Noskaidroti iemesli, kāpēc cilvēki mazāk apmeklē restorānus un kafejnīcas
Pētījumu centra SKDS veiktajā aptaujā noskaidrots, kā šībrīža ekonomiskā situācija ietekmē Latvijas patērētāju paradumus, apmeklējot sabiedriskās ēdināšanas iestādes. Vairums Latvijas iedzīvotāju restorānus un kafejnīcas neapmeklē finansiālu apsvērumu dēļ vai tāpēc, ka viņuprāt piedāvātais ēdiens un apkalpošanas līmenis neatbilst prasītajai cenai.
Pētījuma ietvaros tika aptaujāti 1010 respondentu no visas Latvijas, vecumā no 18 līdz 74 gadiem.
Naudas trūkumu kā galveno iemeslu, kāpēc cilvēki samazina tēriņus kafejnīcās un restorānos min vairāk nekā puse respondentu – 55% jeb 597 cilvēki.
Otrs biežāk minētais iemesls ir uzskats, ka sabiedriskās ēdināšanas iestāžu piedāvātā ēdiena un apkalpošanas līmeņa kvalitāte nav adekvāta cenai – tā uzskata 243 atbildētāju (21%).
Tikai 2% respondentu (27 cilvēki) atzina, ka ieturēt maltīti restorānā vai kafejnīcā viņus kavē bailes inficēties ar A hepatītu jeb dzelteno kaiti.
11% aptaujāto uzsvēra, ka apmeklēt kafejnīcas un restorānus viņus nekas nekavē. Tikpat liels īpatsvars aptaujāto minēja citus iemeslus.