medicine.lv skaitļos

Lietotāji online161
Aktīvie uzņēmumi12682
Nozares raksti1663
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Ko darīt, ja karstumā ir slikti ar sirdi?
Sveiki!

Kas varētu būt par iemeslu sirds sliktumiem karstā laikā? Ne tikai vasarā, bet vispār - neatkarīgi, vai tā ir ziema un iekāpju uzsildītā mašīnā, solārijs, vasara vai vienkārši karsta vanna.

Vairogdziedzeris ir pārbaudīts, visi hormoni nodoti, sirds it kā baudīta - holteris, velo, eko, ekg utt.

Sajūta tāda - paliek slikti, reizēm apreibst galva, tad sirds sāk strauji sisties, pulss 120 un vairāk (ir pulsometrs).

Man ir 24 gadi, liekā svara nav, 1,69 cm, 65 kg.

Vai varat uzskaitīt, lūdzu, visus iemeslus, kas varētu izraisīt šo slikto pašsajūtu no karstuma? Ko pārbaudīt, ko meklēt? Šādi ir jau otro vasaru, reāli nevaru karstajā laikā iziet ārā, lai nesāktos šādas problēmas.

Lūdzu palīdzību!
Paldies!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Ja esat veikusi visus izmeklējumus, tad, iespējams, ka tās ir veģetatīvās nervu sistēmas izsauktas asinsvadu spazmas kā reakcija uz karstumu. Ar cieņu,...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Sarkani pleķi un izsitumi uz ādas - kā rīkoties?
Sveicināti!

Jau aptuveni 2 mēnešus mokamies - gan es, gan mana sieva - ar izsitumiem uz ķermeņa. Tie niez, pēc kāda laika pāriet un tad atkal parādās jauni. Mēģinājām iznīdēt ar dažādiem pieejamiem līdzekļiem vairākas reizes, bet nelīdzēja. Tie izsitumi ir sarkani un pampst, izskatās līdzīgi kā blusu kodieni un ir ķermeņa vietas, kur ir ap 10 šādiem izsitumiem viens otram blakus. Mēs nezinām, kā ar to cīnīties, vai tiešām tie ir kukaiņu kodumi vai varbūt alerģija pret kaut ko. Ko jūs varat ieteikt mums?

Paldies!
Atbild:
medicine.lv
Labdien! Lai noskaidrotu precīzus izsitumu cēloņus un piemeklētu piemērotu ārstēšanas metodi, noteikti jāvēršas pie dermatologa, kas veiks nepieciešamos izmeklējumus un nozīmēs Jums atbilstošu ārstēšanu. Ar cieņu,...

Dermatoloģija / ādas veselība

Vai tā izpaužas acu nogurums?
Sveiki!

Man (30 gadi) jau trešo dienu acīs ir sajūta, ka ir uzvilktas pa stipru brilles. Reibst acīs un nevar sakoncentrēt skatienu. Īpaši grūti, ja strauji pārvirzu skatīšanās attālumu un virzienu. Iepriekšējo reizi tas ilga piecas dienas.

Vai tas ir no noguruma vai spiediens acīs, vai kas cits?

Paldies!
Atbild:
Gunta Blezūra-Ūdre, oftalmoloģe
Labdien! Ilgstoši strādājot tuvumā, var parādīties akomodācija jeb redzes koncentrēšanas traucējumi, kuri izpaužas ar redzes miglošanos, acs sāpīgumu un grūtībām koncentrēt skatienu. Akomodācijas traucējumi var rasties arī tad, ja cilvēkam nepieciešama briļļu korekcija, bet tā netiek lietota. Lai noskaidrotu sūdzību iemeslu, ieteiktu griezties pie acu ārsta....

Acis, optika / acu veselība

Pie kādiem ārstiem jāvēršas, ja bērnam vairakus mēnešus urīnā novērotas asinis?
Labdien!

Manam bērnam ir 6 gadi. Jau no septembra regulāri sūdzas par vēdersāpēm. Februārī bija aizcietējums, gājām pie ārstiem. Aizcietējumus izārstējām, bet atklājās, ka bērnam urīnā ir asinis.

Šobrīd jau ir maijs, bijām vēlreiz pie ārsta pārbaudīt urīnu. Asinis vēljoprojām ir urīnā. Arī nav bijuši aizcietējumu vairāk, vēders iziet normāli, bet sūdzas par sāpēm vēl joprojām.

