medicine.lv skaitļos

Lietotāji online239
Aktīvie uzņēmumi12687
Nozares raksti1666
Ekspertu atbildes21477
Jautājumi un atbildes : Latvijas veselības portāls | medicīnas uzņēmumi | medicine.lv
Kā cīnīties ar pārmērīgu svīšanu?
Man ir problēmas ar svīšanu - ar tās novēršanu uz drēbēm ir pleķi, un ir arī nepatīkams aromāts.
Nevaru saprast, kas par lietu, - mazgājos taču katru dienu un pretsviedru līdzekļus arī lietoju. Lūdzu iesakiet ko darīt?
Atbild:
"Panacea Pro"
Labdien! Ja ir pārbaudīta veselība un nekādu citu problēmu nav, tad svīšana var būt saistīta ar veģetatīvās nervu sistēmas darbību, ko diemžēl iespaidot nav mūsu spēkos. Runājot par aromātu - svaigi sviedri nerada nepatīkamu aromātu, tas rodas tikai pievienojoties baktērijām (mazgāties, mainīt drēbes katru dienu). Uz šodienu, protams, efektīvākā metode ir botulotoksīna injekcijas, ar kuru palīdzību svīšanu izdodas apturēt vidēji uz 6 mēnešiem. Beidzoties preparāta iedarbībai svīšana, visticamāk,...

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai varu apmeklēt osteopātu , ja man ir mezangioproliferatīvs glomerulonefrīts un visu laiku lietoju ciklosporīnu A?
Labdien!
Sakiet lūdzu, vai varu apmeklēt osteopātu, ja man ir mezangioproliferatīvs glomerulonefrīts un visu laiku lietoju ciklosporīnu A?
Atbild:
Ilze Apine Veselības centrs 4 Rīgā, Kr. Barona ielā 117 Tālr. 67847100
Jā. Var apmeklēt osteopātu. Ilze Apine Veselības centrs 4 Rīgā, Kr. Barona ielā 117 Tālr. 67847100

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Bet varbūt ir kāda vieta, kur to visa ķermeņa apskati var izdarīt, bez ģimenes ārsta nosūtījuma, uzreiz un vienā vietā un cik tas aptuveni varētu maksāt?
Labdien!
Vēlos veikt vispārēju organisma pārbaudi. Visu - kuņģi, aknas, nieres utt. Nekādu veselības traucējumu nav, vienkārši vēlos pārbaudīties. Sen neesmu bijusi pie dakteriem un nav vairs 18 (man 30). Saprotu, ka būtu jāiet pie ģimenes ārsta un tur mani nosūtītu pie daudz un dažādiem ārstiem uz dažādām vietām. Bet varbūt ir kāda vieta, kur to visa ķermeņa apskati var izdarīt, bez ģimenes ārsta nosūtījuma, uzreiz un vienā vietā un cik tas aptuveni varētu maksāt?
Paldies. Ar cieņu, Linda
Atbild:
Nav
Labdien, Linda! Šāda veida pārbaudi varat veikt Veselības salonā 888, Dārzaugļu ielā 1, Rīga, tālr. 67275888. Par cenu, lūdzu, interesējieties pie viņiem. Lai sokas! Medicine.lv

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai dažas dienas (3d) pēc dzimumakta, ja notikusi apaugļošanās, var parādīties jau kādas grūtniecības pazīmes?
Vai dažas dienas (3d) pēc dzimumakta, ja notikusi apaugļošanās, var parādīties jau kādas grūtniecības pazīmes? Tieši bieža urinēšana? Vai tā drīzāk saistāma ar ko citu?
Atbild:
Maija Broša, ginekoloģe Veselības nams 5 Rīgā, Grēcinieku ielā 34 Tālr. 67210350, 67222892
Dažas dienas pēc dzimumakta nevar parādīties grūtniecības pazīmes. Bieža urinēšana drīzāk saistāma ar urīnceļu infekciju. Maija Broša, ginekoloģe Veselības nams 5 Rīgā, Grēcinieku ielā 34 Tālr. 67210350, 67222892

