medicine.lv skaitļos

Lietotāji online169
Aktīvie uzņēmumi12682
Nozares raksti1663
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Vai var būt šādi simptomi pēc mirēnas izņemšanas?
Labdien!

Pirms divām nedēļām man tika izņemta spirāle (mirēna). Pēdējās mēnešreizes sākās 24.07., spirāli izņēma 3.08. Šķita, ka 5.08. sākās mēnešreizes, kas ilga 2 dienas, pēc tam 3 dienas nebija nekāda asiņošana, bet ar 10.08. sākās atkal, bet vairāk kā smērēšanās, kas ilgst jau 1 nedēļu. Vai tas ir normāli, vai būtu jāgriežas pie ārsta?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Tādas izpausmes var būt, jo tāda ir Jūsu organisma reakcija. Ja pēc vairākiem cikliem nekas nemainās, lūdzu, dodieties pie ārsta....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kā risināt panikas lēkmju un veģetatīvās distonijas problēmu?
Labdien!

Esmu puisis, man ir 19 gadi, sveru 80 kg.

Nesen bija trakākais, kas noticis ar mani saistībā ar panikas lēkmēm. Bja grūti elpot, sirds lēkāja, tāpēc tika saukta ātrā palīdzība, kas man iešpricēja, lai es nomierinātos un kārtīgi atpūstos. Mamma mani baida, ka mani vienreiz ieliks psihiatriskajā klīnikā, un tas man izraisa šausmīgas bailes. Tā tiešām var būt, ka mani var ielikt klīnikā?

Man nav pašnāvnieciskas domas vai vēlme kādam nodarīt pāri, tieši pretēji - pat mušu man ir žēl.

Man ir veģetatīvā distonija jau 4 gadus, un esmu nolēmis sākt iet pie psihologa. Piebildīšu, ka vienmēr panikas lēkmju izraisītājs ir šaubas par manu veselības stāvokli. Esmu cilvēks, kas visu patur sevī, kā arī maz runāju.

Ceru uz pozitīvu atbildi!

Paldies jau iepriekš!
Atbild:
Dace Simsone, ārste - psihiatre
Labdien! Jums ir ļoti laba apņemšanās - iet pie psihologa. Tas palīdzēs, iespējams, sevi vairāk apzināties un atrast metodes, kā ar šo stāvokli sadzīvot. Vēlams arī pakonsultēties pie psihiatra, varbūt var piemeklēt, ja vajag, arī medikamentozo terapiju. Tāpat, vienkārši bez iemesla, psihiatriskajā slimnīcā nevienu neliek. Ar cieņu,...
Atbild:
Dr. Inita Lēna Goldšteina
Labdien! Ieteiktu Jums aiziet pie psihiatra, jo šīs sūdzības ir gana nopietnas un, visticamāk, būtu nepieciešama medikamentoza terapija. Zāles var izrakstīt ārsts, ne psihologs. Bet nevajag raizēties par nokļūšanu psihiatriskajā slimnīcā vai domāt - kā es iešu pie psihiatra, es taču neesmu traks vai tml. Tie ir stereotipi, kas neatbilst patiesībai. Nav jābūt "trakam", lai ietu pie psihiatra, un diemžēl šādi simptomi var piemeklēt katru no mums. Vēl varat aiziet pie ārsta psihoterapeita, ja vēlaties...

Neiroloģija / nervu sistēmas saslimšanas

Vai šīs zāles grūtniecībai nekaitē?
Labdien!

Esmu 5. grūtniecības nedēļā. Šodien parādījās brūni izdalījumi, UN daktere izrakstīja "Duphaston" - četras tabletes uzreiz un tad pa vienai trīs reizes dienā, ja izdalījumi paliek vairāk un nepāriet.

Vakarā nedaudz vēl smērējās, protams, nobijos un vakarā iedzēru četras tabletes, bet no rīta vairāk izdalījumu nebija un šķita, ka viss kārtībā. Vai man tomēr ir jāizlieto visa izrakstītā paciņa, vai varu vairāk nedzert?

