medicine.lv skaitļos

Lietotāji online209
Aktīvie uzņēmumi12703
Nozares raksti11756
Ekspertu atbildes21477
2024. gadā Ojāra Veides Fonda stipendijas saņem 6 Latvijas jaunie ārsti : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv

2024. gadā Ojāra Veides Fonda stipendijas saņem 6 Latvijas jaunie ārsti

Medicīnas studenta Ojāra Veides piemiņas stipendija arī šogad palīdzēs vairākiem Latvijas jaunajiem speciālistiem iegūt papildu zināšanas ārpus valsts robežām.

Ojāra Veides Fonda stipendiju 2024. gadā saņēma seši Latvijas jaunie ārsti: Dr. Kaspars Šetlers, ārsts anesteziologs reanimatologs P. Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā (P. Stradiņa KUS), RSU doktorants, lai stažētos Toronto Klīniskajā universitātes slimnīcā (Toronto General Hospital). Rekomendāciju sniedza asoc. prof. Eva Strīķe; Dr. Ilze Seržante, neiroloģe, nerosonogrāfiste, šobrīd rezidente neirofizioloģijā Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS), lai apgūtu ultrasonogrāfijas metodes Radboud Universitātes Neiroloģijas un neirofizioloģijas medicīnas centrā Nīderlandē. Rekomendāciju sniedza prof. Guntis Karelis; Dr. Ilze Prikule, ārste rezidente Mutes sejas žokļu ķirurģijā RAKUS un P. Stradiņa KUS, lai papildinātu zināšanas mutes vēža diagnostikā un terapijā Blenheim Head & Neck Unit at Churchill Hospital, Oksfordā, Lielbritānijā. Rekomendāciju sniedza Dr. med. Anna Ivanova; Dr. Rihards Vugulis, LU Traumatoloģijas un Ortopēdijas programmas rezidents, Latvijas Nacionālās hokeja izlases galvenais ārsts, lai apgūtu papildu zināšanas Ortopēdijas slimnīcā Slovēnijā (Valdoltra Ortopedska bolnišnica Ospedale Ortopedico). Rekomendāciju sniedza Dr. Inese Breide; Dr. Dita Dāle rezidente anestezioloģijā-reanimatoloģijā BKUS un P. Stradiņa KUS, un Dr. Līga Gabrāne, rezidente anestezioloģijā-reanimatoloģijā BKUS, praksei Stokholmā Karolinskas Universitātes slimnīcā Bērnu intensīvās terapijas nodaļā. Rekomendācijas sniedza Dr. Reinis Balmaks. Prakses laiks ir 2024. un 2025. gads.

Līdz katra gada 15. septembrim Ojāra Veides Fonds gaida medicīnas speciālistu pieteikumus atbalstam nākamajam periodam. 4-6 pretendentiem ir iespēja saņemt stipendiju. Tās apjoms atkarīgs no finansējuma pamatojuma, bet nepārsniedz 5000 $. Ļoti nozīmīgu lomu valde piešķir sniegtajai rekomendācijai un pamatojuma vēstulei. Fonda valde izskata pieteikumus, kas iesniegti arī steidzamības kārtā ārpus noteiktā termiņa.

Plašāk par pieteikumu stipendijai LĀZA mājaslapā www.lazariga.lv sadaļā "Stipendijas".

Banner 280x280
Banner 280x280

Ojāra Veides Fonda valdē sabiedriskā kārtā darbojas tā vadītājs reimatologs asoc. prof. Juris Lazovskis (Kanāda), zobārste Inese Flude (Kanāda) un farmakoloģe prof. Ingrīda Selga Šķetre, Latvijas goda konsule Kanādā Jaunskotijas provincē. Ekspriekšsēdis – prof. Kaspars Tūters (Kanāda) šobrīd ir kā fonda konsultants.

Fonds ir gatavs savu darbību paplašināt un aicina arī citus tautiešus to atbalstīt. Ojāra Veides fonds kopš tā dibināšanas ir reģistrēts Kanādā. Kā labdarības organizācijai tam ir nodokļu atlaides, kas šo fondu padara finansiāli izdevīgu ziedojumiem. Katrs ziedotājs, ieguldot 2500 Kanādas dolāru fonda darbībā, stiprinās Latvijas medicīnu un arī savu saikni ar Latviju. Fondam ir iespēja sekot līdz stipendiātu profesionālajai izaugsmei un vēstīt par to arī plašākai sabiedrībai. Ojāra Veides fonda stipendiātu pieredzes apraksti ir publicēti LĀZA Apkārtrakstā un arī citos plašsaziņas līdzekļos.

Fonds būs pateicīgs par jebkura apjoma ziedojumu. Vairāk informācijas par ziedojumu Kanādā reģistrētam Ojāra Veides Fondam iespējams saņemt pa e pastu: fludehome@gmail.com vai juris.lazovskis@nshealth.ca.