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kad sāk parādīties pirmās grūtniecības pazīmes?
Kad sāk parādīties pirmās grūtniecības pazīmes?
Vai dažas dienas pēc dzimumakta tās jau var parādīties?
Atbild:
Nav
Grūtniecību var konstatēt ar grūtniecības testu. To var nopirkt jebkurā aptiekā, parastā izvēle ir no 2 līdz 5 testiem, caurmēra cena: 1-2 lati. Jebkurš no šiem testiem ar ļoti augstu ticamības pakāpi (99%) nosaka, vai esat stāvoklī vai nē, sākot ar 9-11 dienu pēc dzimumakta/apaugļošanas. Agrāk nekādas grūtniecības pazīmes, ko var pamanīt ar "neapbruņotu aci", pilnīgi noteikti neparādās! Medicine.lv

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Kā ārstēt pinnes?
Manam mazdēlam uz pieres arvien vairāk pinnes - domāju, ka tās aknes pinnes. Mamma visu laiku pinnes izspiež. Lūdzu iesakiet kādu iestādi, kur varētu griezties pēc palīdzības vai lietot kādus preparātus.
Atbild:
"Panacea Pro", SIA
Labdien! No Jūsu jautājuma nevar saprast, cik gadu ir Jūsu mazbērnam, bet jebkurā gadījumā aicinām viņu uz konsultāciju pie ārsta-kosmetologa, lai izveidotu adekvātu mājas kopšanu un ieteiktu nepieciešamās kosmētiskās procedūras (skolēnu brīvdienās mūsu klīnikā šo konsultāciju var saņemt par brīvu). Nepieciešamības gadījumā piedāvājam ārsta-dermatologa konsultāciju, kurš nozīmēs medikamentozu ārstēšanu vai fototerapiju.

Dermatoloģija / ādas veselība

Cik lielā mērā izpaužas seksualitātes samazināšanās un vai, ja ir ielikta MIRENA, man jāsamierinās, ka dzimumdzīve būs retāka?
Paldies par atbildi! Tomēr gribētu saņemt atbildi arī par pieminēto seksuālo spēju samazināšanos un svara pieaugumu. Lieta tāda, ka man jau ir palielināts ķermeņa svars visu mūžu. Cik lielā mērā izpaužas seksualitātes samazināšanās un vai, ja ir ielikta MIRENA, man jāsamierinās, ka dzimumdzīve būs retāka?
Atbild:
Nav
Labdien! Kā Veselības Nama 5 speciāliste jau minēja, blakus parādības ir iespējamas, taču retas. Nav iespējams uzminēt, vai un kādas tās būs tieši Jūsu gadījumā! Taču varbūtība, ka Jūs cietīsiet no Jūsu minētajām blakus parādībām, ir nudien maza. Neklātienē neko vairāk par šo tēmu pateikt nevar. Lai veicas, Medicine.lv

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Cik izmaksa operācija 79 gadus sievietei, kuru veic, lai nostiprinātu vēdera plēvi pēc žultsakmens operācijas, jo izveidojusies bruka, vai Gaiļezerā, tad veic ar ārsta nosūtījumu?
Labdien!
Cik izmaksa operācija 79 gadus sievietei, kuru veic, lai nostiprinātu vēdera plēvi pēc žultsakmens operācijas, jo izveidojusies bruka, vai Gaiļezerā, tad veic ar ārsta nosūtījumu? Visas analīzes atļauj tādu veikt?
Atbild:
Nav
Par operācijas izmaksām Jums jāvaicā stacionārā (slimnīcā), kur to veic! Varat painteresēties Veselības norēķinu centrā (tālrunis 80001234), vai valsts apmaksā šādas operācijas. Izmaksas var atšķirties atkarībā no tā, vai ir ārsta nosūtījums vai nē, kā arī atkarībā no konkrētā gadījuma sarežģītības. Pēdējā jautājuma jēga ("visas analīzes atļauj tādu veikt?") nav saprotama. Medicine.lv