Uztraucos, jo varbūt esmu pasteigusies, un ja nu to izdalījumu nebija tik daudz, lai sāktu dzert zāles, un es izdarīju nepareizi?
Vai, ja izdzeršu visu, kaut arī nevajadzēja, tas nekaitēs grūtniecībai?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Šajā jautājumā ar pašdarbību nodarboties nedrīkst! Ir jāseko ārsta norādēm. Ārsts nenozīmē zāles, kas kaitē grūtniecībai....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Ko nozīmē cista kreisajā augšžokļa dobumā, un vai šādā gadījumā var veikt operāciju deguna sienai?
Labdien!

Bērnam ir 14 gadi. Uztaisījām datortomogrāfiju priekš operācijas deguna sienai, kas uzrādīja cistu kreisajā augšžokļa dobumā. Izskaidrojiet, lūdzu, - kas tas ir, vai nepieciešama operācija, un vai degunam var veikt operāciju šādā gadījumā?

Paldies!
Atbild:
Dr. Strazds
Labdien! Šeit jāskatās, kāpēc ārsts grib veikt deguna starpsienas operāciju. Ja operācija uzlabos bērna dzīves kvalitāti, tad, protams, tā ir jāveic. Cistas deguna blakusdobumos nav nemaz tik reti. Ja tā netraucē, tad mierīgi ar to var sadzīvot. Katrā ziņā ORL ārsts Jums to visu izskaidros, jo viņš ir profesionālis šajās lietās....

Elpceļu / plaušu saslimšanas

Par ko var liecināt sāpes vēdera lejasdaļā nedēļu pirms mēnešreizēm?
Labdien!

Man ir 17 gadi, esmu 165 cm gara un sveru 70 kg. Pirmo reizi piedzīvoju tādas sajūtas - sāp vēdera lejasdaļa, apmēram vietā, kur noslēdzas apakšveļa. Sajūtas ir tādas kā mēnešreizēs, taču mēnešreižu nav. Tām ir jābūt pēc nedēļas, taču nekad iepriekš man nav bijušas kaut kādas sāpes pirms menstruācijām.

Piebildīšu, ka man ir cista kreisajā nierē. Krustmāte domā, ka tas varētu būt par iemeslu šīm sāpēm. Vai tā ir?

Izdalījumi ir pienbalti, kas parasti mani sagaida laiku pirms mēnešreizēm, tādēļ tas mani nepārsteidz.

No rīta puses bija tāda kā slikta dūša, bet uz vakaru vienkārši pastiprinātas sāpes vēdera lejasdaļā. Uz ko tas varētu norādīt? Un vai ir pamats domāt par grūtniecību?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Grūtniecības pazīmes ir mēnešreižu iztrūkums un pozitīvs grūtniecības tests. Ir jāiet pie ģimenes ārsta, lai klātienē izprastu, kas izsauc minētās sūdzības. Lai nebūtu uztraukumu par grūtniecību, jāizvēlas droša izsargāšanās metode, piemēram, prezervatīvs....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kas varētu būt par iemeslu, ka divu dienu laikā grūtniecība vairs neattīstās?
Labdien!

Ir pagājis jau diezgan ilgs laiks, taču tas joprojām nomoka manu sirsniņu. Lūgšu mani nenosodīt, jo man ir 17 gadi, taču interesē Jūsu viedoklis par to.

Tātad, 2020. gada aprīlī mani piemeklēja vienu 1 dienas ilgas "mēnešreizes" un pēctam tikai un vienīgi brūngani izdalījumi un sāpes vēdera lejasdaļā. Uztaisīju divus testus un abi uzrādīja ļoti gaišas 2 strīpiņas. Aizgāju pie ginekologa, kurš konstatēja iekaisumu, taču grūtniecību nekonstatēja. Tomēr miera nebija un nosūtīja mani uz HCG 1x un 2x pēc 2 dienām.

