medicine.lv skaitļos

Lietotāji online981
Aktīvie uzņēmumi12678
Nozares raksti1657
Ekspertu atbildes21477
Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība aicina: ejam kopā, lai dzīvotu! : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība aicina: ejam kopā, lai dzīvotu!

Sestdien, 25.maijā pie Brīvības pieminekļa notiks krūts veselības akcija LAI DZĪVOTU!, kas noslēgsies ar atbalsta gājienu "Ejam kopā, lai dzīvotu!" līdz Arēna Rīga, kur notiks labdarības basketbola spēle starp Latvijas un Lietuvas sieviešu basketbola izlasēm. Gājiena dalībniekiem ar reģistrācijas numuriņiem un rozā lentīti ieeja spēlē bez maksas.

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība trešo gadu iesaistās krūts vēža informatīvajā kampaņā Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu! Tās mērķis - aicināt sievietes aktīvāk izmantot valsts apmaksātās pārbaudes, lai slimības gadījumā ātrāk to diagnosticētu un sāktu ārstēšanu.

Krūts vēzis ir viens no izplatītākajiem nāves cēloņiem, kaut gan, ņemot vērā mūsdienu medicīnas iespējas, onkoloģiskās saslimšanas nav fatāla diagnoze, ja vien tiek konstatētas laikus. Valsts finansē īpašu pārbaužu programmu, diemžēl tikai trešā daļa uzrunāto sieviešu izmanto iespēju bez maksas pārbaudīt veselību.

Lai vērstu sabiedrības uzmanību uz šo problēmu, jau trešo gadu tiek rīkota īpaša informatīvā kampaņa, kurā piedalās arī Latvijas sieviešu valstsvienības spēlētājas.

Plkst.11.00 Brīvības pieminekļa laukumā sievietes varēs pārbaudīt krūtis mobilajā mamogrāfā. Līdzi ņemot ģimenes ārsta norīkojumu vai NVD uzaicinājuma vēstuli, mamogrāfijas pārbaude būs bez maksas.

Banner 280x280
Banner 280x280

Plkst.12.00 sāksies Info stunda - garāmgājēji varēs uzzināt papildus informāciju par krūts vēža profilaksi, diagnostiku un ārstēšanu.

Plkst.13.30 tiks atklāts atraktīvs pasākums, kurā kampaņas atbalstītāju runas mīsies ar muzikāliem, deju un sportiskiem priekšnesumiem. Pasākumu vadīs kampaņas patronese Baiba Sipeniece, uzstāsies operdziedātāja Evita Zālīte, džeza grupa Cinnamon Jazz, notiks nūjošanas meistarklase un citas aktivitātes. Pasākumā piedalīsies veselības ministre Ingrīda Circene, ASV vēstnieks Latvijā Marks Pekala kopā ar WNBA spēlētāju Elisoni Fīsteri, Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Edgars Šneps, Latvijas sieviešu basketbola izlase, Rīgas Austrumu klīniskās slimnīcas Onkoloģijas galvenais speciālists dr. Jānis Eglītis un citi, kuri apzinās krūts veselības nozīmi ikvienas sievietes un viņas ģimenes dzīvē. Notiks gājiena dalībnieku reģistrācija (katrs reģistrētais dalībnieks piedalīsies balvu izlozē, kas notiks basketbola spēles starplaikā).

Plkst.15.30 visi dosimies kopīgā gājienā uz "Arēna Rīga", kur pulcēsimies atraktīvai kopbildei, veidojot dzīvu rozā lentīti. Debesīs tiks palaisti 1000 rozā baloni.

Plkst.17.00 sāksies spēle starp Latvijas un Lietuvas sieviešu basketbola izlasēm.

Lietuvas izlase ir mūsu sieviešu valstsvienības populārākais partneris pārbaudes spēlēs. Neatkarības gados abu valstu galvenās komandas līdz šim savā starpā spēlējušas 27 reizes. Latvijas komanda izcīnījusi 8 uzvaras un piedzīvojusi 18 zaudējumu, bet viena spēle beigusies neizšķirti. Krietni labāka bilance bijusi padomju laikos (22-14 Latvijas izlases labā).

Spēles starplaikā tiks izspēlētas īpašas pateicības no kampaņas atbalstītājiem - AS "Lauma Lingerie", AS "Dzintars", Psihosomatikas klīnika un Baltic Travel Group.

Katrai sievietei, kas šajā dienā pārbaudīs krūtis mobilajā mamogrāfā "Fazer" dāvās pateicības balviņu. Par atspirdzinājumiem un saldumiem gājiena dalībniekiem rūpēsies - Vichy, Skrīveru saldumi un Fazer.

Kampaņu rīko krūts vēža pacientu atbalsta biedrība "Vita" un Latvijas Basketbola savienība.

Informāciju sagatavoja Latvijas Basketbola savienības pārstāve
Publicitātes foto

 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.

