medicine.lv skaitļos

Lietotāji online288
Aktīvie uzņēmumi12818
Nozares raksti1621
Ekspertu atbildes21477
4 idejas gardām un ātri pagatavojamām augu valsts maltītēm : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv

4 idejas gardām un ātri pagatavojamām augu valsts maltītēm

Šogad par aptuveni 30% pieaugusi cilvēku interese piedalīties “Neapēd Zemeslodi” izaicinājumā, tādējādi savās ēdienreizēs mēģinot iekļaut arvien vairāk augu valsts maltīšu. Lai iedvesmotu ikvienu iedzīvotāju savā uzturā iekļaut vairāk augu valsts ēdienu un parādītu to bagātību, “Maxima Latvija” garšu vēstnesis – šefpavārs Raimonds Zommers pieņēmis izaicinājumu kopīgi radīt četras vienkāršas un veselīgas brokastu, pusdienu, vakariņu un deserta receptes.

Gada sākumā daudzi iedzīvotāji pastiprināti pievērš uzmanību veselīgam un augu valsts uzturam, un nereti pat kulinārijas lietpratējiem ir nepieciešama papildu iedvesma, lai izdomātu gardas un viegli pagatavojamas receptes. Aicinu ikvienu iedzīvotāju bagātināt savas ēdienreizes ar četrām uzturvielām bagātām receptēm, ar ko priecēt savas garšas kārpiņas gan brokastīs, gan pusdienās, gan vakariņās, gan arī saldajā ēdienā. Tās radīs sāta sajūtu visas dienas garumā, turklāt būs pa spēkam pagatavot ikvienam,” stāsta šefpavārs.

Brokastis – banānu pankūkas

Sastāvdaļas:

  • astoņi grami maltas linsēklas,
  • viens liels banāns,
  • 40 mililitri ūdens,
  • 28 mililitri olīveļļa,
  • četri mililitri vaniļas aromatizētājs,
  • desmit grami cepamais pulveris,
  • divi grami dzeramā soda,
  • divi grami malts kanēlis,
  • 190 mililitri mandeļu piens,
  • 180 grami kviešu milti,
  • 60 grami pilngraudu auzu milti,
  • šķipsna sāls.

Pagatavošanas gaita:

  1. Palielā bļodā lej ūdeni un pievieno linsēklas, atstāj uz 5 minūtēm līdz linsēklas uzbriest.
  2. Paralēli saspaida banānu ar dakšiņu līdz veidojas viendabīga konsistence, pēc tam pievieno klāt uzbriedinātajām linsēklām.
  3. Citā traukā ber kviešu miltus, auzu miltus, cepamo pulveri, sodu un kanēli. Lai pankūkas būtu gaisīgas, ar putojamo lāpstiņu rūpīgi un vienmērīgi samaisa sastāvdaļas.
  4. Pie banānu masas lej klāt pienu, olīveļļu, vaniļu un kārtīgi izmaisa, tad pievieno miltu maisījumu un maisa ar putojamo lāpstiņu līdz nav redzami kunkuļi. Ieteikums – ja masa ir pārāk bieza, var pieliet vēl dažās ēdamkarotes mandeļu piena.
  5. Uz sakarsētas pannas liek pankūku mīklu un cep no katras puses līdz zeltainas.
  6. Pankūkas pasniedz ar dažādu piedevu variantiem – ar kļavu sīrupu, vegānisko jogurtu, zemesriekstu sviestu, svaigām ogām, sev mīļu ievārījumu, pēc katra patikas un gaumes.

Pusdienas – lēcu boloņa ar penne pastu

Banner 280x280

Sastāvdaļas:

  • 40 mililitri olīveļļa,
  • 50 grami sīpols,
  • 225 grami burkāni,
  • 280 grami selerijas sakne,
  • četras ķiploku daivas,
  • desmit grami sāls,
  • viens grams melnie pipari,
  • viena ēdamkarote timiāns,
  • 70 grami tomātu pasta,
  • 400 grami konservētas lēcas,
  • 400 grami konservēti smalcināti tomāti,
  • 600 mililitri dārzeņu buljons,
  • 60 grami kaņepju sēklas,
  • 40 mililitri melnais balzametiķis,
  • 200 grami makaroni Penne Rigati.