Pirmajā dienā uzrādīja ap 3000, ja nekļūdos, un ginekokogs teica, ka kaut kāda grūtniecība tur ir. Aizgāju pēc tām 2 dienām uztaisīt vēl vienas analīzes, kurās parādijās 1<. Gnekologs teica, ka grūtniecība vairs neattīstās. Kā tas varēja būt un kas tam varētu būt par iemeslu, ka divu dienu laikā grūtniecība vairs neeksistē?
Kādas ir Jūsu domas par to?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Uztraukumam nav pamata. Dabā tā iekārtots, ka daudzas grūtniecības pašas izbeidzas ļoti agrā laikā, un sieviete to pat nemana. Iesaku doties pie ārsta un izvēleties drošu izsargāšanās metodi, lai nebūtu lieki pārdzīvojumi....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Nejūtīga āda kāju īkšķiem pēc neērtiem apaviem - vai tas pāries pats no sevis?
Labdien!

Iesāku nesen strādāt par viesmīli, un tā sanāca, ka pirmās dienas man bija ļoti neērti apavi (laiviņas). Nostrādājot vien pāris stundas no maiņas, man kājas sāpēja tā, kā nekad. Šodien pamanīju, ka, pieskaroties īkšķim (zonai, kura ir zem naga), tas ir mazliet nejutīgs, it kā notirpis.

Sakiet, lūdzu, vai tas ar laiku pāries, kad sākšu nēsāt ērtākus apavus?

Paldies!
Atbild:
Agris Briedis, tehniskais ortopēds
Labdien! Ja lietosiet apavus ar brīvākiem purngaliem, nejutīgums pirkstu ādai pāries (jācer, ka nags nenoies). Novērots, ka oficianta darbā ir grūtības savienot apava ārējo izskatu ar "dreskodu" un funkcionalitāti, kas nepieciešama ilgstošai slodzei uz kājām. Faktiski apaviem jābūt ar sporta apavu funkcijām, ar labi atsperīgu pazoli. Negaidot nākošās problēmas, iesaku izgatavot individuālas ortopēdiskas zolītes pēdu un visu balsta-kustību aparāta locītavu atslogošanai:...

Podoloģija / pēdu aprūpe

Lēkmjveidīgas sāpes un izdalījumi pēc aborta - vai tas ir normāli?
Labdien!

Pirms 10 dienām tika veikts pirmais ginekoloģiskais aborts (4. nedēļā). Asiņošana ilga vien divas dienas; pēc tam un līdz šim brīdim seko dzelteni izdalījumi bez smakas, un vēl to visu papildina lēkmjveidīgas krampju sāpes vēdera lejas daļā. Vai tas ir normāli?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Nē, šādi simptomi nav normāli, tāpēc Jums jādodas pie ārsta....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kā rīkoties, ja vēlos veikt abortu?
Labdien!

Mājās veicu grūtniecības testu, pēc kura rezultātiem sapratu, ka esmu stāvoklī. Kā rīkoties tālāk, ja vēlos veikt abortu? Vai varu vērsties pie jebkura ginekologa, bet pati izvēlēties vietu, kur veikt abortu?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Pirms pieņemat tik radikālu lēmumu, vēl un vēlreiz visu rūpīgi apdomājiet. Šī operācija var atstāt sekas uz mūžu. Jūs varat vērsties pie jebkura ginekologa, un pati izvēlēties vietu, kur veikt abortu. Atcerieties, ka tas jāveic iespējami agrākā laikā līdz 10 grūtniecības nedēļām....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai paaugstināts vīriešu hormons var būt pie vainas, ja neizdodas palikt stāvoklī?
Labdien!

Man ir paaugstināts vīriešu hormons - 5.26. Jau kādu laiku nevaru palikt stāvoklī, esmu veikusi visādas analīzes un tās ir labas. Arī draugam viss kārtībā. Vai iemesls varētu būt šis vīriešu hormons? Un vai tiešām to pazemināt var tikai ar hormonu zālēm?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Neauglības diagnostika ir ļoti sarežģīta. Cēloņus nevar noteikt neklātienē. Vai Jūsu partneris ir izmeklēts pie urologa? Viena izmainīta analīze nav kritērijs ārstēšanai....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vieglas un brūnas mēnešreizes - vai tas ir normāli, un par ko tas varēetu liecināt?
Labdien!

