3 vienkāršas receptes 1. septembra rīta maltītei: Iesaka eksperte
“Mācību gada pirmā diena ir svētku diena. Tas ir jauns sākums, pat ja skolēnam tā nav 1., bet gan 10. klase. Tāpēc ir skaisti, ja ģimene šo dienu sagaida un pavada svinīgā noskaņā – sākot ar svētku brokastīm,” teic trīs skolēnu mamma, "Rimi Bērniem" eksperte Inga Akmentiņa-Smildziņa. Viņa kopā ar saviem bērniem iesaka vienkāršas un lieliskas receptes 1. septembra rīta maltītei.
“Es 1. septembra brokastīs gribētu franču saldo tostermaizi – lai tā pasaldina manu pirmo skolas dienu!” izvēlas Lība, un viņai piekrīt mazā māsa Sāra. “Maizīti vajag ēst ar ogām, tad garšo pavisam labi!”
Savukārt brālis Klāvs izvēlētos maizītes ar lasi: “Tās ir ļoti garšīgas un viegli pagatavojamas. Domāju, ka laša maizes ar avokado un tortiljā ietīta šķiņķa omlete kļūs par maniem mācību gada brokastu ēdieniem numur viens.”
“Bieži vien mācību gada ikdienas skrējienā ģimenēm pietrūkst ideju, ko jaunu pagatavot brokastīs vai ko veselīgu likt bērna launaga kastītē. Ir lieliski, ja vecāki, atraduši foršu viegli pagatavojama ēdiena recepti, pārsūta to citiem – viņi to nudien novērtēs!” saka Inga. Viņa rosina dalīties savās labākajās receptēs, kā arī meklēt tās platformā Rimiberniem.lv.
Franču saldā tostermaize
Nepieciešams:
- četras tostermaizes šķēles,
- viena vistas ola,
- 100 mililitri piena,
- viena tējkarote cukura vai kļavu sīrupa,
- šķipsniņa malta kanēļa,
- viena ēdamkarote sviesta,
- ogas, kļavu sīrups vai medus pasniegšanai.
Gatavošana
Sakul olu ar cukuru, kanēli un pienu. Izmērcē tajā tostermaizes un apcep sviestā no abām pusēm. Pasniedz ar ogām un sīrupu vai medu.
Tortiljā ietīta šķiņķa un siera omlete
Nepieciešams:
- trīs olas,
- 50 grami kūpināta šķiņķa,
- viena ēdamkarote sviesta,
- četras šķēles siera,
- viena tortiljas plāksne.
Gatavošana
Sakarsē pannā sviestu un apcep šķiņķi. Pievieno sakultu olu, nedaudz pacep. Liec pa virsu sieru un tortilju. Pacep un apmet visu uz otru pusi. Pacep vēl, līdz tortilja nedaudz apbrūninās, un pasniedz, pārlokot uz pusēm.
Avokado un laša maizītes
Nepieciešams:
- divas mini čabatas (ciabatta maizītes) vai četras šķēles maizes pēc izvēles,
- viens avokado,
- viena šķipsna sāls,
- 60 grami auksti kūpināta laša strēmelēs,
- marinēts ingvers – pēc garšas.
Gatavošana
Maizīti pārgriez uz pusi un apgrauzdē. Avokado saspaidi ar sāli un liec uz maizītēm. Pa virsu kārto lasi un pievieno marinēto ingveru.
Eksperti novēl veiksmīgu un gudrībām pilnu jauno mācību gadu!
Recepšu video: https://youtu.be/P17fFNyE6i0