Augi un garšvielas, kas palīdzēs atmest smēķēšanu
Smēķēšanas atmešana nereti ir sarežģīts un mokošs process. Taču tiekot vaļā no šī kaitīgā ieraduma, tava veselība un pašsajūta ievērojami uzlabosies. Ja esi nolēmis atmest smēķēšanu, ņem talkā augus un garšvielas.
Kajēnas pipari, ko nereti dēvē arī par sarkanajiem pipariem un čili, padara elpošanas sistēmu nejutīgu pret tabaku un ķīmiskajiem kairinātājiem, tādējādi nomācot vēlmi pēc cigaretēm. Visbiežāk šie pipari tiek pārdoti maisījumos, un tos var pievienot dažādiem ēdieniem – zupām, mērcēm un citiem.
Ingvers lieliski palīdz novērst gremošanas traucējumus, ko mēdz izjust cilvēki, kas cenšas atmest smēķēšanu. Bieži sastopamas atmešanas blakusparādības ir dažādas kuņģa problēmas, krampji, aizcietējumi un nelabuma sajūta, ko ingvers nomāks. Ingvera sakni iespējams pievienot gan pamatēdieniem, gan saldajiem.
Žeņšeņs palīdzēs, ja, atmetot smēķēšanu, izjūti nogurumu un stresu. Šis iedarbīgais augs stimulē enerģiju un palīdz organismam tikt galā ar uztraukumu. Tāpat šis augs atjauno organisma līdzsvaru, kas noderēs, ķermenim pielāgojoties dzīvei bez nikotīna.
Asinszāle palīdz stimulēt pozitīvu noskaņojumu un attieksmi, kas nereti nepieciešama atmešanas sākuma stadijā
Piparmētra atvieglo nemieru un spriedzi, relaksējoši iedarbojas uz muskuļiem, palīdz pret vēdera uzpūšanos un sliktu dūšu, kā arī stimulē žults un citu gremošanas sulu plūsmu. Tā kā šie simptomi bieži saistīti ar smēķēšanas atmešanu, izmanto piparmētru, lai tos nomāktu.
Lobēlija ir zieds, kas piemērots mūsu klimata apstākļiem un zied spilgti ziliem ziediem. Tiek uzskatīts, ka lobēlija ir efektīvs līdzeklis cīņā ar nikotīnu. Tas atrodams dažādos pret-smēķēšanas preparātos.