Vēršos ar jautājumu, kas man satrauc. Esmu 21 gadus jauna. Ir bijušas probēmas ar cistām iepriekš. Man sākās mēnešreizes, bet tās ir ļoti, ļoti vieglas - gandrīz vai var iztikt ar ikdienas ieliknīti. Tās ir brūnā krāsā, nāk ārā arī recekļiem līdzīgi gabali. Tomēr nekas nesāp. Parasti sāp krūtis, vēders, mugura, bet tagad - absolūti nekas. Vai tas ir normāli, un par ko tas varētu liecināt? Vai man ir jāsatraucas?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Iesaku nogaidīt līdz nākamajām menstruācijām un, ja tās ir izmainītas, jādodas pie ārsta....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai regulāra caureja varētu liecināt par laktozes nepanesamību?
Labdien!

Jau kādu pusgadu nomoka delikāta problēma. Praktiski katru dienu man ir caureja, kas ir kā ūdens. Par cik ikdienā uzņemu daudz ūdens, noveļu vainu uz to, ka tiek uzņemts daudz šķidruma, un viss skalojas ārā. No ūdens taču caurejai nevajadzētu būt, pareizi? Pietiekama ūdens uzņemšana nevar izraisīt regulāru ūdeņainu caureju, vai ne?

Kad šī škidrā vēdera izeja sāka nomākt un kļūt īpaši traucējoša, sāku analizēt savu ēdienkarti. Bieži vien pat nesapratu, kas varētu būt pie vainas caurejai, jo ēsts kārtīgs ēdiens, kam nevajadzētu izraisīt caureju (kartupeļi, gaļa, makaroni, rīsi, grūbas, vista, zivs, auzu pārslas, u.tml.). Dienā pāris reizes dzeru baltu kafiju vai latte, rītos ēdu, piemēram, biezpiena plācenīšus. Sāku domāt, vai tik biežas caurejas un vēdergraižu izraisītajs nav piena produkti?
Bērnībā šāda problēma nav bijusi, tā parādījās aptuveni pēdējā gada laikā un ir krietni pabojājusi dzīves kvalitāti. Palicis ir sliktāk, jo nu jau caureja ir katru dienu.

Mēdz būt arī normāla vēdera izeja - nav tā, ka visu dienu ir škidrs vēders un nekā citādāk.

Likumsakarīgi liekas tas, ka caureja nomoka tieši pēdējā gada laikā, jo esmu sākusi dzert baltu kafiju ikdienas. Līdz tam kafiju nelietoju vispār. Kādreiz izvairījos no piena produktiem ,jo vienkārši vairums no tiem nav garšojis, bet, kā atsāku tos lietot, novēroju šīs sakritības.

Pirms dodos pie ārsta, gribēju vaicāt - vai ir iespējams, ka tiešām šī baltā kafija, latte, biezpiens, piens varētu būt tas, kas var izraisīt šadu reakciju? Vai tiešām pietiek ar nedaudz, lai viss šādi notiktos (vēdergaizes, caureja, kam ir ūdens konsistence)?

Šodien, saliekot visu "pa plauktiņiem", nolēmu paeksperimentēt un kādu laiku atteikties no piena produktiem vispār, lai redzētu, kas notiek, un lai, dodoties pie ģimenes ārsta, varētu teikt, ka esmu šo pamēģinājusi.