Pagatavošanas gaita:

  1. Penne makaronus pagatavo pēc norādījumiem uz iepakojuma.
  2. Paralēli gatavo lēcu boloņu. Sīpolu, burkānus, selerijas sakni un ķiploku nomizo, sastāvdaļas sagriež kubiņos un liek sakarsētā katlā ar olīveļļu cepties.
  3. Cep uz plīts, pievieno sāli, piparus un oregano. Kad dārzeņi apcepušies, pielej klāt iepriekš sagatavoto buljonu.

Buljona pagatavošana – ar karstu ūdeni aplej dārzeņu buljona kubiņus (1 kubiņš uz 300 ml ūdens).

  1. Kad dārzeņi ir gandrīz mīksti, pievieno tomātus savā sulā un lēcas. Lēcas iepriekš noskalo zem auksta ūdens.
  2. Visu lēnām vāra līdz gatavs. Lēcu boloņā iemaisa kaņepju sēklas un pielej balzametiķi.
  3. Lēcu boloņu pasniedz ar penne makaroniem, pēc izvēles var pievienot zaļumus. 

Vakariņas – griķu nūdeļu woks ar "vegāniskās vistas" gabaliņiem

Sastāvdaļas:

  • 25 mililitri eļļa cepšanai,
  • 40 grami šalotes sīpols,
  • 500 grami sarkanā paprika,
  • 150 grami saldēti vai svaigi brokoļi,
  • viena ķiploka daiva,
  • 150 grami saldā čili mērce,
  • 20 mililitri sojas mērce,
  • 40 mililitri ūdens,
  • viens laims,
  • 250 grami "vegāniskā vista" (var izmantot vegāniskos vistas nagetus),
  • 200 grami griķu nūdeles.

Pagatavošanas gaita:

  1. Sīpolu un papriku sagriež salmiņos.
  2. Svaigus brokoļus sadala mazākos gabalos, savukārt, ja izmanto saldētus brokoļus, tad tos atkausē.
  3. Pannā uzkarsē eļļu un liek cepties salmiņos sagriezto sīpolu ar papriku, un pēc aptuveni minūtes pievieno arī brokoļus, "vegānisko vistu", sāli pēc garšas, pievieno ūdeni, saldā čili un sojas mērces un sutina, kamēr vegāniskā vista ir gatava un papildu asumam pierīvē klāt ķiploka daiviņu.
  4. Griķu nūdeles novāra sālsūdenī pēc norādījumiem uz iepakojuma.
  5. Kad griķu nūdeles gatavas, tās iemaisa sagatavotajā mērcē.
  6. Pasniedz maltīti, pēc garšas to var pasniegt ar svaigi grieztiem lociņiem.

Deserts – zemesriekstu trifeles

Sastāvdaļas:

  • 120 grami auzu pārslas,
  • 20 grami čia sēklas,
  • 80 grami zemesriekstu krēms,
  • 80 mililitri kļavu sīrups,
  • 30 grami vegāniskā klasiskā melnā šokolāde.

Pagatavošanas gaita:

  1. Šokolādi izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī.
  2. Šokolādei pieber pārējās sastāvdaļas – auzu pārslas, čia sēklas, zemesriekstu sviestu, kļavu sīrupu, un veido viendabīgu masu.
  3. Ieliek ledusskapī, lai masa sastingst.
  4. Kad masa sastingusi, veido sev vēlamā izmēra trifeles, kuras var baudīt kopā ar karstu dzērienu pēc izvēles.