Slimnīcas / stacionārā ārstēšana

Vai šie sarkanie pleķīši uz muguras ir bīstami?
Labvakar!
Esmu sākusi nodarboties ar sportu. Šodien taisot vēdera presi pēc nodarbības man uz muguras divās vietās parādījās sarkanu punktiņu pleķīši (it kā ar adatu sadurstīts) kā asinsizplūdums vai taml. Atceros, ka pāris gadus atpakaļ pēc fizkultūras stundām reti, bet citreiz gadījās, ka kaut kur uz ķermeņa tas parādās.
Vai tas ir bīstami?
Atbild:
Largija Eriņa Ārstnieciskās kosmētikas kabinets DERMA A.Deglava 7, 3.st., Rīga Tālr. 29519100
Tas nav bīstami, bet jāuzmanās no pārlieku fiziskās slodzes un jāsaprot, kāpēc rodas šāda problēma. Plīsušus asinvadiņus var piededzinat ar elektrokoagulācijas metodi kādā no ārstniecības centriem vai kosmētikas kabinetiem, kur pieņem dermatologs. Bet, ja tas nav plīsis, speciāli nekas nav jādara, sīkie punktiņi uzsūksies paši. Vēlu veiksmi. Ādas ārste Largija Eriņa Ārstnieciskās kosmētikas kabinets DERMA A.Deglava 7, 3.st., Rīga Tālr. 29519100 -- Pieļauju, ka pleķīši radušies, muguras ādai preses...

Dermatoloģija / ādas veselība

Vai pēc šīs miomas operācijas drīkst lietot antibakteriālās pretsēnīšu svecītes un medikamentus?
Labdien!
Sakiet, lūdzu, cik lielā mērā pēc miomas operācijas tiek izjaukta dabiskā mikroflora. Vai tā var ievērojami paaugstināt iespēju izraisīt piena sēnīti. Vai pēc šīs operācijas drīkst lietot antibakteriālās pretsēnīšu svecītes un medikamentus?
Paldies!
Atbild:
Maija Broša, ginekoloģe Veselības nams 5 Rīgā, Grēcinieku ielā 34 Tālr. 67210350, 67222892
Miomas operācijas pati par sevi neizjauc dabisko mikrofloru, bet kā liels stress visam organismam pazemina imunitāti. Tas un varbūt arī antibiotiku lietošana pēcoperācijas periodā rada labvēlīgus apstākļus piena sēnītes attīstībai.Pēc šīs operācijas drīkst lietot antibakteriālās pretsēnīšu svecītes un medikamentus. Maija Broša, ginekoloģe Veselības nams 5 Rīgā, Grēcinieku ielā 34 Tālr. 67210350, 67222892

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

No kā šī baktērija ir radusies?
Sveicināti!
Man ir jautājums, un ceru, ka pēc iespējas ātrāk saņemšu no Jums atbildi!
Jautājums: Esmu grūtniecības 7 nedēļā. Man ārste pateica, ka esot atklāta dzemdē tāda baktērija kā stafilokoks. Izrakstīja zāles, antibiotikas.
Bet no kā šī baktērija ir radusies? Kas ir tās cēlonis? Kādas var būt sekas šai slimībai? Vai tas kaitē bērniņam? Cik nopietni būtu jāuztraucas?

Vizītes laikā uztraukumā visu šito piemirsu, un ceru, ka Jūs spēsiet atbildēt uz man interesējošiem jautājumiem.

