Izstādē "Riga Food 2008" notiks seminārs par jaunu produktu attīstīšanas metodēm
13. starptautiskajā pārtikas izstādē "Riga Food 2008" 5. septembrī notiks seminārs "Jaunu produktu attīstības metodes", kurā dažādu nozaru speciālisti un zinātnieki stāstīs par galvenajiem soļiem produktu jaunradē. Savukārt Latvijas pārtikas ražotāji dalīsies savā pieredzē, ieviešot jauninājumus ražošanā.
Seminārā ar savu pieredzi jaunu produktu attīstības metodikā dalīsies SIA "Pure Food" tirdzniecības vadītājs Pēteris Žimants un Normunds Skauģis no SIA "Lāču maize". Seminārā piedalīsies arī Patentu valdes direktora vietnieks Guntis Ramāns ar ziņojumu "Intelektuālais īpašums jaunu produktu izstrādes procesā", Hipotēku un Zemes bankas Inovācijas segmenta vadītāja Dina Kaupere stāstīs par bankas piedāvājumu uzņēmumiem jaunu produktu attīstībai, bet LIAA Klientu nodaļas vadītāja Ilga Kikjauka – par LIAA programmām jaunu produktu attīstībai.
Seminārā piedalīsies arī Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Pārtikas Tehnoloģijas fakultāte dekāne Inga Ciproviča, kā arī vairākas LLU jaunās zinātnieces ar jaunu produktu izstrādēm. LLU Zinātnes centra "SIGRA" direktors profesors Aleksandrs Jemeļjanovs semināra dalībniekiem stāstīs par zinātnes centrā izstrādāto inovatīvo produktu – broileru baložu gaļu.
Seminārā tiks prezentēti arī Eiropas Savienības finansētā projekta "SMEInnov8Gate" rezultāti, kuros secināts, ka viens no pārtikas uzņēmumu konkurētspējas priekšnosacījumiem ir pārdomāta un labi izstrādāta jaunu produktu attīstības metodika. Projekta gaitā arī izstrādāta metode jaunu produktu komerciālās intelektuālās vērtības novērtējumam.
Seminārs notiks 5. septembrī no 11.00 līdz 15.00. Seminārā var piedalīties jebkurš izstādes apmeklētājs vai dalībnieks bez papildu maksas. Semināra dalībnieki saņems semināra prezentācijas materiālus, kas būs labs palīgs jaunu produktu attīstības metodikas pilnveidošanā gan uzņēmumos, gan pētnieciskajās iestādēs.