 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Uzņēmumi, saistīti ar raksta tematiku nozarē "Veselīgs uzturs":

Uzņēmumi nozarē "Veselīgs uzturs"

Nature Gift, SIA

Nature Gift, SIA

Veselīgi sīrupi, sulas un sukādes no Latvijā audzētām ogām un augiem. Mūsu produkti ir dzīvi un enerģētiski bagāti, kas iedvesmo un spēcina ķermeni un garu! Nature Gift zinātnieku radītā tehnoloģija ir vieda un īpaša, jo ļauj žāvētajiem augļiem un sīrupiem saglabāt visas tik vērtīgās uzturvielas, vitamīnus un iegūto zemes spēku. Tehnoloģija balstīta uz tā dēvēto osmozes procesu, kas ļauj cukurus pārstrādāt augļu cukuros – fruktozē un glikozē. Ražošanas procesā netiek pievienoti konservanti vai garšas pastiprinātājus. 

Nedēļas tēma

Aktuālie piedāvājumi

Nutrikosmētika: uz pierādījumiem balstīta pieeja

Nutrikosmētika: uz pierādījumiem balstīta pieeja

Nutrikosmētika pēdējos gados ir kļuvusi populāra, un veiktie pētījumi un testi nepārtraukti pēta to efektivitāti un drošību. Tāpat arī tiek vērtēta kolagēna produktu ietekme uz ādas elastību, mitrināšanu un grumbu samazināšanos.

Jo-hai-dī, kāpēc es nerūpējos par sevi ātrāk?

Jo-hai-dī, kāpēc es nerūpējos par sevi ātrāk?

Pēc smagas operācijas un ilgstošas rehabilitācijas Roberto Meloni ir atkal vesels, bet atzīst, ka daudzus mēnešus esot bijis ļoti norūpējies, vai spēs atkal normāli staigāt. Roberto stāsta par savu pieredzi, lietojot Latvijā ražotu produktu – Epsorīnu.

Ergonomisks krēsls – kādu izvēlēties, lai nesāpētu mugura?

Ergonomisks krēsls – kādu izvēlēties, lai nesāpētu mugura?

Ja, ilgstoši sēžot, jums nogurst un sāp mugura, pievērsiet uzmanību, kādu krēslu ikdienā izmantojat. Situāciju var uzlabot, parasta krēsla vietā izvēloties ergonomisku krēslu. Uzzināsim vairāk par Bambach ® Saddle Seat ergonomiskajiem krēsliem! 

Video

Kā ergonomiski iekārtot darba vietu, strādājot pie datora? Skaidro ergoterapeiti (VIDEO)

Kā ergonomiski iekārtot darba vietu, strādājot pie datora? Skaidro ergoterapeiti (VIDEO)

Atzīmējot Pasaules ergoterapijas dienu 27. oktobrī, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (Austrumu slimnīca) Rehabilitācijas klīnikas ergoterapeiti ir sagatavojuši padomus un vienkāršus  ieteikumus, kurus būtu ieteicams ņemt vērā ikvienam, kurš, sēžot pie datora, veic darba pienākumus vai arī ikdienā pie datora ekrāna pavada ilgas stundas. 

Produktu testi

Testa rezultāti: “FlexiCor” locītavu un saišu veselībai

Testa rezultāti: “FlexiCor” locītavu un saišu veselībai

Martā Medicine.lv sadarbībā ar starptautisko zīmolu “Coral Club” piedāvāja testēt “FlexiCor” locītavu un saišu veselībai.

Aknu sargs

Aknu sargs

Aprīlī Medicine.lv sadarbībā ar SIA “Fito preparāti” piedāvā izmēģināt dabīgu produktu aknu darbības veicināšanai.

Līga Nature SPA Hialuronskābes serums intensīvai ādas mitrināšanai

Līga Nature SPA Hialuronskābes serums intensīvai ādas mitrināšanai

Aprīlī Medicine.lv sadarbībā ar SIA "Salons Līga" piedāvā izmēģināt Hialuronskābes serumu ar dabīgu aktīvo vielu komponenti Pentavitin® intensīvai ādas mitrināšanai.

Testa rezultāti: "Kaleja Silks" zīda matu ruļļi veselīgām salona kvalitātes lokām

Testa rezultāti:

Martā Medicine.lv sadarbībā ar "Kaleja Silks" piedāvāja testēt zīda matu rulli veselīgai matu ieveidošanai.