Paldies jau iepriekš!
Atbild:
Nav
Visticamāk, ārste ir runājusi par stafilokoku makstī. Maksts normālās mikrofloras sastāvdaļa ir arī stafilokoks. Maksts ir dinamiska ekosistēma - piedzimstot tā ir sterila, dažu dienu laikā pēc dzimšanas to kolonizē dažādi mikroorganismi (anaerobās baktērijas, stafilokoki, difteroīdās nūjiņas u.c.). Vagīnas pH līdz menstruāciju sākumam ir tuvu 7.0. Šajā periodā estrogēnu ietekmē vagīnas sieniņa kļūst biezāka Šūnās palielinās glikogēna daudzums, un vagīnas mikroflorā dominējošo vietu sāk ieņemt...

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Ar draugu esam sākuši domāt par mazuli, kāda būtu pareizākā rīcība, lai tiktu pie mazā brīnuma?
Labdien,
man atklāja PCO sindromu. Daktere izrakstīja Diana 35, tās lietoju jau kopš aprīļa (lai normalizētos cikls). Ar draugu esam sākuši domāt par mazuli, kāda būtu pareizākā rīcība, lai tiktu pie mazā brīnuma?
Atbild:
Nav
Labdien. Ir jāgriežas pie ginekologa, lai varētu konstatēt, vai šobrīd Jūsu veselības stāvoklis atļauj plānot grūtniecību.

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai ir pamatots sabiedrībā populārais uzskats, ka narkoze negatīvi ietekmē atmiņu?
Labdien!
Vai ir pamatots sabiedrībā populārais uzskats, ka narkoze negatīvi ietekmē atmiņu? Man pēkšņi, pusgadu pēc dzemdes operācijas, pasliktinājusies atmiņa. (48 g.)
Atbild:
Maija Broša, ginekoloģe Veselības nams 5 Rīgā, Grēcinieku ielā 34 Tālr. 67210350, 67222892
Šādam uzskatam nav pamatojuma. Jūsu gadījumā atmiņas pasliktināšanās saistāma ar vecumu, kurā iestājas menopauze. Pārrunājiet šo problēmu ar menopauzes speciālistu (Veselības namā 5 ir Menopauzes centrs) vai savu ginekologu. Maija Broša, ginekoloģe Veselības nams 5 Rīgā, Grēcinieku ielā 34 Tālr. 67210350, 67222892

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Vai iespējams, ka grūtniecības laikā, saglabājas mēnešreizes un grūtniecības testi ir negatīvi, cik ilgi tas tā var būt?
Labdien,
vai iespējams, ka grūtniecības laikā, saglabājas mēnešreizes un grūtniecības testi ir negatīvi, cik ilgi tas tā var būt?
Atbild:
Ginekoloģe Ingrida Šilberga Brīvības iela 357, tālr. 67525176
Jā, ir grūtniecības, kurās saskaras ar menstruālu asiņošanu pirmajos mēnešos, tomēr jāgriežas pie ginekologa, jo tie var būt arī grūtniecības pārtraukšanās draudi. Ja tests ir negatīvs, jādomā vai tā vispār ir grūtniecība. Ginekoloģe Ingrida Šilberga Brīvības iela 357, tālr. 67525176

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai jāmaina glikozes līmeņa asins aparātu, kur to var izdarīt Rīgā?
Labdien! Sakiet lūdzu, vai jāmaina glikozes līmeņa asins aparātu, kur to izdarīt Rīgā? Paldies
Atbild:
Nav
Aparāts jāmaina tad, ja tas vairs nedarbojas vai darbojas ar kļūdām. Ja pareizi saprotu, Jūs runājat par glikometru. To var iegādāties daudzās aptiekās. Aptieku izziņu biroja tālrunis: 67281705. Medicine.lv Moderators