Ojāra Veides stipendiju fondu 1999. gadā Kanādā dibinājusi Saskačevanas universitātes profesore Emma Irēne Groduma (1916-2007), kas testamentā novēlēja daļu mantojuma fonda izveidei, lai godinātu savu brāli LU medicīnas studentu Ojāru Kārli Veidi, kas zaudēja dzīvību Otrajā pasaules karā. Fonda darbību nodrošina ziedojumi. Fonda darbība ir cieši saistīta ar Latviešu ārstu un zobārstu apvienības (LĀZA) darbību.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

Olšūnu sasaldēšana – sievietes auglības apdrošināšana ģimenes laimei nākotnē

Olšūnu sasaldēšana – sievietes auglības apdrošināšana ģimenes laimei nākotnē

Ko darīt tām sievietēm, kuras nākotnē vēlas bērniņu, taču saprot, ka nav tam vēl gatavas? Mūsdienīgs un drošs risinājums ir oocītu (olšūnu) sasaldēšana. Vairāk par to, kādos gadījumos vērts apsvērt domu par oocītu sasaldēšanu, stāsta "Northway klīnikas" ārste, ginekoloģe–reproduktoloģe un neauglības ārstēšanas speciāliste Uļjana Lapaja (Ulyana Lapay).

Aktuālie piedāvājumi

Atklājiet jaunu interneta veikalu Swiss`Ovit vitamīni – Šveices kvalitāte jūsu veselībai

Atklājiet jaunu interneta veikalu Swiss`Ovit vitamīni – Šveices kvalitāte jūsu veselībai

Ar lielu prieku paziņojam par jauna interneta veikala atvēršanu, kas piedāvā Šveices kvalitātes vitamīnus – Swiss`Ovit. Šis veikals ir radīts, lai nodrošinātu Latvijas iedzīvotājiem piekļuvi augstas kvalitātes uztura bagātinātājiem, kas palīdzēs uzlabot veselību un labklājību. Uzzināsim, kāpēc izvēlēties Swiss`Ovit!

Rīgas veselības centrs: mēs esam jums tuvāk!

Rīgas veselības centrs: mēs esam jums tuvāk!

Atzīmējot 10 gadu jubileju, Rīgas veselības centra valdes priekšsēdētāja Skaidrīte Vasaraudze lepojas, ka 10 gadu laikā centrs izaudzis un kļuvis par atpazīstamu ārstniecības iestādi. Arī turpmāk centrs plāno attīstīties tā, lai ikvienam rīdziniekam būtu iespēja saņemt nepieciešamo ambulatoro veselības aprūpi tuvāk dzīvesvietai.

Sedācija ar jautrības gāzi (N2O) jau ir pieejama labākajās zobārstniecības klīnikās visā Latvijā

Sedācija ar jautrības gāzi (N2O) jau ir pieejama labākajās zobārstniecības klīnikās visā Latvijā

Sedācija dod iespēju veikt zobārstnieciskās manipulācijas ar lielāku komforta līmeni no pacienta viedokļa, kā arī sarežģītāku operāciju gadījumos ir papildu atsāpināšanas paņēmiens, taču viens no būtiskākajiem aspektiem ir uztraukuma mazināšana. Uzzināsim par to vairāk! 

Video

Produktu testi

Testa rezultāti: SEIDIVID PLUS sievietes hormonālajai veselībai

Testa rezultāti: SEIDIVID PLUS sievietes hormonālajai veselībai

Jūlijā un augustā Medicine.lv sadarbībā ar SIA "Green Pharma" piedāvāja testam uztura bagātinātāju SEIDIVID PLUS sievietes hormonālajai veselībai.

Testa rezultāti: CLARIWELL® NERVOKLER – dabas veltēs un zinātnē balstīts dabīgs produkts nervu sistēmai

Testa rezultāti: CLARIWELL® NERVOKLER – dabas veltēs un zinātnē balstīts dabīgs produkts nervu sistēmai

Augustā un septembrī Medicine.lv sadarbībā ar CLARIWELL piedāvāja testēt NERVOKLER.

Testa rezultāti: "Acorus Balance" produkti imunitātei

Testa rezultāti:

Septembrī Medicine.lv sadarbībā ar SIA "Dabas Tēja" piedāvāja testēt "Acorus Balance" produktus imunitātei.

Testa rezultāti: Pau D'Arco skudru koka mizas pulveris ar selēnu imūnsistēmas atbalstam

Testa rezultāti: Pau D'Arco skudru koka mizas pulveris ar selēnu imūnsistēmas atbalstam

Septembrī Medicine.lv sadarbībā ar starptautisko zīmolu "Coral Club" piedāvāja testēt unikālu imūnsistēmas atbalsta produktu - skudru koka mizas pulveri ar selēnu.

Izstāsti Latvijai veselības receptes