Notiks tiešsaistes diskusija par sirdij veselīgas maltītes pagatavošanas veidiem
Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) un Veselības ministrija (VM) šodien plkst.12 rīkos tiešsaistes diskusiju "Kā gatavot ēdienu, lai tas būtu veselīgs sirdij?", aģentūru LETA informēja SPKC pārstāve Laura Ševčenko.
Diskusijā speciālisti runās par ēdiena pagatavošanas veidiem, kas nereti nosaka, vai maltīte ir veselīga.
Tiešsaistē piedalīsies uztura speciāliste Katrīna Spuleniece-Aišpure un veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis.
Diskusiju varēs vērot gan SPKC, gan VM mājaslapās. Interesenti aicināti iesūtīt jautājumus uz e-pastu "prese@spkc.gov.lv" vai uzdot tos "Draugiem.lv" lapā "www.draugiem.lv/sveiksunvesels".
SPKC atgādina, ka sirds un asinsvadu slimības ir viena no nozīmīgākajām sabiedrības veselības problēmām gan Eiropas Savienībā, gan Latvijā. Latvijā tās joprojām ir galvenais iedzīvotāju nāves iemesls. Speciālisti norāda, ka galvenie riska faktori sirds un asinsvadu slimību izplatībai ir paaugstināts holesterīna līmenis asinīs, mazkustīgs dzīvesveids, smēķēšana, paaugstināts asinsspiediens, nesabalansēts uzturs, aptaukošanās, pārmērīga alkohola lietošana un pastāvīgs stress.
Rīga, 7.okt., LETA.