medicine.lv skaitļos

Lietotāji online115
Aktīvie uzņēmumi12678
Nozares raksti1657
Ekspertu atbildes21477
Arī šogad Jāņu laikā aptiekās vispieprasītākie ir pretodu līdzekļi : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv

Arī šogad Jāņu laikā aptiekās vispieprasītākie ir pretodu līdzekļi

Banner 280x280
Banner 280x280

Kā liecina Ģimenes aptieku apkopotā informācija, iedzīvotāju iepirkšanās paradumi no gada uz gadu ir palikuši nemainīgi, un Jāņu laikā aptiekās pieprasītākās preču grupas aizvien ir pretinsektu līdzekļi, gremošanu sekmējošie preparāti, kā arī pārsienamie materiāli un plāksteri.

Tāpat kā iepriekšējos gados, arī 2010.gadā visstraujāk pirms Līgo svētkiem pieauga pretinsektu, tostarp pretodu līdzekļu pārdošanas apjomi. 2010.gada jūnijā vidēji dienā Ģimenes aptiekas par šiem līdzekļiem ietirgoja 560 latu, taču pēdējās darba dienās pirms Jāņiem (21. un 22.jūnijā) pretinsektu līdzekļu pārdošanas apjomi bija četras reizes lielāki nekā vidēji dienā jūnijā.

Pagājušajā gadā Ģimenes aptiekas savā pastāvēšanas laikā piedzīvoja lielāko pieprasījumu tieši pēc pretodu līdzekļiem. Savukārt šogad pieprasījums pēc tiem ir samazinājies par 10%. Taču, neskatoties uz to, tas ir otrais lielākais pretodu līdzekļu pārdošanas rādītājs pēdējo piecu gadu laikā.

2010.gads bija unikāls ar nebijuši lieliem pretodu līdzekļu pārdošanas apjomiem. Šogad odu mazāk nav, taču tirdzniecības vietas ir labi sagatavojušās un preparātus var nopirkt visur - aptiekās, pārtikas veikalos un pat būvniecības veikalos, tāpēc arī mūsu aptieku tīklā pretodu līdzekļu pārdošanas apjomi, salīdzinot ar pagājušo gadu, ir samazinājušies. Tai pat laikā prognozēju, ka pēdējās dienās pirms Jāņiem pārdošanas apjomi būs līdzvērtīgi 2010.gada rādītājiem, komentē Egils Tēbelis, Ģimenes aptieku pārdošanas attīstības vadītājs.

Kā otra pieprasītākā produktu grupa Līgo svētku laikā ir gremošanu sekmējošie preparāti. Piemēram, 2010.gada jūnijā šie preparāti vidēji dienā tika pārdoti par 296 latiem. Tieši pāris dienas pirms Jāņiem šo līdzekļu pieprasījums dienā pieauga par 55%, bet pēc svētkiem - par 62% dienā. Pēc Ģimenes aptieku aplēsēm, arī šogad vasaras saulgriežu laikā pieprasījums pēc gremošanu veicinošiem preparātiem varētu būt 2010.gada apjomā.

Trešā grupa ar lielāko pieaugumu Jāņos tradicionāli ir pārsienamie materiāli un plāksteri. Ja 2008.gada dati liecināja, ka iedzīvotāji ir ļoti apdomīgi un laikus nodrošinās ar pārsienamiem materiāliem, tad 2009. un 2010.gadā šie materiāli tika pirkti spontānāk, bieži vien tad, kad jau gūta kāda trauma. 2009.gada jūnijā vidēji dienā par tiem ietirgoja 380 latu, taču tieši pēc svētkiem apgrozījums dienā pieauga divas reizes.

Savukārt 2010.gada jūnijā vidēji dienā šie līdzekļi tika pārdoti 365 latu apmērā. Tieši pirms svētkiem šis pieprasījums pieauga par 10% vairāk nekā vidēji dienā, savukārt nākamajās pāris dienās pēc svētkiem - par 35%. Iepriekšējo gadu pieredze un pārdošanas dati liecina, ka šogad vislielākais pieprasījums vēl tikai gaidāms pēc svētkiem, kad, svinot Jāņus, cilvēki būs guvuši sīkas mikrotraumas.

Līgo svētki ir saistīti ar aktīvo atpūtu pie dabas, tāpēc Ģimenes aptiekas aicina tajos parūpēties par savu un tuvinieku veselību - jau laikus pirms svētkiem sagatavot pirmās palīdzības aptieciņu, tostarp neaizmirst par pretinsektu līdzekļiem un krēmiem, kas pasargā no saules kaitīgā starojuma.

Ģimenes aptieku tīkls ir viens no vadošajiem zāļu mazumtirdzniecības uzņēmumiem Latvijā, un tas pieder Hansa Pharma. Uzņēmums dibināts 1995. gadā un ir viens no Phoenix Group uzņēmumiem, kas savukārt ir vislielākais medikamentu tirgotājs Eiropā. Patlaban Ģimenes aptiekas apvieno 51 aptieku un 4 aptieku filiāles.