Paldies!
Atbild:
Iveta Līce, ģimenes ārsts
Labdien! Pareiza ir Jūsu doma, ka ūdens lietošana neizraisa regulāru ūdeņainu caureju. Uztura speciālistu ieteikums ir, ka dienas laikā jāizlieto viens līdz divi litri ūdens. Ja ir slāpes un ūdeni patērējat vairāk, tad gan noteikti jādodas pie ārsta, ar apmeklējumu nevajadzētu kavēties, jo ilgstoša ūdeņaina vēdera izeja ir bīstama! Lasot par Jūsu ēšanas paradumiem, domāju, ka pienu saturoši produkti varēja izraisīt caureju, it sevišķi kafija ar pienu. Es ieteiktu kādu laiku atturēties no pienu saturošiem...
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Tā kā caureju var izraisīt daudz un dažādas veselības problēmas, tad nepieciešama ir izmeklēšana, lai noskaidrotu sūdzību cēloņus. Šķidru vēdera izeju var radīt gan disbakterioze, gan organisma patogēnā mikroflora (sēnes, parazīti, vīrusi, baktērijas), kā arī Jūsu pieminētā laktoze. Ja ar gremošanas traktu viss ir kārtībā, tad ūdens dzeršana nevar izsaukt caureju. Ja vēlaties mūsu palīdzību un ieteikumus, tad varam piedāvāt veikt vispārēju organisma pārbaudi šūnu līmenī, balstītu uz...

Gastroenteroloģija / gremošanas sistēma

Sāpes vēdera augšdaļā 2 nedēļs pēc abrāzijas - vai tas ir normāli?
Labdien!

Pirms 2 nedēļām bija dzemdības, kuru laikā placenta pati neatdalījās, un tika veikta abrāzija ar kireti. Nākamajā dienā Usg parādīja, ka viss ir iztīrījies, kā arī tika lietotas antibiotikas 7 dienas.
Tagad, pēc 2 nedēļām, jūtu sāpes vēdera augšdaļā, placentas piestiprināšanās vietā, - gan sēžot, gan pieskaroties šai vietai.
Vai tas varētu būt normāli un tas vienkārši ir dzīšanas process?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Neklātienē padomu dot nav iespējams šajā situācijā. Noteikti dodieties pie ginekologa....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai acij ar ļoti sliktu redzi var veikt operāciju, lai redzi uzlabotu?
Labdien!

Man ir 27 gadi. Jau no bērnības vienai acij bija slikta redze. Tikko atkal devos uz redzes pārbaudi un secināju, ka situācija ir patiesībā pavisam slikta. Ar kreiso aci es redzes pārbaudē neredzu pat pirmos milzīgos burtus. Ar otru aci varu redzēt pirmspēdējo rindiņu. Tā kā otra acs rāda labi, ikdienā nemaz nemanu, ka ar kreiso aci nekad pat nevarētu lasīt grāmatu, jo vispār neko ar to nevaru atšķirt. Sāku uztraukties, ka novecojot arī ar otru aci neredzēšu labi un redze kļūs arvien sliktāka, līdz vispār neko vairs neredzēšu. Vai kreisajai acij ar tik ļoti sliktu redzi var veikt operāciju, la redzi atgūtu? Ko lai daru?

Paldies!
Atbild:
Ilze Šveiduka, oftalmoloģe
Labdien! Pēc jautājumā aprakstītā jādomā, ka kreisā actiņa kopš bērnības nav skatījusies un ir kļuvusi vājredzīga. Par to liecina arī tas, ka Jūs ikdienā nemaz neizjūtat redzes traucējumus dēļ kreisās acs - tas nozīmē, ka redzes centri CNS, smadzeņu garozā, ir pieraduši pie monokulāras redzes. Tādā situācijā pieaugušam cilvēkam atgūt redzes asumu "slinkajā"/vājredzīgajā/ambliopajā acī parasti nevar (jo redzes funkcija CNS formējas agrīnā bērnībā - gk. līdz 3-5 gadu vecumam). Šādā gadījumā izoperēt...

Acis, optika / acu veselība

Jauktā tipa astma un klepus, kas atgriežas - ko darīt?
Labdien!