Dzīvojam Lielbritānijā un mums šeit ir ļoti ilgi jāgaida, līdz ārsti pārbaudīs bērnu un atklās, kur ir problēma. Vēlamies pārbaudīties Latvijā, protams, par maksu. Vai jūs, lūdzu, pateiktu, pie kādiem speciālistiem mums jāvēršas?

Paldies!
Atbild:
Dr. Ivars Strazds
Labdien! Es Jūsu vietā vērstos pie normāla bērnu ārsta! Cieņā,...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Pastiprināti izkrīt mati - kā rīkoties?
Labdien!

Man ir 14, un man izkrīt mati - vairāk nekā 100 dienā. Es domāju, ka tas varētu būt nepietiekama uztura dēļ, jo arī mēnešreizes 2 mēnešus nebija, bet atgriezās, jo sapratu, ka ēdu nepietiekami. Ko ēst un darīt, lai mati vairāk neizkristu?

Paldies!
Atbild:
Dr. Ivars Strazds
Labdien! Jums pietiekoši jāēd un noteikti jālieto D3 vitamīns. Cieņā,...

Skaistumkopšanas saloni

Vai jāpārtrauc lietot kontracepcija, neizdzerot visu iepakojumu, ja olnīcā atklāta cista?
Labdien!

Pašlaik lietoju "Belara" otro mēnesi, iepakojumā ir atlikušas tabletes vēl 10 dienām.

Pēc pirmā mēneša iztrūkst periods, kā arī USG olnīcā uzrādīja funkcionālu cistu, kas pirms tam nebija.

Vai varu pārtraukt lietot kontracepciju, neizdzerot visu iepakojumu, vai ir jāpabeidz?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Pārtraukt lietot kontracepciju nedrīkst. Arī turpmāk jāturpina lietot, jo funkcionālas cistas mainās cikla laikā. Ir jāsadorbojas ar savu ārstu un pēc laika jāatkārto USG....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kāpēc pazūd kaunuma apmatojums?
Labdien!

Man ir mazliet pāri 50, un jau gadu nomoka pirmās menopauzes izpausmes. Ievēroju, ka zaudēju kaunuma apmatojumu, ar ko tas varētu būt saistīts?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Kaunuma apmatojums samazinās, izzūdot estrogēnu hormonam menopauzes laikā. Tas ir dabisks process. Iesaku pārrunāt ar ginekologu par iespēju novērst menopauzes simtomus. Ieteicama hormonus aizvietojošā terapija....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai kontracepcijas tabletes saglabā savu iedarbību, ja sāktas lietot 11 dienas pēc mēnešreizēm?
Sveiki!

Ja aizmirsu nopirkt pretapaugļošanās tabletes, un ir pagājušas 11 dienas, kopš man bija mēnešreizes, un šodien sāku dzert "Lyndynett" 20 tabletes, tad vai varu palikt stāvoklī un ko man darīt - lietot tagad tās vai tomēr nē?

Paldies!
Atbild:
Ilze Paegle, farmaceite, aptiekas vadītāja
Labdien! Ja Jūs novēloti sākat nākamo tablešu blisteri, Jūs varat nebūt aizsargāta pret grūtniecību. Ja Jums bijušas seksuālas attiecības šajā laikā, ir iespēja iestāties grūtniecībai. Tad jākonsultējas ar ārstu. Var apsvērt arī avārijas kontracepcijas lietošanu, ja tās lietošanai jau nav par vēlu. Ja tablešu lietošanas pārtraukumā nav bijušas seksuālās attiecības, tad var sākt lietot "Lyndynette" tabletes un nākamās septiņas dienas papildus jāizmanto nehormonālās kontracepcijas metodes, tādas...
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Ja esat uzsākusi lietot, turpiniet, bet šajā ciklā izsrgājieties papildus ar prezervatīvu vai svecītēm....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Par ko var liecināt mazi sarkani zemādas pleķīši?
Sveiki!

Mani nomāc problēma - man uz krūtīm, augšdaļā, ir sarkani mazi zemādas asins pleķīši, kuri, ja nokasa, parādās atpakaļ. Kas tas varētu būt? Pleķīši ir apmēram 1milimetra lielumā. Izlasiju, ka tas var būt asins vēzis un kas tik vēl ne...sabijos nepajokam.

Man ir 18 gadi.