Ārstu privātprakses, doktorāti, speciālisti, poliklīnikas, veselības centri

Pirmo reizi stājoties dzimumakta ar vīrieti, cik daudz asiņu var izdalīties no sievietes?
Labdien!
Pirmo reizi stājoties dzimumakta ar vīrieti, cik daudz asiņu var izdalīties no sievietes?
Atbild:
Ginekoloģe Ingrida Šilberga Brīvības iela 357, tālr. 67525176
Tas ir ļoti individuāli, var būt, ka asiņošanas praktiski nav, līdz ļoti izteiktai. Tas ir saistīts ar jaunavības plēves anatomiskajām īpatnībām. Ginekoloģe Ingrida Šilberga Brīvības iela 357, tālr. 67525176

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai Gardnerelli ietekmē grūtniecību?
Labdien! Esmu grūtniecības 38 nedēļā, jau no 20 nedēļas slimoju ar Gardnerella, vai šī slimība var atstāt kādu iespaidu uz grūtniecību? Neesmu ārstējusi, jo mana uzraugošā vecmāte uz manis teikto par Gardnerelli reaģēja "liecies mierā". Neesmu pārliecināta par vecmātes profesionalitāti.
Atbild:
Maija Broša, ginekoloģe Veselības nams 5 Rīgā, Grēcinieku ielā 34 Tālr. 67210350, 67222892
Gardnerella nav slimība, bet dabiskās maksts mikrofloras sastāvdaļa. Jūsu vecmātei ir taisnība. Gardnerellu ārstē tad, ja rodas traucējošas, iekaisīgas izmaiņas. Maija Broša, ginekoloģe Veselības nams 5 Rīgā, Grēcinieku ielā 34 Tālr. 67210350, 67222892

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai ir iespējams risināt manas problēmas ar ārstu caur e-mailu?
Labdien!
Esmu 25 gadus jauns vīrietis. palasot daudz literatūru, es sapratu, ka man ir narcisma, vai, precīzāk, auto-mono-seksuālizma pazīmes. tas sākās jau bērnībā. Esmu sajūsmā, jo nespēju to kontrolēt un aiziet pie ārsta man vienkārši nepietiek spēka, jo tad viss būs jāizstāsta. Lūdzu palīdziet ar visiem iespējamiem padomiem, vai ir iespējams risināt manas problēmas ar ārstu caur e-mailu?
Atbild:
Guntis Kalnietis,
Labdien! Pat, ja esiet sev pareizi uzstādījis diagnozi, ko gan pašam sev izdarīt ir grūti, tas nav nekas briesmīgs. Protams palīdzēt Jums var vislabāk tiekoties klātienē. No ārsta nebūtu jābaidās, bet varbūt Jums pietiek arī ar psihologa konsultāciju. Arī tā ir pieejama mūsu klīnikā.

Psiholoģija

Vai taisnība, ka pazeminās seksuālā spēja un pieaug svars, lietojot MIRENU?
Sveicināti!
Gribētu ko vairāk uzzināt par MIRENU. Vai taisnība, ka pazeminās seksuālā spēja un pieaug svars? Atsauksmes no lietotājām pārsvarā ir diezgan negatīvas. Kādas iespējas ārstēties, ja ir izņemts polips un ir endometrija hiperplāzija?
Atbild:
Maija Broša, ginekoloģe Veselības nams 5 Rīgā, Grēcinieku ielā 34 Tālr. 67210350, 67222892
Gluži otrādi - atsauksmes ir ļoti pozitīvas, bet, katrai metodei mēdz būt arī blakus parādības, taču reti. Ir taču cilvēki, kuri nevar ēst zemenes, vai ne? Diemžēl mūsu cilvēki labprāt piemin slikto, bet tie, kas ir apmierināti, par to klusē. Hiperplāziju var ārstēt ar medikamentiem, bet, to lietošana ir neērtāka un dārgāka. Maija Broša, ginekoloģe Veselības nams 5 Rīgā, Grēcinieku ielā 34 Tālr. 67210350, 67222892

