Āboli, bumbieri un sarkanvīns stiprina sirdi un asinsvadus
Jauna, apjomīga pētījumi rezultāti apstiprinājuši, ka āboli pieder pie vislabākajiem produktiem sirds un asinsvadu veselībai.
ASV veiktajā pētījumā piedalījās 34 000 sieviešu pēcmenopauzes vecumā. Ar flavonoīdiem bagātie āboli, sarkanvīns un bumbieri izrādījušies paši piemērotākie produkti sirds išēmiskās slimības un citu sirds-asinsvadu slimību profilaksei.
Zinātnieki bija iecerējuši šo pētījumu, lai pierādītu, ka uzturā izmantoto flavonoīdu daudzums ir apgriezti proporcionāls mirstībai no sirds-asinsvadu slimībām.
Pētījuma autori izanalizējuši apsekoto sieviešu uztura paradumus, flavonoīdu saturu produktos un informāciju par pētījuma dalībnieču slimībām. Sievietes, kas uzturā lietoja ābolus, bumbierus un sarkanvīnu, visretāk mira no išēmiskās sirds slimības un citām sirds un asinsvadu sistēmas saslimšanām.
Nelielus flavonoīdu daudzumus satur augļi un dārzeņi, kā arī tēja, vīns, rieksti, graudi, zālaugi un garšvielas. Liels to daudzums konstatēts ābolos.