Izstādes 'Riga Food" Stendā "Inovācija – pārtikai" informēs par Latvijā pirmo starpaugstskolu maģistra studiju programmu "Uzturzinātne"
5. septembrī plkst. 15.00 stendā "Inovācija – pārtikai" interesenti varēs uzzināt par Latvijā pirmo starpaugstskolu maģistra studiju programmu "Uzturzinātne", kuru kopš 2006. gada īsteno 40 docētāji no Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes, Latvijas Universitātes Ķīmijas, Bioloģijas un Medicīnas fakultāšu un Rīgas Stradiņa universitātes mācībspēki, kā arī pārtikas, uztura un veselības jautājumu speciālisti.
Šogad maģistra studiju programmu "Uzturzinātne" absolvējuši pirmie 20 uztura speciālisti. Studijas pirms diviem gadiem uzsāka dažādu valsts pārvaldes institūciju (Veselības ministrijas, Zemkopības ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas u.c.) un to pārraudzībā esošo iestāžu darbinieki, nozaru speciālisti, kuriem ir jāpārzina uzturzinātnes teorija un jāspēj to izmantot zinātniskos pētījumos un uztura jautājumu praktiskā risināšanā.
Mācību laikā tika apgūti septiņi pamatpriekšmetu moduļi un tiem atbilstošas tematikas izvēles kursi. Absolventi izstrādāja maģistra darbus par sabiedrības veselības un uztura problēmām, parādot sevi kā kompleksi domājošus speciālistus, kas izprot, ka uzturam ir liela nozīme daudzu hronisku un akūtu slimību profilaksē un arī ārstēšanā, kuri spēs sniegt konsultācijas par veselīgu uzturu visā cilvēka dzīves laikā, kuri domās par jaunu un veselīgu pārtikas produktu izstrādi pārtikas ražošanas uzņēmumos un spēs veikt zinātniski pētniecisko darbu šajā virzienā, kā arī iesaistīsies likumdošanas aktu izstrādē un pilnveidošanā.
Starpaugstskolu maģistra studiju programma "Uzturzinātne" ir akreditēta uz sešiem gadiem, dodot tiesības iesaistītajām augstskolām īstenot šo programmu un piešķirt programmas absolventiem veselības zinātņu maģistra grādu uzturzinātnē.