Paldies !
Atbild:
Ludmila Šaņko, dermatologs
Labdien! Vispareizāk ir parādīties dermatologam, jo, neredzot fizisko ainu, nevar dot precīzu atbildi....

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Nav ožas 2 gadus - vai tā ir anosmija?
Labdien!

Esmu tādā kā izmisumā! Mana problēma ir šāda: jau vairāk nekā 2 gadus man nav ožas. Esmu bijusi pie LORa, ir veikta magnētiskā rezonanse, datora tomogrāfija - nekāda vaina galvā netika atrasta. Tika veikti ožas testi un nekā. Pie tā arī viss apstājās. Internetā atradu, ka Amerikā ir veikti daudzi pētījumi par šo slimību, kas saucas "anosmija". Vai kāds Latvijā ar to ir saskāries un zina ko vairāk par ārstēšanu? Jo man tika ieteikts tikai trenēt ožu ar ēteriskajām eļļām.

Paldies!
Atbild:
Pāvels Naumovs, ārsts otolaringologs homeopāts
Labdien! Ja ir izslēgta organiska galvas patoloģija, tad problēma var būt pašā ožas nervā (nervus olfactorius), kas ir jušanas nervs. Šis nervs sākas ar daudzām šķiedrām no deguna gļotādas mugurējās augšdaļas un vada impulsus, ko rada ožas kairinājums. Visbiežāk ožas receptorus skar gripas vīruss, kas bojā ožas šūniņas un ožas nerva struktūru, tādēļ nereti pēc slimošanas tā vairs nav tik laba kā iepriekš vai pat izzūd pilnībā. Labā ziņa ir tā, ka ožas receptori spēj atjaunoties, jo mainās ik pēc astoņām nedēļām,...

Elpceļu / plaušu saslimšanas

Kāds cēlonis var būt gremošanas problēmām zīdainim?
Labdien!

Viss sākās, kad bērnam bija aptuveni 1 mēnesis. Bērns ir nemierīgs gan pie krūts, gan pa dienu, slikti guļ, vēders burbuļo un nāk gāzes, kā arī atvemj mātes pienu. Nāk ārā biezpienveidīga dzeltenīga masa. Kaka 1-3x dienā - dzeltena, skāba, gļotaina un ar asins stīdziņām. Analīzēs uzrādās stafilokoks. Ārsts saka, ka tā ir govs piena nepanesamība un iesaka lietot "Biogaia", bet man ievērot stingru diētu - vārītus vai sautētus dārzeņus ar vistas vai tītara galu un graudaugus bez glutēna. Esmu mūžīgi ar bada sajūtu un šķiet, ka bērns arī, jo grib tikai pie krūts, bet ēd maksimums 5 minūtes un ar spiedzienu raujas nost.

Nomocījāmies mēnesi, tad kaka 1x nedēļā un ar lielu raudāšanu un spiešanu nenāca ārā, nācās likt svecītes. Kaka brūna ar specifisku smaku, pastētes konsistence, bez asins stīdziņām. Bērns pienu vairs neatvemj. Ārsts ieteica atsākt lietot iepriekšējo pārtiku. Līdz olām un pienam netiku, kad jau parādījās šķidra, glotaina, dzeltenzala, ar asins stīdziņām kaka. Bērns ir mierīgāks nekā pirms mēneša, taču atkal atvemj pienu.

Vai potes var kaut kā to visu ietekmēt? Vai man turpināt barot ar krūti? Kad tas pāries un vai daudzās asinstīdziņas ietekmē bērna veselības stāvokli, vai var būt dzelzs trūkums organismā? Pie kāda ārsta griezties? Esam bijuši pie pediatra/gastroenterologa. Šobrīd bērnam ir 2.5 mēneši. Lietojam "Biogaia" un D vitamīnu.

Paldies!
Atbild:
Dr. Ivars Strazds.
Labdien! No krūts nekādā ziņā nedrīkst noņemt! Piens Jums būtu uz kādu laiku jāizslēdz no ēšanas, varbūt paretam varat iedot kādu sieru. Bezglutēna diēta tagad ir populāra, bet es to vērtētu individuāli. Ja bērns pieņemas labi svarā, satraukumam nav pamata, Jums vajadzētu novēroties pie zinoša pediatra. Cieņā,...

Gastroenteroloģija / gremošanas sistēma

Vai epilepsijas zāles var lietot kopā ar kontracepcijas tabletēm?
Labdien!