Martā apsaldējoties parādījās klepus. Ģimenes ārste izrakstīja zāles, kuras regulāri dzēru. Tomēr klepus nepārgāja, tāpēc tiku nosūtīta uz plaušu rentgenu - nekādu izmaiņu. Asinsanalīzes uzrādīja lielu skaitu eozinafīlo leikocītu, ar parējiem rādītājiem viss kārtībā. Apmeklējot pulmonologu, diagnoze - astma. Sāku lietot ārsta izrakstītos medikamentus - bez rezultātiem. Jūnijā nokļuvu slimnīcā, kurā konstatēja, ka man ir jauktā tipa astma. Jūnijā izrakstoties no slimnīcas, - stāvoklis stabils. Sāku lietot nozīmētos medikamentus. Tagad jūtu, ka klepus pamazām atgriežas. Ko darīt tālāk?

Paldies!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Ieteicama atkārtota vizīte pie pulmonologa. Ar cieņu,...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Kādas ir alternatīvas spirālei?
Labdien!

Man ir 43 gadi. Spirāle ir izņemta nu jau kā 10 mēnešus. Tagad vēlējos ievietot atkal, bet daktere pie apskates apgalvoja, ka, visticamāk, tas neizdosies, jo esot šašaurināts dzemdes kakls. Ko es varētu lietot kā alternatīvu spirāles vietā? "Pharmatex" krēms nepatīk. Varbūt ir iespēja iegādāties kādas hormonālās tabletes ar mazu hormonu devu? Arī kādreiz pirms spirāles tādas ir lietotas.

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Iespējas ir dažādas, bet šis jautājums jāapspriež ar ārstu klātienē....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kā noskaidrot, vai man var būt bērni?
Labdien!

Gribēju pajautāt, - vai ir iespējams nodot kādas analīzes un uzzināt, vai man var būt bērni?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Nav pasaulē konkrētu analīžu, lai uzzinātu, vai var būt bērni. Ir jāpārbauda veselība kopumā un jāārstē slimības, ja tādas ir atrastas....

Ģenētika

Vai karstuma sajūta ik pa brīdim, pēdu un roku svīšana, durstīgas sajūtas krūšu apvidū un starp lāpstiņām un sausa mute ir normālas veģetatīvās distonijas pazīmes?
Labdien!

Vai karstuma sajūta ik pa brīdim (it kā krūtīs iekšā izlītu kas karsts), pēdu un roku svīšana, durstīgas sajūtas krūšu apvidū un mugurā (starp lāpstiņām) un sausa mute ir normālas veģetatīvās distonijas pazīmes?

Paldies!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Veģetatīvajai distonijai ir daudz un dažādi simptomi un izpausmes. Jūsu minētās arī atbilst veģetatīvās distonijas simptomiem. Ar cieņu,...
Atbild:
Dr. Natālija Bērziņa
Labdien! Autonomās veģetatīvas simptomi iekļauj sevī sekojošo: 1) autonomās jeb veģetatīvās nervu sistēmas simptomi - palpitācijas jeb sirds kūleņošana, svīšana, trīce ķermenī, karstuma sajūtas, 2)nespecifiskie simptomi - sāpes, dedzināšana, smaguma sajūta, tirpšanas sajūta. Tomēr, lai precīzi izvērtētu simptomus un to cēloņus, jāgriežas pie speciālista....

Neiroloģija / nervu sistēmas saslimšanas

Sarkans kakls un aizsmakusi balss zīdainim pēc stomatīta - kā ārstēties?
Labdien!

Zīdainim ir 6 mēneši un nu jau kā nedēļu viņam ir aizsmakusi balss. Bijām vizītē pie ārsta, kurš, apskatot kaklu, teica, ka tas ir sarkans. Lika knupi mērcēt "Borax" gricerīnā. Pagāja nedēļa, un jūtu, ka labāk nepaliek. Varbūt var lietot citas zāles?

P.S. Mums tieši pirms aizsmakušas balss parādīšanās bija stomatīts.

Paldies!
Atbild:
Dr. Strazds
Labdien! Patreiz grūti kaut ko piebilst, jo tad ir bērns jāizmeklē. Domāju, ka vispareizāk būtu, ja Jūs turpinātu nozīmēto ārstēšanu, jo šādi simptomi var būt diezgan ilgi....