Izstāsti Latvijai veselības receptes

Dinsbergas klīnika, Dr. Santa Viltere: Izstāsti Latvijai – Veselības receptes

Dinsbergas klīnika, Dr. Santa Viltere: Izstāsti Latvijai – Veselības receptes

Vismaz reizi dzīvē ir jāpārbauda sava sirds! No aprīļa šo izmeklējumu veic arī Dinsbergas klīnikā ar jaunāko un modernāko aparatūru Latvijā. Izstāsti Latvijai dodas vizītē pie kardioloģes ar 20 gadu pieredzi - dr. Santas Vilteres.

VC4 Baltijas vēnu klīnika, Dr. Patrīcija Ivanova: Izstāsti Latvijai – Veselības receptes

VC4 Baltijas vēnu klīnika, Dr. Patrīcija Ivanova:  Izstāsti Latvijai – Veselības receptes

Patrīcija Ivanova ir asinsvadu ķirurgs, flebologs, Dr.med., docente LU Ķirurģijas katedrā, Latvijas Asinsvadu ķirurģijas biedrības biedre, Latvijas Invazīvās radioloģijas asociācijas biedre, Eiropas Asinsvadu ķirurģijas biedrības biedre, Eiropas Kardiovaskulārās un invazīvās radioloģijas biedrības biedre, nokārtojusi eksāmenu asinsvadu ķirurģijā...

Uzņēmums, kura darbības sfēra var būt līdziga raksta tematikai:

Kontakti

  1. +371 26485589
  2. +371 27745512
  3. lauris@naturegift.lv
  4. https://www.naturegift.lv/

Darba laiks

  • P.800-1600
  • O.800-1600
  • T.800-1600
  • C.800-1600
  • P.800-1600
  • S.800-1600
  • Sv.-
  • S., Sv. iepriekš sazinoties 27735512

Dokumenti

Juridiskie dati

  1. 40103284008
  2. LV40103284008
  3. 01.04.2010
  4. 01.04.2010
  5. "Vērdiņi", Vidrižu pag., Limbažu nov., LV-4013

Apraksts

Veselīgi sīrupi, sulas un sukādes no Latvijā audzētām ogām un augiem. Mūsu produkti ir dzīvi un enerģētiski bagāti, kas iedvesmo un spēcina ķermeni un garu! Nature Gift zinātnieku radītā tehnoloģija ir vieda un īpaša, jo ļauj žāvētajiem augļiem un sīrupiem saglabāt visas tik vērtīgās uzturvielas, vitamīnus un iegūto zemes spēku. Tehnoloģija balstīta uz tā dēvēto osmozes procesu, kas ļauj cukurus pārstrādāt augļu cukuros – fruktozē un glikozē. Ražošanas procesā netiek pievienoti konservanti vai garšas pastiprinātājus. 

 
Vairāk

Atslēgvārdi

veselīgs uzturs, veselīgi saldumi.

Dižbrūklenes, dižbrūkleņu ogas, ogas, sukādes, sīrupi, marmelāde,
ievārījums, sulas, žāvēti augļi, sukādes, tēja, ogu pārstrāde,
augļu pārstrāde, augļu maisījumi, sulas ražošana,
dzērvenes, lielogu dzērvenes, dzērveņu audzēšana, dižbrūkleņu audzēšana,
aronijas, smiltsērkšķu sula, pasūtījumu piegāde, nekarsētas sulas,
ogu pulveri, saldās mērces, marmelāde, ekskursijas, ekskursijas bērniem,
brūklenes, iebiezināti sīrupi, mājas vīns, cidoniju sukādes, cidoniju sīrups, pīlādžu sīrups, aveņu sīrups, idejas dāvanai, Latvijā ražotas dāvanas, ražots Latvijā, ķirbju sukādes, plūškoka sīrups.


Vairāk

Foto 3

Dāvanu komplekts
Sukādes

Mājas lapa internetā