Vēlos viedokli par kontracepcijas lietošanu, ja tiek dzertas epilepsijas zāles.

Līdz šim lietoju "Nuvaring". Pēc man izrakstītajām zālēm ("Lamictal") saprotu, ka tās nesamazina "Nuvaring" iedarbību (nepalielina grūtniecības iestāšanos). Arī ginekoloģe teica, ka "Nuvaring" droši var lietot ar visām zālēm.

"Nuvaring" latviski tulkotajā instrukcijā neatrodu, bet nuvaring.com uzgāju informāciju, ka tā lietošana kopā ar lamotriginum (kas ir viela "Lamictal") var palielināt lēkmju risku.

Jautājums - vai tā ir varbūt novecojusi informācija, vai šos abus līdzekļus/zāles var droši lietot kopā?

Paldies jau iepriekš!

Atbild:
Ilze Paegle, farmaceite, aptiekas vadītāja
Labdien! Hormonālo kontracepciju lietojot kopā ar "Lamictal", iepējama "Lamictal" koncentrācijas samazināšanās, līdz ar to "Nuvaring" lietošanas laikā varētu prasīties lielāka "Lamictal" deva. Šos medikamentu var lietot kopā, bet var būt nepieciešama ieteiktās lamotrigīna balstdevas pielāgošana....

Medikamentu tirdzniecība, aptiekas

Ko darīt, ja vairākus gadus nomoka galvassāpes?
Sveiki!

Man 23 gadi. Jau 5-6 gadus mokos ar regulārām galvassāpēm. Ir taisīta doplerogrāfija kaklam, magnētiskā rezonanse galvai - viss esot kārtībā. Ārsti saka, ka man esot migrēna un ar to esot jāiemācās sadzīvot. Man vairs nav spēka ar to sadzīvot, jo galva sāp vidēji 4-6 dienas nedēļā. Neviena pretsāpju tablete nepalīdz.

Kad tikko sāka parādīties šī problēma, slimnīcā teica, ka jāiet kakla daļai uz masāžām, jo muskuļi esot pārāk savilkti, no kā arī sāp galva. Izgāju 2 pilnus kursus - rezultātu nav.

Gandrīz katru reizi, kad sāp galva, klāt nāk slikta dūša, bez vemšanas. Agrāk bieži sanāca kavēt skolu, jo nebiju spējīga no gultas izkāpt. Tagad tas pats ir ar darbu.

Ko darīt? Kas tas varētu būt?

Paldies
Atbild:
Anda Kariņa, ģimenes ārste
Labdien! Visticamāk tās ir cervikogēnas galvassāpes, kas ir saistītas ar saspringumu kakla un plecu rajonā. Migrēna neilgst 4-6 dienas, drīzāk tās ilgums mērāms stundās, un tai raksturīga aura (spiediena sajūta, zibšņi, biežāk 1 acī utt.). Ārstēšanā cervikogēnām galvasāpēm pamatā ir fizioterapija, manuālā terapija, masāža, vingrojumi un nesteroīdie pretiekaisuma līdzekļi (ibuprofens, panadols, diclofenaks utt), vai izmanto citas metodes un arī medikamentus, lai atvieglotu sāpes. Jāierobežo...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kā ārstēt blefarītu mazam bērnam?
Labdien!

Manam bērnam (3 gadi) 4 mēnešus atpakaļ konstatēja blefarītu vieglā formā. Iekaisums ir tikai uz plakstiņiem. Smērēju smēri un mazgāju/tīrīju ar melno tēju. Acu ārsts, pie kā mēs gājām, teica, ka nezin, kā to ārstēt tik maziem bērniem. Lieta tāda, ka iekaisums
kaut arī kļūst mazāks, bet nepāriet līdz galam. Vai šo iekaisumu nav iespējams pilnībā izārstēt?

Paldies!
Atbild:
Dr. O. Kaļiņina, galvenā ārste
Labdien, cien. Viktorija! Ieteiktu Jums vērsties pie cita oftalmologa, jo, iespējams, nepieciešama cita veida ārstēšana. Attālināti, neredzot pacientu, nevarēsim Jums ieteikt labāko ārstēšanas metodi. MFD veselības centrā "Dziedniecība", Rušonu ielā 15, Rīgā, pieņem bērnu acu ārsti (dr. Korņilova un dr. Šmalija), noteikti varat vērsties pie kādas no mūsu dakterēm, ja nepieciešams pieraksts, lūdzu, vērsties mūsu sekretariātā, zvanot uz tālr. 67255823. Cieņā,...