Pediatrija / bērnu veselība

Vai šie simptomi norāda uz to, ka man varētu būt veģetatīvā distonija?
Labdien!

Man ir 25 gadi, meitene. Esmu diezgan jūtīga, ir aizdomas, ka viss saistīts ar veģetatīvo distoniju. Ir ilgstoši paaugstināts pulss, ko pietam loti izteikti dzirdu, dažkārt pirms gulētiešanas dzeru māteres tinktūru, lai varētu iemigt. Tāpat nomoka sāpes sirds apvidū, spiešana. Esmu veikusi kardiogrammu - viss kārtībā, arī vairogdziedzera analīzes labas. Pēc alkohola lietošanas nākamajā dienā pulss ir nepārtraukti paaugstināts, pat ja tā bijusi viena vīna glāze. Ko ieteiktu darīt lietas labā?

Paldies!
Atbild:
Veselības salons 888
Labdien! Vispirms vajadzētu noskaidrot diagnozi, apstiprināt vai noliegt veģetatīvo distoniju. Varam piedāvāt veikt vispārēju organisma pārbaudi balstītu uz biorezonansi. Izmeklējuma laikā tiek pārbaudīts katrs orgāns un sistēma un noskaidrots, vai pie Jūsu sūdzībām ir vainīga tikai veģetatīvā distonija, vai tomēr ir problēmas arī kādā orgānā. Sīkāku informāciju var uzzināt www.vs888.lv, vai zvanot uz tālruni 27088877. Ar cieņu,...

Kardioloģija / sirds un asinsvadu sistēma

Datortomogrāfija un grūtniecība: Kādas izredzes uz veselu, normālu grūtniecību un augļa veselību, attīstību?
Labdien!

Ir delikāts jautājums, kas saistīts ar grūtniecību. Pēdējās mēnešreizes bija no 14.06.-17.06. Savukārt 29.07. pēc asins analīzēm atklāju, ka esmu stāvoklī. Pa šo laiku man bija nepanesamas muguras sāpes, un sakarā ar to ģimenes ārsts nosūtīja uz datortomogrāfiju, kas notika 28.07. Gribētu zināt - kāds risks varēja notikt ar grūtniecību? Dakteris teica, ka vispareizāk būtu grūtniecību pārtraukt, bet es to nespēju! Cik auglim varētu būt nedēļas? Kādas izredzes uz veselu, normālu grūtniecību un augļa veselību, attīstību? Kādas sekas šī procedūra varēja astāt? Kā man rīkoties?

Paldies!
Atbild:
Maija Dace Broša, ginekoloģe
Labdien! Jums jādodas pie ginekologa un klātienē gūsiet atbildes uz saviem jautājumiem....

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai pēc kājas pirksta lūzuma mēdz pampt un sāpēt pēda pie potītes un šķist, ka kājai ir auksti?
Labdien!

Šī gada 13. jūnijā salauzu kājas 5. pirkstu. 6 nedēļas pavadīju mājās, un šonedēļ atsāku doties uz darbu. Bet ir radušies jautājumi - pampst pēda pie potītes, ejot kliboju, un pēda sāk sāpēt, kā arī kājai ir auksti (velku vilnas zeķi). Vai pēc lūzuma tā mēdz būt, vai nepieciešams meklēt fizioterapeita, rehabilitologa konsultāciju? Un vai tad var pie jebkura speciālista griezties, vai jāmeklē ar noteiktu specializāciju?

Paldies!
Atbild:
Daina Streļča, sertificēta fizioterapeite
Labdien! Pēc lūzuma mēdz būt samazināts kustību apjoms, kā rezultātā rodas pietūkums un samazināta asinsrite. Šajā gadījumā nepieciešama fizioterapeita konsultācija, lai fizioterapeits palīdzētu atjaunot kustību apjomu un mazināt tūsku....

Fizioterapija, rehabilitācija