - Eiropā no 1993.gada. Dakteris Klauns ir īpaši sagatavots profesionālis. Viņa darba arsenālā ir gan aktierdarba iemaņas, spēja kontaktēties ar bērniem, prasme smīdināt un rādīt trikus, gan īpaša psiholoģiskā sagatavotība, gan zināšanas par ārstniecības un aprūpes procesu, medicīniskām procedūrām, kā arī spēja improvizēt un elastīgi reaģēt netipiskās situācijās.

Dakteru Klaunu terapiju pielieto bērniem, kam nepieciešama ilgstoša ārstēšana un tie pārdzīvo psiholoģisku diskomfortu, kas nereti saglabājas pat pēc ārstēšanas beigām. Spēle, komunikācija, smiekli atgriež bērnu viņa ierastajā pasaulē pat slimnīcas apstākļos. Darbības mērķis ir palīdzēt bērniem aizmirst un pārvarēt bailes, sāpes, dažādas negatīvas emocijas, kas nereti ir ārstniecības procesā, veicot dažādas manipulācijas.

Banner 280x280
Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

HY+ līnija – biorevitalizācija, bet bez injekcijām

HY+ līnija – biorevitalizācija, bet bez injekcijām

Hialuronskābe ir dabiska viela mūsu organismā, kas spēj absorbēt ūdeni no mūsu ādas dziļajiem slāņiem. Tā ir atbildīga par kolagēna un elastīna ražošanu un pozitīvi ietekmē ādas reģeneratīvo funkciju. FREIHAUT HY+ sērija satur biotehnoloģisko hialuronskābi ar dažādu molekulmasu. Uzzināsim vairāk par HY+ līniju! 

Aktuālie piedāvājumi

Kā atbalstīt imunitāti rudenī un izvairīties no sezonālām slimībām?

Kā atbalstīt imunitāti rudenī un izvairīties no sezonālām slimībām?

Katrs no mums rudens periodā tā vai citādi saskaras ar nepatīkamiem sezonas saaukstēšanās gadījumiem. Imunitātes samazināšanās ir galvenais rudens saaukstēšanās iemesls. Pastāstīsim par vienkāršiem nosacījumiem, kas var palīdzēt uzturēt imunitāti!

Hammamas rituāls: sena tradīcija Rīgas centrā

Hammamas rituāls: sena tradīcija Rīgas centrā

Rīgas centrā Inlux Spa Hammam rituāls piedāvā mierīgu atpūtu no ikdienas steigas un burzmas. Hammam, kas sakņojas senos turku rituālos, ir gan attīroša, gan atjaunojoša procedūra. Uzzināsim vairāk par Inlux Spa sejas kopšanas un SPA procedūrām!

Jaunības eliksīrs: kompleksa atjaunošanas programma GESR klīnikā

Jaunības eliksīrs: kompleksa atjaunošanas programma GESR klīnikā

Mūsdienu pasaulē rūpes par izskatu un veselību iegūst aizvien lielāku nozīmi, un katra sieviete cenšas pēc iespējas ilgāk saglabāt jaunību un skaistumu. Uzziniet, kā atgūt jaunību un pašpārliecību ar progresīvu pārveidošanās tehnoloģiju palīdzību estētiskās medicīnas un skaistumkopšanas klīnikā GESR!

Video

Kā ergonomiski iekārtot darba vietu, strādājot pie datora? Skaidro ergoterapeiti (VIDEO)

Kā ergonomiski iekārtot darba vietu, strādājot pie datora? Skaidro ergoterapeiti (VIDEO)

Atzīmējot Pasaules ergoterapijas dienu 27. oktobrī, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (Austrumu slimnīca) Rehabilitācijas klīnikas ergoterapeiti ir sagatavojuši padomus un vienkāršus  ieteikumus, kurus būtu ieteicams ņemt vērā ikvienam, kurš, sēžot pie datora, veic darba pienākumus vai arī ikdienā pie datora ekrāna pavada ilgas stundas. 

Produktu testi

"Acorus Balance" produkti imunitātei

Septembrī Medicine.lv sadarbībā ar SIA "Dabas Tēja" piedāvā testēt "Acorus Balance" produktus imunitātei

OstroVit magnija bisglicināts normālai nervu sistēmas un muskuļu darbībai

OstroVit magnija bisglicināts normālai nervu sistēmas un muskuļu darbībai

Septembrī Medicine.lv sadarbībā ar SIA "Fit & Healthy" piedāvā izmēģināt zīmola "OstroVit" uztura bagātinātāju - magnija bisglicinātu.

RUUTe® Sejas krēms Roze

RUUTe®  Sejas krēms Roze

Septembrī Medicine.lv sadarbībā ar dabiskās kosmētikas zīmolu RUUTe® piedāvā testēt sejas krēmu Roze, kas domāts jebkuram sejas ādas tipam, arī sausai un iekaisušai ādai.

Pau D'Arco skudru koka mizas pulveris ar selēnu imūnsistēmas atbalstam

Pau D'Arco skudru koka mizas pulveris ar selēnu imūnsistēmas atbalstam

Septembrī Medicine.lv sadarbībā ar starptautisko zīmolu "Coral Club" piedāvā testēt unikālu imūnsistēmas atbalsta produktu - Pau D'Arco skudru koka mizas pulveri ar selēnu. 

Izstāsti Latvijai veselības receptes

Jelgavas poliklīnika: Izstāsti Latvijai – Veselības receptes

Jelgavas poliklīnika: Izstāsti Latvijai – Veselības receptes

Jelgavas poliklīnika nodrošina pieejamus un kvalitatīvus medicīnas pakalpojumus diagnosticēšanā, slimību ārstēšanā, rehabilitācijā, slimību novēršanā un profilaktisku pasākumu veikšanā.

Latvijas mikroķirurgi, programma “Salabo cilvēku, klonē mikroķirurgu”: Izstāsti Latvijai – Veselības receptes

Latvijas mikroķirurgi, programma “Salabo cilvēku, klonē mikroķirurgu”: Izstāsti Latvijai – Veselības receptes

Latvijas mikroķirurgu komanda jau kopš kara sākuma Ukrainā sniegusi nenovērtējamu palīdzību, glābjot karā ievainotos cilvēkus. Latvijas mikroķirurgi - Olafs Libermanis un Mārtiņš Malzubris - nenogurstoši "labo" ievainotos cilvēkus.