Acis, optika / acu veselība

Kāds vēl iemesls var būt sāpēm ceļgalos, ja izmeklējumu rezultāti neko sliktu neuzrāda?
Labdien!

Ziemā slēpojot (februāra beigās) sasitu un apvēsināju ceļgalus, kā rezultātā abi bija sāpīgi un nedaudz uzpampuši apmēram pusotru nedēļu. Tagad, atsākot intensīvāk skriet ārā (iepriekš visu ziemu un jau 2 gadus, līdz 1. maijam gāju uz sporta zāli), sākās sāpes ceļgalu lejas daļā. Biju šodien uz USG, taču tur viss esot ļoti labi un smuki, neesot ne šķidruma, ne meniska pazīmes.

Kāds vēl varētu būt iemesls sāpēm? Un vai es drīkstu turpmāk skriet?

Paldies!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Sāpes ceļgalos var izraisīt arī sākuma stadijas poliartrīts. Ja vēlaties mūsu viedokli un ieteikumus, varam piedāvāt veikt vispārēju organisma pārbaudi šūnu līmenī mūsu medicīnas centrā. Sīkāku informāciju var uzzināt, zvanot uz tālruni 27088877 vai mājas lapā www.vs888.lv Ar cieņu,...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kur un kā var izārstēt ielaistu Laima slimību?
Labdien!

Sievai aprīlī analīzēs konstatēja Laima slimību (izmeklējumi tika veikti jau kopš janvāra). Lietoja antibiotikas - 14 dienu kursu. Pašreiz sievai stāvoklis neuzlabojas, notiek visa ķermeņa pulsēšana. Bijām pie ļoti daudziem ārstiem - nekādu uzlabojumu. Ko mums darīt? Vairāk nepietiek spēka. Un kur griezties pēc palīdzības?

Lūdzu, palīdziet!

Paldies!
Atbild:
Anda Kariņa, ģimenes ārste
Labdien! Laima slimības speciālisti ir infektologi. Var konsultēties infektoloģijas centrā. Laima slimība ir viltīga saslimšana un tai ir vairākas stadijas. Sākuma stadijā 2-3 nedēļu antibiotiku kurss parasti ir pietiekams, un to var izrakstīti ģimenes ārsts. Tomēr, ja Laima slimība jau ir ieilgusi un atklāta jau vēlākās stadijās, bieži ir nepieciešama i/v terapija ar antibiotikām. Lai visu precizētu un saņemtu atbilstošu ārstēšanu, vēlams konsultēties ar infektologu. Mēdz būt tā, ka jocīgi...

Imunoloģija

Vai bērnam, kurš ēd piena maisījumu, ir jādod papildus arī ūdens?
Labdien!

Man ir bērns, kuram ir 4 mēneši un kurš ēd piena maisījumu. Vai papildus ir jādod arī padzerties ūdens? Kad ir īstais laiks bērnam sākt piedāvāt ūdeni?

Paldies!
Atbild:
Dr. Ivars Strazds
Labdien! Ja bērns ēd piena maisījumu, tad padzerties būtu jādod, īpaši vasaras laikā, neatkarīgi no vecuma. Vislabāk būtu, ja Jūs piedāvātu tīru ūdeni, bez kādiem saldinātājiem, ievārījumiem, utt. Tā kā Jūs droši varat pēc katras ēdienreizes iedot bērnam padzerties - pietiktu ar 20 ml, ja grib, dodiet vairāk, viss atkarīgs no āra temperatūras. Cieņā,...

Veselīgs uzturs

Par ko var liecināt izmaiņas uz nagu virsējās kārtas bērnam?
Labdien!

Rakstu jautājumā par bērna roku pirkstu nagiem. Ir notikušas izmaiņas uz dažiem nagiem, galvenokārt, īkšķu. Uz tiem ir tādi kā smalki sadurstījumi - it kā ar adatu ir sadurstīta virsējā kārta. Krāsa nav mainījusies, nekādu sabiezējumu nav. Tikai tādi savādi smalki caurumiņi. Sakiet, lūdzu, kas tas varētu būt?

Bērnam 5 gadi.