Lelde Sāre

P.R.A.E. Sabiedriskās attiecības
Projektu vadītāja

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

HY+ līnija – biorevitalizācija, bet bez injekcijām

HY+ līnija – biorevitalizācija, bet bez injekcijām

Hialuronskābe ir dabiska viela mūsu organismā, kas spēj absorbēt ūdeni no mūsu ādas dziļajiem slāņiem. Tā ir atbildīga par kolagēna un elastīna ražošanu un pozitīvi ietekmē ādas reģeneratīvo funkciju. FREIHAUT HY+ sērija satur biotehnoloģisko hialuronskābi ar dažādu molekulmasu. Uzzināsim vairāk par HY+ līniju! 

Aktuālie piedāvājumi

Kā atbalstīt imunitāti rudenī un izvairīties no sezonālām slimībām?

Kā atbalstīt imunitāti rudenī un izvairīties no sezonālām slimībām?

Katrs no mums rudens periodā tā vai citādi saskaras ar nepatīkamiem sezonas saaukstēšanās gadījumiem. Imunitātes samazināšanās ir galvenais rudens saaukstēšanās iemesls. Pastāstīsim par vienkāršiem nosacījumiem, kas var palīdzēt uzturēt imunitāti!

Hammamas rituāls: sena tradīcija Rīgas centrā

Hammamas rituāls: sena tradīcija Rīgas centrā

Rīgas centrā Inlux Spa Hammam rituāls piedāvā mierīgu atpūtu no ikdienas steigas un burzmas. Hammam, kas sakņojas senos turku rituālos, ir gan attīroša, gan atjaunojoša procedūra. Uzzināsim vairāk par Inlux Spa sejas kopšanas un SPA procedūrām!

Jaunības eliksīrs: kompleksa atjaunošanas programma GESR klīnikā

Jaunības eliksīrs: kompleksa atjaunošanas programma GESR klīnikā

Mūsdienu pasaulē rūpes par izskatu un veselību iegūst aizvien lielāku nozīmi, un katra sieviete cenšas pēc iespējas ilgāk saglabāt jaunību un skaistumu. Uzziniet, kā atgūt jaunību un pašpārliecību ar progresīvu pārveidošanās tehnoloģiju palīdzību estētiskās medicīnas un skaistumkopšanas klīnikā GESR!

Video

Kā ergonomiski iekārtot darba vietu, strādājot pie datora? Skaidro ergoterapeiti (VIDEO)

Kā ergonomiski iekārtot darba vietu, strādājot pie datora? Skaidro ergoterapeiti (VIDEO)

Atzīmējot Pasaules ergoterapijas dienu 27. oktobrī, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (Austrumu slimnīca) Rehabilitācijas klīnikas ergoterapeiti ir sagatavojuši padomus un vienkāršus  ieteikumus, kurus būtu ieteicams ņemt vērā ikvienam, kurš, sēžot pie datora, veic darba pienākumus vai arī ikdienā pie datora ekrāna pavada ilgas stundas. 

Produktu testi

"Acorus Balance" produkti imunitātei

Septembrī Medicine.lv sadarbībā ar SIA "Dabas Tēja" piedāvā testēt "Acorus Balance" produktus imunitātei

OstroVit magnija bisglicināts normālai nervu sistēmas un muskuļu darbībai

OstroVit magnija bisglicināts normālai nervu sistēmas un muskuļu darbībai

Septembrī Medicine.lv sadarbībā ar SIA "Fit & Healthy" piedāvā izmēģināt zīmola "OstroVit" uztura bagātinātāju - magnija bisglicinātu.

RUUTe® Sejas krēms Roze

RUUTe®  Sejas krēms Roze

Septembrī Medicine.lv sadarbībā ar dabiskās kosmētikas zīmolu RUUTe® piedāvā testēt sejas krēmu Roze, kas domāts jebkuram sejas ādas tipam, arī sausai un iekaisušai ādai.

Pau D'Arco skudru koka mizas pulveris ar selēnu imūnsistēmas atbalstam

Pau D'Arco skudru koka mizas pulveris ar selēnu imūnsistēmas atbalstam

Septembrī Medicine.lv sadarbībā ar starptautisko zīmolu "Coral Club" piedāvā testēt unikālu imūnsistēmas atbalsta produktu - Pau D'Arco skudru koka mizas pulveri ar selēnu. 

Izstāsti Latvijai veselības receptes

Jelgavas poliklīnika: Izstāsti Latvijai – Veselības receptes

Jelgavas poliklīnika: Izstāsti Latvijai – Veselības receptes

Jelgavas poliklīnika nodrošina pieejamus un kvalitatīvus medicīnas pakalpojumus diagnosticēšanā, slimību ārstēšanā, rehabilitācijā, slimību novēršanā un profilaktisku pasākumu veikšanā.

Latvijas mikroķirurgi, programma “Salabo cilvēku, klonē mikroķirurgu”: Izstāsti Latvijai – Veselības receptes

Latvijas mikroķirurgi, programma “Salabo cilvēku, klonē mikroķirurgu”: Izstāsti Latvijai – Veselības receptes

Latvijas mikroķirurgu komanda jau kopš kara sākuma Ukrainā sniegusi nenovērtējamu palīdzību, glābjot karā ievainotos cilvēkus. Latvijas mikroķirurgi - Olafs Libermanis un Mārtiņš Malzubris - nenogurstoši "labo" ievainotos cilvēkus.