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Man dzimumlocekļa galā āda ir ļoti savilkta un nevar viņu atvilkt, nezinu kā smalkāk paskaidrot, nevaru pārvilkt pāri galviņai, ko man darīt?
Labdien!
Man ir tāda problēma (26.gadi), man dzimumlocekļa galā āda ir ļoti savilkta un nevar viņu atvilkt, nezinu kā smalkāk paskaidrot, nevaru pārvilkt pāri galviņai, ko man darīt?
Atbild:
Nav
Labdien ! Tā ir fimoze. Obligāti griezties pie urologa par priekšādiņas plastiku. Rekomendēju griezties pie urologa-ķirurga-Dr.Sokolovs t.29563347. Tatjana Mileika Ārsta prakse dermatoloģijā un veneroloģijā, A. Čaka 33 - 313, Rīga, tālr. 67283739...

Uroloģija / nefroloģija

Vai grūtniecības laikā ir jāārstē Gardenelle?
Labdien! Gribēju jautāt vai grūtniecības laikā ir jāārstē Gardenelle vai aizliegts to ārstēt. Vai šī slimība var atstāt iespaidu uz gaidāmo mazuli?
Atbild:
Maija Broša, ginekoloģe Veselības nams 5 Rīgā, Grēcinieku ielā 34 Tālr. 67210350, 67222892
Gardnerella nav slimība, bet dabiskās maksts mikrofloras sastāvdaļa. Gardnerellu ārstē tad, ja rodas traucējošas, iekaisīgas izmaiņas. Grūtniecības sakarā tā nav jāārstē. Maija Broša, ginekoloģe Veselības nams 5 Rīgā, Grēcinieku ielā 34 Tālr. 67210350, 67222892

Ginekoloģija / sievietes veselība / dzemdības

Vai varētu pastāstīt sīkāk par Sunsublim Bronzage Integral produktu?
Labdien!
Ieskatījos jūsu mājas lapas e - veikalā! Kā vienu no topa pirktākajām lietām pamanīju uztura bagātinātāju ādas ietonēšanai Sunsublim Bronzage Integral! Vai varētu pastāstīt sīkāk par šo produktu? Cik tas kaitīgs veselībai, kā iedarbojas? Kas notiek, ja pārtrauc lietot? Vai lietošanas laikā āda kļūst iedegusi pat neapmeklējot solāriju?
Paldies jau iepriekš!
Atbild:
Nav
Inga, paldies par interesi! Produkta aprakstu nosūtu Jums uz e-pastu. Sunsublim Bronzage Integral nav kaitīgs veselībai. Jā, Jūs iegūstat iedeguma toni, neapmeklējot solāriju. Diemžēl Medicine.lv interneta veikalā šis produkts pašlaik vairs nav pieejams. Sīkāk par SBI īpašībām Jūs labprāt informēs farmaceits jebkurā aptiekā, kur to tirgo. Aptieku izziņu biroja tālrunis: 67281705. Medicine.lv Moderators

Skaistumkopšanas saloni

Kāpēc Latvijas aptiekās nav nopērkapi acu vitamīni Doppelherz system AUGEN SEHKRAFT + SCHUTZ un Augen Vital Kapseln mit Lutein + Zeaxanthin, bet tikai Ocuvite?
Labdien!
Kāpēc Latvijas aptiekās nav nopērkami acu vitamīni Doppelherz system AUGEN SEHKRAFT + SCHUTZ un Augen Vital Kapseln mit Lutein + Zeaxanthin, bet piedāvāti tikai dārgie Ocuvite? Interesanti, ka citi Doppelherz ražojumi ir pārdošanā.
Atbild:
Nav
Labdien, no Doppelherz produktu izplatītāja Latvijā (firma SIROWA, tālr. 67098220) saņēmām šādu atbildi: "Labdien, uz doto brīdi minētie vitamīni nav pieejami tirdzniecībai Latvijas aptiekās." Medicine.lv Moderators

Acis, optika / acu veselība