Paldies!
Atbild:
Dr. Ivars Strazds
Labdien! Nagu un ādas izmaiņas pie dažādām saslimšanām var būt ļoti daudzveidīgas, tāpēc labāk būtu, ja Jūs šīs nagu izmaiņas parādītu savam ģimenes ārstam. Protams, Jums jābūt pārliecinātai, ka bērns pats nav kaut ko izdarījis ar saviev nagiem! Cieņā,...

Pediatrija / bērnu veselība

Kādai jābūt normālai vēdera izejai zīdainim?
Labdien!

Meitiņai (1 mēn., ēd tikai no krūts, ik pēc 2-3h) ir neliels gļotu piejaukums pie vēdera izejas. Ārste ieteica padot "Smecta" pulveri. Tad vēdera izeja nokrāsojās zaļa un gļotas saglabājās. Pāris reizes parādījās arī garas, bālas stīgas. Tad pārstājām dot pulveri, un krāsa atkal kļuva dzeltena, gļotas vēl ir. Pagaidām lietojam "Liveo baby", ceram, ka palīdzēs.

Brīžiem šķiet, ka es vairs nezinu - kādai jābūt normālai vēdera izejai?

Svarā pirmajā mēnesī pieņēmāmies par 900 g.

Paldies!
Atbild:
Dr. Ivars Strazds
Labdien! Vēdera izejai jābūt iedzeltanai, bez gļotām, tā kā Jūsu domu gājiens ir pilnīgi pareizs. Arī tas, ka "Smecta" vairs nedodat, ir labi. Turpinat dot LIVEO BABY, varbūt varat palielināt tā devu, katrā ziņā probiotikai ir jāpalīdz. Vēl ieteiktu stingrāk sekot līdzi savai ēdienkartei, izvairieties no asām garšvielām, nedzeriet pienu, ļoti uzmanīgi ar piena izstrādājumiem, piemēram, sieru. Es pat ieteiktu kādu laiku neēst pilnībā piena produktus. Ja vēdera izeja tajā laikā labojas, tad pie vainas būs...

Pediatrija / bērnu veselība

Kāda ir ieteicamā folskābes dienas deva grūtniecības laikā?
Labdien!

Esmu grūtniecības 4. mēnesī. Vecmāte man lika dzert dzelzs preparātu "Fercalan", kura sastāvā ir 0.8 mg folskābes, un "Pregnacare" vitamīnus, kuru sastāvā ir 400 µg folskābes. Jau mēnesi šo dzeru, tomēr satrauc, vai nav par lielu folskābes deva?

Paldies!

Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Folskābe ir neatņemama un ļoti svarīga sastāvdaļa, plānojot bērniņu (3 mēn. pirms un pirmajā grūtniecības trimestrī), jo tā atbild par bērniņa nervu sistēmu, tās attīstību. Folskābes organismā nevar būt par daudz. Tas paņem tik daudz, cik nepieciešams, un pārējais izvadās ārā....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Ko nozīmē "dzeltens maiss" ultrasonogrāfijas rezultātos?
Labdien!

Biju uz usg un ārsts konstatēja, ka ir grūtniecības 7. nedēļa. Ārsts ir ļoti nerunīgs, tādēļ īsti neko nesaprotu. Viņš tobrīd blakus apmācīja jaunu meiteni un viņai tikai visu diktēja, noteica - "dzeltens maiss - 38mm".

Tādēļ vēlētos uzzināt, kas ir ''dzeltens maiss''? Tas kaut kā ietekmē manu mazuli?

Liels paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Dzeltenuma maiss ir tas, no kā auglis tagad barojas, līdz izveidosies placenta. Dzeltenuma maiss sastāv no hormoniem un barības vielām....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kāds var būt cēlonis hroniskām sāpēm locītavās un ekstremitātēs?
Labdien!

Man ir 33 gadi, sieviete. Jau kādu laiku man sāp ceļu locītavas (periodiski, 2 gadus). Toreiz viss sākās ar saites sastiepšanu un tika izārstēts, bet periodiskās sāpes sāka atkārtoties arvien biežāk. Tieši ekstremitāšu sāpes mani pavada jau ilgāku laiku, bet pašlaik jau kļuvušas par normālu dienas sastāvdaļu, it īpaši vakarā. Sāp kāja visā garumā, ir pulsējošas sāpes lielajā pirkstā -vienai rokai, kas atstarojas pēdā, svīšana, sirdsklauves no rītiem, galvassāpes. Sāp 2 pirksti rokai, ar kuriem neko nevaru stingri satvert un ilgi noturēt rokās lietas vai cilāt rokas. Tāpat izjūtu bezspēku un nogurumu. Arī fizisks darbs man sagādā problēmas.