Nedēļas tēma

HY+ līnija – biorevitalizācija, bet bez injekcijām

HY+ līnija – biorevitalizācija, bet bez injekcijām

Hialuronskābe ir dabiska viela mūsu organismā, kas spēj absorbēt ūdeni no mūsu ādas dziļajiem slāņiem. Tā ir atbildīga par kolagēna un elastīna ražošanu un pozitīvi ietekmē ādas reģeneratīvo funkciju. FREIHAUT HY+ sērija satur biotehnoloģisko hialuronskābi ar dažādu molekulmasu. Uzzināsim vairāk par HY+ līniju! 

Aktuālie piedāvājumi

Kā atbalstīt imunitāti rudenī un izvairīties no sezonālām slimībām?

Kā atbalstīt imunitāti rudenī un izvairīties no sezonālām slimībām?

Katrs no mums rudens periodā tā vai citādi saskaras ar nepatīkamiem sezonas saaukstēšanās gadījumiem. Imunitātes samazināšanās ir galvenais rudens saaukstēšanās iemesls. Pastāstīsim par vienkāršiem nosacījumiem, kas var palīdzēt uzturēt imunitāti!

Hammamas rituāls: sena tradīcija Rīgas centrā

Hammamas rituāls: sena tradīcija Rīgas centrā

Rīgas centrā Inlux Spa Hammam rituāls piedāvā mierīgu atpūtu no ikdienas steigas un burzmas. Hammam, kas sakņojas senos turku rituālos, ir gan attīroša, gan atjaunojoša procedūra. Uzzināsim vairāk par Inlux Spa sejas kopšanas un SPA procedūrām!

Jaunības eliksīrs: kompleksa atjaunošanas programma GESR klīnikā

Jaunības eliksīrs: kompleksa atjaunošanas programma GESR klīnikā

Mūsdienu pasaulē rūpes par izskatu un veselību iegūst aizvien lielāku nozīmi, un katra sieviete cenšas pēc iespējas ilgāk saglabāt jaunību un skaistumu. Uzziniet, kā atgūt jaunību un pašpārliecību ar progresīvu pārveidošanās tehnoloģiju palīdzību estētiskās medicīnas un skaistumkopšanas klīnikā GESR!

Video

Kā ergonomiski iekārtot darba vietu, strādājot pie datora? Skaidro ergoterapeiti (VIDEO)

Kā ergonomiski iekārtot darba vietu, strādājot pie datora? Skaidro ergoterapeiti (VIDEO)

Atzīmējot Pasaules ergoterapijas dienu 27. oktobrī, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (Austrumu slimnīca) Rehabilitācijas klīnikas ergoterapeiti ir sagatavojuši padomus un vienkāršus  ieteikumus, kurus būtu ieteicams ņemt vērā ikvienam, kurš, sēžot pie datora, veic darba pienākumus vai arī ikdienā pie datora ekrāna pavada ilgas stundas. 

Produktu testi

"Acorus Balance" produkti imunitātei

Septembrī Medicine.lv sadarbībā ar SIA "Dabas Tēja" piedāvā testēt "Acorus Balance" produktus imunitātei

OstroVit magnija bisglicināts normālai nervu sistēmas un muskuļu darbībai

OstroVit magnija bisglicināts normālai nervu sistēmas un muskuļu darbībai

Septembrī Medicine.lv sadarbībā ar SIA "Fit & Healthy" piedāvā izmēģināt zīmola "OstroVit" uztura bagātinātāju - magnija bisglicinātu.

RUUTe® Sejas krēms Roze

RUUTe®  Sejas krēms Roze

Septembrī Medicine.lv sadarbībā ar dabiskās kosmētikas zīmolu RUUTe® piedāvā testēt sejas krēmu Roze, kas domāts jebkuram sejas ādas tipam, arī sausai un iekaisušai ādai.

Pau D'Arco skudru koka mizas pulveris ar selēnu imūnsistēmas atbalstam

Pau D'Arco skudru koka mizas pulveris ar selēnu imūnsistēmas atbalstam

Septembrī Medicine.lv sadarbībā ar starptautisko zīmolu "Coral Club" piedāvā testēt unikālu imūnsistēmas atbalsta produktu - Pau D'Arco skudru koka mizas pulveri ar selēnu. 

Izstāsti Latvijai veselības receptes

Jelgavas poliklīnika: Izstāsti Latvijai – Veselības receptes

Jelgavas poliklīnika: Izstāsti Latvijai – Veselības receptes

Jelgavas poliklīnika nodrošina pieejamus un kvalitatīvus medicīnas pakalpojumus diagnosticēšanā, slimību ārstēšanā, rehabilitācijā, slimību novēršanā un profilaktisku pasākumu veikšanā.

Latvijas mikroķirurgi, programma “Salabo cilvēku, klonē mikroķirurgu”: Izstāsti Latvijai – Veselības receptes

Latvijas mikroķirurgi, programma “Salabo cilvēku, klonē mikroķirurgu”: Izstāsti Latvijai – Veselības receptes

Latvijas mikroķirurgu komanda jau kopš kara sākuma Ukrainā sniegusi nenovērtējamu palīdzību, glābjot karā ievainotos cilvēkus. Latvijas mikroķirurgi - Olafs Libermanis un Mārtiņš Malzubris - nenogurstoši "labo" ievainotos cilvēkus.