Ielūgums uz pasākumu cikla "Veselīgi produkti veselīgam dzīvesveidam: zaļās ceturtdienas Ārstu biedrības pagalmā" trešo pasākumu "Vellaģīmis latvieša mājā un virtuvē"
Preses konference / diskusija
30. jūnijā no plkst. 14.30 Ārstu biedrības zālē Rīgā, Skolas ielā 3
Zaļās ceturtdienas tirdziņš
30. jūnijā no plkst. 15.00–19.00 Ārstu biedrības pagalmā Rīgā, Skolas ielā 3
*Vai un kāpēc kazas piena produkti ir diētiski ?
*Kāpēc tie varētu tikt uzskatīti par nākotnes uzturproduktiem?
*Cik lielā mērā Latvijā ir pieejami kazas produkti?
*Vēlreiz par kazām un ērču encefalītu.
Šie un citi jautājumi tiks apspriesti ceturtdien, 30. jūnijā pulksten 14:30 preses konferencē Ārstu biedrības zaļo ceturtdienu pasākumu cikla ietvaros.
Savukārt no pulksten 15 visiem interesentiem būs pieejams veselīgu Latvijas pārtikas produktu tirgus Ārstu biedrības pagalmā Skolas ielā 3, kur Latvijas zemnieki piedāvās ne tikai visus iespējamos kazas piena produktus (piens, siers, krējums saldais un skābais, kefīrs, biezpiens, jogurts, sviests un pat saldējums); būs svaigi dārzaugi, garšaugi un ogas, dažādi kūpinājumi – zivis, desas un gaļa un žāvētas vistiņas (viena vistiņu recepte saucas Olimpiskā – gana pikanta arī bez sāls); dažādu šķirņu sieri, vistu un paipalu olas, dabīgs mājas saldējums, veselīgi saldumi, cidoniju, smiltsērkšķu un medus produkti, tējas u.c. Varēs iegādāties arī kazu ādiņas.
Īpašs būs ēdienu piedāvājums vasaras kafejnīcas zonā – Siera kluba pārstāvis, šefpavārs Aivars Verneckis praktiski demonstrēs kazas ēdienu daudzveidību un piedāvās kazlēna gaļas rullīšus ar dārzeņu pildījumu, kā arī gardu saldo – kazas sieru ar medus un citrona mērci vai siera kūku.
Visus laipni aicinām uz interesanto pasākumu un – nebaidīties no lietus, kuru 30.jūnijā sola ar 30% iespējamību J
Un vēl – pasākumā piedalīties solījusies īsta Zānes šķirnes kaziņa Lazda un viņas meitiņa Ludza!
30. jūnija preses konferenci vada
Vilnis Dzērve, kardiologs, LĀB viceprezidents
/Nedaudz par mitoloģisko/
/Riska faktoru epidemioloģija - stāvoklis Latvijā/
Preses konferencē piedalās
Pēteris Apinis, veselības aprūpes vadības ārsts, LĀB prezidents
Lolita Neimane, ārste dietoloģe, RSU Sporta, uztura un pedagoģijas katedras lektore, studiju programmas Uzturs vadītāja, Latvijas Diētas un uztura speciālistu asociācijas valdes priekšsēdētāja
/Kazas piena produkti no dietoloģijas viedokļa/
Andis Brēmanis, ārsts dietologs
/Kazas gaļas produkti no dietoloģijas viedokļa/
Jāzeps Sprūžs, LLU Lauksaimniecības fakultātes profesors
/Kazas piena bioķīmija: kas tie tādi cirkulējošie imūnkompleksi u.c. Kazas gaļas ķīmiskais sastāvs/
Kristīne Piliena, Latvijas Kazkopības biedrības vadītāja, kazkopības saimniecības Bērzi īpašniece
/Kazkopības attīstība un produkti Latvijā, vēsturisks un ģeogrāfisks pārskats/
Liāna Apine, Latvijas Kazu audzētāju apvienības valdes priekšsēdētāja
/Kāpēc kazkopības produkti ir aktuāli nākotnes uzturprodukti/
Raimonds Melderis, veterinārārsts, kazkopības saimniecības Līvi īpašnieks
/Vēlreiz par kazām un ērču encefalītu/
Māra Viduža, Latvijas Veterinārārstu biedrības valdes priekšsēdētāja
/Kazkopības aktualitātes Latvijā no veterinārijas viedokļa/
Naja Gaile,
LĀB sabiedrisko attiecību projektu vadītāja