Galvenā problēma ir tāda, ka gandrīz viss ir pārbaudīts, un ārsts nevar ne ar ko palīdzēt. Analīzes labas, hormoni normā, sirds iekšējie orgāni kārtībā, magnēt. rezonanse neko neuzrāda, reimatisma rezultāti - negatīvi, artrītam - negatīvi, ir rentgens veikts utt. Ir tikai viegla spondiloze, tāpēc veicu vingrojumus, kurus ieteica ārsts. Dzeru Magniju B6.

Varbūt tā ir kāda infekcija vai neatklāts vīruss? Būšu pateicīga par padomu, jo uzlabojumus neredzu.

Ar cieņu,
Karlina
Atbild:
Ilze Bērziņa, FRM ārste
Labdien! Hronisku sāpju iemesli var būt dažādi. Ja "visas analīzes" ir normālas, tad infekcijas klātbūtne ir visai apšaubāma. Jāizvērtē stāvoklis kopumā: psiholoģiskais stāvoklis (depresija, trauksme u.tml.), ēšanas paradumi, miegs, ķermeņa masa, ikdienas (darba) veids (fiziskā slodze, piespiedu pozas), fiziskās aktivitātes apjoms ikdienā, stājas īpatnības. Iespējams, ka atkārtoti jākonsultējas ar fizioterapeitu (vingrojumu programma jākoriģē). D vitamīna līmeni vajadzētu...
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Varam piedāvāt veikt vispārēju organisma izmeklēšanu šūnu līmenī, kuras pamatā ir biorezonanse, lai noskaidrotu sūdzību cēloņus. Sīkāku informāciju var uzzināt www.vs888.lv vai, zvanot uz tālruni 27088877. Ar cieņu,...

Fizioterapija

Kāpēc auglis nemaina guļas pozu?
Labdien!

Esmu 31. grūtniecības nedēļā, un mans mazulis nemaina guļas pozu, vispār negrozās. Kustības ir aktīvas, bet guļas poza - tāda kā bija no pirmās sonogrāfijas, tā arī nav mainījusies. Kāpēc tā?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Ja ir aktīvas kustības, tas nozīmē, ka auglis grozās. Sīkāk par savām šaubām jautājiet savam ginekologam....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Bērns negrib iet uz poda - kā rīkoties?
Labdien!

Manam trīsgadīgajam dēliņam ir aizturēšanas problēma - negrib iet uz podiņa. Kad bērnam vajag pakakāt, aizskrien kaut kur stūrītī, sakrusto kājas un nelaiž kaku ārā. Paldies Dievam, nesanāk aizturēt, un tā kaka tomēr iznāk, neskatoties uz to, ka kājas ir krustām. Mokamies ar šo problēmu jau kādu pusotru gadu. Kā piemin podiņu - nē un viss. Pusmēnesi staigāju pakaļ, mēģināju pierunāt, lai iet uz podiņu, aizgāja, apsēdās, bet, tiklīdz jūt, ka kaka nāk ārā, rodas histērija un bļaušana. Likās, ka ar to pat vairāk atbiedēju iet uz podiņa.

Ģimenes ārsts saka, ka tas visdrīzāk pats pāries, bet ir ļoti grūti ar dēlu iziet ārā vai uz veikalu, jo pēkšņi var aizskriet trīs līkumos, sakrustot kājas un aizturēt kaku. Apkārtējie, nesaprotot, kas notiek, skatās uz viņu, redzu, ka dēls jūtas neaizsargāts, ka visi uz viņu skatās. Lūdzu Jūs, iesakiet, ko man darīt vai pie kā vērsties! Kliegt gribās, ka nevaru dēliņam palīdzēt. Ļoti, ļoti gaidīšu Jūsu atbildi.

Paldies!
Atbild:
Dr. Ivars Strazds
Labdien! Varētu būt, ka viņam šis defekācijas akts ir sāpīgs. Vēl varētu būt, ka šī lieta saistīta ar nervu sistēmas traucējumiem vai ir abi šie momenti kopā. Es Jums ieteiktu aiziet pie normāla pediatra un saņemt viņa rekomendācijas. Cieņā,...

Pediatrija / bērnu veselība